abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage vrijdag 9 december 2005 @ 09:30:55 #26
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_32938003
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 09:30 schreef Viking84 het volgende:
Maar hij heeft wel mooie liedjes gemaakt
[..]

Wazoo, doe niet zo obsessief ofzo
Shut up! Dit is nodig! Of wil je DAADWERKELIJK een Mark Chapman topic?! De man krijgt al veel te veel aandacht!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_32938014
Mag dit topic naar B&H?
Zoveel mooie foto's
pi_32938016
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 09:27 schreef cafca het volgende:

[..]

Neil!
"Vegetable rights, peace peas!"

http://www.vegetablecruelty.com/

[ Bericht 13% gewijzigd door milagro op 09-12-2005 09:54:58 ]
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_32938037
Mooi, daar zijn de kniel-smileys..

Mag 'ie dicht nou?
  Redactie Frontpage vrijdag 9 december 2005 @ 09:33:40 #30
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_32938043
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 09:31 schreef milagro het volgende:

[..]

"Vegetable right, peace!"
Vergeet de linzensoep niet
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage vrijdag 9 december 2005 @ 09:34:04 #31
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_32938051
VOORBEREIDEN:

Week de linzen in 3 liter water (minimaal 8 uur - maximaal 24 uur).




--------------------------------------------------------------------------------

BEREIDINGSTIJD: circa 1 uur en 30 minuten (linzen weken niet meegerekend).




--------------------------------------------------------------------------------

BEREIDEN:
Leg de varkensribbetjes en de bouillonblokjes op de linzen in het weekwater.

Breng de linzen, zonder deksel op de pan, aan de kook (ze schuimen en zullen met deksel plotseling overkoken).

Laat de linzen daarna met een deksel op de pan op een laag pitje 1 uur zachtjes koken.

Intussen: (na ongeveer een half uur koken):

Schil de knolselderij dik en snijd de knolselderij in blokjes (circa 1 centimeter). Zet de blokjes tot gebruik onder water.

Schil de aardappels en zet ze ook onder water.

Snijd het blad van de knolselderij (of de bladselderij) klein.

Schrap de wortel of schil de wortel met een dunschiller. Snijd de wortel in plakken (circa 1/2 centimeter dik)

Maak de prei schoon en snijd de prei (wit en groen) in stukjes van 1 centimeter. Tip nodig? Klik hier

Als de linzen circa 1 uur gekookt hebben de aardappelen grof raspen.

De ribbetjes uit de pan halen en op een bord af laten koelen.

De groenten en de geraspte aardappels in de pan doen.

Omroeren en nog 20 - 30 minuten zachtjes laten koken.

Intussen:
Af en toe de soep omroeren. Let op: Tegen het einde van de kooktijd gaan de aardappelen de soep binden, vanaf dat moment brandt de soep snel aan.

De rookworst in plakjes snijden en in de soep doen.

De ribbetjes ontbenen, het vlees klein snijden en in de soep doen.


De soep is klaar als de groenten gaar zijn en de soep gebonden is.


Breng de soep op smaak met de mosterd, peper en indien nodig nog zout.



Zet maggi en peper op tafel.

Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_32938055
pi_32938099
En nu we 't toch over Mark Chapman hebben.....
Koken: Het hoe en wat
Koken is volgens velen een noodzakelijke vaardigheid; anderen zien er ook een kunstvorm in. Voor het uitoefenen van de kookkunst gebruikt men z.g. kooktechnieken. Het woord 'koken' is zowel een verzamelnaam voor alle manieren waarop voedsel bereid kan worden, als wel slechts één van de vele technieken. Hieronder een lijst met een korte verklaring. Bij sommige onderwerpen kunt U doorklikken voor meer informatie.

Aanmaken
Een papje maken van aardappelzetmeel of bloem met water of kookvocht.
Afgieten
Na het koken het water door de pan schuin te houden weg laten lopen. Afgieten wordt meestal gebruikt na het koken van aardappelen of groenten. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de groenten niet in de gootsteen vallen, en ook dat de hete stoom niet tegen het gezicht of de handen aankomt. Dit lukt door een deksel met een kleine kier op de pan te zetten. Het beste gaat afgieten naar het eigen lichaam toe.
Afsmaken
Het met extra kruiden, zout of andere toevoegingen op smaak brengen van het voedsel aan het eind van het bereidingsproces.
Au bain marie
In een gescheiden pannetje verwarmen van gerechten waarbij dat pannetje aan de buitenkant wordt verwarmd door warm of kokend water zodat de temperatuur strikt in de hand kan worden gehouden.
Bakken
Het garen en bruin laten worden van vlees, wild of gevogelte in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.
Barbecueën
Boven een heet vuur grillen.
Barderen
techniek waarbij vlees wordt ingepakt met spek alvorens het snel en door middel van droge hitte wordt gebraden. Bijvoorbeeld slavink.
Binden
een meestal warm en dunvloeibaar gerecht vermengen met een bindmiddel zoals bloem of maizena waardoor het dikker wordt.
Blancheren
kort koken waarbij niet het garen van het levensmiddel het doel is.
Blussen
Aan een zeer hete pan met een gebakken gerecht wat water of ander vocht toevoegen zodat het sissend verdampt en het gerecht wat afkoelt.
Braden
Gedurende langere tijd op een laag vuur laten garen van vlees en vleesgerechten.
Braiseren
Het smoren of stoven van levensmiddelen in een pan met gesloten deksel en met weinig vocht (1/3) van de hoeveelheid .
Degorgeren
Het onttrekken van vocht aan bijvoorbeeld komkommers.
Fileren
Het verwijderen van bot, been en graat uit vlees en vis.
Flamberen
Met een (verwarmde) alcohol-houdende drank overgieten waarna een gedeelte van de alcohol wordt verbrand.
Fonceren
Aankleuren van bv. Roastbeef of andere vleessoorten vooraleer het verder te braden of stoven.
Fonduën
Aan tafel onderdompelen van gerechten in warme/hete vloeistof. Het woord fondue betekent gesmolten in het Frans. De oorspronkelijke fondue wordt gedaan met gesmolten kaas (Gruyère/Raclette in Suisse Romande met Emmenthal in het Duitstalige deel van Zwitserland) gemengd met wijn, maar kan ook worden gedaan in bouillon, olie, of chocolade.
Frituren
Voor enkele minuten in hete (160-190°C) olie onderdompelen van aardappelgerechten of gepaneerde gerechten.
Gisten
Een mengsel met gist gedurende enige tijd laten staan bij kamertemperatuur of iets hoger(32°), waarbij het gist suikers omzet in koolzuurgasbelletjes en alcohol. Bij het gisten van deeg gaat het om de belletjes (koolzuurgas ontwikkeling), bij het gisten van druiven om wijn te verkrijgen. Koolhydraten en gist worden omgezet in koolzuurgas en alcohol .
Glaceren
Bij dierlijke producten wordt bedoeld het eetbaar maken van taai stug bindweefsel. Bij plantaardige producten gaat het om het voorzien van een mooi glanzend laagje met behulp boter, suiker, honing, stroop of suikerwater.
Gratineren
Het gerecht met kaas en eventueel paneermeel bedekken en in de oven, bij voorkeur onder de gril, de kaas laten smelten en vervolgens knapperig bruin laten worden.
Grillen
Door stralingswarmte verhitten van een gerecht waardoor een knapperig korstje ontstaat.
Inleggen
Bijvoorbeeld vis of andere producten in laten trekken in een stof bijvoorbeeld zout of bloem.
  Redactie Frontpage vrijdag 9 december 2005 @ 09:40:17 #34
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_32938129
I'm sick and tired of hearing things
From uptight, short-sighted, narrow-minded hypocritics
All I want is the truth
Just gimme some truth

I've had enough of reading things
By neurotic, psychotic, pig-headed politicians
All I want is the truth
Just gimme some truth

No short-haired, yellow-bellied, son of tricky dicky
Is gonna mother hubbard soft soap me
With just a pocketful of hope
Money for dope
Money for rope

No short-haired, yellow-bellied, son of tricky dicky
Is gonna mother hubbard soft soap me
With just a pocketful of soap
Money for dope
Money for rope

I'm sick to death of seeing things
From tight-lipped, condescending, mama's little chauvinists
All I want is the truth
Just gimme some truth now

I've had enough of watching scenes
Of schizophrenic, ego-centric, paranoiac, prima-donnas
All I want is the truth now
Just gimme some truth

No short-haired, yellow-bellied, son of tricky dicky
Is gonna mother hubbard soft soap me
With just a pocketful of soap
It's money for dope
Money for rope

Ah, I'm sick and tired of hearing things
from uptight, short-sighted, narrow-minded hypocrites
All I want is the truth now
Just gimme some truth now

I've had enough of reading things
by neurotic, psychotic, pig-headed politicians
All I want is the truth now
Just gimme some truth now

All I want is the truth now
Just gimme some truth now
All I want is the truth
Just gimme some truth
All I want is the truth
Just gimme some truth
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_32938180
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 00:02 schreef NightH4wk het volgende:
Wat een held, weg met hippies.
Je vergeet 'Pim zou het zo gewild hebben'.
I intend to live forever, or die trying.
pi_32942736
Je bent een dag te laat
'Paul McCartney krijgt een award van niemand minder dan Bono' - Beau van Erven Dorens.
http://www.last.fm/user/spacemangraig
pi_32943675
Hoeveel moet er nog gebaggerd worden voordat een wijze mod dit achterlijke kneuzentopic op slot zet?

Kom op met dat slotje, of ik ga schreeuwen (en ik kan harder schreeuwen dan Yoko, dus er staat je wat te wachten )
pi_32945803
De stille meerderheid apprecieert dit topic wel.
pi_32946006
pi_32947476
ik hoorde iemand schreeuwen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')