Idd, zo ben ik ook opgevoed. En daarna nog yoghurt en voor de gemiste vitamientjes (want groente is idd het grote struikelblok vaak) een kiwi of banaantje door de yoghurt...quote:Op zaterdag 21 januari 2006 12:40 schreef Mwanatabu het volgende:
Ik kook standaard groenten-aardappelen-vlees. Drie componenten dus, minstens. Lusten ze de groenten niet, dan blijven de dappeltjes en vlees over, toch?
Ah, dus daar zit 'm de kneep: als we alle kinderen in Nederland braaf 3 opscheplepels groente door de strot douwen kunnen we het hele justitiele systeem binnenkort opdoeken!quote:Op zaterdag 21 januari 2006 15:43 schreef vidivici het volgende:
Voeding is in grote mate verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het autonome zenuwstelsel, dit kan dus leiden tot ontwikkelingsstoornissen. Ontwikkelingsstoornissen zijn zeer zeker een basis voor crimineel gedrag anders zouden we hier in nederland ook geen tbs klinieken hebben.
Je kunt wel sarcastisch reageren, maar onderzoek onder gevangenen heeft uitgewezen dat ze door extra vitaminen rustiger en minder opgefokt werden.quote:Op zaterdag 21 januari 2006 16:28 schreef innovative het volgende:
[..]
Ah, dus daar zit 'm de kneep: als we alle kinderen in Nederland braaf 3 opscheplepels groente door de strot douwen kunnen we het hele justitiele systeem binnenkort opdoeken!![]()
Heb je dit plan al voorgelegd aan minister Donner?
Dat kan best wezen, maar hij stelt het zo ongeveer alsof er bijna een direct verband is tussen slecht eten, een gedragsstoornis en hieruit voorkomend een plaatsing in een TBSkliniek.quote:Op zaterdag 21 januari 2006 16:34 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Je kunt wel sarcastisch reageren, maar onderzoek onder gevangenen heeft uitgewezen dat ze door extra vitaminen rustiger en minder opgefokt werden.
quote:Op zaterdag 21 januari 2006 16:33 schreef Isabeau het volgende:
Het autonome zenuwstelsel is dat deel van het zenuwstelsel dat je hartslag, je ademhaling, je spijsvertering etc regelt. En als dat dus niet goed ontwikkelt door een paar hapjes groenten tekort dan word je crimineel. Dus...
Papa is 43 en ontbijt nog altijd met een bordje pap -en dat is hier ter omstreke een goede boerengewoonte, ik wil de volwassen kerels die beginnen met een bordje pap niet de kost geven!-quote:Op zaterdag 21 januari 2006 12:39 schreef Janena het volgende:
Moussa eet meestal ook slech.
Hij is nu 3 en we maken er geen drama van.
2 of 3 x per week eet hij wel goed dus ik neem aa dat hij daar op teert.
Brood gaat wel erg slecht, iemand nog tips? (pap lust hij beter maar ik kan hem toch niet to zijn 18e pap gaan geven)
Waarom niet? Niet iedereen is gek op brood 's ochtends, ik heb dan ook liever pap.quote:Op zaterdag 21 januari 2006 12:39 schreef Janena het volgende:
Brood gaat wel erg slecht, iemand nog tips? (pap lust hij beter maar ik kan hem toch niet to zijn 18e pap gaan geven)
Idd, pap 's ochtends gaat prima... Ik eet ook graag yoghurt 's ochtends.quote:Op zaterdag 21 januari 2006 17:43 schreef miss_dynastie het volgende:
Waarom niet? Niet iedereen is gek op brood 's ochtends, ik heb dan ook liever pap.
Even iets heel anders, maar zit er dan niet een te korte tijd tussen het eten en slapen gaan? Dat de maag dan geen tijd heeft gehad om voedsel te verteren. Of geldt dat eigenlijk alleen voor volwassenen, dat je "iets" met de energie die je binnenkrijgt moet doen en dus niet laat moet eten en eigenlijk beter tussen de middag warm kan eten ivm verbranding?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 22:29 schreef jessie het volgende:
Na het eten is het hier in bad en naar bed.
Kijk eens bij nieuwetijdskinderen en hoeveel verstoringen van het autonoom zenuwstelsel daarbij optreden. Al die verstoringen zijn gekoppeld aan impulsief gedrag en dat gedrag is zeer zeker een basis voor crimineel gedrag.quote:Op zaterdag 21 januari 2006 16:33 schreef Isabeau het volgende:
Och, vidivici doet ook graag alsof hij/zij verstand van dingen heeft door met termen te gaan strooien. Het autonome zenuwstelsel is dat deel van het zenuwstelsel dat je hartslag, je ademhaling, je spijsvertering etc regelt. En als dat dus niet goed ontwikkelt door een paar hapjes groenten tekort dan word je crimineel. Dus...
Nee, dat snap ik, dat dat niet overal en bij iedereen kan. En dat bedoel ik ook helemaal niet, anders had dat er wel gestaan.quote:Op zaterdag 21 januari 2006 18:33 schreef Rewimo het volgende:
Tussen de middag warm eten is geen optie die iedereen kan toepassen. En of je kind er beter warm door gaat eten? Ik denk het niet.
Ja, okee, ik snap 'mquote:Op zaterdag 21 januari 2006 18:49 schreef Barb het volgende:
Nee, dat snap ik, dat dat niet overal en bij iedereen kan. En dat bedoel ik ook helemaal niet, anders had dat er wel gestaan.
Ik vroeg me gewoon even af hoe dat bij kinderen werkt, niets meer, niets minder.
Een soort van, stukje offtopic, zeg maar.
Volgens mij maakt dat niet zo veel uit toch? Ik zelf slaap juist lekkerder met een volle maagquote:Op zaterdag 21 januari 2006 18:14 schreef Barb het volgende:
[..]
Even iets heel anders, maar zit er dan niet een te korte tijd tussen het eten en slapen gaan? Dat de maag dan geen tijd heeft gehad om voedsel te verteren. Of geldt dat eigenlijk alleen voor volwassenen, dat je "iets" met de energie die je binnenkrijgt moet doen en dus niet laat moet eten en eigenlijk beter tussen de middag warm kan eten ivm verbranding?Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe dat werkt bij kinderen.
Nooit bij nagedacht. Bij ons ging dit vroeger ook zo thuis en bij de meeste wel om mij heen. Wij eten overgens niet laat ofzo. Half 6. En de kids liggen rond 7 uur in bed. We hebben er 2, dus dat badderen neemt wel wat tijd in beslag. Als je het hele stukje lees zie je dat ik meer doel op het feit dat er na het avondeten geen eten meer klaargemaakt word omdat ze slecht gegeten hebben. Of dat ze dan nog een koekje ofzo krijgen. Bij ons kan het eten dus juist zakken.quote:Op zaterdag 21 januari 2006 18:14 schreef Barb het volgende:
[..]
Even iets heel anders, maar zit er dan niet een te korte tijd tussen het eten en slapen gaan? Dat de maag dan geen tijd heeft gehad om voedsel te verteren. Of geldt dat eigenlijk alleen voor volwassenen, dat je "iets" met de energie die je binnenkrijgt moet doen en dus niet laat moet eten en eigenlijk beter tussen de middag warm kan eten ivm verbranding?Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe dat werkt bij kinderen.
Als je kinderen het wel lekker vinden is dat natuurlijk handig, maar spruiten zijn gewoon rare dingen wat veel kinderen niet lusten...dat is toch niet zo erg?quote:Op zaterdag 21 januari 2006 08:00 schreef Angel22 het volgende:
NOu troeta, dat is niet helemaal waar wat jij zegt want ik at als klein kind wel gewoon spruiten... Die vond ik heerlijk en mijn vriend ook.
MIjn jongste van 2 lustte ook graag spruiten totdat de oudste ineens begon met "lussiknie" toen was het bij hem ookover met de spruiten.
Dat is iets wat ik ook wel gemerkt heb... Als de oudste (5) begint met lust ik niet of begint met klieren aan tafel gaat de jongste per direct mee doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |