Dat heb je ook met huren dus ik zie niet in waarom een eigen huis hierin anders is... de huur wordt ook elke maand van je rekening afgeschreven, net als de rente.quote:Op woensdag 28 december 2005 21:50 schreef ABBAfan het volgende:
Een hypotheek aflossen is ook heel veel geld. Als je samen een huis koopt is er misschien geen vuiltje aan de lucht. Maar stopt je vriendin met werken dan kan jullie relatie wel eens financieel onder druk komen te staan.
Dat bedoelde ik dus te zeggen.quote:Op woensdag 28 december 2005 22:02 schreef fortunate_son het volgende:
[..]
Trouwens is het natuurlijk niet verstandig om een huis aan te schaffen / huren waarbij je beide inkomens voor de volle 100% nodig hebt.
520 euro stelt niets voorquote:Op dinsdag 27 december 2005 14:58 schreef StonedKinG het volgende:
Sparen doe ik niet. Werk alleen de zaterdagen en daar ga ik van uit/ leuke dingen doen met vriendin/telefoonrekening / vrienden/ enz. Ik zou als ik mn best doe wel wat kunnen sparen per maand, nou stel dat ik per zaterdag een 10tje overhoud, dan haal ik dus 520 euro in het jaar, wooptiedoo. Eenmaal vast werk stelt die 520 euro niks meer voor, daar ga ik geen jaar voor kromliggen. Ben echter wel hemelsblij met mijn niet verder dan 9,99 in de min rekening. (Wazige SNS bank, als ik 1 cent op de rekening heb staan kan ik nog 1 x 10 euro pinnen)
Niet met betrekking tot de discussie die Pberends hier probeert aan te zwengelen.quote:
Dude, je wou toch niet gaan zeggen dat je voor die 520 euro een jaar lan niet ut gaat, niet naar feesten, nooit leuke dingen doen? 520 op jaarbasis is helemaal niks!quote:Op woensdag 28 december 2005 22:08 schreef fortunate_son het volgende:
[..]
520 euro stelt niets voor? Hmpf... zie daar de mentaliteit die ervoor zorgt dat menig leeftijdgenoot schulden heeft.
Denk jij dat je huidige uitgaven hetzelfde zullen zijn als jij straks een vaste baan hebt?
Wat denk jij eigenlijk te gaan verdienen met je 1e vaste baan?
Houwe zoquote:Op donderdag 29 december 2005 12:51 schreef Koewam het volgende:
Ik, 16, heb 0 Euro schuld... Sta zelfs 1000-en Euro's in de plus.
En ja, ik heb een scooter(die dingen vreten geld
maar betaal verzekering zelf, benzine ook, onderhoud en 70% van de aanschafkosten
) En ja ik werk, dus krijg niet alles geschonken
Voor mij geldt precies hetzelfde. Totaal geen schuld, meer dan genoeg geld op de bank en ik heb een scooter waar ik alles zelf voor betaalquote:Op donderdag 29 december 2005 12:51 schreef Koewam het volgende:
Ik, 16, heb 0 Euro schuld... Sta zelfs 1000-en Euro's in de plus.
En ja, ik heb een scooter(die dingen vreten geld
maar betaal verzekering zelf, benzine ook, onderhoud en 70% van de aanschafkosten
) En ja ik werk, dus krijg niet alles geschonken
Dus jij kan uitgaan van 10 euro per week? Netjes...quote:Op donderdag 29 december 2005 12:05 schreef StonedKinG het volgende:
[..]
Dude, je wou toch niet gaan zeggen dat je voor die 520 euro een jaar lan niet ut gaat, niet naar feesten, nooit leuke dingen doen? 520 op jaarbasis is helemaal niks!
Die impuls, die uitgaat van de mogelijkheid tot het makkelijk lenen van geld, is helemaal verkeerd. Veel jongeren hebben geen goed zicht op hun inkomsten en uitgaven en hebben geen geld achter de hand voor tegenslagen. Als jongeren veel verdienen en ze geven veel uit, dan is er geen probleem, maar als ze zich luxe gaan permitteren die ze ze eigenlijk niet kunnen veroorloven hebben ze op jonge leeftijd al een probleem. Een lesje leren als je financieel op je bek bent gegaan, is goed. De vraag is echter of veel jongeren dit lesje wel leren.quote:Op dinsdag 27 december 2005 16:23 schreef ABBAfan het volgende:
Deze materialistische samenleving neemt alle reden tot sparen weg bij veel jongeren. Sparen hoef je niet, want je kunt immers geld lenen.
het is vooral de vraag of ze het lesje willen leren, meesten jongeren hebben toch al een lakse houding.quote:Op vrijdag 30 december 2005 13:24 schreef Serendips het volgende:
[..]
Die impuls, die uitgaat van de mogelijkheid tot het makkelijk lenen van geld, is helemaal verkeerd. Veel jongeren hebben geen goed zicht op hun inkomsten en uitgaven en hebben geen geld achter de hand voor tegenslagen. Als jongeren veel verdienen en ze geven veel uit, dan is er geen probleem, maar als ze zich luxe gaan permitteren die ze ze eigenlijk niet kunnen veroorloven hebben ze op jonge leeftijd al een probleem. Een lesje leren als je financieel op je bek bent gegaan, is goed. De vraag is echter of veel jongeren dit lesje wel leren.
Er zijn zat mensen die op volwassen leeftijd nog niet snappen hoe je verstandig met geld omgaat. Van een financiele buffer hebben ze nog nooit gehoord. Op vakantie gaan met geleend geld, de tweede auto op afbetaling of een kind nemen als je bijzonder krap zit...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |