Het verschil tussen gevangen zitten en in bewaring gesteld zijn is me inmiddels wel duidelijk en het laatste lijke me dus ongewenst. Voor een beschaafde staat, tenminste.quote:Op zondag 12 augustus 2007 13:29 schreef Gabry het volgende:
Je kunt ze de gevangenis in gooien, maar daar horen ze niet. Dat is niet wenselijk voor hen, dat is niet wenselijk voor ons. Ze mogen kiezen om mee te werken aan hun uitzetting, en in bewaring stellen is een middel daartoe.
Als de middelen om illegalen te laten meewerken aan hun uitzetting ons ontnomen worden, dan hoeft een illegale enkel zijn mond te houden om in Nederland te mogen verblijven.quote:Op maandag 13 augustus 2007 00:32 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Het verschil tussen gevangen zitten en in bewaring gesteld zijn is me inmiddels wel duidelijk en het laatste lijke me dus ongewenst. Voor een beschaafde staat, tenminste.
quote:
Dat stond niet in je bericht!quote:Uit onderzoek van de Amsterdamse politie blijkt dat criminele illegalen in de stad verantwoordelijk zijn voor 20 procent van de inbraken, 15 procent van de straatroof en 40 procent van de zakkenrollerij.
bron: Volkskrant - 20 sept 1999
Welke middelen zouden we moet hebben om illegalen te laten meewerken?quote:Op maandag 13 augustus 2007 00:40 schreef Gabry het volgende:
[..]
Als de middelen om illegalen te laten meewerken aan hun uitzetting ons ontnomen worden, dan hoeft een illegale enkel zijn mond te houden om in Nederland te mogen verblijven.
Momenteel als illegalen zich niet kunnen identificeren, en ze werken daarnaast ook niet mee aan hun uitzetting, dan kunnen ze binnen een aantal maanden weer de straat op. Als de laatste middelen ook afgeschaft worden, dan is er voor een illegale helemaal geen reden meer om mee te werken aan hun uitzetting.
Momenteel kan het alleen door boetes en het tijdelijk in bewaring stellen, zolang er uitzicht op de uitzetting is.quote:Op maandag 13 augustus 2007 00:44 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Welke middelen zouden we moet hebben om illegalen te laten meewerken?
Als iemand wordt opgepakt vanwege een strafbaar feit dan zit er, behoudens snelrecht, vaak maanden tot jaren tussen het eerste verhoor en de zitting. Als je toetsing vooraf wil zul je dan de vreemdeling vrij moeten laten, ofwel de weg van voorlopige hechtenis moeten bewandelen (en de langste termijn daarvan is 90 dagen, zit nog wel wat voor, maar even niet van belang). Een feit waarop slechts 6 maanden staat komt daarvoor niet in aanmerking, dus blijft over: vrijlaten in afwachting van berechting of snelrecht. Bij snelrecht kan de advocaat zich nauwelijks voorbereiden, hetgeen de kwaliteit niet ten goede komt.quote:Op zondag 12 augustus 2007 22:17 schreef Kees22 het volgende:
Dit stuk snap ik niet goed. Drie maanden? Mulder-manier? Toetsing achteraf waarvan?
Nee hoor. Als de IND in 6 maanden iemand nog niet buiten weet te krijgen, dan is de kans dat het nog lukt gewoon miniem. Als ik mij niet vergis is na 2 maanden de kans al miniem. Korter zou dus eerder wenselijk zijn, tenzij concreet door de IND kan worden aangegeven waarom in DAT geval er wel een reële kans is...quote:En ik vermoed iets, dat je zes maanden voor het IND te weinig vindt, maar kan dat niet staven.
Graag nadere uitleg.
Voor zover niet duidelijk was dat niet mijn stelling. Ik vind dat gezinshereniging moet kunnen. En het EHRM heeft ook al lang duidelijk gemaakt dat iemand de mogelijk geven om te vertrekken naar zijn/haar gezin niet de waarborg is die wordt bedoeld.quote:Ja, dat kun je wel zeggen. "Ja hoor, we houden ons aan het mensenrecht, want we willen U heus niet verhinderen samen te leven.... Ergens anders!"
Ah zo. Onvoorziene complicatie. Even op kauwen.quote:Op maandag 13 augustus 2007 09:08 schreef DS4 het volgende:
[..]
Als iemand wordt opgepakt vanwege een strafbaar feit dan zit er, behoudens snelrecht, vaak maanden tot jaren tussen het eerste verhoor en de zitting. Als je toetsing vooraf wil zul je dan de vreemdeling vrij moeten laten, ofwel de weg van voorlopige hechtenis moeten bewandelen (en de langste termijn daarvan is 90 dagen, zit nog wel wat voor, maar even niet van belang). Een feit waarop slechts 6 maanden staat komt daarvoor niet in aanmerking, dus blijft over: vrijlaten in afwachting van berechting of snelrecht. Bij snelrecht kan de advocaat zich nauwelijks voorbereiden, hetgeen de kwaliteit niet ten goede komt.
Alternatief is de "Mulder-manier". Zeg maar de afdoening van kleine verkeersovertredingen (maar men is dit jaar begonnen met de uitbreiding die eigenlijk heel eng is...). Je krijgt een straf en als je het er niet mee eens bent ga je zelf in beroep. Maar dat lijkt al weer op de praktijk van vreemdelingenbewaring.
Dus er zijn eigenlijk maar 2 keuzes: achteraf toetsen of vooraf, maar dan zal de advocaat nauwelijks de zaak voor kunnen bereiden. Achteraf toetsen lijkt mij derhalve voor de rechtszekerheid en de kwaliteit van de rechtspraak de meest wenselijke manier.
Nog beter!quote:[..]
Nee hoor. Als de IND in 6 maanden iemand nog niet buiten weet te krijgen, dan is de kans dat het nog lukt gewoon miniem. Als ik mij niet vergis is na 2 maanden de kans al miniem. Korter zou dus eerder wenselijk zijn, tenzij concreet door de IND kan worden aangegeven waarom in DAT geval er wel een reële kans is...
Oh, maar ik dacht ook niet dat je tegen gezinshereniging bent, maar wilde je punt even onderstrepen.quote:[..]
Voor zover niet duidelijk was dat niet mijn stelling. Ik vind dat gezinshereniging moet kunnen. En het EHRM heeft ook al lang duidelijk gemaakt dat iemand de mogelijk geven om te vertrekken naar zijn/haar gezin niet de waarborg is die wordt bedoeld.
Tja, dit schiet dan inderdaad het doel voorbij. Ik vond het idee van strafbaar maken nou juist zo leuk, omdat het de positie van de illegaal wat rechtvaardiger en draaglijker beloofde te maken.quote:Op maandag 13 augustus 2007 09:08 schreef DS4 het volgende:
Alternatief is de "Mulder-manier". Zeg maar de afdoening van kleine verkeersovertredingen (maar men is dit jaar begonnen met de uitbreiding die eigenlijk heel eng is...). Je krijgt een straf en als je het er niet mee eens bent ga je zelf in beroep. Maar dat lijkt al weer op de praktijk van vreemdelingenbewaring.
Dus er zijn eigenlijk maar 2 keuzes: achteraf toetsen of vooraf, maar dan zal de advocaat nauwelijks de zaak voor kunnen bereiden. Achteraf toetsen lijkt mij derhalve voor de rechtszekerheid en de kwaliteit van de rechtspraak de meest wenselijke manier.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |