FOK!forum / Culinesse à gogo / Boerenkool
Logitikvrijdag 16 december 2005 @ 15:03
Ik heb 2 zakken voorgesneden boerenkool gekocht. Moet ik die voorgesneden boerenkool echt 20 minuten koken ? Ik vind dat namelijk nogal erg lang..
Zwansenvrijdag 16 december 2005 @ 15:04
Nou dan doe je dat toch niet!
Tristessavrijdag 16 december 2005 @ 15:06
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 15:04 schreef Zwansen het volgende:
Nou dan doe je dat toch niet!
.
clowncloonvrijdag 16 december 2005 @ 15:06
ja dat moet echt. Slotje.
Foolvrijdag 16 december 2005 @ 15:16
Ja, staat er toch niet voor niets op....
Muckvrijdag 16 december 2005 @ 15:16
vind ik ook wel erg lang!
maar hoe lang het dan wel moet, weet ik ook niet precies
SterkStaaltjevrijdag 16 december 2005 @ 15:18
10 minuutjes anders wordt het vies en bruin
ikwilookwatzeggenvrijdag 16 december 2005 @ 15:19
Aardappels moeten 20 minuten! Bedoelen ze dat niet?
PLAE@vrijdag 16 december 2005 @ 15:20
Nee hoor. Gewoon 15 minuten in een pan met net niet kokend water. Zo doe ik het altijd.


Ow nee dat gaat over opwarmmaaltijden

Wat ben ik ook een cultuurbarbaar
Market_Gardenvrijdag 16 december 2005 @ 15:29
eerst aardappels koken, daarna in dezelfde pan boerenkool erbij gooien, beetje rustig door laten koken, 10 minuten ofzo, worst erbij gooien, nog ff laten nawarmen,

eten maar!
Martijn_77vrijdag 16 december 2005 @ 15:38
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 15:29 schreef Market_Garden het volgende:
eerst aardappels koken, daarna in dezelfde pan boerenkool erbij gooien, beetje rustig door laten koken, 10 minuten ofzo, worst erbij gooien, nog ff laten nawarmen,

eten maar!
Zo doe ik het ook altijd!
aidylvrijdag 16 december 2005 @ 17:09
Ik mik gewoon altijd alles tegelijk in de pan ==> vuurtje eronder ==> 20 min koken ==> stampen met klontje boter, beetje melk, peper, zout ==> klaar
Jojogirlvrijdag 16 december 2005 @ 17:30
Ik kook het altijd net zo lang als de aardappels. Het wordt toch stamppot, dus ik ga niet voor de bite.
Logitikvrijdag 16 december 2005 @ 17:39
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 17:30 schreef Jojogirl het volgende:
Ik kook het altijd net zo lang als de aardappels. Het wordt toch stamppot, dus ik ga niet voor de bite.
Dan gaan juist alle vitaminen en smaak eruit door dat lange koken. Vandaar heb ik het gevoel dat fijngesneden boerenkool korter dan 20 min moet..
Pietverdrietvrijdag 16 december 2005 @ 19:09
Maak stampot rauwe boerenkool..
krakkemiekevrijdag 16 december 2005 @ 23:49
Geen rauwe boerenkool nee
Kook de aardappels en kook de boerenkool in een aparte pan. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg genoeg zout bij de boerenkool, bij mij is het altijd te flauw.
Mix aardappels en kool en proef.
Succes!
BBQ-kipvrijdag 16 december 2005 @ 23:58
Rauwe boerenkool is erg zwaar te verteren en "slecht" voor je darmen, allemaal gasvorming e.d.
krakkemiekezaterdag 17 december 2005 @ 00:46
Of zoek eens het recept voor toemis boerenkool!
Pietverdrietzaterdag 17 december 2005 @ 09:10
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 23:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Rauwe boerenkool is erg zwaar te verteren en "slecht" voor je darmen, allemaal gasvorming e.d.
Daarom zei ik het ook, als er iets iemand overtuigt dat je boerenkool goed moet koken is het dat wel
RedBitchzaterdag 17 december 2005 @ 09:19
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 17:09 schreef aidyl het volgende:
Ik mik gewoon altijd alles tegelijk in de pan ==> vuurtje eronder ==> 20 min koken ==> stampen met klontje boter, beetje melk, peper, zout ==> klaar
hier idd
lone_wolfzaterdag 17 december 2005 @ 10:01
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daarom zei ik het ook, als er iets iemand overtuigt dat je boerenkool goed moet koken is het dat wel
hup erste de boerenkool opzetten dan pas de aardappels schillen en opzetten. boerenkool moet echt goed gaar zijn!!!
Jominrozaterdag 17 december 2005 @ 10:11
Boerenkool moet zeker 1 uur koken anders is het niet eens lekker en de aardappelen apart in een pan.
Yak, alles in één pan gooien
nectarientjezaterdag 17 december 2005 @ 11:19
Ik zet de boerenkool 10 minuten voor de aardappels op. Dan aardappels erbij en laten koken tot de aardappels gaar zijn.
lone_wolfzaterdag 17 december 2005 @ 12:55
nee apart!!! bleuk foutje dat min vrouw wel ees maakte....zuurkool en aardappelen in een pan....de aardappelen worden dan niet lekker gaar...komt door het melkzuur denk ik........
zoalshetiszaterdag 17 december 2005 @ 12:58
ik maak het altijd een dag van te voren en warm het weer op in de pan. veel lekkerder zo'n nachtje trekken.
Logitikzaterdag 17 december 2005 @ 18:42
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 12:58 schreef zoalshetis het volgende:
ik maak het altijd een dag van te voren en warm het weer op in de pan. veel lekkerder zo'n nachtje trekken.
Ja heerlijk! Ik heb net ook de boerenkool van gisteren opgewarmt. Was lekkerder dan gister

ps, Ik heb de boerenkool in een aparte pan gekookt, en dan 10 minuutjes. Was goed te eten hoor
wlsandmanzaterdag 17 december 2005 @ 18:44
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 12:58 schreef zoalshetis het volgende:
ik maak het altijd een dag van te voren en warm het weer op in de pan. veel lekkerder zo'n nachtje trekken.
idd, soms hebben wij ook wel eens is wat over. Als je dat dan de volgende dag weer nuttigd dan smaakt het veel lekkerder