abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:02:11 #151
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_34022694
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 18:02 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Nee ik ben gewoon heel laat jarig
Normale leeftijd is 12, ik werd pas na 1 maand brugklas 12 .
Septemberkindje
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:06:31 #152
16874 creno
born this way
pi_34022829
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 18:52 schreef vanitasvanitatumetomniava het volgende:

[..]

En met frieten schiet 't ook niet op, jij hebt een bord vol aardappels, spruitjes en spek nodig om weer op de been te komen
laat ik dat nu net op hebben
<a href="http://www.pantsman.nl" rel="nofollow" target="_blank">www.pantsman.nl</a>
fanserie voor en door fans van WIDM
pi_34022965
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 18:52 schreef vanitasvanitatumetomniava het volgende:

[..]

En met frieten schiet 't ook niet op, jij hebt een bord vol aardappels, spruitjes en spek nodig om weer op de been te komen
Boerenkoolstamppot met blokjes oude kaas! .
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:11:18 #154
106955 BB_Koning
Koninklijk? Nee: goddelijk...
pi_34022991
Ik ga douchen etc., tot later
bb_koning.hyves.nl
pi_34022992
Rare gevulde krab en stinksaus.
Is your crotch hungry girl, 'cause it's eating your pants!
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:12:37 #156
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_34023031
Roerbakmie(tjes). Als ew toch opnoemen wat er op het menu staat vandaag..
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:13:08 #157
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_34023045
Goed. 1e demo-traning weer en ik heb griep....
*Toch kniebeschermers aantrek*

L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:15:19 #158
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_34023120
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 18:51 schreef Great_Expectations het volgende:

[..]

De 13e!


Ghostbusters, fallen, I know what you did last summer, I still know what you did last summer.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:15:25 #159
92354 Nuvole
feeling good
pi_34023123
Restant van gisteren zelf bereide Kip-roerbakgroente-rijst-saus-maaltijd, uitstekend verwarmd in mijn, jawel, nieuwe magnetron.
Only the good die young.
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:16:56 #160
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_34023169
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:15 schreef Nuvole het volgende:
Restant van gisteren zelf bereide Kip-roerbakgroente-rijst-saus-maaltijd, uitstekend verwarmd in mijn, jawel, nieuwe magnetron.
Mmmmmm...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_34023209
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:15 schreef Nuvole het volgende:
Restant van gisteren zelf bereide Kip-roerbakgroente-rijst-saus-maaltijd, uitstekend verwarmd in mijn, jawel, nieuwe magnetron.
Gekookte rijst mag je niet bewaren en dan opeten! Da's kei gevaarlijk! .
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:19:04 #162
92354 Nuvole
feeling good
pi_34023246
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:17 schreef Great_Expectations het volgende:

[..]

Gekookte rijst mag je niet bewaren en dan opeten! Da's kei gevaarlijk! .
Zeg, wat zijn dat voor spookverhalen?
Only the good die young.
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:21:09 #163
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_34023319
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:17 schreef Great_Expectations het volgende:

[..]

Gekookte rijst mag je niet bewaren en dan opeten! Da's kei gevaarlijk! .
Wtf? Ik eet al jaren kliekjes met gekookte rijst...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:22:59 #164
92354 Nuvole
feeling good
pi_34023390
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:21 schreef wonderer het volgende:

[..]

Wtf? Ik eet al jaren kliekjes met gekookte rijst...
Ik dus ook, daarom denk ik ook dat dit net zo'n urban myth is als met spinazie opnieuw opwarmen. Want dat risico valt dus ook heel erg mee. Wat nog niet wil zeggen dat ik dat ook doe.
Only the good die young.
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:25:14 #165
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_34023469
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:22 schreef Nuvole het volgende:

[..]

Ik dus ook, daarom denk ik ook dat dit net zo'n urban myth is als met spinazie opnieuw opwarmen. Want dat risico valt dus ook heel erg mee. Wat nog niet wil zeggen dat ik dat ook doe.
Spinazie opwarmen doe ik niet... dat nitraat/nitriet verhaal... brr
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_34023486
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:17 schreef Great_Expectations het volgende:

[..]

Gekookte rijst mag je niet bewaren en dan opeten! Da's kei gevaarlijk! .
wij warmen de chinees altijd op, nergens last van
dag
pi_34023489
Dan maar morgen naar de film.
Is your crotch hungry girl, 'cause it's eating your pants!
pi_34023575
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:19 schreef Nuvole het volgende:

[..]

Zeg, wat zijn dat voor spookverhalen?
Bacillus cereus! Bij koken van met name rijst wordt de bacterie niet gedood, maar juist geactiveerd. Tijdens het afkoelen en drogen van de rijst worden de toxinen gevormd. Deze toxinen zijn hittestabiel en worden dus niet vernietigd bij het opwarmen of opbakken van de rijst. Na het eten van de rijst veroorzakende de toxinen de symptomen, zoals braken en diarree. Of erger. .
quote:
Bacillus cereus is een bacterie die hittebestendige sporen vormt. De sporen komen wijd verspreid in de natuur voor. Dit verklaart waarom veel plantaardige voedingsmiddelen (zoals graan, rijst en specerijen) sporen van B. cereus bevatten. B. cereus kan twee soorten toxines vormen: het ene veroorzaakt braken, het andere diarree.

Symptomen
De ziekteverschijnselen veroorzaakt door het braaktoxine van B. cereus lijken op een intoxicatie door S. aureus: misselijkheid en braken, meestal geen diarree. Na een halve dag is men doorgaans hersteld.

De voedselvergiftiging, die een korte incubatietijd heeft (1-5 uren), ontstaat voornamelijk na het eten van Chinees-Indische gerechten die in een restaurant zijn bereid. In Chinese restaurants wordt de rijst meestal in grote hoeveelheden gekookt. Daarna laat men de rijst een dag drogen bij kamertemperatuur. De volgende dag wordt de rijst even voor het opdienen opgewarmd of gebakken. Door het koken van de rijst worden de sporen van B. cereus die vaak in grote hoeveelheid aanwezig zijn, niet gedood maar geactiveerd. Tijdens het drogen van de rijst bij kamertemperatuur ontkiemen de sporen tot nieuwe bacteriën die vervolgens in de rijst het toxine produceren.

Dit braaktoxine is zeer goed bestand tegen hitte (nog actief na een verhitting van 90 min op 121°C) en wordt dus niet gedood door de rijst te bakken.

De ziekteverschijnselen veroorzaakt door het diarree veroorzakend toxine doen denken aan een C. perfringens intoxicatie : buikkrampen, misselijkheid en een waterdunne diarree, maar doorgaans geen braken. De incubatietijd is langer (8-18 uren) en de symptomen verdwijnen spontaan na 12-14 uren.

De levensmiddelen betrokken bij deze intoxicatie zijn zetmeelrijke producten zoals desserten, puddingen, sausen, soepen evenals vlees- en gevogeltegerechten en rauwe en gekookte groenten. Ook hier is het bewaren van het levensmiddel bij een lauwwarme temperatuur na het koken de oorzaak van de uitgroei van de sporen en de toxineproductie.

B. cereus gedijt het best bij een temperatuur van 35-40°C en een minimumtemperatuur van 15°C. Recent echter werden ook stammen aangetroffen in gepasteuriseerde melk die bewaard werd bij 4-10°C. Deze stammen zijn in staat toxines te produceren bij deze lage temperaturen.

Aangezien B. cereus veel voorkomt in de natuur, is het logisch dat men het soms ook in levensmiddelen terugvindt. Lage aantallen zijn ongevaarlijk, maar men moet voorkomen dat de sporen kiemen en de cellen zich vermenigvuldigen.
pi_34023598
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:01 schreef BB_Koning het volgende:

Te veel schedels
.
pi_34023615
Jeetje. Ik dacht dat het wel algemeen bekend was dat je rijstgerechten juist niet mag bewaren. .
pi_34023669
Rijst is lekker.
Is your crotch hungry girl, 'cause it's eating your pants!
pi_34023724
Aangezien ik in al die jaren rijst opwarmen nog steeds niet ziek ben geworden ervan, neem ik dat met een korreltje rijst zout.
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:32:44 #173
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_34023725
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:28 schreef Great_Expectations het volgende:

[..]

Bacillus cereus! Bij koken van met name rijst wordt de bacterie niet gedood, maar juist geactiveerd. Tijdens het afkoelen en drogen van de rijst worden de toxinen gevormd. Deze toxinen zijn hittestabiel en worden dus niet vernietigd bij het opwarmen of opbakken van de rijst. Na het eten van de rijst veroorzakende de toxinen de symptomen, zoals braken en diarree. Of erger. .
[..]
Nooit ergens last van gehad... Wat we zelf koken gaat altijd asap de koelkast in.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 13 januari 2006 @ 19:33:03 #174
92354 Nuvole
feeling good
pi_34023741
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:25 schreef wonderer het volgende:

[..]

Spinazie opwarmen doe ik niet... dat nitraat/nitriet verhaal... brr
Ik doe het ook niet, maar dat is dus ook zo erg niet als men wel eens doet voorkomen.
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:29 schreef Great_Expectations het volgende:
Jeetje. Ik dacht dat het wel algemeen bekend was dat je rijstgerechten juist niet mag bewaren. .
Nee, had ik nog nooit gehoord.
Ik bewaar het eten ook altjid in de koelkast en ik heb nog nooit ergens last van gehad, dus bedankt voor het melden, maar ik verbind er geen consequenties aan.
Only the good die young.
pi_34023785
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 19:32 schreef wonderer het volgende:

[..]

Nooit ergens last van gehad... Wat we zelf koken gaat altijd asap de koelkast in.
quote:
B. cereus gedijt het best bij een temperatuur van 35-40°C en een minimumtemperatuur van 15°C.
onder 15C kan het dus geen kwaad
dag
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')