Nee, kijk maar op de kaartquote:Op vrijdag 2 december 2005 10:07 schreef jintendo het volgende:
Zou het omgekeerd ook zo zijn dat mensen die op het zuidelijk halfrond wonen ook naarmate ze verder van de evenaar wonen ook langer zijn?
klinkt plausibelquote:Op vrijdag 2 december 2005 10:27 schreef BertV het volgende:
Je ziet dat ze nu in zuidelijke landen ook omhoog schieten, puur voeding dus in het geval van europeanen dus.
Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat lactose intolerante mensen significant kleiner zijn.quote:Op vrijdag 2 december 2005 10:17 schreef Invictus_ het volgende:
Rijst is iig een van de redenen dat asiaten klein zijn. Asiaten in het westen worden gemiddeld langer terwijl ze geen melk drinken (lactose intollerant). Rijst is veel armer dan tarwe en aardappels. Als melk inderdaad zo belangrijk zou zijn dan zou er een duidelijk verschil moeten zijn tussen melkdrinkers en lactose intolleranten uit de zelfde bevolkingsgroep, maar ik kan geen vergelijkend onderzoek vinden.
Groeihormonen.quote:Op vrijdag 2 december 2005 10:41 schreef jintendo het volgende:
[..]
klinkt plausibel
maar wat dan in voeding? Melk, verzadigd vet, vezels? Zijn alledrie dingen die ze in noordeuropa van oudsher meer consumeren.
Vlees.quote:Op vrijdag 2 december 2005 10:41 schreef jintendo het volgende:
[..]
klinkt plausibel
maar wat dan in voeding? Melk, verzadigd vet, vezels? Zijn alledrie dingen die ze in noordeuropa van oudsher meer consumeren.
geen idee, beetje te laat om het ze te vragenquote:Op vrijdag 2 december 2005 11:52 schreef Jegorex het volgende:
[..]
Vlees.
Waarom zouden de mammoeten anders zijn uitgestorven?![]()
De verhouding lichaamsgewicht/lichaamsoppervlakte zal hoger liggen bij grote mensen. Ik neem aan dat hun energieverbruik evenredig is met hun gewicht, dan zullen zij verhoudingsgewijs minder energie verliezen.quote:Op vrijdag 2 december 2005 10:23 schreef Yosomite het volgende:
[..]
En de reden dat het mij verbaast is: in het noorden is het over het algemeen kouder dan in het zuiden.
Dan wil je minder warmte verliezen. Warmteverlies is evenredig met het lichaamsoppervlak. Dus hoe kleiner het lichaamsoppervak hoe minder het warmteverlies.
Dit is inderdaad 1 van de redenen.quote:Op vrijdag 2 december 2005 18:59 schreef Doderok het volgende:
[..]
De verhouding lichaamsgewicht/lichaamsoppervlakte zal hoger liggen bij grote mensen. Ik neem aan dat hun energieverbruik evenredig is met hun gewicht, dan zullen zij verhoudingsgewijs minder energie verliezen.
Anders gezegd: de geproduceerde warmte is evenredig met lengte3, het warmteverlies met lengte2.
quote:De aardappel is na de ontdekking van Amerika, door Columbus, vanuit Zuid-Amerika (Peru)(in 2005 bewezen op basis van DNA) naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. De Inca's verbouwden de plant echter al honderden jaren.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardappelquote:Langzamerhand kreeg de aardappel toch steeds meer de rol van volksvoedsel en in de 17e eeuw werd de aardappel in alle Europese landen verbouwd.
ik dnek echt gewoon toeval. Waarom hebben wij ronde ogen? Toeval.quote:De oorzaak hiervan? Om de een of andere reden zal het in onze (klimatologische) omstandigheden voordeel opgeleverd hebben om wat langer te zijn. Welke reden dat is weet ik niet.
over amerika gesproken, indianen op de amerikaanse vlakte schijnen het langst geweest te zijn.quote:Op maandag 5 december 2005 18:25 schreef thabit het volgende:
Zou de aardappel gewoon een betere maaltijdbasis zijn dan rijst of pasta?
Ja denk ik ookquote:Op vrijdag 2 december 2005 09:55 schreef jitzzzze het volgende:
Omdat hier vroeger het voedsel in hogere bomen groeide, en in Zuid-Europa waren de bomen lager.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |