abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33232722
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 92% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:22 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_33246638
Kerstavond:

Een drieluikje van garnalen.
Pakketje van zalm met olijven en majoraanboter.

En nagerecht moet ik nog even over dubben.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33247865
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_33248884
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 16:29 schreef Joene het volgende:
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
Waar lees jij dat, Joene?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 20 december 2005 @ 17:08:56 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33248992
quote:
Op maandag 19 december 2005 23:45 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Die 'Kip uit Normandië' van die website lijkt me wel érg lekker...die ga ik onthouden voor kerst .

Lekker Italiaans trouwens...Normandië
Gruwelijk lelijke website trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33249756
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
pi_33249994
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:31 schreef Bluezz het volgende:
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
Oh die drieluik is zo leuk en lekker!
Een borrelglaasje met garnalenprut, daaraan hang je je cocktailgarnalen en dan ook nog een eetlepel met lekkers en garnalen erop met advocadospul etc etc...
En dan voor 1 persoon stukjes gerookte zalm in plaats van die grote garnalen, want die heeft net implantaten laten zetten....Dus geen hard voedsel...

En dat pakketje van zalm is in bakpapier met paperclips...

Alleen het toetje nog... en ik heb geen idee! Ik ben geen toetjes etert...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33250161
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
pi_33250175
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Kan ik dat gewoon ergens kopen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:23:13 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33252986
Helaas moet ik 1e en 2e kerstdag werken, én de 24e van 9 tot ongeveer 18.00, eerst mise en placcen voor 1e en 2e kerstdag tot een uur of half 5 a 5 ofzo, en dan ff een kerstviering met zn allen.

Nu had ik een heerlijk kerstmenutje uitgedacht, allemaal gezellig op de bank bij de haard, een gezellige avond, en dan steeds ieniemienie gerechtjes, zoals een klein stukje lamskotelletjes (2 botjes ofzo) met een mini stoofpeertje (gieser wildermann maar die zo dik geschild dat ie gewoon nog maar mini is), kleine canneloni van hazepeper, mini carpaccio (incl. allerlei soorten minisla, opgemaakt als op een groot bord maar dan gewoon écht mini, op een side plate oid), zuurkoolsoepje met zuurkool (ja echt ), en iets gemaakt van kinnebakkenspek, roggebrood en krokante spekjes, iets als een soort lange vinger daarvan gemaakt, kaasjes erdoorheen mikken, espressokopje met doperwtencrème en daarop schuim van bisque, daarnaast gambafarce gepaneerd in panco, dit in een soort kurkentrekker gerold en gefrituurd. Én ik zat eraan te denken ook iets van een (eendenlever)paté te maken.

Maar helaas moet ik dus overdag werken op de 24e, en heb ik geen tijd om al dit lekkers klaar te maken. Dus wat doen we dan maar? Gaat mijn pa wat dingetjes klaarmaken, geen idee wat, zal wel totaal niet lijken op het bovenstaande maar ach, ik zie wel wat ervan komt

[ Bericht 12% gewijzigd door Euc- op 20-12-2005 19:31:38 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33253009
Ik ben er nu grotendeels uit wat ik klaar ga maken.

Kleine hapjes vooraf:

- Gegrilde brie met walnoten en honing
- Gegrilde bruchetta met parmaham, mozzarella en een partje halfzongedroogde tomaat
- Carpaccio-hapje met rucola, pijnboompitjes en dressing

Geserveerd op een Amuselepeltje

Voorgerecht:

- Soep, weet nog niet welke.

Hoofdgerecht:

Gegrilde beenham met honing.
quote:

Beenham met honing
Ingrediënten
• 1 stuk Beenham (ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
• 6 schijven ananas
• 250 g bruine basterdsuiker
• 4 eetlepels citroensap
• 2 theelepels kaneel
• 1 eetlepel citroenrasp
• 1 dl honing

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereiding
1. Verhit de oven voor op 200°C
2. Wrijf het vlees in met de kaneel
3. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap
4. Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
5. Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
6. Verhit -als het vlees klaar is- de grill op de hoogste stand
7. Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.
Ik denk dat ik het serveer met cranberrysaus, maar weet nog niet zeker.
Bijgerechten weet ik ook nog niet

Nagerecht:

weet nog niet zeker, ik zit te denken aan een warm miniappeltaartjes met kaneelijs en slagroom

of iets met Bosbessen ..


Ga weeer verder met zoeken naar kookideeen
pi_33253121
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:23 schreef Euc- het volgende:
*knip*
quote:
Opleiding: Hotelschool
Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:28:30 #88
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33253168
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:27 schreef So_Addictive het volgende:

[..]


[..]

Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
Helaas blijft het daar vooralsnog bij

Achja, volgende keer beter
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:29:06 #89
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33253189
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden. De vulling ben ik al uit.
De kalkoen wordt gebardeerd met vet spek en in de zilverfolie, en gaat dan per kilo een uur de oven in op 160 graden. Het laatste half uur op 220 graden om te bruinen.
Maar soms doen ze 'm eerst heet, dan koeler en dan weer heet.

Wat is nu het beste ?
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_33253461
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:29 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden.
Maak morgen een pitstop bij de Albert Heijn en neem een Kerstallerhande mee ( gratis tijdschrift van AH)

Daar staat een heel artikel in over kalkoen bereiden, verschillende vullingen enz.

Ik kan er op de AH site helaas niks over vinden
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:55:34 #92
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33254064
quote:
Thanks, de vulling heb ik al, die zal bestaan uit zuidvruchten, kastanjes, ham en spek.

Het gaat me meer om de wijze van bereiden. Temperatuurverloop etc..
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:57:30 #93
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_33254132
wat me opvalt is dat sommigen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:01:02 #94
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33254240
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:57 schreef FRaGMaN het volgende:
wat me opvalt is dat iedereen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:06:05 #95
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33254432
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:01 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:11:53 #96
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_33254688
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:06 schreef Euc- het volgende:

[..]

Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
Wie de schoen past.. "gozer" vind ik zo'n raar woord trouwens. Meneer mag ook
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:16:13 #97
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33254872
Ik houd het fijn bij gozer, gozer.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33258800
Ik vind kalkoen niet lekker, dus dat eet ik niet. Verder moet ik nog rekening houden met een dieet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:13:02 #99
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33259319
Bij kalkoen moet je ook opletten dat hij niet te droog wordt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:22:45 #100
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33259673
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Wij doen ook dat stoofperenijs als toetje, vorige week stond het per toeval op tafel en damn, da's lekker!
Verder maken we alles zelf, maar dat stoofperenijs is echt uberlekker!
We doen er slagroomcanelletjes bij en kaneelchocoladeflinters van de Jamin (die zijn echt iets bijzonder

Vooraf een amuse van gegrillde Sint Jacobsschelpen, opgediend in de schelp, met een roomsausje.
Als tweede een "zalmmousse" in een komkommerlint (lijkt het net een taartje).
Dan een bouillon met oesterzwammen.
Hierna eendenborst met frambozensaus, knolselderijpuree en haricots verts in spek gewikkeld.
Dan het stoofpeertjes ijs met de kaneelchocolaatjes en de slagroom.
En als laatste een kaasplankje met een 10 jaar oude lekkere port

Misschien niet allemaal even origineel (moest wat concessies doen vanwege de wensen van de rest) en wellicht klopt het ook niet volgens de menuleer, maar ik vind het
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')