Weet iemand of deze volgorde klopt en of er nog meer tussengerechten zijn.
Voorafje (stokbrood, toastjes ofzo)
Soep
Koud Voorgerecht (salade o.i.d.)
Hoofdgerecht (vlees-groente-aardappelen idee, de hoofdmaaltijd)
Bijgerecht (plank met kaasjes o.i.d.)
Nagerecht
en nog een drankje daarna ofzo. (koffie met een koekje)
Iets van die geest,. Ik heb geen flauw idee wat hier de officiele maatstaven voor zijn eigenlijk, maar zo zou ik het goed.
[Dit bericht is gewijzigd door Vork op 20-11-2001 12:12]
Dit lijstje heb ik even gejat uit het Fok!eating topic.
quote:volgens mij moet je hier een keuze uit maken anders zit je alles door elkaar te eten
Op dinsdag 20 november 2001 12:11 schreef Jojogirl het volgende:
* amuse
* soep
* koud voorgerecht
* warm voorgerecht
* vlees
* vis
* wild
* gevogelte
* vegetarisch gerecht
* salade
* warme groente
* iets met aardappelen/rijst/pasta whatever
* desert
* nog meer desert!
* en een toetje
* bonbons met koffie (en amaretto...mmmm)/thee
Dit lijstje heb ik even gejat uit het Fok!eating topic.
quote:* Heej Jojogirl, zin om eens mee uit eten te gaan???
Op dinsdag 20 november 2001 12:11 schreef Jojogirl het volgende:
* amuse
* soep
* koud voorgerecht
* warm voorgerecht
* vlees
* vis
* wild
* gevogelte
* vegetarisch gerecht
* salade
* warme groente
* iets met aardappelen/rijst/pasta whatever
* desert
* nog meer desert!
* en een toetje
* bonbons met koffie (en amaretto...mmmm)/thee
Dit lijstje heb ik even gejat uit het Fok!eating topic.
quote:
Op dinsdag 20 november 2001 12:12 schreef Kimmie het volgende:
volgens mij moet je hier een keuze uit maken anders zit je alles door elkaar te eten
quote:Ook dit is erg goed voor de lijn
* desert
* nog meer desert!
* en een toetje
BOOOOM . . . . . een enorme explosie
quote:je doelt op de stoelgang?
Op dinsdag 20 november 2001 12:14 schreef TwistedToast het volgende:
En last but not least . . .BOOOOM . . . . . een enorme explosie
quote:Tuurlijk, maar dit is gewoon een volledige lijst, waar je zelf uit kan kiezen welke 7 je neemt.
Op dinsdag 20 november 2001 12:12 schreef Kimmie het volgende:[..]
volgens mij moet je hier een keuze uit maken anders zit je alles door elkaar te eten
quote:"And finally, monsieur, a wafer-thin mint. Nah. Oh, sir, it's only a tiny, little, thin one. No. Fuck off. I'm full."
Op dinsdag 20 november 2001 12:14 schreef TwistedToast het volgende:
En last but not least . . .BOOOOM . . . . . een enorme explosie
Zit je al op 9.
edit: beetje laat, zoiets is al gemeld.
quote:Misschien een heel erge newbie vraag, maar wat is spoom???
Op dinsdag 20 november 2001 15:21 schreef k_man het volgende:
Even zeuren: amuse, spoom en koffie zijn in principe geen gangen. Als je een 7-gangen menu bedenkt hoor je die dus niet mee te tellen.
quote:Een verfrissend klein tussengerechtje (of -drankje) voor het hoofdgerecht.
Op dinsdag 20 november 2001 17:17 schreef WheeleE het volgende:
Misschien een heel erge newbie vraag, maar wat is spoom???
Ik denk meer aan het volgendel:
- klein koud voorgerecht
- soep
- klein warm voorgerecht
- spoom
- hoofdgerecht
- desert
- koffie met likeur
tenminste, zoiets krijg je ook in restaurants waar ze haute cuisine serveren...en dan allemaal heel mooi opgemaakt, maar niet al te veel, goede kwaliteit en ontzettend lekker!!
quote:Als je echt luxe uit eten gaat (7 a 8 gangen), krijg je wel vis EN vlees.
Op dinsdag 20 november 2001 20:24 schreef miss_sly het volgende:
Ik zie verschillende mensen 2x een hoofdgerecht neerzetten, maar dan eenmaal vis en eenmaal vlees bijvoorbeeld...lijkt me duidelijk dat dat geen aparte gangen zijn
je kunt wel een vlees- en een visgerecht serveren, maar dan beiden tegelijk als hoofdgerecht waartussen men kan kiezen ofzo
quote:
Op dinsdag 20 november 2001 22:07 schreef suger het volgende:[..]
Als je echt luxe uit eten gaat (7 a 8 gangen), krijg je wel vis EN vlees.
Eerst de vis en dan het vlees. Is echt niet raar hoor!
echt luxe heeft niet per definitie met het aantal gangen te maken, je bedoelt als je echt uitgebreid gaat eten
quote:Je kan toch ook heel uitgebreid een pan pasta opeten.
Op dinsdag 20 november 2001 22:09 schreef Kimmie het volgende:[..]
echt luxe heeft niet per definitie met het aantal gangen te maken, je bedoelt als je echt uitgebreid gaat eten
quote:nee, vis en vlees op zich in een menu niet, maar ik dacht dat je toch maar 1 hoofdgerecht kreeg...en dan eenmaal vis als tussengerecht bijvoorbeeld...
Op dinsdag 20 november 2001 22:07 schreef suger het volgende:[..]
Als je echt luxe uit eten gaat (7 a 8 gangen), krijg je wel vis EN vlees.
Eerst de vis en dan het vlees. Is echt niet raar hoor!
quote:Plok! ben jij nou DE plok?
Op woensdag 21 november 2001 12:51 schreef plok het volgende:
Heb ik de wijn al voorbij zien komen? Een droge witte tijdens het voorgerecht en een volle rode tijdens het hoofdmaaltijd. Likeurtje achteraf.
(ik vraag het me steeds af)
quote:Natuurlijk ben ik DE plok. Is er dan een andere? En zo ja, waar kan ik die dan vinden?
Op woensdag 21 november 2001 13:23 schreef Kimmie het volgende:[..]
Plok! ben jij nou DE plok?
(ik vraag het me steeds af)
* plok pakt alvast het telefoonnummer van zijn advocaat.
quote:Niet nodig hoor
Op woensdag 21 november 2001 13:29 schreef plok het volgende:[..]
Natuurlijk ben ik DE plok. Is er dan een andere? En zo ja, waar kan ik die dan vinden?
* plok pakt alvast het telefoonnummer van zijn advocaat.
quote:Kimmie? Ik pak nu m'n bekende zwarte boekje - tegenwoordig vervangen door m'n organiser.
Op woensdag 21 november 2001 13:31 schreef Kimmie het volgende:[..]
Niet nodig hoor
, maar uhm tja nu weet ik het nog niet...
Staat geen Kimmie in. Of mijn geheugen is erg slecht of ik heb een onbekende bewonderaar. Heb jij een fototje?
* plok denkt nu waar kent Kimmie mij dan van?
Geplette Noordzee langoustines met pompoen en thee van
scharrelhoen en citroengras
Tarbot op mousseline van nieuwe aardappel, Jabugoham en
gevogelte jus met morieltjes
Noordzee tong gegaard in gerookte boter, zoetzure prei, iets oester en saus van citroengras
Hertekalf met mousseline van Munster, gevulde kersen en
rodewijn jus
Epoisses met druiven en brioche
Verschillende kleine toetjes
Dit is het meest uitgebreide menu dat ik op de site van De Librije heb kunnen vinden.
De Librije is door Lekker verkozen tot het lekkerste restaurant van Nederland, en heeft 2 Michelin sterren.
Misschien heb je er qua opbouw iets aan.
quote:Er staat op die site toch ook een zeven gangen menu?
Op woensdag 21 november 2001 16:45 schreef suger het volgende:
Dit is het meest uitgebreide menu dat ik op de site van De Librije heb kunnen vinden.
De Librije is door Lekker verkozen tot het lekkerste restaurant van Nederland, en heeft 2 Michelin sterren.Misschien heb je er qua opbouw iets aan.
quote:Wow! Klinkt heerlijk. Wat moet dat kosten vraag ik me af?
Op woensdag 21 november 2001 16:45 schreef suger het volgende:
Menu Petit GastronomiqueGeplette Noordzee langoustines met pompoen en thee van
scharrelhoen en citroengrasTarbot op mousseline van nieuwe aardappel, Jabugoham en
gevogelte jus met morieltjesNoordzee tong gegaard in gerookte boter, zoetzure prei, iets oester en saus van citroengras
Hertekalf met mousseline van Munster, gevulde kersen en
rodewijn jusEpoisses met druiven en brioche
Verschillende kleine toetjes
Dit is het meest uitgebreide menu dat ik op de site van De Librije heb kunnen vinden.
De Librije is door Lekker verkozen tot het lekkerste restaurant van Nederland, en heeft 2 Michelin sterren.Misschien heb je er qua opbouw iets aan.
quote:Ik zou rekenen op een kleine 200 gulden, excl. wijn.
Op woensdag 21 november 2001 20:05 schreef condon het volgende:
Wow! Klinkt heerlijk. Wat moet dat kosten vraag ik me af?
quote:Nee, het mijne eerder, nee heb je niet (niet in mijn persoon dan
Op woensdag 21 november 2001 13:40 schreef plok het volgende:
Of mijn geheugen is erg slecht of ik heb een onbekende bewonderaar. Heb jij een fototje?
Lekkere dingen om te maken zijn oa.
Voorgerechten:
- Carpaccio (klink heel klassiek en ouderwets maar je kunt er heel leuk mee varieren, denk aan hertencarpacio of zalmcarpacio (wel moeilijk te maken, valt heel snel uit elkaar)
- Kreeftensoup, smaakt perfect en is leuk af te garneren met een kreeftenschaar. (is wel een gebonden soup, dus misschien te zwaar als je zoveel gangen doet, kun je beter een boullion gebruiken)
- Scampies/Gamba's in Pittige saus of in knoflook gebakken
- Wildpate met bruine toast
Tussengercht
-Kleine Quiche (Schrijf je dat zo??)
-Varieren met Spoom (er zijn veel andere leuke mogelijkheden te verzinnen ipv citroensorbet met champagne, denk bv aan Sorbet van rozenlikeur met Gingerale (ook maar van een website afgeplukt maar is wel lekker)
Hoofdgerecht:
Vlees:
- Lamsrack
- Struisvogelbiefstuk
- Varkenshaasjes met honing en brie
- Rollade van 2 soorten vlees
- ect.
Dit kun je daarna combineren/afgarneren met allerlei dingen als Bospadenstoelen, gepofte aardapels, haricot vert in spek gerold etc.
Vis:
-Heilbot
-Rode poom
-etc
Bij vis is het bv leuk om het op een bedje van tagiatella en wilde spinazie te serveren
Zo kun je eindeloos blijven varieren.
Succes ermee
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |