NightH4wk | vrijdag 9 december 2005 @ 00:02 |
Wat een held, weg met hippies. | |
HeyFreak | vrijdag 9 december 2005 @ 00:07 |
wie? | |
BB-King | vrijdag 9 december 2005 @ 00:30 |
![]() R.I.P. John Lennon! | |
www.marjol3in.com | vrijdag 9 december 2005 @ 00:35 |
Triest log zeg. Kan er een slotje op? ![]() | |
Gatalin | vrijdag 9 december 2005 @ 00:38 |
Nee | |
HeyFreak | vrijdag 9 december 2005 @ 01:00 |
ow, die... | |
heiden6 | vrijdag 9 december 2005 @ 01:04 |
![]() ![]() | |
Acathla | vrijdag 9 december 2005 @ 08:58 |
Kansloos. | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:17 |
MAG IN GODSNAAM DIT ZIEK TOPIC DICHT!!!! REMEMBER LOVE!!! | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:18 |
{img}http://www.britishinvasion.ca/Index_files/Lennon%20Collection/JOHN%20LENNON%5BIMAGINE%5DINSERTS%20%20SW-3379.jpg{/img} | |
webfreak | vrijdag 9 december 2005 @ 09:21 |
Ga eens dood ![]() | |
webfreak | vrijdag 9 december 2005 @ 09:23 |
Mensen, ik leg 't nog één keer uit... Hippie: ![]() John Lennon: ![]() Clear!? | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:24 |
ROFL! | |
Viking84 | vrijdag 9 december 2005 @ 09:25 |
![]() ![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:25 |
![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:26 |
quote:Ziek mens | |
Viking84 | vrijdag 9 december 2005 @ 09:26 |
quote:stoer ![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:26 |
![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:27 |
![]() | |
cafca | vrijdag 9 december 2005 @ 09:27 |
quote:Neil! ![]() | |
Viking84 | vrijdag 9 december 2005 @ 09:27 |
![]() hoeveel vingers steek ik op? | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:28 |
![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:29 |
Everybody's talking and no one says a word Everybody's making love and no one really cares There's Nazis in the bathroom just below the stairs Always something happening and nothing going on There's always something cooking and nothing in the pot They're starving back in China so finish what you got Nobody told me there'd be days like these Nobody told me there'd be days like these Nobody told me there'd be days like these Strange days indeed -- strange days indeed Everybody's runnin' and no one makes a move Everyone's a winner and nothing left to lose There's a little yellow idol to the north of Katmandu Everybody's flying and no one leaves the ground Everybody's crying and no one makes a sound There's a place for us in the movies you just gotta lay around Nobody told me there'd be days like these Nobody told me there'd be days like these Nobody told me there'd be days like these Strange days indeed -- most peculiar, mama Everybody's smoking and no one's getting high Everybody's flying and never touch the sky There's a UFO over New York and I ain't too surprised Nobody told me there'd be days like these Nobody told me there'd be days like these Nobody told me there'd be days like these Strange days indeed -- most peculiar, mama | |
Viking84 | vrijdag 9 december 2005 @ 09:30 |
Maar hij heeft wel mooie liedjes gemaakt ![]() quote:Wazoo, doe niet zo obsessief ofzo ![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:30 |
![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:30 |
quote:Shut up! Dit is nodig! Of wil je DAADWERKELIJK een Mark Chapman topic?! De man krijgt al veel te veel aandacht! | |
webfreak | vrijdag 9 december 2005 @ 09:31 |
Mag dit topic naar B&H? Zoveel mooie foto's ![]() | |
milagro | vrijdag 9 december 2005 @ 09:31 |
quote:"Vegetable rights, ![]() http://www.vegetablecruelty.com/ [ Bericht 13% gewijzigd door milagro op 09-12-2005 09:54:58 ] | |
webfreak | vrijdag 9 december 2005 @ 09:33 |
Mooi, daar zijn de kniel-smileys.. Mag 'ie dicht nou? | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:33 |
quote:Vergeet de linzensoep niet ![]() | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:34 |
VOORBEREIDEN: Week de linzen in 3 liter water (minimaal 8 uur - maximaal 24 uur). -------------------------------------------------------------------------------- BEREIDINGSTIJD: circa 1 uur en 30 minuten (linzen weken niet meegerekend). -------------------------------------------------------------------------------- BEREIDEN: Leg de varkensribbetjes en de bouillonblokjes op de linzen in het weekwater. Breng de linzen, zonder deksel op de pan, aan de kook (ze schuimen en zullen met deksel plotseling overkoken). Laat de linzen daarna met een deksel op de pan op een laag pitje 1 uur zachtjes koken. Intussen: (na ongeveer een half uur koken): Schil de knolselderij dik en snijd de knolselderij in blokjes (circa 1 centimeter). Zet de blokjes tot gebruik onder water. Schil de aardappels en zet ze ook onder water. Snijd het blad van de knolselderij (of de bladselderij) klein. Schrap de wortel of schil de wortel met een dunschiller. Snijd de wortel in plakken (circa 1/2 centimeter dik) Maak de prei schoon en snijd de prei (wit en groen) in stukjes van 1 centimeter. Tip nodig? Klik hier Als de linzen circa 1 uur gekookt hebben de aardappelen grof raspen. De ribbetjes uit de pan halen en op een bord af laten koelen. De groenten en de geraspte aardappels in de pan doen. Omroeren en nog 20 - 30 minuten zachtjes laten koken. Intussen: Af en toe de soep omroeren. Let op: Tegen het einde van de kooktijd gaan de aardappelen de soep binden, vanaf dat moment brandt de soep snel aan. De rookworst in plakjes snijden en in de soep doen. De ribbetjes ontbenen, het vlees klein snijden en in de soep doen. De soep is klaar als de groenten gaar zijn en de soep gebonden is. Breng de soep op smaak met de mosterd, peper en indien nodig nog zout. Zet maggi en peper op tafel. | |
cafca | vrijdag 9 december 2005 @ 09:34 |
![]() | |
webfreak | vrijdag 9 december 2005 @ 09:37 |
En nu we 't toch over Mark Chapman hebben..... Koken: Het hoe en wat Koken is volgens velen een noodzakelijke vaardigheid; anderen zien er ook een kunstvorm in. Voor het uitoefenen van de kookkunst gebruikt men z.g. kooktechnieken. Het woord 'koken' is zowel een verzamelnaam voor alle manieren waarop voedsel bereid kan worden, als wel slechts één van de vele technieken. Hieronder een lijst met een korte verklaring. Bij sommige onderwerpen kunt U doorklikken voor meer informatie. Aanmaken Een papje maken van aardappelzetmeel of bloem met water of kookvocht. Afgieten Na het koken het water door de pan schuin te houden weg laten lopen. Afgieten wordt meestal gebruikt na het koken van aardappelen of groenten. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de groenten niet in de gootsteen vallen, en ook dat de hete stoom niet tegen het gezicht of de handen aankomt. Dit lukt door een deksel met een kleine kier op de pan te zetten. Het beste gaat afgieten naar het eigen lichaam toe. Afsmaken Het met extra kruiden, zout of andere toevoegingen op smaak brengen van het voedsel aan het eind van het bereidingsproces. Au bain marie In een gescheiden pannetje verwarmen van gerechten waarbij dat pannetje aan de buitenkant wordt verwarmd door warm of kokend water zodat de temperatuur strikt in de hand kan worden gehouden. Bakken Het garen en bruin laten worden van vlees, wild of gevogelte in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld. Barbecueën Boven een heet vuur grillen. Barderen techniek waarbij vlees wordt ingepakt met spek alvorens het snel en door middel van droge hitte wordt gebraden. Bijvoorbeeld slavink. Binden een meestal warm en dunvloeibaar gerecht vermengen met een bindmiddel zoals bloem of maizena waardoor het dikker wordt. Blancheren kort koken waarbij niet het garen van het levensmiddel het doel is. Blussen Aan een zeer hete pan met een gebakken gerecht wat water of ander vocht toevoegen zodat het sissend verdampt en het gerecht wat afkoelt. Braden Gedurende langere tijd op een laag vuur laten garen van vlees en vleesgerechten. Braiseren Het smoren of stoven van levensmiddelen in een pan met gesloten deksel en met weinig vocht (1/3) van de hoeveelheid . Degorgeren Het onttrekken van vocht aan bijvoorbeeld komkommers. Fileren Het verwijderen van bot, been en graat uit vlees en vis. Flamberen Met een (verwarmde) alcohol-houdende drank overgieten waarna een gedeelte van de alcohol wordt verbrand. Fonceren Aankleuren van bv. Roastbeef of andere vleessoorten vooraleer het verder te braden of stoven. Fonduën Aan tafel onderdompelen van gerechten in warme/hete vloeistof. Het woord fondue betekent gesmolten in het Frans. De oorspronkelijke fondue wordt gedaan met gesmolten kaas (Gruyère/Raclette in Suisse Romande met Emmenthal in het Duitstalige deel van Zwitserland) gemengd met wijn, maar kan ook worden gedaan in bouillon, olie, of chocolade. Frituren Voor enkele minuten in hete (160-190°C) olie onderdompelen van aardappelgerechten of gepaneerde gerechten. Gisten Een mengsel met gist gedurende enige tijd laten staan bij kamertemperatuur of iets hoger(32°), waarbij het gist suikers omzet in koolzuurgasbelletjes en alcohol. Bij het gisten van deeg gaat het om de belletjes (koolzuurgas ontwikkeling), bij het gisten van druiven om wijn te verkrijgen. Koolhydraten en gist worden omgezet in koolzuurgas en alcohol . Glaceren Bij dierlijke producten wordt bedoeld het eetbaar maken van taai stug bindweefsel. Bij plantaardige producten gaat het om het voorzien van een mooi glanzend laagje met behulp boter, suiker, honing, stroop of suikerwater. Gratineren Het gerecht met kaas en eventueel paneermeel bedekken en in de oven, bij voorkeur onder de gril, de kaas laten smelten en vervolgens knapperig bruin laten worden. Grillen Door stralingswarmte verhitten van een gerecht waardoor een knapperig korstje ontstaat. Inleggen Bijvoorbeeld vis of andere producten in laten trekken in een stof bijvoorbeeld zout of bloem. | |
TheGrandWazoo | vrijdag 9 december 2005 @ 09:40 |
I'm sick and tired of hearing things From uptight, short-sighted, narrow-minded hypocritics All I want is the truth Just gimme some truth I've had enough of reading things By neurotic, psychotic, pig-headed politicians All I want is the truth Just gimme some truth No short-haired, yellow-bellied, son of tricky dicky Is gonna mother hubbard soft soap me With just a pocketful of hope Money for dope Money for rope No short-haired, yellow-bellied, son of tricky dicky Is gonna mother hubbard soft soap me With just a pocketful of soap Money for dope Money for rope I'm sick to death of seeing things From tight-lipped, condescending, mama's little chauvinists All I want is the truth Just gimme some truth now I've had enough of watching scenes Of schizophrenic, ego-centric, paranoiac, prima-donnas All I want is the truth now Just gimme some truth No short-haired, yellow-bellied, son of tricky dicky Is gonna mother hubbard soft soap me With just a pocketful of soap It's money for dope Money for rope Ah, I'm sick and tired of hearing things from uptight, short-sighted, narrow-minded hypocrites All I want is the truth now Just gimme some truth now I've had enough of reading things by neurotic, psychotic, pig-headed politicians All I want is the truth now Just gimme some truth now All I want is the truth now Just gimme some truth now All I want is the truth Just gimme some truth All I want is the truth Just gimme some truth | |
dwerg | vrijdag 9 december 2005 @ 09:43 |
quote:Je vergeet 'Pim zou het zo gewild hebben'. | |
spacemangraig | vrijdag 9 december 2005 @ 13:08 |
Je bent een dag te laat ![]() | |
webfreak | vrijdag 9 december 2005 @ 13:50 |
Hoeveel moet er nog gebaggerd worden voordat een wijze mod dit achterlijke kneuzentopic op slot zet? ![]() Kom op met dat slotje, of ik ga schreeuwen (en ik kan harder schreeuwen dan Yoko, dus er staat je wat te wachten ![]() | |
NightH4wk | vrijdag 9 december 2005 @ 15:07 |
De stille meerderheid apprecieert dit topic wel. ![]() | |
webfreak | vrijdag 9 december 2005 @ 15:14 |
![]() | |
Beathoven | vrijdag 9 december 2005 @ 16:10 |
ik hoorde iemand schreeuwen ![]() |