Ben ik met je eens. Is inderdaad een debiel idee.quote:Op zaterdag 4 februari 2006 21:29 schreef McCarthy het volgende:
voor vergelijken zou prijs/kg voldoende moeten zijn en dat staat vaak al op de schappen.
Wie verzint dit? Kan je dan niet beter als EU geld steken in onderwijs zodat iedereen goed leert hoofdrekenen..?quote:Op zaterdag 4 februari 2006 21:25 schreef Mikado het volgende:
De bescherming bestaat er in die zin uit dat men direct kan vergelijken. Dat betekend zoiets als dat een bekertje melk van 278 mL dat 0,59 cent kost, duurder is dan de echte 1 L dat 1,19 kost. Direct vergelijken is zo en stuk makkelijker.
...
ahum, het is regelgeving, geen uitgave post of zoquote:Op zaterdag 4 februari 2006 22:05 schreef Verfokker het volgende:
[..]
Wie verzint dit? Kan je dan niet beter als EU geld steken in onderwijs zodat iedereen goed leert hoofdrekenen..?
Regelgeving dan met het doel dat iedereen goed leert hoofdrekenen ... :')quote:Op zaterdag 4 februari 2006 22:07 schreef McCarthy het volgende:
[..]
ahum, het is regelgeving, geen uitgave post of zo
begrip opbrengen voor de woede van de moslims :')quote:Op zaterdag 4 februari 2006 21:52 schreef Finder_elf_towns het volgende:
Jeetje, hebben ze nu echt niets anders te doen?
ja we leven in een vrij land. dat houdt echter ook in dat de bevolking soms beschermd moet worden tegen dit soort smerige trucs.quote:Op zaterdag 4 februari 2006 23:02 schreef McCarthy het volgende:
ik denk dat wel meer mensen in die truuk zijn getrapt
maar goed. Leven we in een vrij land ja of nee?
En ik doe bijna dagelijkse boodschappen. Ik kijk eigenlijk nooit naar de prijs. als ik het wil dan wil ik het en dan koop ik het. Simpel!
en vind je het verkopen van 1 liter meel ook geen misleiding? ik heb ff gekeken op mijn maatbeker. dat komt overeen met 700 gram.quote:Op zaterdag 4 februari 2006 23:37 schreef McCarthy het volgende:
ben ik het niet mee oneens maar ik vind het verkopen van 1.314 kilogram meel nou niet echt misleiding of zo. Het staat er gewoon duidelijk op (ook op het prijskaartje), gewoon even opletten.
dat is juist het hele punt, daar maken fabrikanten misbruik van, de ene maand ligt een pak van 500grm voor99cent een jaar later is het 450grm voor 99cent een forse prijs verhoging van 22cent per kilo. ander voordeel van standaard gewichten zijn gemakkelijke vervoer, controlle bij import/export en minder afval, gezien een pak van 450 vaak evengroot is (om niet op te vallen) dan een 500grm pak.quote:De prijs per vaste eenheid is naar wat ik weet verplicht te vermelden. En dat lijkt me meer dan voldoende
Nee, ik bedoel met het vermelden van de prijs per vaste eenheid het vermelden van de prijs per kg (of per liter). En dat is verplicht gesteld naar wat ik weet.quote:Op zondag 5 februari 2006 08:31 schreef bbstreams het volgende:
[..]
dat is juist het hele punt, daar maken fabrikanten misbruik van, de ene maand ligt een pak van 500grm voor99cent een jaar later is het 450grm voor 99cent een forse prijs verhoging van 22cent per kilo. ander voordeel van standaard gewichten zijn gemakkelijke vervoer, controlle bij import/export en minder afval, gezien een pak van 450 vaak evengroot is (om niet op te vallen) dan een 500grm pak.
Wat heeft dit te maken met het gekozen formaat van verpakking?quote:Op zaterdag 4 februari 2006 23:22 schreef electricity het volgende:
[..]
ander voorbeeld:
winkeliers zouden er voor kunnen kiezen om pakken melk van 1 liter te verkopen, en dat er ook op te zetten. inhoud: 1l vervolgens vullen ze slechts de helft van het pak met melk, en de andere helft laten ze leeg. nou zal die winkelier zijn klanten snel genoeg kwijt zijn natuurlijk, maar dan hebben we het nog over een pak melk. als we het hebben over het kopen van een computer, fiets, auto, whatever, dan zijn de consequenties al aardig wat groter. (ja sorry meneer, maar wie zegt dat hij het ook echt moet doen? u koopt gewoon een standbeeld)
hiervoor is de consumentenbescherming uitgevonden, wat inhoudt dat de winkelier geen verkeerde verwachtingen over het product mag scheppen. in dat kader kan ik deze EC afspraken wel begrijpen, al vind ik het zelf ook niet per definitie nodig om dergelijke zaken met wetten te reguleren. afspraken maken met brancheorganisaties helpt meestal al voldoende. maar wie weet in dit geval niet.
Hoeveel ml yoghurt is 500 gram dan, en is de afwijking tov 500 Ml groter dan de marge voorgeschreven waarin de verpakte hoeveelheid mag afwijken?quote:Op zaterdag 4 februari 2006 22:58 schreef electricity het volgende:
ik heb er wel enigszins begrip voor. TS. als ik me niet vergis ben jij nog vrij jong. als in zo jong dat de kans redelijk groot is dat je bijna nooit boodschappen doet.
ik heb bij de AH wel eens verpakkingen van 500 GRAM yoghurt gezien. IQ lozen zullen dit al snel zien als 500ml yoghurt, niet, of pas achteraf wetende dat ze zijn genaaid. immers wordt yoghurt altijd per inhoud verkocht en niet per gewicht.
ik meen dat het 350ml was ofzo.quote:Op zondag 5 februari 2006 11:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoeveel ml yoghurt is 500 gram dan, en is de afwijking tov 500 Ml groter dan de marge voorgeschreven waarin de verpakte hoeveelheid mag afwijken?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |