abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 december 2005 @ 23:47:58 #1
15869 gr8w8
Better by design.
pi_33329426
Ik heb me ooit laten vertellen dat cappucino zonder cacao hoort. In elk DE café pleuren ze dat er gewoon op zonder te vragen:


Quote van de site van een ander koffiegigant:
quote:
Soms wordt er cacao-poeder bovenop de cappuccino gestrooid, doch meestal om gebreken te verbergen
Een email naar DE leverde het volgende antwoord op:
quote:
...
U schrijft dat u cacao-poeder op uw Cappuccino koffie niet kunt waarderen.
Wij kunnen u meedelen dat cacao-poeder op een kopje Cappuccino in Nederland als
gebruikelijk wordt ervaren. Het spijt ons dat dit in uw geval niet zo is.
...
Is dat zo? Mij hebben ze niks gevraagd! Hoort het nou wel of niet, zoals zij het brengen hoort het dus niet, maar omdat "wij" het gebruikelijk vinden, doen ze het maar zonder te vragen? Wil jij zonder of mét?
Welkom bij de V&D der webfora.
  donderdag 22 december 2005 @ 23:56:50 #2
93965 Leffe48
Blond dan wel te verstaan.
pi_33329819
Maakt het juist lekker vind ik.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  vrijdag 23 december 2005 @ 00:01:43 #3
64019 crew  foton
__--*--__
pi_33330018
Het is fout. Cappuccino met cacao er over zou eigenlijk geen cappuccino mogen heten.
Ik heb zelf ook het liefste zonder.
pi_33330085
Ik heb inderdaad wel vaker gehoord dat ze het in Italië absoluut niet vinden kunnen.

Zelf vind ik het niet echt iets toevoegen. Bij de Kiosk (op het station) hadden ze hem laatst met kaneel erop, dat vind ik dan nog wel origineel maar verder ook niet echt een succes. Voor mij hoeft er niets op.
Are you pondering what I'm pondering?
  vrijdag 23 december 2005 @ 00:06:44 #5
64019 crew  foton
__--*--__
pi_33330189
Een los stukje goede pure chocolade bij een kopje espresso, kan ik dan weer wel waarderen.
Amedei ofzo...
pi_33330256
Ze zeggen het zelf al: Het wordt in Nederland als gebruikelijk ervaren. Ik vind het jammer om te zien hoe dit soort dingen verkracht worden. Zelfde verhaal met pasta's, daar gebeuren hier in NL ook dingen mee waar ik niet achter kan staan. En dan durven ze het ook nog "authentiek italiaans recept" te noemen.
  vrijdag 23 december 2005 @ 00:31:06 #7
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33330975
Ik hoef er geen cacao op, maar soms staat het wel leuk voor de visite ofzo vind ik (mits met beleid gestrooid natuurlijk )
Als ik in de horeca cappuccino bestel wordt er meestal veel teveel cacao op gestrooid, nou lig ik daar zelf niet zo van wakker, maar het is wel jammer van het schamele schuimlaagje wat de machine net heeft weten te produceren dat stort namelijk meteen in...
En dat is ook het verschil met thuis (toen mijn espressoapparaat het nog deed tenminste ), dikke, stevige schuimlaag waar een beetje cacaopoeder/stof niet tegenop kan.

Geraspte bittere chocolade, dat lijkt me echt heel erg lekker op een cappuccino of espresso
Als ze dat nou eens zouden doen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_33331171
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 00:31 schreef BBQ-kip het volgende:


Geraspte bittere chocolade, dat lijkt me echt heel erg lekker op een cappuccino of espresso
Als ze dat nou eens zouden doen
Dan lopen ze het risico dat je skuim instort

gr8w8, vraag next time eens als je bestelt, zónder cacao!

Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
  vrijdag 23 december 2005 @ 00:45:57 #9
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33331359
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 00:39 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dan lopen ze het risico dat je skuim instort
Als ze goed schuim maken (bij de cappuccino) dan stort het niet in bij wat chocoladeraspsel
Maar ze kunnen het naturlijk vragen, of je het wil, ongevraagd is belachelijk...
quote:
gr8w8, vraag next time eens als je bestelt, zónder cacao!
Vraagt mijn tante altijd (type: wat de boer niet kent... dus er hoort volgens haar GEEN cacao op de koffie ) , 9 van de 10 keer wordt er niet geluisterd en krijgt ze toch mét cacao.
Tegenwoordig vragen we dan gewoon een nieuwe, daaag, ze luisteren maar eens, 16 jaar, een netto loontje van 1,50 per uur en 4 hersencellen of niet
quote:
Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
inderdaad,
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 23 december 2005 @ 02:25:11 #10
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_33334132
Gewoon wat jij lekker vindt, wat italianen ervan vinden doet er niet toe.

Ik vind het niet nodig, maar wel leuk en zelfs lekker.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
  vrijdag 23 december 2005 @ 08:52:04 #11
15869 gr8w8
Better by design.
pi_33336241
Dat dacht ik al, ik heb gewoon nooit begrepen waarom ze dat doen. Blijkbaar ben ik niet de enigste!
Welkom bij de V&D der webfora.
pi_33336676
Tja, ik doe cacao ook alleen maar uit estethisch oogpunt op m'n kappoetsjinoo. Een beetje kaneel in je koffiefilter erbij gooien is daarentegen wel muchas Jummie!!!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_33336740
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 08:52 schreef gr8w8 het volgende:
Dat dacht ik al, ik heb gewoon nooit begrepen waarom ze dat doen. Blijkbaar ben ik niet de enigste!
Enige!
  vrijdag 23 december 2005 @ 09:33:10 #14
15869 gr8w8
Better by design.
pi_33336819
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:28 schreef tonks het volgende:

[..]

Enige!
Barbaar. Ga hier maar spelen: Nederlands of Brabants? Aangereden.
Welkom bij de V&D der webfora.
pi_33336896
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:33 schreef gr8w8 het volgende:

[..]

Barbaar. Ga hier maar spelen: Nederlands of Brabants? Aangereden.
En ik ben nog wel een brabander
  vrijdag 23 december 2005 @ 09:44:46 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33336979
Ik Italie krijg ik regelmatig wat cacao op de cappuchino. Maar goed, als tourist kom ik natuurlijk vooral terecht in de zaken die aan touristen gewend zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33338570
Buiten het feit dat een beetje cacao-stuif er natuurlijk wel mooi uitziet, proef je er natuurlijk helemaal niks van. Lekker blokje pure chocolade ernaast lijkt me inderdaad meer toevoegen.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_33496938
Een echte cap hoort eigenlijk zonder cacao erop, maar van mij mag het erop, dat maakt het nog extra lekker
"You can call me Susan if it makes you happy"
  donderdag 29 december 2005 @ 09:48:35 #19
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_33496994
Cacao vind ik niet zo nodig, maar kaneel . Niet zozeer om de smaak maar kaneel ruikt gewoon lekker . En dan het liefste niet van dat poeder, maar van die vers gemalen ofzo.
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:28:26 #20
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_33499113
Ik dacht bij het lezen van de titel dat dit topic over slagroom op je cappucino of chocolademelk ging, hahaha
Ik ben namelijk dol op slagroom op mijn koffie, cappucino en chocolademelk .

Cacao wel of niet op de cappucino: het is mij om het even. Ik vind het wel leuk staan als ze een leuk motiefje cacao over de cappucino poederen, dat dan weer wel
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  donderdag 29 december 2005 @ 12:16:55 #21
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_33500511
Destijds is er geloof ik een test geweest bij Kassa en er waren maar weinig zaken die een echte cappucino konden produceren
pi_33500569
ziet er toch lekker uit man.,..wat zeik je nou
Gemiddeld reactieniveau op de FP:
[quote]Ben benieuwd wanneer Bin Laden zelf met een boek komt![/quote]
Buzzz: Wat, gebundelde grot tekeningen??? >:)
pi_33503706
Oke mijn mening in deze. Eerst even het volgende: cappucino , cappuchino
Het is cappuccino. Ik weiger ook pertinent om iets over mijn cappuccino te strooien. Waarom? Mijn cappuccino is veel te mooi om te bedekken onder een laag plakkerige cacao. Mijn cappuccino ziet er zo uit :

[img=http://img468.imageshack.us/img468/204/cino4ea.th.jpg]

DE, tja wat zal ik zeggen. In het land van blinden is eenoog koning?


Hmz dat plaatje gaat nog niet lkkr

[ Bericht 4% gewijzigd door Phineas op 29-12-2005 13:53:32 (edit) ]
Democratie is niks meer dan een dictatuur met een meerderheid
  donderdag 29 december 2005 @ 14:03:24 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33504045
Het is wel een mooi plaatje,
maar een oog koning?









google eens op latte art
http://images.google.com/images?svnum=10&hl=en&lr=&safe=off&q=latte+art&btnG=Search
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33504411


En dat moeten wij geloven...

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_33504500
Geen kleurstof in mijn koffie a.u.b. Bah!

I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 29 december 2005 @ 14:21:03 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33504679
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
http://www.latteart.org/latteart.htm
er is zelfs een NL kampioenschap
http://www.latteart.nl/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33504852
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:
[afbeelding]

En dat moeten wij geloven...

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
De blaadjes,hartjes en appeltjes worden met het melkschuim in de crema van de espresso gegoten.
De abstractere vormen zijn etching. Dit is een (in europa) vrij nieuwe manier van latte-art. Zat zelfs als extra opdracht in de latte art finale van november.

@Piet Ik bedoelde met die opmerking dat Douwe Egeberts (DE) het standpunt inneemt dat cacao nou eenmaal 'hoort' op een cappuccino. Aangezien het grootste deel van Nederland nog nooit een echte cappuccino heeft gedronken .....
Democratie is niks meer dan een dictatuur met een meerderheid
  donderdag 29 december 2005 @ 14:35:58 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33505178
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:26 schreef Phineas het volgende:

@Piet Ik bedoelde met die opmerking dat Douwe Egeberts (DE) het standpunt inneemt dat cacao nou eenmaal 'hoort' op een cappuccino. Aangezien het grootste deel van Nederland nog nooit een echte cappuccino heeft gedronken .....
Afgezien dat de meeste cappuccino in Nederland net zo belabberd is als het brood, of er op een cappuccino nu cacao hoort of niet is een kwestie van smaak, niet van hoe het hoort.
Ik kom vaak in Italie en ook daar is het vrij normaal.
Maar ik geef toe dat in NL het belangrijker wordt gevonden of er nu wel of niet cacao op moet, dan dat het schuim stevig is of dat je een dun laagje schuim op een melkkoffie krijgt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2005 @ 14:40:30 #30
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_33505321
Het is maar wat je belangrijker vindt: Authenticiteit of smaak. Ik hou van cacao op mijn cappucino en ben dus tevreden met de Nederlandse manier. Het zal me worst wezen of ze het in Italie anders doen.

Edit: Maar ik vind idd wel dat ze bij de DE shops het eerst mogen vragen. Als je beweert een koffiezaak te zijn, moet die mentaliteit ook handhaven.
  donderdag 29 december 2005 @ 18:02:16 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33512030
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:16 schreef Serendips het volgende:
Geen kleurstof in mijn koffie a.u.b. Bah!

[afbeelding]
Ik zou zo iets gelijk terug sturen. Dat is toch geen Cappucino
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 30 december 2005 @ 16:44:10 #32
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33545160
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:
[afbeelding]

En dat moeten wij geloven...

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
Balkie!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_33546378
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 00:39 schreef Bluezz het volgende:

Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
Aangestoken hoort niet, maar Sambuca wordt traditioneel geserveerd met 3 koffiebonen (ik dacht 3, maar iig met koffiebonen).

Een cappuccino wordt in NL voor zoveer ik weet geserveerd met cacao. Mijn baas, een Italiaan, heeft mij ook ooit verteld dat hij 't niet vindt horen maar dat ie 't hoort van klanten als 't niet gebeurt...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_33546476
Jullie drinken na het eten ofzo zeker wel een cappucino? Alsof dat wel hoort.... Eigenlijk hoor je cuppucino ook alleen maar 's ochtends te drinken.

tis eigenlijk ook alleen maar geschikt voor de ochtend die slappe zooi met die melk erin

Gelukkig is er espresso
pi_33546597
Dat heb ik altijd dubieus gevonden. Een caffellatte of caffè macchiato is namelijk geen probleem
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 30 december 2005 @ 17:31:55 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33547060
Heb een vermoede dat het cacao strooien ontstaan is omdat men met koffie (ipv espresso=) cappuccino maakte en dan niet het bruine van de crema in het schuim heeft. Net zoals luie koks paprikapoeder over de gebakken aardappels strooien omdat ze dan niet de aardappels bruin hoeven bakken.
Dit gebruik is in de hoereca zo ingeburgerd dat men denkt dat het zo hoort.

Kan me een lunchroom herinneren waar men bravilor koffie serveerde (smerig tik tak roodmerk) maar dan een specialiteit had, de turkse koffie, dan deed men er een toef mokka slagroom op.

toen steeds meer zaken in de buurt inmiddels een faema kregen, moest ie wat gaan doen aan zijn koffie, want er kwamen steeds minder klanten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 december 2005 @ 17:33:58 #37
15869 gr8w8
Better by design.
pi_33547135
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:15 schreef Repeat het volgende:
Jullie drinken na het eten ofzo zeker wel een cappucino? Alsof dat wel hoort.... Eigenlijk hoor je cuppucino ook alleen maar 's ochtends te drinken.

tis eigenlijk ook alleen maar geschikt voor de ochtend die slappe zooi met die melk erin

Gelukkig is er espresso
Ristretto.
Welkom bij de V&D der webfora.
  vrijdag 30 december 2005 @ 17:36:49 #38
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_33547219
Ristretto Doppio.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
  vrijdag 30 december 2005 @ 17:41:06 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33547380
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:36 schreef turnpike het volgende:
Ristretto Doppio.
das een espresso.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33547422
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me een lunchroom herinneren waar men bravilor koffie serveerde (smerig tik tak roodmerk) maar dan een specialiteit had, de turkse koffie, dan deed men er een toef mokka slagroom op.

toen steeds meer zaken in de buurt inmiddels een faema kregen, moest ie wat gaan doen aan zijn koffie, want er kwamen steeds minder klanten.
Lekkere Turkse specialiteit Pure onwetendheid van de beste man, lijkt mij
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_33547459
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

das een espresso.
Zéker niet! Een ristretto doppio wordt gemaakt met 2x zoveel koffie als er voor een espresso wordt gebruikt en bevat iets meer water dan een espresso!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 30 december 2005 @ 17:45:30 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33547543
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:42 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Lekkere Turkse specialiteit Pure onwetendheid van de beste man, lijkt mij
Na, onwetend, niet echt, hij wist verdomt goed te belazeren en te verdienen.
Een kopje bravilor koffie is natuurlijk veel goedkoper in kostprijs dan een goede faema bak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33547620
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Na, onwetend, niet echt, hij wist verdomt goed te belazeren en te verdienen.
Een kopje bravilor koffie is natuurlijk veel goedkoper in kostprijs dan een goede faema bak.
Bravo voor hem. Als mensen zich willen laten belazeren, prima
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 30 december 2005 @ 17:49:59 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33547706
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:47 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Bravo voor hem. Als mensen zich willen laten belazeren, prima
ach, we hebben het over de jaren 80, toen was de koffie nog klaar in de vaderlandse hoereca, en begon net de opmars van de faema.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 december 2005 @ 19:03:11 #45
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_33550648
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een vermoede dat het cacao strooien ontstaan is omdat men met koffie (ipv espresso=) cappuccino maakte en dan niet het bruine van de crema in het schuim heeft.
Een goede koffiemachine (met pistolen) geeft ook een cremelaagje bij het zetten van normale koffie. Al kan ik me wel vinden in jouw redenatie.

Zelf vind ik het allebei wel lekker, ook ik kreeg er in Italie cacao overheen
  vrijdag 30 december 2005 @ 19:10:01 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33550912
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:03 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Een goede koffiemachine (met pistolen)
geeft ook een cremelaagje bij het zetten van normale koffie. Al kan ik me wel vinden in jouw redenatie.

Zelf vind ik het allebei wel lekker, ook ik kreeg er in Italie cacao overheen
Ik doelde met koffie op een filterkoffie bakje, a la bravilor.
Een koffiemachine met pistolen, een faema achtige, geeft idd een prima bak koffie, daar kan geen bravilor tegen op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 december 2005 @ 19:17:46 #47
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_33551220
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doelde met koffie op een filterkoffie bakje, a la bravilor.
Dat noem ik geen koffie
  vrijdag 30 december 2005 @ 19:30:26 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33551760
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:17 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Dat noem ik geen koffie
Wees blij dat je van 1980 bent,
Je hebt nooit meegemaakt dat bij alle cafe´s een bord stond met de koffie is klaar (en zuur)
Tik Tak roodmerk van Robustabonen
vreselijke koffie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33552099
Bij cappucino hoort toch officeel een beetje geraspte nootmuskraat erop? Van het een en ander is het cacaopoeder geworden in Nederland.
pi_33552202
Dat heb ik nou echt nog nooit gekregen, noch in Italië noch in Nederland.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')