Pietverdriet | zondag 27 november 2005 @ 14:29 |
Vara´s Kassa teste vorige week gehakt, http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_overzicht In een aantal monsters zat varkensgehakt door het rundergehakt, in één monster zat paardengehakt. Bij groene weg slagers (8 in de test) had de helft ander vlees dan rundvlees door het runderghakt De slager die paardenvlees erdoor gemengt had was ook een groene weg slager. Fijn, de biologische sektor bewijst zich ééns te meer als belazerhandel. | |
Chielus | zondag 27 november 2005 @ 14:39 |
Groene weg slager? Nog nooit van gehoord eigenlijk. Maar het idee van de biologische slager is toch dat deze vlees gebruikt van dieren die op " biologische wijze" (wat dat dan ook mag inhouden) gehouden worden. Ik vrees namelijk dat deze feiten bij 75 % van alle slagers voorkomen. | |
BennyNL | zondag 27 november 2005 @ 14:39 |
quote: | |
Pietverdriet | zondag 27 november 2005 @ 14:42 |
quote:Dat bleek niet uit de test, bekijk hem maar eens | |
Chielus | zondag 27 november 2005 @ 14:46 |
Hm apart idd, ik zat zelf idd aan restjes te denken maar meer dan 5 % is wel oplichting, Dat lijkt er op dat iemand nog een restje paardenvlees weg moest werken. | |
zoalshetis | zondag 27 november 2005 @ 14:49 |
ik heb als vaste klant erg veel baat bij de eerlijkheid van groene slagers. ik ben dan ook al tijden voorstander van een strenger controle orgaan op ecoproducten. zeker daar want hun marges zijn het hoogst, en hun reputatie hoort onberispelijk te zijn. na kassa heeft mijn gevoel over gezond wel een knauw gekregen, maar ga ik nog steeds uit van ecoverwerkte producten in gehakt. en het gaat mij immers om het leven van een dier en het 'gezonde' vlees wat daaruit voortvloeit. | |
Pietverdriet | zondag 27 november 2005 @ 14:50 |
en dat terwijl de groene weg eigenlijk geen paard verkoopt. Ik heb slechte ervaringen met groene weg slagers, heb 2 keer bedorven vlees meegekregen. De tweede keer ben ik toen zijn zaak bomvol stond luidkeels verhaal gaan halen, (het vlees naar de voedsel en waren authoriteit gebracht). Wow wat was ik kwaad. Kreeg trouwens binnen 3 dagen een exploot (dat ik nooit meer in zijn zaak mocht komen). | |
Pietverdriet | zondag 27 november 2005 @ 14:52 |
quote:Ik ga al heel lang vaak naar de turkse slager, aardige man die zelf slacht, alles kleinschalig en lamsvlees is geen bioindustrie vlees | |
zoalshetis | zondag 27 november 2005 @ 14:53 |
quote:ja lam en geit haal ik immer bij mijn turkse slager. | |
Chielus | zondag 27 november 2005 @ 14:53 |
quote:Ik neem aan det je alleen al voor je eergevoel daar iets aan gedaan hebt? | |
Pietverdriet | zondag 27 november 2005 @ 14:55 |
quote:Ik was er trots op en het verhaal uitgebreid aan iedereen die het wou horen verteld, een paar maanden later zat er een andere slager in de winkel ![]() | |
Zahgurim | zondag 27 november 2005 @ 14:59 |
quote:de omgekeerde wereld zeg... ipv uitgebreid zn excuses aanbieden en gratis wat zakken met vlees aanbieden.. ![]() | |
Zelva | zondag 27 november 2005 @ 15:00 |
quote:Les één voorlichting. Fouten die niet te ontkennen zijn, nooit ontkennen. | |
Martijn_77 | zondag 27 november 2005 @ 20:21 |
quote:De uitkomst van die test liegt er niet om maar om dan gelijk een hele sector als belazerhandel aan te merken gaat mij toch wat ver. | |
NT-T.BartMan | maandag 28 november 2005 @ 10:05 |
Jaaaaaaaaaren geleden toen ik bij de keurinsdienst van waren zat werkte ik o.a. aan het onderzoek naar de samenstelling van gehakt. Er is in 'puur' rundergehakt een klein percentage 'vreemd' (lees: varkens) vlees toegestaan omdat het zou kunnen zijn dat de slager een aantal soorten gehakt achter elkaar draait en er een restje vlees in de molen achtergebleven was. Opvallend was dat bijv. de 'kiloknallers' altijd precies op de grens zaten van wat toegestaan was. Maar dat zijn 'kiloknallers'. Een slager waar 'Groene weg' op staat daar verwacht je inderdaad een 'eerlijk' produkt van. (offtopic, maar er zjn wel meer 'groene' merken (zal geen namen noemen) die duidelijk meer winst- dan ecodoelen hebben. Sommige producten die ik onderzocht heb zijn gewoon troep). | |
Pietverdriet | maandag 28 november 2005 @ 10:43 |
quote:Ken een grote esotherische ecologische bakkerij die aan veel eco supermarkten leverd die gewoon broodverbetermiddelen gebruikt en niet biologische ingredienten gebruikt, bij deze bakkerij worden de koekjes die over datum zijn en terug komen ook omverpakt en met nieuwe datum voorzien. Verder weet ik van groenten die worden gestript van de normale carmel verpakking en ineens eco zijn.. | |
NT-T.BartMan | maandag 28 november 2005 @ 11:08 |
quote:'eco' is volgens mij geen vast omschreven bericht. Als de ingredienten op het etiket kloppen dan doe je volgens mij weinig aan onterechte 'eco' claims. | |
Pietverdriet | maandag 28 november 2005 @ 11:19 |
Dat is ook ongeveer het issue, Bartman, het is geen wettelijke standaard, het zijn zelfafgesproken normen van een organisatie die zichzelf controleerd. Het zou betrouwbaarder zijn als het een norm was die onafhankelijk, bv door de voedsel en warenauthoriteit werd gecontroleerd. | |
Mwanatabu | maandag 28 november 2005 @ 11:21 |
quote:Van koeken weet ik dat veel bakkerijen erg creatief zijn met de datum. Gewoon stempelmachientje opnieuw instellen en *voilà* opeens zijn de koeken een week langer houdbaar! Ook wel eens gezien dat de testkamer (waar verpakkingen met koek onder winkelomstandigheden worden gehouden) één grote schimmelbibliotheek was. En dan de manager aan de telefoon horen zeggen "Goh, dat verbaast me nou echt dat uw lading nu al bedorven is". Het etiketje "eco" vertrouw ik ook voor geen meter. Lang leve de Turk/eigen slacht ![]() | |
SCH | zaterdag 3 december 2005 @ 02:17 |
quote:Goede slager dus. Vreselijk als klanten zo de aandacht gaan trekken en de dramaqueen uit gaan hangen. Ik heb vooral topervaringen met Groene Weg Slagers, behalve de prijzen dan. | |
zoalshetis | zaterdag 3 december 2005 @ 02:20 |
quote:ik ook. hoop niet dat piet dit heeft gedaan omdat de "aldi zo veel beter is"... | |
SCH | zaterdag 3 december 2005 @ 02:21 |
quote:Daarom is de TT ook erg stemmingmakend natuurlijk. | |
zoalshetis | zaterdag 3 december 2005 @ 02:26 |
quote:nogmaals. mijn doel om bij de groene slager te kopen is niet alleen vanwege de smaak maar ook vanwege het leven dat een dier voor mij heeft gehad, als ik dan toch al vlees moet eten. het feit dat eco te weinig wordt gecontroleerd door onafhankelijke organisaties heeft me wel aan het denken gezet en ik hoop dat de politiek zich daar eens voor inzet. ik wil geen hormonensteak of 'vals' vlees. daar betaal ik niet voor. of om met 'bart' te spreken: "ik bid niet veur nepvlees!" | |
SCH | zaterdag 3 december 2005 @ 02:28 |
quote:Idem hier, alhoewel de veel betere smaak toch wel mooi meegenomen is. Er zal ook best wat mis zijn maar ik vind dit toch wel erg lijken op spijkers op laag water zoeken watd de TS doet. Als dit op grote schaal gebeurt (wat dus niet is aangetoond) dan moet er iets aan gebeuren, en dat zal ook wel gebeuren. | |
zoalshetis | zaterdag 3 december 2005 @ 02:29 |
quote:zie mijn eerdere quotes. | |
Blues | zaterdag 3 december 2005 @ 02:30 |
quote:Ik denk dat Piet het in zijn kwaadheid heeft gedaan. ![]() Maar ach.. het is een druppel op een gloeiende plaat, kijk naar de keuringsdienst van waarde en je weet dat er op grote schaal kluiten worden belazerd. Consumenten zijn makke schapen.. die door de overkill van reclame zijn vergiftigd en alles voor zoete broodjes nemen. | |
zoalshetis | zaterdag 3 december 2005 @ 02:36 |
quote:zoals ik al helemaal in het begin van dit topic aangaf. ik wil graag dat er een onafhankelijke commissie komt die misstanden in de duurbetaalde sector bekijkt. maar dit zei ik al een jaar of wat geleden. | |
Blues | zaterdag 3 december 2005 @ 02:41 |
Die groene (bio-) winkels hebben toch een keurmerk? Ik neem aan dat die jaarlijks of zo controles uitvoeren.. | |
SCH | zaterdag 3 december 2005 @ 02:43 |
quote:http://www.degroeneweg.nl/rm_5_1.asp | |
zoalshetis | zaterdag 3 december 2005 @ 02:48 |
quote:ik loop al sinds mijn jeugd (toen deed mijn moeder het) bij groene slagers binnen. maar het komt nog wel eens voor dat er geen goede controle is. helaas is er dan in het gehakt vlees iets te vinden dat niet eens in de winkel verkocht wordt. dat is natuurlijk niet zo goed. ik hoop maar dat wat er in het vlees zit wel een goed leven heeft gehad. maar de controle kan zeker strenger. vooral gezien de prijs. [ Bericht 1% gewijzigd door zoalshetis op 03-12-2005 03:02:41 ] | |
Blues | zaterdag 3 december 2005 @ 03:00 |
Tnxx voor de link. Ik heb het gevoel dat het in de OP gaat om een incident. | |
zoalshetis | zaterdag 3 december 2005 @ 03:10 |
quote:was kassa. bekijk het maar eens. slechte zaak, maar ik koop er toch nog steeds. | |
Drive-r | zaterdag 3 december 2005 @ 12:09 |
Zal ik het dan maar eens met Piet eens zijn? Ik vind de Groenweg slagers nou niet bepaald bijzonder. Het progamma van Kassa toont in ieder geval aan dat er de mogelijkheid is tot opzettelijk knoeien met het vlees (toevoegen van paardenvlees kan geen ongelukje zijn). Dus wat weet ik over de rest van hun waren? Waar ik goed voor betaal? Daarbij vind ik de kwaliteit niet meer dan gemiddeld, dus zie geen reden er te kopen. Ik ken een goeie slager hier in de buurt, slacht netjes nog zelf en daarvan weet ik dat het rund en lam in ieder geval biologisch zijn. Het verschil tussen hem en al die bio-slagers is dt hij er niet zo mee loopt te schreeuwen of de prijs verhoogt. De prijzen zijn gewoon normaal en ik weet het toevallig omdat hij ook ons vee slacht. Zo ken ik wel meer slagers, allemaal mensen waar ik meer mee heb dan een keten als GroeneWeg, wat uiteindelijk ook maar een commerciele instelling is die op deze manier net wat extra probeert te verdienen. Piet heeft voor mij een punt. Elke slager waarvan ik weet dat hij paardenvlees in het gehakt stopt, zal ik niet snel bezoeken. | |
SCH | zaterdag 3 december 2005 @ 12:12 |
quote:Uit het testje dat PietV aanhaalt komt naar voren dat het om 1 geval met paardenvlees gaat. | |
SCH | zaterdag 3 december 2005 @ 14:40 |
Net lekkere runderschnitzels gekocht en kalfsgehakt. En spekkoek, dat verkoop mijn slagertje. Leuke zaterdaghulpjes trouwens. Misschien moet Piet hier maar zijn vleeSCHwaren kopen ![]() | |
Drive-r | zaterdag 3 december 2005 @ 15:47 |
quote:Ja, ik kan ook lezen, ik beweer toch ook nergens dat het meerdere keren gebeurt is? Alleen dit ene geval kan enkel te weten zijn aan het moedwillig verkopen van rotzooi. Het stoort mij dat dit mogelijk is bij een slager die zich naar presenteert als een verantwoord ondernemer, snap je? | |
Pietverdriet | zondag 4 december 2005 @ 12:22 |
quote:Kalfsgehakt? Das vast geen Groene Weg slager! | |
SCH | zondag 4 december 2005 @ 22:11 |
quote:Zeker en gewis ![]() |