abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 januari 2006 @ 14:47:32 #1
133023 Zwaffel
freaking frack
pi_33625804
Oi! Ik ben een kneus met wat betreft dingen koken die ik nog niet heb gegeten.

Ik heb dus nog nooit stampot andijvie gegeten...

Nu heb ik andijvie,stampot jus,aardappelen,en spekjes.

Moet ik nu alleen de aardappelen koken,de andijvie wassen en snijden,en vervolgens als de aardappelen klaar zijn er door heen stampen,of moet ik netzoals met stampot boerenkool,de andijvie meekoken?

Wat is lekkerder?
pi_33625950
ik denk dat stamppot rauwe andijvie lekkerder is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33626056
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:51 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik denk dat stamppot rauwe andijvie lekkerder is
Exactemundo
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_33626081
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:54 schreef Lucille het volgende:

[..]

Exactemundo
beste wensen nog
[/offtopic]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33626140
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:55 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

beste wensen nog
[/offtopic]
Jij ook

* Lucille heeft best trek in stampot andijvie
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 2 januari 2006 @ 14:59:01 #6
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_33626183
De andijvie even kort koken - met een bouillionblokje - is ook lekker (en wordt hier door kindlief beter gewaardeerd)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 2 januari 2006 @ 15:01:38 #7
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_33626275
Je kunt er ook extra.. mocht je dat in huis hebben, nog wat augurk door snijden.. schep mosterd toevoegen en beetje creme fraiche ( en de ingredienten die je hebt uiteraard)
Andijvie niet koken.. met stampot.. het wordt al iets zachter als je het door de warme aardappels stampt.
Smullen maar
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_33626350
quote:
Op maandag 2 januari 2006 15:01 schreef MissHobje het volgende:
Je kunt er ook extra.. mocht je dat in huis hebben, nog wat augurk door snijden.. schep mosterd toevoegen en beetje creme fraiche ( en de ingredienten die je hebt uiteraard)
Andijvie niet koken.. met stampot.. het wordt al iets zachter als je het door de warme aardappels stampt.
Smullen maar
Ja hallo, nu krijg ik er nog meer trek in.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 2 januari 2006 @ 15:04:42 #9
36752 timmeeeh
provocateur et penseur
pi_33626395
je bedoelt 'andijvie stamppot' neem ik aan .
"Maar ja, echt ontspannen zaten we niet meer te bingoën"
pi_33626416
De andijvie niet koken, hij moet wel lekker kraken/knappen tussen je tanden (nee niet het zand)

Kaas erbij is ook lekker.
zoals het potje thuis poept, poept het nergens
_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*
ACWW NWFC id: 2921-2609-9160 nick: tbone Town: Finetown
Fiets
pi_33626445
Met kaas . maar inderdaad rauwe andijvie .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_33626464
Boursin door de stamppot doen is ook erg lekker. En een balletje gehakt.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 2 januari 2006 @ 15:19:31 #13
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_33626904
Wie plakt er even een p tussen in de TT?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_33629688
Ik

Boursin door de stamppot?
Hmm, lekker idee
En spekjes is een must
pi_33629703
ik lust geen andijvie
stamppot rauwe andijvie is nog net te doen, maar dan wel met veel franse mosterd en spekjes enzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 2 januari 2006 @ 16:42:55 #16
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_33629729
Waar is buup?
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
  maandag 2 januari 2006 @ 16:44:38 #17
121825 -beyond-
Mensen gaan naar de klote!!
pi_33629775
quote:
Op maandag 2 januari 2006 15:05 schreef kareltje_de_grote het volgende:
De andijvie niet koken, hij moet wel lekker kraken/knappen tussen je tanden (nee niet het zand)

Kaas erbij is ook lekker.

Gekookte andijvie is niks Het moet lekker knasperig zijn!
Als je jus maakt kun je ook eerst uiringen snijden en bakken. Vervolgens maak je in dezelfde pan je jus klaar met de uitjes erdoorheen.

Wat wij altijd doen is de rookworst de laatste 15 minuten in het water van de aardappelen leggen indien we geen kookpit meer overhebben.
Het begin van het begin begint.....
Waar het einde van het einde eindigt....
  maandag 2 januari 2006 @ 16:45:03 #18
133023 Zwaffel
freaking frack
pi_33629793
moet er melk door? dat zegt mn moeder maar die kan dan ook niet koken

er moest melk door om het smeuiger te maken
pi_33629837
lijkt me wel handiger, om de aardappels te stampen
of een klontje boter, of allebei
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33629845
anders heb je droge aardappelprut
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 2 januari 2006 @ 16:47:12 #21
121825 -beyond-
Mensen gaan naar de klote!!
pi_33629863
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:45 schreef Zwaffel het volgende:
moet er melk door? dat zegt mn moeder maar die kan dan ook niet koken

er moest melk door om het smeuiger te maken
Ja zeker.
Het beste is een klein beetje melk en een klein beetje room door elkaar mengen en dat over de aardappels gieten als je deze aan het stampen bent.

Je moet elke keer een klein beetje erbij doen, zodat het niet te waterig gaat worden.
Het begin van het begin begint.....
Waar het einde van het einde eindigt....
  maandag 2 januari 2006 @ 17:12:08 #22
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_33630549
quote:
Op maandag 2 januari 2006 15:03 schreef Lucille het volgende:

[..]

Ja hallo, nu krijg ik er nog meer trek in.
* Jojogirl ook en de andijvie was op bij de super.
  maandag 2 januari 2006 @ 17:20:39 #23
133023 Zwaffel
freaking frack
pi_33630830
okidoki do. Aardappelen koken,andijvie is gesneden en gewassen,klein pakje melk bij de onder buurvrouw gehaald,nu nog e just straks maken,en stampen maar!
  maandag 2 januari 2006 @ 17:22:55 #24
105471 rucksichlos
BALL !!!!!!!!!!
pi_33630903
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:45 schreef Zwaffel het volgende:
moet er melk door? dat zegt mn moeder maar die kan dan ook niet koken

er moest melk door om het smeuiger te maken
Ik eet andijvie stamppot altijd met een gehaktballetje, de jus gebruik ik dan om het smeuïger te maken.
Life is a bitch, and it sucks......
..... Hey what else do you need.
Shit happens..., at least once a day.
rechts op de roltrap
  maandag 2 januari 2006 @ 17:26:40 #25
72347 Bupatih
Meet me in Montauk.
pi_33631012
Andijvie.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
  maandag 2 januari 2006 @ 17:33:00 #26
111260 Charmian
a little joy
pi_33631174
Lekker, hier staat toevallig ook stamppot (rauwe) andijvie op het menu met een schnitzel
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_33632318
quote:
Op maandag 2 januari 2006 17:26 schreef Bupatih het volgende:
Andijvie.
Heb je hier ook nog wat aan toe te voegen?
  maandag 2 januari 2006 @ 18:16:00 #28
72347 Bupatih
Meet me in Montauk.
pi_33632438
quote:
Op maandag 2 januari 2006 18:12 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Heb je hier ook nog wat aan toe te voegen?
Hé, d'r stonden eerst twee andere zinnetjes bij. ?

Euh...Ik post wel vaker (lichtelijk offtopic) 'Andijvie' in topics.

Maar ik wil er wel bij zeggen dat andijviestamppot deksels lekker is. !
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
pi_33632532
quote:
Op maandag 2 januari 2006 18:16 schreef Bupatih het volgende:


Hé, d'r stonden eerst twee andere zinnetjes bij. ?
Ja, overbodig, was al eerder genoemd

Gebruiken jullie stronkandijvie, of doen jullie net als ik gesneden/gewassen uit zakken? :2
  maandag 2 januari 2006 @ 18:44:05 #30
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33633272
Ik zou de rauwe andijvie als laaste er aan toevoegen. Maar wat ook lekker is is kaas door de aardappels mixen!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 2 januari 2006 @ 18:59:07 #31
105471 rucksichlos
BALL !!!!!!!!!!
pi_33633730
quote:
Op maandag 2 januari 2006 18:19 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ja, overbodig, was al eerder genoemd

Gebruiken jullie stronkandijvie, of doen jullie net als ik gesneden/gewassen uit zakken? :2
Bijna altijd gesneden, kost ongeveer hetzelfde en is veel makkelijker.
Life is a bitch, and it sucks......
..... Hey what else do you need.
Shit happens..., at least once a day.
rechts op de roltrap
  maandag 2 januari 2006 @ 21:55:12 #32
133023 Zwaffel
freaking frack
pi_33639815
gegeten,en ik vind andijvie niet lekker. Vriendlief wel.Hij wou geen spekjes,dus die heb ik door de mijne gedaan. Uiteindelijk heb ik alleen de spekjes opgegeten
pi_33642072
ik eet altijd andijvie stamp (of te wel stimp stamp) met zure haring erbij
Veel nootmuskaat en peper door de stamp samen met boter en melk en rauwe andijvie

ook lekker is idd spekreepjes er door heen maar dan wel uitgebakken gerookte spekreepjes:)
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_33642567
Ipv melk kan je er ook slasaus door doen (gewoon die witte). Erg lekker.
pi_33643080
Je kan, zoals al genoemd is, kleine blokjes kaas door de andijvie mixen. En ken je die kleine knakworstjes? Die kan je er ook bij doen! Heerlijk! !
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  maandag 2 januari 2006 @ 23:56:33 #36
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33644564
beetje vreemd misschien maar ik gooi er wel eens stukjes chorizo doorheen, geeft een lekkere bite aan het geheel. (de spanjaarden die het ooit bedacht hebben zullen zich wel in zn graf omdraaien, maar goed)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 3 januari 2006 @ 07:24:57 #37
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_33650319
Ik gooi er zelf altijd een paar hard gekoote eieren door heen! Beetje gekookte melk anders is de boel te snel koud!
pi_33696575
wat ik lekker vind is heel even de andyvie bij de uitgebakken spekjes heel even smoren met wat azijn..... dan tussen de puree.... mengen, en klaar

pi_33732420
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:44 schreef -beyond- het volgende:

[..]


Gekookte andijvie is niks Het moet lekker knasperig zijn!
Als je jus maakt kun je ook eerst uiringen snijden en bakken. Vervolgens maak je in dezelfde pan je jus klaar met de uitjes erdoorheen.

Wat wij altijd doen is de rookworst de laatste 15 minuten in het water van de aardappelen leggen indien we geen kookpit meer overhebben.
Ik doe de rookworst altijd op de aardappelen, scheelt afwas, moeite én energie

Stamppot rauwe andijvie met rookworst en geraspte kaas
Lekker 'ouderwets' aardappelen koken, melk, boter, peper en zout erdoor en stampen maar
  donderdag 5 januari 2006 @ 16:19:01 #40
8890 spookvrouw
altijd geestig
pi_33732801
in plaats van spekjes shoarma erdoor doen
hofleverancier van sterretjes :)
pi_33740017
Geen jus of melk. Alleen het spekvet en veel kleine blokjes kaas erdoor, wordt het smeuiig genoeg van.
Inderdaad wel met rauwe andijvie en dan niet te lang laten staan voordat je het gaat eten.
Sweet and innocent...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')