FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe laat je iets Mexicaans smaken
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:06
Ik ga zometeen gevulde tortilla's maken

Tortilla's met tomaat, kidneybonen, mais, ui, kip en paprika

Nu vraag ik me af wat ik voor een kruiden ik door het prutje moet gooien om het mexicaans te laten smaken

Ik weet verder goed hoe ik het klaar moet maken, het gaat me echt puur om het op smaak maken en de kruiden


Ik wil niet meer naar de winkel, maar ik heb ongeveer 30 verschillende gangbare kruiden in huis.
het_fokschaapdonderdag 19 januari 2006 @ 18:09
Fiesta kruidenmix van de supermarkt
sour cream d'r bij
PLAE@donderdag 19 januari 2006 @ 18:09
Gooi er een paar rode pepers in?
rishi120donderdag 19 januari 2006 @ 18:12
Met paprika poeder, chili poeder + koriander kom je een heel eind
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:12
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:09 schreef het_fokschaap het volgende:
Fiesta kruidenmix van de supermarkt
sour cream d'r bij
Ik heb kruiden genoeg in huis.

Verde mag er geen geur, kleur of smaakstof gebruikt worden en ook geen suiker vanwege een dieet
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:13
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:12 schreef rishi120 het volgende:
Met paprika poeder, chili poeder + koriander kom je een heel eind
Ohh ok!

en dan misschien wat sambal en gember?

Dan gebruik ik de gember ipv suiker, gember is toch zoet?
Maanvisdonderdag 19 januari 2006 @ 18:15
Conflict, je hebt een vriendin dus waarom kook je nog?
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2006 @ 18:16
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:12 schreef Conflict het volgende:

[..]

Ik heb kruiden genoeg in huis.

Verde mag er geen geur, kleur of smaakstof gebruikt worden en ook geen suiker vanwege een dieet
kruiden is toch een en al smaakstof
rucksichlosdonderdag 19 januari 2006 @ 18:16
koriander, komijn, kardamom, gemberwortel, cayenne peper( chilipoeder), lavas, kaneel en oregano.
Volgens mexikaanse kruidenmix, en verder natuurlijk knoflook.
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:16
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:16 schreef MarkyB het volgende:

[..]

kruiden is toch een en al smaakstof
natuurlijke smaakstoffen mogen wel
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:17
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:16 schreef rucksichlos het volgende:
koriander, komijn, kardamom, gemberwortel, cayenne peper( chilipoeder), lavas, kaneel en oregano.
Volgens mexikaanse kruidenmix, en verder natuurlijk knoflook.
KoudeVrouwdonderdag 19 januari 2006 @ 18:28
Overdaad schaadt. Met betrekking tot het gebruik van verschillende/te veel kruiden. Hooguit 2 of 3 soorten gebruiken.
knuppelhoutdonderdag 19 januari 2006 @ 18:29
met name een snufje cacao en kaneel erdoor does the trick for me. naast wat cayenne natuurlijk
Biancaviadonderdag 19 januari 2006 @ 18:31
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:15 schreef Maanvis het volgende:
Conflict, je hebt een vriendin dus waarom kook je nog?
Waarom denk je dat ik hem in huis heb genomen!
Triangeljostidonderdag 19 januari 2006 @ 18:33
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:31 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Waarom denk je dat ik hem in huis heb genomen!
kievit19donderdag 19 januari 2006 @ 18:38
een kokende helmonder? :S
Duderinnetjedonderdag 19 januari 2006 @ 18:40
Verse koriander.

Een must-toevoeg
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:41
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:31 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Waarom denk je dat ik hem in huis heb genomen!
Opgelost, ik ga niet meer koken, deze mag dicht.
Biancaviadonderdag 19 januari 2006 @ 18:43
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:41 schreef Conflict het volgende:

[..]

Opgelost, ik ga niet meer koken, deze mag dicht.
Verdorie!
Triangeljostidonderdag 19 januari 2006 @ 18:43
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:41 schreef Conflict het volgende:

[..]

Opgelost, ik ga niet meer koken, deze mag dicht.
O jee, ruzie in huize conflict...
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:43
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:43 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Verdorie!
ArtyShockdonderdag 19 januari 2006 @ 18:48
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:43 schreef Triangeljosti het volgende:
O jee, ruzie in huize conflict...
Tja...
ArtyShockdonderdag 19 januari 2006 @ 18:51
Ontopic: Een belangrijke component voor het vlees is knoflook, komijn, koriander en chilipepers. Waarbij komijn de sterkste smaakmaker is. Daarnaast is paprikapoeder en een (heel klein beetje) kaneel ook lekker. Oregano is ook een goede toevoeging, maar niet als je daarnaast cacao gebruikt.
Angelesdonderdag 19 januari 2006 @ 18:52
Het is ongeveer allemaal al genoemd, ik gebruik meestal een blikje tomatenpuree en verder flink wat komijnzaad (dat maakt echt de smaak vind ik), paprikapoeder, chilipoeder, beetje cayennepeper en een beetje cacao (gewoon beetje bij beetje toevoegen). Die saus is goed in de chili con carne, maar ook als saus voor de burritos.
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 18:53
ik ga zo koken (ja echt Biancavia!) en dan ga ik de volgende kruiden gebruiken:

- paprikapoeder
- koriander
- Gember
- cayenne peper
- kaneel
- komijn

Ben benieuwd!
ArtyShockdonderdag 19 januari 2006 @ 18:55
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:53 schreef Conflict het volgende:
ik ga zo koken (ja echt Biancavia!) en dan ga ik de volgende kruiden gebruiken:

- paprikapoeder
- koriander
- Gember
- cayenne peper
- kaneel
- komijn

Ben benieuwd!
Voorzichtig met de gember en de kaneel. Voordat je het weet gaat het oosters smaken in plaats van Mexicaans. Als smaakversterker kun je ook nog tomatenpuree gebruiken.
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 19:34
staat in de oven

Zit ook tomatenpuree in ja
Triangeljostidonderdag 19 januari 2006 @ 19:40
foto's van het resultaat?
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 19:43
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:40 schreef Triangeljosti het volgende:
foto's van het resultaat?
Angelesdonderdag 19 januari 2006 @ 19:46
Eet smakelijk alvast.
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 19:59
Op

Ik vond het lekker
Duderinnetjedonderdag 19 januari 2006 @ 20:03
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:59 schreef Conflict het volgende:
Op

Ik vond het lekker
Tjonge wat snel
Niet zo schrokken
Conflictdonderdag 19 januari 2006 @ 20:11
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 20:03 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Tjonge wat snel
Niet zo schrokken
Bluesdonderdag 19 januari 2006 @ 20:13
Er ís een topic over mexicaans eten conflict
Zoekt voor gij begint
Mexicaans koken