Ja dat is extreem handig voor vliegverkeerquote:Op zaterdag 22 oktober 2005 12:36 schreef ATuin-hek het volgende:
Moet je wel oppassen voor de touwtjes
Nu wel hè. Vertel! wie is Halkema, en welk oordeel velt Haushofer over deze meneer/mevrouw?quote:Op zaterdag 22 oktober 2005 12:32 schreef Haushofer het volgende:
Hoor ik iemand "Halkema" fluisteren?
Nou, Halkema heeft een tijd terug een boekje gelanceerd over windenergie. En dat was niet bepaald positief. Google em maar es. Overigens is er een tijdje terug een ingenieur uit Delft met een nieuw boekje gekomen over windenergie, en die was ook niet echt positief. Eerlijk is eerlijk: uitgaande van de cijfers is windenergie niet een oplossing, imo.quote:Op zaterdag 22 oktober 2005 14:02 schreef Godslasteraar het volgende:
[..]
Nu wel hè. Vertel! wie is Halkema, en welk oordeel velt Haushofer over deze meneer/mevrouw?
![]()
Ik pakte de eerste: 1e referentiequote:Op zaterdag 22 oktober 2005 17:56 schreef Haushofer het volgende:
.....Nou, Halkema heeft een tijd terug een boekje gelanceerd over windenergie. En dat was niet bepaald positief. Google em maar es...........
met even verder de conclusie:quote:"Zelfs duizend behoorlijke windmolens van 600 kW per stuk produceren met een gemiddelde productiefactor van 0,20 met elkaar slechts 120 MW per jaar, ofwel 1,3% van ons jaarlijkse gebruik aan electriciteit.
En daarom is de ontoereikendheid van windenergie aangetoond.quote:Het is dus ondenkbaar dat Nederland door plaatsing van windmolens daarop [globale CO2 uitstoot] enige invloed kan uitoefenen.
Na verdere lezing van stukken van en over Halkema kan ik Saris' conclusie volledig onderschrijven: een waardeloos lid van onze maatschappij.quote:"Het is maar goed dat deze ingenieur nooit aan bruggen rekende. Hij vermenigvuldigt schapen met peren om al worteltrekkend tot de conclusie te komen dat de aarde plat is en dat alleen uraan haar kan redden."
Mja, hij is inderdaad nogal berucht. Maar hij is niet de enige die zich zo uitlaat over windenergiequote:Op zondag 23 oktober 2005 08:41 schreef Yosomite het volgende:
[..]
Ik pakte de eerste: 1e referentie
Nou dan wordt het al snel duidelijk.
Halkema kun je direct als een hypocriet en een charlatan afschrijven.
Vb.
[..]
nahjah ik vind het wel stoer uitzien. Het is dus meer een kwestie van smaakquote:Op zondag 23 oktober 2005 08:58 schreef Yosomite het volgende:
Het Engelse idee dat TS introduceert is in zoverre goed omdat naar alternatieven gekeken wordt.
En dat kan nooit kwaad. Gokken op slechts een vorm van energievoorziening is nooit goed.
Maar om wind uit de maalstroom t gaan halen....., spannend!
Mijn bezwaren tegen windenergie door windmolens liggen veel meer op een visueel aspect:
horizonvervuiling (allemaal in het polderlandje)..
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
http://www.oneworld.nl/index.php?page=1&articleId=7117quote:Klimaat maakt Nederlandse windmolens mogelijk werkloos 21 - 10 - 2005
Bron: OneWorld
De talloze windmolens in de polder of de zee zouden binnen enkele decennia wel eens werkloos kunnen worden. Als gevolg van de klimaatverandering lijkt de wind in Noordwest-Europa te gaan afnemen, stellen Nederlandse klimaatdeskundigen.
Met moeite kreeg minister Brinkhorst van Economische Zaken vorige week de bouw van windmolenparken in zee door de Tweede Kamer. Nu beginnen wetenschappers aan zijn energieplannen te knagen.
In een interview met de milieuredactie van persbureau Reuters stelt Albert Klein Tank van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) dat het aantal stormen in Noordwest-Europa afneemt. Nederlandse windmolens hebben de laatste tien jaar minder energie geproduceerd. Een goede verklaring ervoor heeft hij nog niet.
Tot nu toe waren klimaatwetenschappers er altijd van uitgegaan dat opwarming van de aarde tot meer wind in het noordwesten van Europa zou leiden.
Zo wordt de toename van het aantal krachtige orkanen, zoals Katrina en Wilma, door groepen wetenschappers ook toegeschreven aan klimaatverandering.
Stabiliseren
Klein Tank verwacht dat de energieproductie zich weer stabiliseert, maar durft geen uitspraken te doen voor de komende dertig jaar. 'Het is een van de moeilijkste en grootste uitdagingen voor klimaatwetenschappers om iets realistisch te zeggen over toekomstige stormen.'
Klein Tank en zijn collega Rob van Dorland maken deel uit van een internationaal team van klimaatdeskundigen dat in 2007 met het eerstvolgende gezaghebbende klimaatrapport van de Verenige Naties komt.
Natte zomers
Het KNMI publiceert begin volgend jaar nieuwe scenario's voor het Nederlandse klimaat. Daarin wordt uitgegaan van nattere zomers, een grotere kans op overstromingen en stijgende temperaturen. De zeespiegel, die mogelijk gaat stijgen, is er overigens verantwoordelijk voor dat de gemiddelde temperatuurstijging in Nederland 10 procent lager is dan op de rest van de aarde.
Interessanter voor ons, als (toekomstig) ingenieurs bedoel je? (om de leukigheidquote:Op woensdag 26 oktober 2005 15:09 schreef meranto het volgende:
Goed alternatief: Wave Rotor.
Werkt op de golving van de zee en is technisch gezien ook wat complexer dan windmolens (dus interessanter)
Nou, als men als Nederlandse ingenieurs dit ontwikkeld, en vervolgens verkoopt naar het buitenland juist omdat het complex is en goed efficiënt werkt, dan welquote:Op woensdag 26 oktober 2005 15:28 schreef pfaf het volgende:
[..]
Interessanter voor ons, als (toekomstig) ingenieurs bedoel je? (om de leukigheid) Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je streeft naar complexiteit...
Het is maar wat je schoon noemt. Het afval product dat voor een aantal duizend jaar de grond in moet omdat het anders te gevaarlijk zou wordenquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 00:02 schreef Fir3fly het volgende:
Als ik nederland was zou ik investeren in kernenergie. Hartstikke schoon, goed rendement en bijna geen risico.
Nou ja, altijd beter dan al die luchtvervuiling van die kolencentrales. En er komt heus wel een oplossing voor het radioactieve afval. Radioactiviteit is een natuurlijk verschijnsel waar nog heel veel onderzoek naar gedaan kan worden.quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 00:08 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Het is maar wat je schoon noemt. Het afval product dat voor een aantal duizend jaar de grond in moet omdat het anders te gevaarlijk zou worden
Jij wilt erop gokken dat we er een oplossing voor gaan vinden, en het risico nemen dat we dadelijk een half miljoen jaar met een fikse hoeveelheid zeer dodelijk hoog radioactief afval zitten? Dat we ook nog eens goed moeten opslaan en bewaken, wat ook nog eens veel geld kost. Een half miljoen jaarquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 00:13 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Nou ja, altijd beter dan al die luchtvervuiling van die kolencentrales. En er komt heus wel een oplossing voor het radioactieve afval. Radioactiviteit is een natuurlijk verschijnsel waar nog heel veel onderzoek naar gedaan kan worden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |