Je hoeft ook helemaal geen water te gebruiken. Hoe meer vocht je gebruikt, hoe eerder het zal mislukken. De meringues moeten als het ware uitdrogen, het vocht moet je in de oven eruit zien te krijgen...quote:Op zaterdag 31 december 2005 14:44 schreef piepster het volgende:
Poging 1 is natuurlijk jammerlijk mislukt. Ik heb de suiker met teveel water aangelengd. Oeps dus.
Poging 2 zit nu in de oven, en lijkt te gaan lukken.
Hahahaha, nooit naar mannen luisteren....tenzij ze echt verstand hebben van koken...quote:Op zaterdag 31 december 2005 14:58 schreef piepster het volgende:
Daar ben ik nu ook achter gekomen. Ik volgde de tip van Pietverdriet eeen beetje te enthousiast op, en ik had mijn tegenwerkend voorwerp in de keuken staan (lees: vriend).
Toch bedankt voor je tip.
En terecht. Wat een dictator!quote:Op zaterdag 31 december 2005 15:02 schreef piepster het volgende:
...Maar hij heeft nu wel een keukenverbod te pakken van een jaar.![]()
mmm, klinkt lekker!quote:Op maandag 28 januari 2008 21:42 schreef Stansfield het volgende:
Beetje laat schopje, maar ik heb een aantal kookboeken van jamie oliver en daar staan ook altijd een aantal meringue recepten in. Ben er wel benieuwd naar.Komend weekend ga ik het eens proberen. Meringue met peer, slagroom, chocoladesaus en hazelnoten.
Uit werk boek komt dit? Want ik heb wel 1 boek maar volgens mij is dat de Italië versie ...quote:Op maandag 4 februari 2008 22:03 schreef Stansfield het volgende:
Het was super makkelijk om te maken. Het hele recept typ ik een andere keer wel maar gewoon eiwit kloppen, rietsuiker erbij. Dit heel glad kloppen. Op een bakplaat. Een uur in de oven op 150 graden. De buitenkant is dan lekker krokant en de binnenkant nog lekker kleverig. Slagroom kloppen, hazelnoten rosteren en kapot slaan in een theedoek, niet helemaal meer wel fijne stukken en nog grotere stukken erin laten. Peren in stukken snijden. De perensap koken, hier chocolade bij doen. Roeren totdat het vloeibaar is.
Een deel van de slagroom op de meringue doen, wat hazelnoten en peren en chocolade, en datzelfde nog een keer.
Foto uit het boek lijkt aardig op mijn eindresultaat moet ik zeggen.
[ afbeelding ]
Het komt uit dat nieuwe boek van hem van koken met seizoen enz. Zal vanavond ff een foto posten.quote:Op woensdag 6 februari 2008 12:24 schreef ColdFeet het volgende:
Volgens mij is t een van de naked-chefboeken. Kun je geen foto maken van het recept, Stansfield? Dan weet ik ook wat voor toetje ik dit weekend ga maken voor vrienden
Dat is bij jamie bij alles. Bij vlees moet je ook altijd biologisch vlees nemen enz. Ik had thuis toevallig wel vrije uitloop eieren staan dus.quote:Op donderdag 7 februari 2008 09:04 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Dank je voor de moeite! Van het weekend eens even maken ...
Maar vooral : 4 eiwitten van grote vrije uitloop- of biologische eieren(ben er wel voor maar vind dit wel heel expliciet vermeld
)
Ow, ik wil wel een keertje komen proeven vrijwillig:Y)quote:Op maandag 24 maart 2008 19:29 schreef Stansfield het volgende:
Gisteren weer een nieuwe meringue gemaakt. Ook uit een boek van Jamie. Eton Mess. Meringue met frambozen en aardbeien. Ook weer heerlijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |