quote:
Op dinsdag 29 november 2005 22:15 schreef cinnamongirl het volgende:Vind het ook zo vaag.
Een dicht pakje voorgesneden plakken salami is volgens de verpakking wel 3 weken houdbaar.
Maar, is dat alleen zo als het pakje dicht is? Zo ja, hoelang is de rest dan houdbaar zodra de verpakking open is geweest?
Het is zo vaag omdat na opening de fabrikant geen controle meer heeft op alle parameters die de verslechtering beinvloeden.
Met de salami heb je al snel een aardig voorbeeld van de variatie : Zodra je de verpakking opent staat de salami bloot aan bacterien van buiten (uit de lucht) en begint het verslechterings-proces onmiddelijk. Hoe lang de salami dan nog eetbaar is hangt van de concentratie bacterien af. In de koelkast vermeerderen ze niet zo snel, en is dat dus ongeveer een week, buiten de koelkast 1-3 dagen, afhankelijk van o.a. de temperatuur. Maar als iemand met ongewassen klauwen eraan gezeten heeft (en dus al een hoge start-concentratie bacterien veroorzaakt), dan nog een stuk korter.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.