BloodhoundFromHell | zaterdag 12 november 2005 @ 10:37 |
ik bedoel dan in huizen en keukens. voor de camping is het leuk zon elektrisch plaatje, of als nood, maar fatsoenlijk koken op electrisch is niet mogelijk. Je hebt geen vlam, dus je ziet niet wat er gebeurt en bovendien als je de pan van de plaat haalt is het meteen koud itt bij gas, waar je de pan kan keren,of schudden in de vlam. koken op gas is gewoon 10x fijner. ik hebhier nu in deze flat tot mijn verdriet geen gasaansluiting en irriteer me nog steeds aan het onmogelijke van goed koken op een elektrisch fornuis. Voor mn volgende woning is het gewoon een vereiste dat ik op gas kan koken!!! Wat vinden jullie? | |
skiczukie | zaterdag 12 november 2005 @ 10:37 |
Wat heeft dat met de overheid te maken. ![]() | |
Burbo | zaterdag 12 november 2005 @ 10:38 |
ze zijn inderdaad onhandig.. maar verbieden ![]() | |
BloodhoundFromHell | zaterdag 12 november 2005 @ 10:38 |
de overheid zou keukenmakers en huizenbouwers kunnen stimuleren een gasfornuis neer te zetten door elektrische fornuizen extra zwaar te belasten. | |
Arcee | zaterdag 12 november 2005 @ 10:39 |
Zit er maar 1 stand op dat fornuis dan? ![]() | |
Mauro | zaterdag 12 november 2005 @ 10:40 |
Je had ook voor inductie kunnen gaan ![]() | |
Pool | zaterdag 12 november 2005 @ 10:40 |
quote:En als de overheid nu al hele wijken heeft neergezet die niet op het gas aangesloten zijn? Zoals die van mijn ouders? Moeten we dan lekker "efficiënt" op gasblikjes gaan koken? ![]() | |
BloodhoundFromHell | zaterdag 12 november 2005 @ 10:42 |
quote:gasflessen neerzetten die je kunt bijvullen. Of de overheid moet de fout herstellen en alsnog een gasaansluiting maken! | |
Jojogirl | zaterdag 12 november 2005 @ 10:42 |
Sommige ulinaire hoogstandjes zijn inderdaad lastig op een elektrisch fornuis, maar de meeste huis tuin en keuken gerechten gaan prima op elektrisch hoor. * Jojogirl heeft er negen maanden op gekookt toen ze in Engeland woonde en het was even wennen, maar daarna ging het prima. | |
2QT2BSTR8 | zaterdag 12 november 2005 @ 10:57 |
![]() Wah raaar | |
Captain_Le_Chuck | zaterdag 12 november 2005 @ 11:18 |
quote: ![]() quote:Of jij houdt gewoon op met zeiken, en zoekt een andere woning.. | |
BloodhoundFromHell | zaterdag 12 november 2005 @ 11:25 |
inductie is ook bagger! je moet de vlammen zien! Ik heb een mooi fornuis hier uit 1954 waar je nog van die mooi hoge vlammen uit krijgt. daar kun je goed mee koken en wokken! | |
Captain_Le_Chuck | zaterdag 12 november 2005 @ 12:32 |
quote:Met inductie kun je ook perfect koken en wokken ![]() Denk zelfs dat water sneller kookt op inductie dan op gas.. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 november 2005 @ 12:52 |
Persoonlijk denk ik eerder dat bepaalde mensen eens ontmaagd moeten worden, maar goed, dat is dan weer mijn gedachte. | |
Charmian | zaterdag 12 november 2005 @ 12:54 |
quote: ![]() | |
Sorcerer8472 | zaterdag 12 november 2005 @ 17:57 |
quote:Wat een onzin, het probleem van elektrische platen is juist dat ze niet meteen warmer worden als je ze hoger zet, en nog lang warm blijven als je ze lager zet. Beetje lastig, maar als je er eenmaal aan gewend bent kun je best normaal koken op elektrisch. -edit- Hmm, lekker dan, ik klik op "onder een andere naam posten", vul m'n gegevens in en alles, post 'ie nog onder de verkeerde username. ![]() | |
Ashram | zaterdag 12 november 2005 @ 18:46 |
Bijna alle bejaardenflats zitten zonder gasaansluiting en dat is maar goed ook. Het koken op elektrisch vereist zeker gewenning. Het is traag en het reageert traag en voor een Chinees als ik die de hete wokvlam gewend is, is dit zeker om te huilen. Maar het went wel en na verloop van tijd pas je je kookstijl toch wel aan. Dit en een fles butaan en een gaspit ![]() | |
BloodhoundFromHell | zaterdag 12 november 2005 @ 19:41 |
juist, je moet een hoge vlam hebben om fatsoenlijk te kunnen koken. al mn eten mislukt sinds ik op zon gaar electrisch toestel moet koken | |
thaleia | zaterdag 12 november 2005 @ 19:49 |
Mooi, dit ga ik voortaan aanvoeren als excuus waarom ik niet zo'n denderende kok ben. "Tja, electrisch he..." | |
Troel | zaterdag 12 november 2005 @ 20:27 |
Ik woonde in een studentengebouw en daar was het veel veiliger om geen gasfornuis te hebben. Tja, dat er vervolgens van die stomme studenten zijn die hun cd's op hun kookplaat leggen en die per ongeluk aanzetten zodat ze echt cd's branden, kon de architect ook niet weten. | |
Seneca | zaterdag 12 november 2005 @ 23:25 |
quote:En als ik nou eens wel van electrische kookplaten houd? Ik zie niet echt in waarom de overheid jouw mening zou moeten verkondingen, en niet de mijne. | |
Byte_Me | zaterdag 12 november 2005 @ 23:35 |
moet tegenwoordig ook elektrisch koken en ik heb er ook moeite mee. | |
SevenWonders | zondag 13 november 2005 @ 01:35 |
Ik heb jaren op electrische platen gekookt (bij mijn ouders thuis), gaat prima. Moet je mee leren omgaan. Inductie is het wat mij betreft ! | |
BloodhoundFromHell | zondag 13 november 2005 @ 09:51 |
voor de veiligheid zou je gewoon een gas-sniffer kunen verplichten in de keuken. Dat is een apparaatje die het gas ruikt en dan alarm slaat. Je zou een gas sniffer zelfs kunnen koppelen aan de gas aanvoer van het formnuis, of aan het fornuis zelf. (via je draadloos netwerk) | |
Prego | zondag 13 november 2005 @ 11:11 |
je kan gewoon niet koken ![]() | |
rvrb | zondag 13 november 2005 @ 12:54 |
Ik kook zelf ook veel liever op een gasfornuis (eventjes voor de duidelijkheid)... Ik heb ook leren koken op gas en de overschakeling naar elektrisch is dan echt even wennen... Maar er valt zeker wel op te koken :j (ook uitgebreidere dingen en culinaire hoogstandjes), het is gewoon even wennen qua timing etc... en eventjes aanpassen aan het feit dat het vuur niet direct warm is en ook niet direct afkoelt als je de stand verandert. Je moet leren roeien met de riemen die je hebt... Of in deze context: leren koken met het vuur wat je hebt ;-) Maar in m'n eigen huis komt zeker weten gas... Daar kook ik nog altijd het liefst mee... | |
electricity | zondag 13 november 2005 @ 12:59 |
waarom zou de overheid zich daarmee gaan bemoeien. die hebben wel wat beters te doen ->ONZ? | |
femmeChantal | zondag 13 november 2005 @ 13:09 |
Meestal heb je twee pitjes; zet dan 1 pitje op kokend en 1 pitje op half warm, kun je pan met vlees/vis/groente afwisselend op hoog vuur laten opbakken en rustig gaar laten worden. Rijst of pasta kun je ook gaar laten worden door water + pasta/rijst eerst aan de kook te brengen en vervolgens de pan in je dekbed te wikkelen. Op deze manier heb je een extra kookplaatje over voor andere dingen (wel even checken of rijst/pasta echt gaar is geworden in dekbed, het werkt wel maar je hebt warm dekbed nodig en moet pan goed inpakken). | |
Bismarck | zondag 13 november 2005 @ 13:35 |
De volgende stap is dat BHFH van mening is dat de overheid zijn restaurantbezoeken moet subsidiëren vanwege 1) zijn onvermogen om te koken op een elektrische kookplaat en 2) het uitblijven van (extra) heffingen op elektrische kookplaten. | |
Prego | zondag 13 november 2005 @ 15:18 |
quote:ik kook meestal de saus goed heet zodt de pasta of rijst ook weer wat warmer wordt bij het mengen. wel een grappig idee trouwens ![]() | |
ThE_ED | zondag 13 november 2005 @ 15:34 |
Dus omdat jij gas beter vindt (Wat in sommige gevallen ook wel zo is) moet de overheid andere methodes maar gaan verbieden? Als je gewone aansluitingen hebt kun je toch gewoon zelf kiezen voor een gasfornuis? Je hebt ook Speciale electrishe kookplaten met 1 of twee gas pitten volgens mij... | |
minkuukel | zondag 13 november 2005 @ 16:36 |
Electrisch koken is en blijft vaginaal ![]() Ik wil er ook vanaf maar heb hier geen keus behalve verhuizen. ![]() | |
Martijn_77 | maandag 14 november 2005 @ 20:45 |
Aangezien dit over iets gaat wat de overheid moet gaan doen lijkt mij een schopje naar POL op zijn plaats | |
sizzler | maandag 14 november 2005 @ 21:22 |
Niet serieus genoeg voor POL, en ik ga niet topicvoetballen. Slotje. | |
Martijn_77 | maandag 14 november 2005 @ 23:23 |
quote:Daarnaast is voor de discussie over de verschillende manieren van koken in CUL al dit topic Gas, keramisch of inductie kookplaat? |