FOK!forum / Culinesse ā gogo / Drank in de vriezer
Geslotenvrijdag 23 september 2005 @ 14:56
Ik heb hier een fles drank waar 14,5% alcohol zit. Kan deze fles in de vriezer zonder dat de drank bevriesd en de kles knapt?
Zo nee, vanaf welk percentage kan het wel in de vriezer zonder bovenstaande gevaren?
DakotaFanningvrijdag 23 september 2005 @ 15:02
Beetje antivries erbij
Hpzonevrijdag 23 september 2005 @ 15:24
Verkapt ik-heb-drank-en-een-vriezer topic
SweetLakeFlashervrijdag 23 september 2005 @ 15:25
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 14:56 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb hier een fles drank waar 14,5% alcohol zit. Kan deze fles in de vriezer zonder dat de drank bevriesd en de kles knapt?
Zo nee, vanaf welk percentage kan het wel in de vriezer zonder bovenstaande gevaren?
kan altijd wel maar niet te lang
R2-D2vrijdag 23 september 2005 @ 15:26
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 14:56 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb hier een fles drank waar 14,5% alcohol zit. Kan deze fles in de vriezer zonder dat de drank bevriesd en de kles knapt?
Zo nee, vanaf welk percentage kan het wel in de vriezer zonder bovenstaande gevaren?
Ja, dat kan. Vanaf 5% kan het in de vriezer zonder dat het knapt.
Aan deze informatie kan geen recht worden ontleend
pooiervrijdag 23 september 2005 @ 15:28
Waarom drank in de vriezer???
meestal mix je het toch? dus zorg je dat het fris koud staat. of als je het puur drinkt wat ijsblokjes erbij...
-erwin-vrijdag 23 september 2005 @ 15:28
vriespunt ligt nabij de -16.5 graden. lijkt me niet erg verstandig dus.
Frozen_Icevrijdag 23 september 2005 @ 15:32
gewon doen niet zijken
nectarientjevrijdag 23 september 2005 @ 15:33
Een fles jagermeister kan gewoon in de diepvries maar ik weet zo niet wat het alcoholpercentage is..
SocialDisordervrijdag 23 september 2005 @ 15:36
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 15:28 schreef pooier het volgende:
Waarom drank in de vriezer???
meestal mix je het toch? dus zorg je dat het fris koud staat. of als je het puur drinkt wat ijsblokjes erbij...
Mixen is voor mietjes.

ontopic;
drank in de vriezer kan makkelijk, je kan ff googlen, dr bestaat ergens een temperatuur-calculator
Pharellvrijdag 23 september 2005 @ 15:38
jagermeister moet zelfs in de vriezer(vak) anders is t niet ijs en ijs koud
en borrel is ook wel lekker als t zo koud is!
pooiervrijdag 23 september 2005 @ 15:38
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 15:36 schreef SocialDisorder het volgende:

[..]

Mixen is voor mietjes.

ontopic;
drank in de vriezer kan makkelijk, je kan ff googlen, dr bestaat ergens een temperatuur-calculator
vet stoer
RemcoDelftvrijdag 23 september 2005 @ 15:46
Mijn ervaring met Pisang (zelfde percentage alcohol) is dat het "half" bevriest: het wordt een dikke slurrie.
Probeer het in een ijsklontjesbakje uit
Ouzo gaat goed (40%)!
SocialDisordervrijdag 23 september 2005 @ 15:58
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 15:38 schreef pooier het volgende:

[..]

vet stoer
dankje, maar ik probeer af te vallen
Richie_Richvrijdag 23 september 2005 @ 17:03
Ik heb standaard een fles vodka in de vriezer liggen, geen probleem.

Lees alleen net dat het 14,5% betreft van TS
Nembrionicvrijdag 23 september 2005 @ 18:33
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 15:26 schreef R2-D2 het volgende:

[..]

Ja, dat kan. Vanaf 5% kan het in de vriezer zonder dat het knapt.
Aan deze informatie kan geen recht worden ontleend
En dat is maar goed ook want het is bullshit...
BennyNLvrijdag 23 september 2005 @ 18:34
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 15:24 schreef Hpzone het volgende:
Verkapt ik-heb-drank-en-een-vriezer topic


Erosjuhhhvrijdag 23 september 2005 @ 19:24
zou t niet doen, de meeste likeuren (14.5%) worden er niet beter op als ze koud zijn, beste op kamertemp. te bewaren, evt. ijsklontjes toevoegen al kan je beter t glas koud maken
timmeeehvrijdag 23 september 2005 @ 19:26
ik heb jäger en vodka in de vriezer leggen
Martijn_77vrijdag 23 september 2005 @ 19:53
Vanaf een procent of 20 % levert het geen problemen op. Er onder zou ik het niet proberen. En daar boven heb je nog wel de kans dat het slush puppy achtig wordt.