FOK!forum / Culinesse à gogo / Ei als bij de chinees
pc-fr34kmaandag 28 november 2005 @ 15:11
Ok, simpele vraag, hoe krijg je zo'n ei? Ik had een topic gevonden dat oud was en daar werd het niet echt veel duidelijker van. Ik kwam er een tijd terug achter dat het gepocheerd heet, dus ik opzoeken en kwam ik na het zoeken op 'poched egg' uit op een Engelse site waar stond dat je op laag kokend water het ei x aantal minuten erin moest laten(ben vergeten hoelang) en dan iets van 10 minuten van het vuur af laten stollen ofzo. Dit was wel lekker maar smaakte toch anders dan als je het bij je bami of nasi krijgt.
Wie weet hoe het nou echt moet, graag een uitgebreide uitleg. .

Bvd. .
Broeilsjemaandag 28 november 2005 @ 15:41
Bedoel je dit?
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Recepten/rec0112.html

Ik ben iig benieuw, kan ik het ook eens proberen
Kriebbelmaandag 28 november 2005 @ 15:42
tvp, zeer benieuwd
clowncloonmaandag 28 november 2005 @ 15:43
Gewoon het eitje bakken in een klein beetje olie en een heel klein beetje water/boullion erbij doen als de onderkant een beetje stevig wordt. Deksel erop, 1 a 2 minuten laten bakken/stomen (niet omdraaien!) en klaar is kim.
juliusbackpackingmaandag 28 november 2005 @ 15:44
tvp, jammer dat er geen plaatje bij die llink staat
pc-fr34kmaandag 28 november 2005 @ 15:45
quote:
Op maandag 28 november 2005 15:41 schreef Broeilsje het volgende:
Bedoel je dit?
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Recepten/rec0112.html

Ik ben iig benieuw, kan ik het ook eens proberen
Die heb ik ook weleens gelezen en uitgeprobeerd, kwam een grote drap uit, een keertje lukte het een klein beetje maar het smaakte niet naar hoe het bij de chinees smaakt.
lurf_doctormaandag 28 november 2005 @ 15:46
Een gepocheerd ei bij de chinees

clownkloon heeft het goede antwoord al gegeven
Harmen1984maandag 28 november 2005 @ 15:47
Dat gepocheerd ei uit die link, dat wordt eerst geroerd.

TS bedoelt volgens mij zo'n spiegelei, waarvan de dooier niet meer vloeibaar is.
pc-fr34kmaandag 28 november 2005 @ 15:53
quote:
Op maandag 28 november 2005 15:43 schreef clowncloon het volgende:
Gewoon het eitje bakken in een klein beetje olie en een heel klein beetje water/boullion erbij doen als de onderkant een beetje stevig wordt. Deksel erop, 1 a 2 minuten laten bakken/stomen (niet omdraaien!) en klaar is kim.
Ok, zo eventjes probere, je bakt het dus hetzelfde als een normaal ei maar dan met olie? Kan olijfolie ook, want dat heb ik hier volgens mij wel in huis.

Iig bedankt. .
clowncloonmaandag 28 november 2005 @ 15:59
quote:
Op maandag 28 november 2005 15:53 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Ok, zo eventjes probere, je bakt het dus hetzelfde als een normaal ei maar dan met olie? Kan olijfolie ook, want dat heb ik hier volgens mij wel in huis.

Iig bedankt. .
Gewoon bakken idd maar heel belangrijk is het water toevoegen als de pan heel heet is, het boullion gaat dan verdampen en door de deksel stoom je de bovenkant en wordt die mooi wittig.
Easy peasy.

Olijfolie kan ook maar daar zit een smaakje aan dat soms zeeperig aandoet (vooral met tijm en andere kruiden). Ik zou een neutrale soort gebruiken.
lurf_doctormaandag 28 november 2005 @ 16:07
quote:
Op maandag 28 november 2005 15:53 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Ok, zo eventjes probere, je bakt het dus hetzelfde als een normaal ei maar dan met olie? Kan olijfolie ook, want dat heb ik hier volgens mij wel in huis.

Iig bedankt. .
Bakken in olijfolie is niet zo'n goed idee (spettert als een gek) en je krijgt dan zeker niet de 'çhinees-smaak'.
Zonnebloem olie
clowncloonmaandag 28 november 2005 @ 16:08
quote:
Op maandag 28 november 2005 16:07 schreef lurf_doctor het volgende:

[..]

Bakken in olijfolie is niet zo'n goed idee (spettert als een gek) en je krijgt dan zeker niet de 'çhinees-smaak'.
Zonnebloem olie
uhm zonnebloemolie spetter ook als een gek hoor
Pas dus op als je de boullion erbij doet!
Ik doe meestal de deksel erop en giet dan het boullion in de pan, komt vanzelf onder de deksel terecht.
pc-fr34kmaandag 28 november 2005 @ 16:18
Moet ik nu boullion gebruiken of kan gewoon water ook? En maakt het erg veel verschil uit?

Oja, moet je nu gelijkj de deksel erop doen of pas als de onderkant stevig is en het water erbij komt?
clowncloonmaandag 28 november 2005 @ 16:23
quote:
Op maandag 28 november 2005 16:18 schreef pc-fr34k het volgende:
Moet ik nu boullion gebruiken of kan gewoon water ook? En maakt het erg veel verschil uit?

Oja, moet je nu gelijkj de deksel erop doen of pas als de onderkant stevig is en het water erbij komt?
nou ik gooi het eitje meestal over een supergekruid bami'tje heen dus dan maakt boullion niet uit, maar als je het heel clean eet, met wat wokgroente en mie ofzo KAN het wat smaak toevoegen.
Ik zou water gebruiken.

Eerst even het eitje aanbakken zodat de onderkant een beetje wittig wordt en niet uiteen valt als je er later water bijvoegt snappie? Dan (op hoog vuur) het water erbij doen en de deksel erop, of de deksel erop en pas later water toevoegen, heel weinig. Het maakt niet zoveel uit, allebei de methodes werkt!

Probeer het gewoon een keer, heb je maar 1 ei ofzo?
pc-fr34kmaandag 28 november 2005 @ 16:28
Ik heb nog wel genoeg eieren maar ik vraag altijd alles voordat ik ergens aan begin. . Nu eventjes kijken of ik nog wat olie heb...

Nog een klein vraagje, is een klein beetje olie zodat je gewoon een logisch laagje heb om in te bakken(zelfde als ik dat ik normaal bak op olie)of moet het ei erin kunnen drijven?
clowncloonmaandag 28 november 2005 @ 16:31
quote:
Op maandag 28 november 2005 16:28 schreef pc-fr34k het volgende:
Ik heb nog wel genoeg eieren maar ik vraag altijd alles voordat ik ergens aan begin. . Nu eventjes kijken of ik nog wat olie heb...

Nog een klein vraagje, is een klein beetje olie zodat je gewoon een logisch laagje heb om in te bakken(zelfde als ik dat ik normaal bak op olie)of moet het ei erin kunnen drijven?
Heel weinig olie, genoeg om ervoor te zorgen dat het ei niet vastplakt aan de pan (dus denk aan max een half theelepeltje).
Woltermaandag 28 november 2005 @ 17:07
Plaats je nog een reactie hoe het eindresultaat geworden is? Ik ben namelijk erg benieuwd.
pc-fr34kmaandag 28 november 2005 @ 17:18
quote:
Op maandag 28 november 2005 17:07 schreef Wolter het volgende:
Plaats je nog een reactie hoe het eindresultaat geworden is? Ik ben namelijk erg benieuwd.
Dan moet ik eerst olie hebben gehaald. . Ik zal wel een foto posten als ik eraan denk.
Martijn_77maandag 28 november 2005 @ 19:27
@TS hoe is het resultaat geworden?
Leonoormaandag 28 november 2005 @ 23:24
quote:
Op maandag 28 november 2005 15:11 schreef pc-fr34k het volgende:
Ok, simpele vraag, hoe krijg je zo'n ei? Ik had een topic gevonden dat oud was en daar werd het niet echt veel duidelijker van. Ik kwam er een tijd terug achter dat het gepocheerd heet, dus ik opzoeken en kwam ik na het zoeken op 'poched egg' uit op een Engelse site waar stond dat je op laag kokend water het ei x aantal minuten erin moest laten(ben vergeten hoelang) en dan iets van 10 minuten van het vuur af laten stollen ofzo. Dit was wel lekker maar smaakte toch anders dan als je het bij je bami of nasi krijgt.
Wie weet hoe het nou echt moet, graag een uitgebreide uitleg. .

Bvd. .
Hier [Fotoverslag]De eerste keer: een ei pocheren wordt het best duidelijk uitgelegd
9christensenmaandag 28 november 2005 @ 23:32
hmm dit ga ik ook eens testen
RijstNatiemaandag 28 november 2005 @ 23:46
Nou bij ons in de keuken doen ze het zo:

Steelpan met 2/3 olie op heel laag vuur (laagste stand) maar het moet wel warm zijn. Dus niet olie in je pan gooien en gelijk het ei erin.
Het ei gewoon breken en in de olie gooien... 2minuten wachten en klaar is kees.

Met dat water kan het volgens mij ook wel...
golferdinsdag 29 november 2005 @ 00:02
Inderdaad gewoon in olie proberen te bakken met deksel erop om het eigeel te laten stollen.
Vlorisdinsdag 29 november 2005 @ 00:25
quote:
Op maandag 28 november 2005 15:47 schreef Harmen1984 het volgende:
Dat gepocheerd ei uit die link, dat wordt eerst geroerd.

TS bedoelt volgens mij zo'n spiegelei, waarvan de dooier niet meer vloeibaar is.
Even goed lezen, dat ei wordt helemaal niet geroerd, voor je het ei in het water laat glijden roer je door het water
pc-fr34kdonderdag 15 december 2005 @ 19:37
Ok 1e poging was in een steelpannetje, dat was iets te hoog dus het ei viel te ver uit elkaar. . Was nog wel te eten alleen had ik geen idee hoe ik dat dus eruit moet vissen.

Ik tweede poging in een koekepan doen, dat vet helemaal flippen toen ik heel rustig het water erbij deed, vond m'n pa niet echt leuk. .

En volgens mij is twee minuten wel net iets te kort. .

Want het was nog niet echt helemaal klaar.
In wat voor pan moet het nou en kan iemand het heel uitgebreid uitleggen met het liefst foto's erbij zodat ik het niet weer verkloot? .
RijstNatiedonderdag 15 december 2005 @ 19:51
in een steelpan half gevuld met olie en 10minuten warm laten worden. Dan het ei erin doen...

Hoe kan je ei nou in godsnaam uit elkaar vallen?
een ei is altijd 1 geheel als je het breekt. je moet dus niet te hard breken of je ei was verrot....
pc-fr34kdonderdag 15 december 2005 @ 20:02
quote:
Op donderdag 15 december 2005 19:51 schreef RijstNatie het volgende:
in een steelpan half gevuld met olie en 10minuten warm laten worden. Dan het ei erin doen...

Hoe kan je ei nou in godsnaam uit elkaar vallen?
een ei is altijd 1 geheel als je het breekt. je moet dus niet te hard breken of je ei was verrot....
Ik bedoelde dus zeg maar dat het uiteen viel en het te breed werd en dun. Ik deed het dus eerst op de manier van die clown ofzo met een heel klein laagje en dan wat water.

En olie + water = veel gespetter. .