Dan ben jij de eerste NAC-supporter die ik dat hoor zeggen geloof ik. Maar dat is niet erg, een column mag tegenstrijdige reacties opleveren.quote:Op woensdag 4 januari 2006 10:15 schreef Ritchie het volgende:
Goeie column, maar het stukje over Zwaanswijk ben ik niet met je eens. Die jongen staat echt goed te voetballen.
Natuurlijk wastie van mezelf, van wie anders dan?quote:Op donderdag 5 januari 2006 16:57 schreef methodmich het volgende:
Oh, was het een column? Volgende keer graag een titel erbij zetten. Is ie wel van jezelf?
copy/pastequote:Op donderdag 5 januari 2006 16:59 schreef Beschouw het volgende:
[..]
Natuurlijk wastie van mezelf, van wie anders dan?
Ik ben nog niet zo lang een fokker. Wat betekent copy/past.quote:
geeft niets...copy/paste is geen fok-term maar 1 vanuit bv word (engelse versie met kopieren/plakken)quote:Op donderdag 5 januari 2006 17:06 schreef Beschouw het volgende:
[..]
Ik ben nog niet zo lang een fokker. Wat betekent copy/past.
De column die ik gepost heb, was van mezelf, aleen wist ik niet hoe hem in het forum te krijgen. Ik heb hem eerst gemaakt op words en toen gekopieerd naar het forum met behulp van de quoto-toets.
Moet ik het voortaan anders doen? Teach me!
Bedankt voor de wijze les. Een volgende keer doe ik het zoals je zegt.quote:Op donderdag 5 januari 2006 17:08 schreef methodmich het volgende:
Nee, dat is wel goed. Alleen zou ik er een titel bij zetten en aangezien het je eerste was, ook een kort inleidend stukje. Iets als: "Jongens, ik heb ook een column geschreven. Hier komt ie: ".
niet te zwaar aan tillen hoorquote:Op donderdag 5 januari 2006 17:11 schreef Beschouw het volgende:
[..]
Bedankt voor de wijze les. Een volgende keer doe ik het zoals je zegt.
OK OK Hou maar op. Ik weet het nu wel.quote:Op donderdag 5 januari 2006 17:12 schreef methodmich het volgende:
Precies, want hoe meer bijdragen van anderen hier, hoe leuker!
Welkom in het VBL-kliekjequote:Op donderdag 5 januari 2006 15:15 schreef Beschouw het volgende:
He Tong80 ea, word ik hier helemaal genegeerd?
quote:
quote:Op donderdag 5 januari 2006 19:20 schreef Da_Sandman het volgende:
Dan ben ik voor afschaffing van JaJa
quote:Klaas-Jan, een heel gelukkig 2006.
Professioneel was het wel, of het slim was moet nog blijken.
De winst van zijn oude cluppie tegen zijn nieuwe.
Hoewel de wedstrijd nooit door had mogen gaan natuurlijk, het KNMI raadde immers iedereen aan binnen te blijven en vooral niet de weg op te gaan, werd er toch gespeeld.
Een mooi afscheid, in eigen stadion, massaal toegejuicht tijdens de applauswissel en de ereronde door de Friezen, terwijl hij toch “hun” cluppie in de steek ging laten.
Op 8 januari was het onthaal bij de ArenA ook al indrukwekkend, de nieuwe verlosser was gearriveerd en dat bij een training.
Nu maar kijken hoe de Hunt met de druk om kan gaan, al spreekt zijn historie wel in zijn voordeel ten op zichte van vele voorgangers.
Laten we de echte miskopen als Felix Gasselich en Pal Fischer buiten beschouwing laten en kijken we naar de spitsen die Ajax van buitenaf aantrok.
De huidige selektiespitsen Aggelos Charisteas, Markus Rosenberg en Yannis Anastasiou legde ze bij hun oude club ook niet echt aan de lopende band binnen.
De griek die van Werder Bremen kwam scoorde slechts 5x in 11 wedstrijden, die van Roda maakte er 8 in 18 wedstrijden en de zweed scoorde er 4 in 12 wedstrijden voor Malmo.
Wie ook van Malmo kwam, Zlatan Ibrahimovic, scoorde in 8 wedstrijden slechts 3x.
Jari Litmanen scoorde bij MyPa47 7x in 18 wedstrijden en Nwanko Kanu 6x in 30 duels voor Iwanyanwu.
Nikos Machlas kwam van Vitesse en had in zijn laatste seizoen voor de Arhemmers (waarin hij in 31 duels uitkwam) 18 keer, Benny McCarthy speelde bij Cape Town Spurs en maakte er slechts 3 in zeven duels terwijl Shota Arveladze bij Trabzonspor bleef steken op 9 goals uit 27.
Nee, dan heeft Klaas-Jan met 17 goals in 15 wedstrijden veel gunstigere papieren.
Nu bieden behaalde resultaten uit het verleden natuurlijk geen garantie voor de toekomst en zeker niet bij Ajax.
Nu gingen Machlas en McCarthy in hun 1e seizoen voor de Amsterdammers redelijk op dezelfde voet verder met respectivelijk 14 goals in 25 wedstrijden en 9 uit 16 en overtrof Arveladze hun prestatie ruimschoots (hij schoot in 31 wedstrijden 25 x raak).
Maar de overige topschutters hadden meer dan een seizoen nodig om hun rood-witte vizier echt op scherp te krijgen.
Zlatan schoot er 6 in na 24 duels, Litmanen slechts 1x in 12 wedstrijden en Kanu 2 goals in slechts 6 wedstrijden.
Het eerste seizoen van de huidige selektiespitsen spreekt ook niet echt tot de verbeelding. Aggelos 4 uit 13, Yannis 3 uit 12 en Markus 5 uit 15.
De door Ajax zelf opgeleide voorwaartsen deden het (op Kluivert na) niet veel beter.
Marco v Basten scoorde 1x in zijn 1e seizoen (overigens speelde hij dat seizoen slechts 1 wedstrijd) en het seizoen erna 9 uit 20, met hem is het toch ook wel goed gekomen.
Wie ook 1 wedstrijd speelde in zijn 1e seizoen was Wim Kieft, daarin scoorde hij niet, het seizoen daaropvolgend maakte hij er 17 in 34 wedstrijden, later werd hij nog topscorer van Europa.
John Bosman mocht in zijn allereerste seizoen 14x het veld in, net als Dennis Bergkamp, slechts 4x trof hij het net en Dennis slechts 2x, die hebben ook een mooie loopbaan (gehad).
En Kluivert dan, hoor ik je denken, 18 goals in 25 wedstrijden, dat is een prima prestatie, lijkt mij !
Je ziet dat het geen makkie voor KJH gaat worden, de druk is enorm, de lat ligt heel hoog en iedere misser wordt dubbel zo groot uit gemeten.
Toch heb ik er wel vertrouwen in, maar een beetje geluk kan hij wel gebruiken, denk ik, vandaar voor Klaas-Jan een heel gelukkig 2006 !
quote:Nederland is een structurele grootmacht in Europa
Hoewel de tijd van achterom kijken eigenlijk alweer een week achter ons ligt, kan het nooit kwaad alsnog eens een blik over de schouders te werpen. Het voetbaljaar 2005 zal de boeken ingaan als het jaar waarop er voor het eerst sinds tientallen jaren weer rond de feestdagen werd gevoetbald. Het zal ook de boeken ingaan als het jaar waarin voor het laatst werd gevoetbald in het Oosterpark in Groningen, van het overlijden van Rinus Michels en David DiTomasso, van de 18e landstitel van PSV en van de makkelijke plaatsing van het Nederlands Elftal voor het WK in 2006. Maar het jaar 2005 zal vooral herinnerd worden als het jaar van de terugkeer van de Nederlandse ploegen bij de Europese top.
Begin jaren '80 zat het vaderlandse voetbal in een grote dip. Het Nederlands Elftal wist de tweede plaats op het WK in 1978 geen goed gevolg te geven en strandde bij het Europees Kampioenschap in 1980 al in de eerste ronde. In 1982, '84 en '86 haalde Oranje de eindronde zelfs niet eens. AZ'67 boekte wel een succes, door in 1981 tot de finale door te dringen van het UEFA Cup toernooi, waarin Ipswich Town te sterk bleek. Niet veel later vond Alkmaar Zaanstreek zich terug in de Eerste Divisie. De traditionele top 3 herstelde de orde, dat datzelfde AZ in de competitie had verstoord door in 1981 ook kampioen van Nederland te worden. Op Europees niveau hadden Ajax, Feyenoord en PSV echter niets in te brengen. Na het binnenhalen van talrijke Europa Cups in de jaren '70 zou een Nederlandse club nooit meer één van deze bekers winnen, was de algemene opinie. Nog in hetzelfde decennium werd het Nederlands Elftal Europees Kampioen, won PSV de Europa Cup voor Landskampioenen en Ajax de Europa Cup voor bekerwinnaars.
Na deze successen raakte het vaderlandse voetbal weer in dezelfde grote dip. Ajax raakte in de ban van supportersgeweld en de FIOD, PSV vergat het succes van 1988 uit te bouwen en Europees Kampioen Nederland blameerde zich met misschien wel de meest talentvolle lichting ooit op het WK van 1990. De intrede van 'het gedrocht' dat Champions League heet deed de Nederlandse voetballiefhebber huiveren. De toekomst van volksport nummer één werd omringd met een zwarte rand. Een Nederlandse club zou nooit meer een Europese beker winnen, is de algemene opinie. In 1992 legt Ajax beslag op de UEFA Cup, drie jaar later veroverd het Europa en wint Ajax 'het gedrocht'. In dat jaar reikt ook Feyenoord ver in Europa. De Rotterdammers worden pas in de halve finale van het Europa Cup II toernooi uitgeschakeld. Het Nederlands Elftal wordt in 1992 pas na een strafschoppenserie uitgeschakeld in de halve finale van het EK.
Na het succes van het machtige Ajax, dat in 1996 weer tot de finale van de Champions League reikt, behaald voetbal-nobody Jean Marc Bosman zijn grote succes. Door het Bosman-arrest valt het transfersysteem zoals op dat moment gebruikelijk is helemaal uiteen. Spelers kunnen gaan en staan waar zij willen. Jean Marc Bosman verwordt van voetbal-nobody tot wereldberoemdheid. Voor het Nederlandse voetbal betekend dit de doodsteek, is de algemene opinie. Zelf opgeleide spelers kunnen ineens zomaar vertrekken en het geld wordt bijna belangrijker dan het spel. De steek is voelbaar, maar niet dodelijk. Oranje wordt in Marseille in de halve finale van het WK in 1998 bestolen en mist zo nipt de finale waarin het Frankrijk op zijn minst meer partij had kunnen geven dan Brazilië. In 2000 bij het EK in eigen land is opnieuw de halve finale het eindpunt, maar in 2002 plaatst het Nederlands Elftal zich niet voor de eindronde.
Het missen van het WK in 2002 doet pijn. De steekwond is diep. Voor het eerst sinds 16 jaar kijkt Oranje vanaf de bank mee naar een groot toernooi. Op clubniveau reikt de wond misschien nog wat dieper. PSV tracht bijna een decennium lang tevergeefs door te dringen tot de tweede ronde van het Champions League toernooi, Feyenoord en Ajax doen het niet veel beter. Nederland verliest terrein in Europa. Willem II en Heerenveen mogen meedoen aan het prestigeuze miljoenenbal van de Champions League, onder het mom meedoen is belangrijker dan verliezen. De steek is voelbaar, maar niet dodelijk. In 2002 wint Pierre van Hooijdonk voor Feyenoord de UEFA Cup. Een jaar later verbaast Ajax Europa door met een piepjong elftal op de drempel te staan van de halve finale van de Champions League. In het afgelopen voetbaljaar reikt PSV wel tot die halve finale, en mist het op een haar na de finale. Datzelfde geldt voor AZ, maar dan in de UEFA Cup. Het jaar 2005 zal niet herinnerd worden als de terugkeer van de Nederlandse ploegen bij de Europese top, Nederland is een structurele grootmacht in Europa.
Nu bieden behaalde resultaten uit het verleden natuurlijk geen garantie voor de toekomst en zeker niet bij Ajax.quote:Op maandag 9 januari 2006 14:39 schreef Da_Sandman het volgende:
Leuk feiten rijtje overigens Bjoor, werpt wel een leuk licht op Huntelaar
is leuk om te lezen, Sand !!quote:Op maandag 9 januari 2006 14:46 schreef Da_Sandman het volgende:
Net uit de losse pols geschreven, ik moet nog even een dubbel check doen, vandaar
en collumn mag dan weer met één lquote:Op maandag 9 januari 2006 14:50 schreef Bos81 het volgende:
Goede collumns heren. Hoewel ik Nederland zelf niet zie als hoofdmacht, maar meer als subtopper met zo nu en dan een uitschieter.
Trouwens Bjoro in de eerste alinea staat. Togejuicht. Moet natuurlijk een e tussen de o en de g.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |