Ja, ik kan scotty ook bellen natuurlijk maar dan heb ik mijn ruimteschipje voor niks gebouwdquote:Op maandag 5 december 2005 23:59 schreef Monocultuur het volgende:
5 G is onhoudbaar voor lange tijd.
beter een shortcut nemen via een wormhole ofzo.
of gewoon scotty laten beamen. dan ben je er meteen.
En dat wil ik hier nou juist testen. Volgens mij is het mogelijk af te leggen zonder wormgat.quote:Op dinsdag 6 december 2005 00:16 schreef Doffy het volgende:
Even serieus graag. Ik vind een topic met wat "hands-on" relativiteits-vergelijkingen wel interessant.
Al ben ik bang dat je voor een afstand van meer dan 400 lichtjaar toch echt een wormgat nodig gaat hebben, Dion
* RedDevil085 pakt z'n zakjapannerquote:Op maandag 5 december 2005 23:51 schreef DionysuZ het volgende:
[afbeelding]
Zou het mogelijk zijn om binnen afzienbare tijd van hier naar daar te komen binnen een mensenleven?
Inderdaad.quote:Op dinsdag 6 december 2005 00:38 schreef Doffy het volgende:
Nee dus, jouw klok loopt op een normale manier door. Zelfs al zou je vertrekken met c, dan zou je er nog gewoon 428 van jouw jaren over doen.
In zijn beleving legt hij idd niet meer dan 600 meter af, dan probeer ik dus ook te zeggen. De aarde is vanuit zijn kader maar een paar honder meter verder.quote:Op dinsdag 6 december 2005 00:59 schreef Doffy het volgende:
Het is allemaal relatief, Dion. Zo'n muon leeft gewoon een bepaalde tijd, maar dankzij z'n snelheid lijkt het voor een externe waarnemer alsof dat anders is. Voor het muon zelf niet. In zijn beleving legt ie ook niet meer dan 600 meter af.
Nee, Betelgeuze is niet dichterbijquote:Op dinsdag 6 december 2005 01:00 schreef DionysuZ het volgende:
Nee, stel je voor dat ik zo'n muon ben en de aarde is Betelgeuze. Vanuit de aarde (betelgeuze) gezien is mijn snelheid bijna c en loopt mijn klokje immens traag. Vanuit mezelf gezien loopt mijn klokje gewoon op normale snelheid natuurlijk, maar door de snelheid is betelgeuze door lorentzcontractie wel een stuk dichterbij. Zo kan ik in de 2 microseconden dat ik leef TOCH het hele eind tussen beginpunt en eindpunt afleggen.
Waarom is voor de muonen de aarde wel veel dichterbij doordat ze een relatieve snelheid hebben aan elkaar van bijna c, en zou betelgeuze niet dichterbij zijn als ik ernaartoe reis met bijna c?quote:
Nee, omdat die twee zich niet in hetzelfde inertiaalframe bevinden. Ruimte-tijd is gewoon vlak, behalve in de buurt van zo'n massa. Maar het feit dat voor het muon ruimte-tijd gekromd is, wil nog niet zeggen dat de ruimte-tijd voor Betelgeuze ook gekromd is.quote:Op dinsdag 6 december 2005 01:01 schreef DionysuZ het volgende:
In zijn beleving legt hij idd niet meer dan 600 meter af, dan probeer ik dus ook te zeggen. De aarde is vanuit zijn kader maar een paar honder meter verder.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |