abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33541764
Ok, dank voor je tips!
Ik ga boodschappen doen voor de schuimpjes.
  vrijdag 30 december 2005 @ 15:18:45 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33542053
Have fun,
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33580217
Poging 1 is natuurlijk jammerlijk mislukt. Ik heb de suiker met teveel water aangelengd. Oeps dus.
Poging 2 zit nu in de oven, en lijkt te gaan lukken.
pi_33580561
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 14:44 schreef piepster het volgende:
Poging 1 is natuurlijk jammerlijk mislukt. Ik heb de suiker met teveel water aangelengd. Oeps dus.
Poging 2 zit nu in de oven, en lijkt te gaan lukken.
Je hoeft ook helemaal geen water te gebruiken. Hoe meer vocht je gebruikt, hoe eerder het zal mislukken. De meringues moeten als het ware uitdrogen, het vocht moet je in de oven eruit zien te krijgen...
Citroensap gewoon verhitten en daar de (poeder)suiker doorheen roeren totdat ie oplost. Het wordt dan een beetje stroperig. Die stroop moet je een beetje af laten koelen en dan heel voorzichtig bij je opgeklopte eiwit gieten en erdoorheen kloppen.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_33580706
Daar ben ik nu ook achter gekomen. Ik volgde de tip van Pietverdriet eeen beetje te enthousiast op, en ik had mijn tegenwerkend voorwerp in de keuken staan (lees: vriend).

Toch bedankt voor je tip.
pi_33580750
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 14:58 schreef piepster het volgende:
Daar ben ik nu ook achter gekomen. Ik volgde de tip van Pietverdriet eeen beetje te enthousiast op, en ik had mijn tegenwerkend voorwerp in de keuken staan (lees: vriend).

Toch bedankt voor je tip.
Hahahaha, nooit naar mannen luisteren....tenzij ze echt verstand hebben van koken...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_33580842
Ik luister ook niet naar hem, maar hij pakt gewoon de pan en mietert het bij het schuim.
Zo goedbedoeld...

...Maar hij heeft nu wel een keukenverbod te pakken van een jaar.

(Ik had ook al argwaan moeten krijgen toen 'ie het de hele tijd had over eiwit dat wel stijf wordt in de koelkast, en oprecht verbaasd keek toen ik de oven aanzette.)
pi_33580996
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:02 schreef piepster het volgende:


...Maar hij heeft nu wel een keukenverbod te pakken van een jaar.
En terecht. Wat een dictator!

Nog veel succes met sessie 2!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_33581147
Ach, ik heb hem weer opgesloten in z'n schuurtje met keveronderdelen. Is 'ie ook weer blij.
pi_56371650
Beetje laat schopje, maar ik heb een aantal kookboeken van jamie oliver en daar staan ook altijd een aantal meringue recepten in. Ben er wel benieuwd naar.Komend weekend ga ik het eens proberen. Meringue met peer, slagroom, chocoladesaus en hazelnoten.
  maandag 28 januari 2008 @ 21:48:48 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56371797
quote:
Op maandag 28 januari 2008 21:42 schreef Stansfield het volgende:
Beetje laat schopje, maar ik heb een aantal kookboeken van jamie oliver en daar staan ook altijd een aantal meringue recepten in. Ben er wel benieuwd naar.Komend weekend ga ik het eens proberen. Meringue met peer, slagroom, chocoladesaus en hazelnoten.
mmm, klinkt lekker!
als het lukt, wil je dan het recept posten?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56371972
Ga ik doen.
pi_56512104
Ik heb hem vandaag gemaakt en hij was super gelukt. Foto's en recept volgen morgenavond.
pi_56516698
Dat klinkt inderdaad heerlijk!
pi_56535654



Het was super makkelijk om te maken. Het hele recept typ ik een andere keer wel maar gewoon eiwit kloppen, rietsuiker erbij. Dit heel glad kloppen. Op een bakplaat. Een uur in de oven op 150 graden. De buitenkant is dan lekker krokant en de binnenkant nog lekker kleverig. Slagroom kloppen, hazelnoten rosteren en kapot slaan in een theedoek, niet helemaal meer wel fijne stukken en nog grotere stukken erin laten. Peren in stukken snijden. De perensap koken, hier chocolade bij doen. Roeren totdat het vloeibaar is.

Een deel van de slagroom op de meringue doen, wat hazelnoten en peren en chocolade, en datzelfde nog een keer.

Foto uit het boek lijkt aardig op mijn eindresultaat moet ik zeggen.
pi_56537839
die zag ik in het boek staan ja, ziet er erg aantrekkelijk uit!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56559105
quote:
Op maandag 4 februari 2008 22:03 schreef Stansfield het volgende:

Het was super makkelijk om te maken. Het hele recept typ ik een andere keer wel maar gewoon eiwit kloppen, rietsuiker erbij. Dit heel glad kloppen. Op een bakplaat. Een uur in de oven op 150 graden. De buitenkant is dan lekker krokant en de binnenkant nog lekker kleverig. Slagroom kloppen, hazelnoten rosteren en kapot slaan in een theedoek, niet helemaal meer wel fijne stukken en nog grotere stukken erin laten. Peren in stukken snijden. De perensap koken, hier chocolade bij doen. Roeren totdat het vloeibaar is.

Een deel van de slagroom op de meringue doen, wat hazelnoten en peren en chocolade, en datzelfde nog een keer.

Foto uit het boek lijkt aardig op mijn eindresultaat moet ik zeggen.
[ afbeelding ]
Uit werk boek komt dit? Want ik heb wel 1 boek maar volgens mij is dat de Italië versie ...

Ik ben namelijk erg benieuwd naar het precieze recept
pi_56559150
Volgens mij is t een van de naked-chefboeken. Kun je geen foto maken van het recept, Stansfield? Dan weet ik ook wat voor toetje ik dit weekend ga maken voor vrienden
pi_56562439
quote:
Op woensdag 6 februari 2008 12:24 schreef ColdFeet het volgende:
Volgens mij is t een van de naked-chefboeken. Kun je geen foto maken van het recept, Stansfield? Dan weet ik ook wat voor toetje ik dit weekend ga maken voor vrienden
Het komt uit dat nieuwe boek van hem van koken met seizoen enz. Zal vanavond ff een foto posten.
pi_56572488






Succes en eet smakelijk.
pi_56572678
Tof Dankjewel voor de moeite
pi_56576494
Dank je voor de moeite! Van het weekend eens even maken ...

Maar vooral : 4 eiwitten van grote vrije uitloop- of biologische eieren (ben er wel voor maar vind dit wel heel expliciet vermeld )
pi_56578368
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 09:04 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Dank je voor de moeite! Van het weekend eens even maken ...

Maar vooral : 4 eiwitten van grote vrije uitloop- of biologische eieren (ben er wel voor maar vind dit wel heel expliciet vermeld )
Dat is bij jamie bij alles. Bij vlees moet je ook altijd biologisch vlees nemen enz. Ik had thuis toevallig wel vrije uitloop eieren staan dus.
pi_57584756
Gisteren weer een nieuwe meringue gemaakt. Ook uit een boek van Jamie. Eton Mess. Meringue met frambozen en aardbeien. Ook weer heerlijk.
pi_57617996
quote:
Op maandag 24 maart 2008 19:29 schreef Stansfield het volgende:
Gisteren weer een nieuwe meringue gemaakt. Ook uit een boek van Jamie. Eton Mess. Meringue met frambozen en aardbeien. Ook weer heerlijk.
Ow, ik wil wel een keertje komen proeven vrijwillig:Y)

[ Bericht 9% gewijzigd door Prinsesje4you op 26-03-2008 11:56:06 ]
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')