abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57618087
Edit...

[ Bericht 97% gewijzigd door Prinsesje4you op 26-03-2008 11:56:26 ]
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_57618174
Kom maar langs
pi_57619142
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 11:21 schreef Stansfield het volgende:
Kom maar langs
ik ben vrijdag jarig dus.. ik wacht op een pm van je
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58356078
Morgenavond ga ik er weer eentje maken.

Ik blijf het echt een top toetje vinden. Meestal maakte ik toetjes met chocolade maar ja die zijn zo super machtig.
pi_58357926
quote:
Op maandag 28 april 2008 11:36 schreef Stansfield het volgende:
Morgenavond ga ik er weer eentje maken.

Ik blijf het echt een top toetje vinden. Meestal maakte ik toetjes met chocolade maar ja die zijn zo super machtig.
Goed dat ik dat lees
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58358133
haha ja ik wacht totdat jij er eentje zelf geprobeert hebt haha
pi_58359618
quote:
Op maandag 28 april 2008 13:25 schreef Stansfield het volgende:
haha ja ik wacht totdat jij er eentje zelf geprobeert hebt haha
Nee.. ik heb nog iets zwart of wit staan mnr..!
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58361096
zwarts of wits???
pi_58366040
quote:
Op maandag 28 april 2008 16:06 schreef Stansfield het volgende:
zwarts of wits???
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58366685
haha nee nee eerst zelf proberen hoor.
pi_58367049
quote:
Op maandag 28 april 2008 20:47 schreef Stansfield het volgende:
haha nee nee eerst zelf proberen hoor.
dat doe je me niet aan.. en krijg het nooit in me uppie op
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58367122
haha kom ik het wel helpen opeten haha
pi_58367214
quote:
Op maandag 28 april 2008 21:07 schreef Stansfield het volgende:
haha kom ik het wel helpen opeten haha
no way.. als je komt helpen eten we samen anders
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58367696
hahaha ik kom er niet meer onderuit he
pi_58368402
quote:
Op maandag 28 april 2008 21:36 schreef Stansfield het volgende:
hahaha ik kom er niet meer onderuit he
nee kom maar..
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58378018
ooo spank me hahaha
pi_58386198
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 12:23 schreef Stansfield het volgende:
ooo spank me hahaha
im bad.. im bad and you know it
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58403286
De meringue was weer lekker.
pi_58430644
quote:
Op woensdag 30 april 2008 20:27 schreef Stansfield het volgende:
De meringue was weer lekker.
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_58436937
Dat perenrecept van Jamie Oliver! DANK U!! Ik heb die uitzending in december zitten kijken, heb de belangrijkste ingredienten toen op een lijstje geschreven, maar ben de rest vergeten...yay!
(:
pi_58437835
quote:
Op vrijdag 2 mei 2008 15:26 schreef nein het volgende:
Dat perenrecept van Jamie Oliver! DANK U!! Ik heb die uitzending in december zitten kijken, heb de belangrijkste ingredienten toen op een lijstje geschreven, maar ben de rest vergeten...yay!
Is het uitgezonden in die serie? die heb ik op mijn harde schijf staan. Maar eens even allemaal goed bekijken dan.
quote:
Op vrijdag 2 mei 2008 09:21 schreef Prinsesje4you het volgende:

[..]


Wanneer kun je??
pi_58448196
quote:
Op vrijdag 2 mei 2008 16:20 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Is het uitgezonden in die serie? die heb ik op mijn harde schijf staan. Maar eens even allemaal goed bekijken dan.
Jep, zeker weten...ik zat te kwijlen als een hond toen ik die aflevering zag...dat onthoud ik wel
(:
pi_58452916
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 01:03 schreef nein het volgende:

[..]

Jep, zeker weten...ik zat te kwijlen als een hond toen ik die aflevering zag...dat onthoud ik wel
en zat hij in die aflevering ook over allemaal kruiden en groenten en plantjes te praten?? Dan hebben we het namelijk over hetzelfde. Alleen heb ik hem niet kunnen vinden van de afleveringen die ik heb. Wat maakte hij nog meer in die aflevering??
pi_58453462
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 12:53 schreef Stansfield het volgende:

[..]

en zat hij in die aflevering ook over allemaal kruiden en groenten en plantjes te praten?? Dan hebben we het namelijk over hetzelfde. Alleen heb ik hem niet kunnen vinden van de afleveringen die ik heb. Wat maakte hij nog meer in die aflevering??
Oh dat zou best kunnen..dat week niet meer..
ik heb nog een txt bestandje, van diezelfde aflevering, dit maakte ie toen ook:

venkel, dun plakjes raspen, in ijswater leggen (wordt t knapperig van)
ciroensap
pekelvlees
omelet dun snijden als tagliattele
sla..groffestevige sla
olijfolie (3 delen olijf, 1 deel citroensap)
truffelolie
(:
pi_71123244
Ik heb weer eens schuimpjes in de oven staan. Ditmaal volgens het recept van 'Kook Ook'.

ingrediënten:
4 kleine eiwitten (of 3 grote), 150 gr suiker, 50 gr poedersuiker.

bereidingswijze:
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Als je de kom op de kop kan houden is het goed. Spatel de poedersuiker snel door het schuim.
Maak met de slagroomspuit of 2 lepels bergjes op een bakplaat met bakpapier.
Droog de schuimpjes 3 uur op 100 graden in de oven. In het kookboek staat nog als tip vermeld dat het in een electrische oven veel beter gaat dan in een gasoven.

Mijn schuimpjes staan er nu een uur in en zijn nog in te drukken met je vinger.
  zondag 19 juli 2009 @ 18:06:34 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71125508
Heb vroeger vaak geprobeerd meringue en/of schuimpjes te maken maar dat mislukte altijd.
Toevallig paar weken terug nog weer eens geprobeerd, had eiwitten over, samen met suiker en wat vanille-extract stijfgeklopt en dat was helemaal goed. Of nou ja, bijna goed. Ben er in ieder geval niet meer bang voor.

Maar euh, de clue zit 'm er volgens mij wel in dat je genoeg suiker gebruikt hoor. Minder kan niet. (weet alleen even niet meer hoe de verhouding was, zal het zo eens voor je opzoeken, piepster) En verder ben ik pas later gaan begrijpen waarom die recepten bij mij altijd mislukten: ik hou helemaal niet van een taaiige binnenkant! Ik wil bros en knapperig en droog, van binnen en van buiten.

Weet je wat je even moet doen? Er eentje uithalen en die af laten koelen. Kijken of ie dan nog steeds indrukbaar is.
pi_71127069
Ze staan ook nog steeds in de oven hoor. Volgens het recept moet dat 3 uur. En zolang er niks zwart wordt, laat ik het lekker staan. Volgens mij moet her deze keer goedkomen.
pi_71158942
Onbedoeld werd het toch nog een grappig experiment. Ik heb een fornuis met dubbele oven. In de ene oven had in de meringues vrij groot gemaakt en op een met een boter ingevette bakplaat. Ind eandere oven had ik wat kleinere merigues op bakpapier gemaakt. Die op bakpapier waren na 3 uur op 100 graden mooi droog. Die uit de andere oven heben een minder mooie bodem en zijn nog steeds wat plakkerig van binnen, ondanks dat ze meer dan 4 uur in de oven hebben gestaan.

Mijn conclusie: m'n recept klopt, maar je moet de meriques niet te groot maken en op bakpapier bakken.
pi_71258349
mijn meringusworden altijd lichtbruin in de oven . Ik bak ze geloof ik anderhalf uur ofzo op 100C, deurtje blijft op een kiertje.. Mijn oven gaat niet lager. Helpt het als ik er aluminiumfolie over doe? Van binnen zijn ze goed, niet droog maar plakkerig, lekker. Helemaal droog zou ik ook wel eens willen proberen maar dan moeten ze wel wit blijven, als mijn meringues normaal al plakkerig en lichtbruin zijn, worden ze dan donkerbruin en droog. en daar heb ik helemaal geen zin in .
  donderdag 23 juli 2009 @ 18:38:07 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71258670
Gewoon eerder uit de oven halen, zou ik denken...
  vrijdag 24 juli 2009 @ 14:16:34 #81
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_71285861
Owww... merengues, wat lekker! Dat ga ik binnenkort ook weer eens maken!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 20:57:51 #82
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_71990671
quote:
Op maandag 4 februari 2008 22:03 schreef Stansfield het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het was super makkelijk om te maken. Het hele recept typ ik een andere keer wel maar gewoon eiwit kloppen, rietsuiker erbij. Dit heel glad kloppen. Op een bakplaat. Een uur in de oven op 150 graden. De buitenkant is dan lekker krokant en de binnenkant nog lekker kleverig. Slagroom kloppen, hazelnoten rosteren en kapot slaan in een theedoek, niet helemaal meer wel fijne stukken en nog grotere stukken erin laten. Peren in stukken snijden. De perensap koken, hier chocolade bij doen. Roeren totdat het vloeibaar is.

Een deel van de slagroom op de meringue doen, wat hazelnoten en peren en chocolade, en datzelfde nog een keer.

Foto uit het boek lijkt aardig op mijn eindresultaat moet ik zeggen.
[ afbeelding ]
Hmmmmm, deze had ik met sinterklaas gemaakt, en dan met pepernoten, stoofpeertjes, chocolade en witte muizen, echt te lekker .
KuikenGuppy
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 21:31:13 #83
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72082168
4x eiwit
poedersuiker
vanillesuiker

ananas uithollen, vullen met stukjes ananas, wat rum en ijs. terug in de vriezer.
merengue mixen, en dan op de bbq! heerlijk!



pi_72082560
Tvp!
pi_72100576
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 21:31 schreef macferret het volgende:
4x eiwit
poedersuiker
vanillesuiker

ananas uithollen, vullen met stukjes ananas, wat rum en ijs. terug in de vriezer.
merengue mixen, en dan op de bbq! heerlijk!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik snap iets niet: gaar je die merengue nu op de bbq? Of warm je het geheel alleen op op de bbq?
(:
  zondag 30 augustus 2009 @ 07:37:05 #86
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72273983
hij is gegaard op de bbq, minuutje of 10 op 200C, ik had er in eerste instantie iets te veel merengue op, en heb er wat afgehaald, ik ws bang dat het ijs in de ananas anders zou smelten, maar dat was nog keurig keihard bevroren, ananas en merengue isoleren blijkbaar heel goed!
pi_72283887
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 07:37 schreef macferret het volgende:
hij is gegaard op de bbq, minuutje of 10 op 200C, ik had er in eerste instantie iets te veel merengue op, en heb er wat afgehaald, ik ws bang dat het ijs in de ananas anders zou smelten, maar dat was nog keurig keihard bevroren, ananas en merengue isoleren blijkbaar heel goed!
En dan had je de deksel er op neem ik aan?
(:
  zondag 30 augustus 2009 @ 17:48:59 #88
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72285756
yep en indirect



[ Bericht 66% gewijzigd door macferret op 30-08-2009 18:21:48 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')