Wat voor melkschuim kun je met dat apparaat maken? Stijf melkschuim dat je in je met een lepel in je kopje kunt scheppen of kun je er ook microfoam mee maken?quote:Op maandag 22 januari 2007 10:27 schreef Everett het volgende:
Ik gebruik die Aeroccino nu dus een paar dagen en ik moet zeggen...echt een ideaal apparaat. Maar dat wisten we allemaal al, geloof ik. 70 euro is wel aan de prijzige kant. Ik heb het cadeau gekregen en dan is het wel heel leuk. Dit is echt zo'n ding dat je eigenlijk niet zelf koopt, maar van iemand moet krijgen.
Hij maakt stijf melkschuim (en onderop blijft nog wat geklopte vloeibare melk over). Het is voor mij nog wel lastig om er echt een goede cappuccino mee te maken. Nespresso geeft zelf aan dat je een paar scheppen melkschuim in een kop moet doen en daarna de espresso toe moet voegen. Gevolg is dan een espresso met een berg schuim erop...en dat wil ik dus niet. Nog even rotzooien dus, maar ik denk wel dat het beter kan worden.quote:Op maandag 22 januari 2007 14:05 schreef mirugai het volgende:
[..]
Wat voor melkschuim kun je met dat apparaat maken? Stijf melkschuim dat je in je met een lepel in je kopje kunt scheppen of kun je er ook microfoam mee maken?
Ik doe het als volgt: koffie zetten, melk tegelijkertijd opkloppen, 2 eetlepels schuim op de koffie en dan bijvullen met de warme melk onderin de aeroscino. Eventueel nog een extra lepel met schuim erbovenop doen.quote:Op maandag 22 januari 2007 14:42 schreef Everett het volgende:
Nespresso geeft zelf aan dat je een paar scheppen melkschuim in een kop moet doen en daarna de espresso toe moet voegen. Gevolg is dan een espresso met een berg schuim erop...en dat wil ik dus niet. Nog even rotzooien dus, maar ik denk wel dat het beter kan worden.
Een klassieke cappuccino is 1/3 deel espresso, 1/3 deel warme melk en 1/3 deel melkschuim. Dus die heb je en als je er eventjes in roert, dan krijg je dezelfde luchtigheid als bij een espresso met ingeschonken microfoam. Prima toch? Wat is er mis met de 'espresso met een berg schuim erop' die je nu hebt?quote:Op maandag 22 januari 2007 14:42 schreef Everett het volgende:
Hij maakt stijf melkschuim (en onderop blijft nog wat geklopte vloeibare melk over). Het is voor mij nog wel lastig om er echt een goede cappuccino mee te maken. Nespresso geeft zelf aan dat je een paar scheppen melkschuim in een kop moet doen en daarna de espresso toe moet voegen. Gevolg is dan een espresso met een berg schuim erop...en dat wil ik dus niet. Nog even rotzooien dus, maar ik denk wel dat het beter kan worden.
Da's jammer, maar dat had ik wel verwacht. Microfoam blijft toch een delicaat klusje dat aandacht vraagt gelukkigquote:Echt goed microfoam (voor bijvoorbeeld Latte Art) heb ik wel uit mijn hoofd gezet. Dat gaat niet lukken, denk ik.
Wat er voornamelijk mis mee is, is dat ik er niet genoeg melk bij heb gedaan. Uiteindelijk had ik een espresso gedronken en hield ik een kop met melkschuim over. Dat is dus geen cappuccino. Maar goed, ik zit nog in de experimentele fasequote:Op maandag 22 januari 2007 15:12 schreef mirugai het volgende:
Wat is er mis met de 'espresso met een berg schuim erop' die je nu hebt?
Mij is het niet gelukt met het apparaat, pijpje was sowieso heel onhandig geplaats. Met de Aeroccino gaat het echter echt superquote:Op maandag 2 april 2007 21:02 schreef k_i_m het volgende:
Is het iemand inmiddels gelukt om goed schuim met het pijpje van het apparaat te maken? Ik zie het als een persoonlijke uitdaging nu, maar meer dan een hoop spetters door de hele keuken werd het niet. De melk kookte al voordat het kon schuimen
Vroeger was ik best goed in melk opschuimen, is het onrealistisch om dat minstens één keer van dat apparaat te verwachten? .
Kijk: dat is interessant nieuws!quote:Op maandag 2 april 2007 22:58 schreef Black-Hole het volgende:
[..]
Mij is het niet gelukt met het apparaat, pijpje was sowieso heel onhandig geplaats. Met de Aeroccino gaat het echter echt super
Je krijgt hem nu zelfs gratis bij aankoop van een LeCube machine (volgens de Bijenkorf folder)
Maar ik kan geen twee apparaten tegelijk kwijt op het aanrecht .quote:Op maandag 2 april 2007 22:58 schreef Black-Hole het volgende:
[..]
Mij is het niet gelukt met het apparaat, pijpje was sowieso heel onhandig geplaats. Met de Aeroccino gaat het echter echt super
Je krijgt hem nu zelfs gratis bij aankoop van een LeCube machine (volgens de Bijenkorf folder)
quote:Op dinsdag 3 april 2007 14:00 schreef octopussy het volgende:
Mijn ouders hebben al jaren zo'n nespresso apparaat (ik dacht magimix) en mijn schoonouders hebben een krups die bonen maalt. De koffie bij mijn schoonouders is echt vele malen lekkerder dan de nespresso koffie van mijn ouders. Daarnaast is het display van de magimix kapot en wilden ze het niet maken, en het melk opschuimen gaat maar 50% van de tijd goed. De cupjes zijn ook behoorlijk duur!
Mijn keuze valt dus op een volautomaat espresso machine. Jammer dat ik sowieso geen geld ervoor heb
Denk het niet. Heb mn Nespresso al een jaar ofzo en er is nog nooit iets veranderd aan het assortiment. Vind het ook wel jammer, want die kleine kopjes drink ik bijna niet en caffeinevrij ook niet. Dus blijven er maar 2 over. Neem soms als afwisseling ook wel weer eens Senseo, omdat altijd dezelfde Nespresso ook kan vervelenquote:Op dinsdag 17 april 2007 13:36 schreef Gniznaj het volgende:
Er zijn nu slechts 3 smaken Lungo. Weet iemand of er meer soorten komen?
Je kan toch ook gewoon een espresso in een lungo kop zetten Ik neem zelf altijd Livanto, die zet ik gewoon in een Lungo kop. Je moet alleen wel oppassen niet te veel water te gebruiken, dan gaat de smaak erg snel achteruit. Ik laat hem meestal tot 3/4 doorlopen.quote:Op dinsdag 17 april 2007 13:44 schreef Palomar het volgende:
[..]
Denk het niet. Heb mn Nespresso al een jaar ofzo en er is nog nooit iets veranderd aan het assortiment. Vind het ook wel jammer, want die kleine kopjes drink ik bijna niet en caffeinevrij ook niet. Dus blijven er maar 2 over. Neem soms als afwisseling ook wel weer eens Senseo, omdat altijd dezelfde Nespresso ook kan vervelen
Aan het standaard-assortiment is niets veranderd inderdaad, maar soms heeft men voor clubleden wel zogenaamde 'specials'. Vorig jaar had je bijvoorbeeld een kaneel- en anijs-variant (waren overigens imho niet lekker)quote:Op dinsdag 17 april 2007 13:44 schreef Palomar het volgende:
[..]
Denk het niet. Heb mn Nespresso al een jaar ofzo en er is nog nooit iets veranderd aan het assortiment. Vind het ook wel jammer, want die kleine kopjes drink ik bijna niet en caffeinevrij ook niet. Dus blijven er maar 2 over. Neem soms als afwisseling ook wel weer eens Senseo, omdat altijd dezelfde Nespresso ook kan vervelen
Dat klopt. Volgens mij komt dat door de grofheid van de koffie, maar zeker weten doe ik het niet.quote:Op vrijdag 20 april 2007 09:47 schreef Breuls het volgende:
Merken jullie ook dat het per smaak kan verschillen hoe snel het water er doorheen loopt? Ik heb altijd Roma en Livanto, en een kopje Livanto is zo gevuld, terwijl een Roma wel twee keer zo lang duurt.
Heb ik hier ook, al wil het soms ook nog wel verschillen ook al gebruik je dezelfde smaak.quote:Op vrijdag 20 april 2007 09:47 schreef Breuls het volgende:
Merken jullie ook dat het per smaak kan verschillen hoe snel het water er doorheen loopt? Ik heb altijd Roma en Livanto, en een kopje Livanto is zo gevuld, terwijl een Roma wel twee keer zo lang duurt.
Dat idee heb ik ook ja. Wij gebruiken Livanto en Voluto, en de Voluto lijkt zich sneller te vullen.quote:Op vrijdag 20 april 2007 09:47 schreef Breuls het volgende:
Merken jullie ook dat het per smaak kan verschillen hoe snel het water er doorheen loopt? Ik heb altijd Roma en Livanto, en een kopje Livanto is zo gevuld, terwijl een Roma wel twee keer zo lang duurt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |