abonnement Unibet Coolblue
pi_30745773
Gebruik dit topic svp alleen voor de streamverslagen !

Vragen, opmerkingen en commentaar graag in 'Vragen/opmerkingen op de streamverslagen'. Dat houdt de streamverslagen beter leesbaar.

Vervolg op de Streamverslagen van maandag 19 september 2005.
pi_30746243
aah ralp geeft nathalie zijn laatste slokje wijn, die kerel doet volgens mij alles voor haar als het zou moeten! schattig
pi_30746258
Stream 3

0.22 Ingrid ligt in bed. Rob : Van je af zetten hè. Hij vertrekt. Ik weet niet waar het over gaat.

0.23 In het woongedeelte. Lieske : Menno moet altijd winnen. Jij gaat altijd voor winnen. Ineens in het geluid weg. Er is beeld van de gang.

0.24 Diverse bewoners in het bubbelbad. Ralph zit er bij. Het gaat over televisie en films.

Stream 1

0.29 Menno, Dido, Lieske en Rob in het woongedeelte. Het geluid is zacht. Ze bespreken familieleden. Lieske zegt dat haar moeder naar Utrecht wil verhuizen omdat haar vader ver van zijn werk woont. Haar vader heeft een eigen bedrijf in 'spuitgiet van kunststoffen en zo'. Het niet zo goed met het bedrijf. Dat leverde stress. Lieske zegt dat ze zich er van gedistantieerd heeft en dat ze in die tijd het huis uit gegaan is. Haar moeder is bijna fulltime verpleegkundige. Lieske : Ik krijg heel veel geld naast mijn studiefinanciering. Haar moeder zegt, zolang we het hebben krijg je het. Dido heeft de auto van haar ouders gekregen toen ze haar rijbewijs had. De zus van Lieske is bijna 23. Lieske : Ik denk dat mijn ouders een hele goede job hebben gedaan. Niet dat ik zo tevreden met mezelf ben. Ze zegt dat ze niet beschermd opgegroeid is. Lieske mist haar zus waar ze normaal ruzie mee maakt.

0.39 Lieske vraagt op wie Michelle lijkt. Rob : Qua spontaniteit een beetje op Dido en Jerry een beetje op Roel.
pi_30746818
0.43 Rob beschrijft zijn kinderen uitvoerig. Zijn zoon woont voor 99 % bij hem. Alleen op dinsdagavond eet hij bij zijn moeder. Zijn dochter woont voor 90 % bij haar moeder. Ze wonen vijf kilometer uit elkaar. Rob vindt dat het harmonieus gaat. Rob : Michelle komt wanneer ze wil. Meestal zijn ze het hele weekend bij me.

0.47 Dido : Hoe kom jij er op je op te geven er voor ? Rob : BB kwam voorbij op tv. Ik vind het wel leuk ook. In het begin praat je er wel over. Het is een dorp dus iedereen bleef vragen. Op een gegeven moment heb ik maar nee gezegd, nee, ik hoef niet meer. Michelle was helemaal door het dolle heen. In het hotel geloofde ze het nog niet.

0.49 Rob over zijn zoon : Tussen zijn vijftien en een halfde en zijn achttiende heeft hij alles gedaan wat god verboden heeft. Ik kon het niet begrijpen. Hij werd er anders door (drugs). Roel zegt dat je niet verandert. Ik vind van wel. Dido vindt dat ook. Rob : Hij doet het nog wel eens. Rob woont in een dorpje bij Amsterdam.

0.53 Rob : Ik ben met zo'n goed gevoel het huis in gegaan. Ik vind het zo erg dat ik niemand gesproken heb (op de hoogte heeft gebracht dat hij het huis in ging). Maar ik weet dat ze het helemaal geweldig vinden. Elke dag kijken. Lieske : Mis je geen vrouw ? Rob : Nee. Ik heb een jaar een vrouwtje gehad. Dat is een paar maanden voorbij. Ik laat het niet toe. Dido : Je bent heel gelukkig met het leven dat je hebt. Dus waarom zou je een aanvulling zoeken. Toch ? Rob : Ik heb gewoon een heel goed leven. Ik heb een paar keer een vriendinnetje gehad. Drie keer. Er mankeert niks aan die meiden. Het ligt aan mij. Lieske : Wat vonden je kinderen er van ? Rob : Okee. Dido : Is Reka nog alleen ? Rob : Nee, die heeft een jonge vriend van 35. Het is wel moeilijk voor hem. Alles waar ze over praat is Rob Rob Rob. Ik ben een hele grote concurrent. Rob en Reka zijn drie jaar uit elkaar en anderhalf jaar gescheiden. Rob : Ik hou nog van haar. Reka is voor mij nummer één. Ik zou niet meer met haar willen samenwonen. Zij heeft het idee dat we nog eens bij elkaar zullen komen. Rob : Ik heb gezegd dat ze daar niet over moet nadenken. Ze moet gewoon gelukkig zijn.

1.00 Dido zegt iets tegen Menno dat ik niet versta. Het geluid is nog altijd zacht. Nathalie komt in badjas vragen of de laatste fles rode wijn op mag. Rob zegt nee. Hij wil donderdagavond nog wat drinken. Nathalie zegt dat er nog drie reserveflessen zijn. Van Lieske mag de fles open. Nathalie : Zal ik voor jullie dan ook nog een glaasje inschenken ? Lieske : Nee. Als ik het goed begrijp heeft Dido wel een glas gevraagd en gekregen.

1.06 Het gesprek gaat nu over het drinken van alcohol. Rob vind het niks dat mensen ruzie gaan maken als ze gedronken hebben.
pi_30747130
Stream 3

1.10 Joost, Linda, Roel, Chantal en Nathalie in het bubbelbad. Ralph er bij. Er wordt wijn gedronken. Joost heeft het over discussie over joden, christendom en islam. Roel : Je kunt aan de reden twijfelen van mensen om discussies uit de weg te gaan. Chantal : Klaar. Ik wil het er gewoon niet over hebben. Joost : Als ik rare dingen wil zeggen zeg ik dat. Mohammed B. is een klootzak of een hoop islamitische jongeren veroorzaken problemen, dat moet kunnen. Ik versta Nathalie niet. Joost : Ik wil jouw mening wel horen Ralph. Van de rest weet ik het wel. Ralph is niet te verstaan door de bubbels en het gepraat van anderen. Niemand is momenteel te verstaan.

Stream 1

1.18 In de damesslaapkamer. Het licht is uit. Tanja zegt dat ze een cameraman ziet. Tanja : Dan kan ik toch echt niet doen alsof ik niks zie. Dan is het stil.

Streams 3 en 4

1.20 Ik kan nog altijd geen gesprek volgen in het bubbelbad.
pi_30748008
Stream 2

1.26 Tanja komt uit bed. De stream gaat onmiddellijk naar het bubbelbad en vervolgens naar het woongedeelte. Het geluid is nu wel goed. Het gesprek gaat over het tegen komen van een liefde. Dido vindt Menno en Rob wat dat betreft niet op elkaar lijken. Tanja gaat er rokend bij zitten. Rob : Je moet er open voor staan. Ik sta er niet voor open. Ingrid komt er ook rokend bij zitten, zij is dus ook haar bed uit gekomen. Dido : Ik vind liefde het mooiste wat er is. Ik vind het zonde dat mensen zich daar van gaan afsluiten. Ik sta er ook niet voor open. Het komt wel weer. Tanja : Ik ga over zes weken verliefd worden. Rob : Omdat je geil bent ? Tanja : Op mijn kindje. Rob : Ik zou het mooi vinden (als hij weer iemand tegen komt). Dido : Ik geloof niet in verliefd. Rob zegt dat hij en zijn vriendin niet verliefd waren maar naar elkaar toe groeiden. Rob : Ik geloof niet in liefde. Dido : Verliefd zijn duurt drie maanden. Dan word je wakker. Als je er dan bij blijft kun je er jaren bij blijven. Tanja : Ik ben al twee jaar verliefd. Dido : Ik vind verliefd zijn verschrikkelijk. Ik ga altijd met een jongen waar ik niet verliefd op ben. Rob : Die relatie houdt dan niet stand. Lieske : Mijn laatste jongen zei ook na drie maanden ik ben niet verliefd. Dido : Het geeft een vertekend beeld. Na drie maanden zie je de ware aard. Dat valt vies tegen. Ingrid : Jij hebt het al gehad. Rob : Ik ben 44. Ik hoop dat ik nog een portie krijg. Rob zegt dat hij leeft voor zijn kinderen. Dido : Als je kinderen de deur uit zijn sta je er wel voor open. Rob : Dat zie ik dan wel.

1.43 Rob : Ik ga regelmatig uit. Ik wist ook nooit dat iemand naar me keek. Dat ik met Reka was heb ik nooit aan een andere vrouw gedacht. Ik heb genoeg kansen gehad maar ik stond er niet voor open. Dido : Ik vraag me af of jullie echt nooit meer bij elkaar terug komen. Ingrid : Dat vraag ik me ook af. Rob : Dat wil ik niet. Ingrid : Omdat je na al die jaren nog steeds gevoel voor haar koestert. Grappig dat het vaak onderwerp is in dit huis, niet de dood of zo. Dido : Liefde geeft je het meeste plezier maar ook het meeste verdriet. Dido tegen Rob : Ik heb een grote bek maar eigenlijk ben ik net zo. Tanja over potentiële vriendinnen voor Rob : Ze moeten vooral de zaterdagavonden bekijken. Als ik jou zie dansen. Rob zegt dat ze aardig zijn en dat hij er een beetje velegen van wordt. Rob : Ik voel in dit huis dat er liefde bij mij kan komen. Ik ben meer met de groep en met mezelf bezig. Ik ben de hele dag aan het denken. Ingrid : Ik word er gek van. Rob : Ik vind het mooi. Het doet wel wat met je. Eigenlijk moet iedereen, het is een leerschool. Menno : Het is een spiegel. Rob : Je zit gewoon en je kan niet weg en er gebeurt wat met je. Lieske : Ik word af en toe gek van het gespeculeer en het nagedenk. Rob : Dat hoort er bij Lies. Ingrid gaat naar bed. Liekse : Ik wil nadenken, redeneren, alles in de hand houden. Dido en Rob : Ik helemaal niet. Lieske : Ik wil alles weten wat er om me heen gebeurt. Lieske vraagt zich momenteel af wanneer ze moeten nomineren. Dido : Ik moet dat soms wat meer doen. Rob : Ik ook. Menno : Ik hou graag dingen in de hand. Hier is het anders. Ik ben een dromer. Ik wil nadenken. Lieske : Ze weten dat ik ben een control freak ben. Lieske zegt dat het logisch is dat er elke donderdag iemand uit gaat. Tanja vindt het niet logisch. Tanja : Dan is het over twaalf weken al afgelopen. Rob tegen Lieske : Lieve schat, jij hoeft niet na te denken. Dat doen ze hier omheen. Als ze nomineren nomineren ze. Er zijn heel veel mensen mee bezig. Lieske : O ik dacht dat ik de enigste was. Tanja : Ik denk er heus ook wel over na. Lieske : Bridget zei dat Rikkert iemand mocht nomineren voor volgende week. Dido : Het houdt mij niet bezig nee. Lieske : Het is mijn daginvulling daar over na te denken. Dido : Wat maakt het uit wanneer we nomineren Lies ? Lieske : Het gaat meer om de structuur ontdekken. Rob : We moeten ineens schoon maken om tien uur 's avonds. Dido : Dus jij bent blij met de haan ? Lieske : Nee, dat is anders.

1.58 Dido gaat even bij Menno op schoot zitten. Ze stelt hem diverse vragen over haarzelf. Dido : Ben ik chaotisch ? Menno : Ja. Dido : Ben ik een ijskoningin of ben ik gevoelig ? Menno : Je wil graag een ijskoningin zijn door alles wat je meegemaakt hebt. Dido : Ben ik lui of energierijk ? Menno : Energierijk maar je vindt het niet erg op de bank te zitten. En meer van dergelijke vragen en antwoorden. Dido complimenteert Menno regelmatig. Ik bespeur enige spanning, zoals Dido het noemt, tussen Menno en Dido.

2.08 Tanja zegt dat ze getwijfeld heeft of Ralph en Nathalie uit elkaar waren. Nadat ze tranen had gezien bij Nathalie wist ze dat het niet waar was. Tanja : Ik geloof niet dat het de bedoeling van BB is te kloten in een relatie. Lieske zegt dat in de dagboekkamer is gezegd dat ze veel te achterdochtig en paranoia zijn. Haar geluid wordt weggedraaid.

2.13 Dido vergelijkt nu haar liefde voor haar ex met haar liefde voor haar paard. Rob mengt zich ineens in het gesprek. Ik dacht dat hij vertrokken was. Dido : Mijn vertrouwen is echt beschadigd. Ik was zijn eerste vriendin. Zijn eerste grote liefde. Ik vertrouwde hem blind. Meisjes zaten bij hem op schoot. Ik had nooit enige jaloezie. Menno : Naïeviteit. Dido : Nee. Ik ben ook niet altijd een lieverdje geweest in die relatie hoor. Rob : In welk opzicht ? Dido : Ik wil praten. Marcel slaat dicht. Ik ga dan zitten vissen. Dan werd ie kwaad. Dan gooide hij weer met dingen. Dat hadden we behoorlijk vaak. Menno : Liefde is fantastisch. Dido : Hij was ook heel erg lief. Hij gaf me het gevoel dat ik speciaal ben. Buiten klinkt geluid. Rob zegt dat ze buiten dronken zijn. Dido : We zijn veel te snel gaan samenwonen. Hij was er niet aan toe. Toen ik hem leerde kennen, zijn ouders betaalden zijn auto en zijn telefoonrekening. Hij had een full time baan. Ik trok bij zijn ouders in. We maakten twee salarissen helemaal op. Ik wilde gaan huren. Marcel vond dat te klein. Kun je nagaan wat een verwend aapje. Ik eigenlijk ook wel. Marcel wilde kopen. We moesten een jaar wachten. Toen hebben we bij zijn ouders gewoond. We hebben alles nieuw gekocht. Zoals het hier is zag mijn huis er ook uit. We hadden best wel een hoge hypotheek genomen. Marcel had nooit op eigen benen gestaan. Hij moest zijn auto zelf betalen. Het is toch anders, op jezelf wonen. Ik heb anderhalf jaar met hem in dat huis gewoond. Hij kwam andere meisjes tegen. Toen was het schluss. De situatie er omheen heeft het ook verpest. Wat we eerst deden kon niet meer.

2.22 Chantal komt even langs. Dido : Voor mij was het een sprong vooruit, voor hem achteruit. Hij woont nu niet met dat meisje samen. Dat wil hij niet meer.

Stream 1

2.23 Dido : Met zijn ouders heb ik een onwijs goede band. Ik eet er elke dinsdag. Ze zien mij als een dochter. Zij (zijn nieuwe vriendin) is een ander type als ik. Hij was uitgescheten op mij. Ik ga dan aandacht zitten vragen. Dat werkt dan negatief. Roel zit er nu bij in zijn badjas. Dido : Hij zou het niet leuk vinden als ik een nieuwe jongen tegen zou komen. Roel ligt languit op de vloer. Dido : Ik ben ook heel erg veranderd in die tijd. Roel : Kom hier Tan, ik lust je rauw. Tanja lacht. Tanja : Ik wacht wel op je Roel. Roel : Ja, nog vijf weken. Rob en Dido : Het gaat je niet lukken. Het moet nu. Roel : Nu gaat het niet lukken. Maar morgenochtend lust ik er pap van. Joost verschijnt. Roel zegt iets over de badjas van Joost. Roel : Jan de Bouvier had het je niet na gedaan.

2.29 Er wordt gefluisterd. Roel : Iemand die fluistert, sta ik op het punt hem een beuk te verkopen. Dido : Zal ik het zeggen ? Buiten beeld hoor ik gefluister. Chantal : Het is privé. Niet van hier. Dido : Je bent een beetje bezopen hè ? Roel : Ik kan ook over liefde lullen hoor. Joost : Hij was in bad heel anders net. Roel : Een compleet normale gozer ben ik. Roel is volgens mij dronken. Roel : En dan nu, politiek. Hij verslikt zich in een krentenbol. Roel : Uche uche uche. Joost : Hij was in bad echt normaal. Dido : Ik kan het me niet voorstellen. Jij bent te vaag vandaag. Roel : Te vaag. Dat heb ik nog nooit iemand horen zeggen. Ze lachen beide. Roel : Ik voel me keigoed. Echt serieus. De topste dag in BB tot nu toe. We gingen de eerste dag toplos. De tweede dag toplos. Dit is de derde toploste dag. Linda zit me de hele dag te dissen. Dido : Ik ga slapen. Ze staat op. Roel pakt haar hand even en laat haar dan los. Dido vertrekt. Menno heeft pijnstillers geslikt. Chantal tegen Menno : Jij hebt je opengesteld vanavond. Lieske : Hij heeft zelfs een moeilijk momentje gehad. Roel tegen Menno : Je bent bruin geworden vandaag. Nathalie zit er nu ook bij. Dido blijkt niet vertrokken. Ze zit op haar knieën bij de tafel. Lieske gaat naar bed.

2.41 Chantal : Je hebt een slechte dronk. Ja maakt alleen maar slechte opmerkingen naar mensen. Ik weet dat het grapjes zijn maar die kunnen verkeerd opgevat worden. Roel wil weten welke opmerkingen : Spreek dan nu. Iedereen is stil. Chantal : Ik hou mijn mond. Iedereen moet maar voor zichzelf opkomen. Linda zit er nu ook bij. Roel : Heb ik echt iemand serieus gekwetst ? Joost, heb ik iemand gedist ? Joost : Ik ga me er niet mee bemoeien.

2.43 In de badkamer. Rob : Ik weet niet wat er allemaal aan de hand is hier. Ik distantieer me er van. Dido : Ik ook. Ik zei tegen Roel, jij trekt alleen maar volle zalen. Ik vond het een leuk gesprek wat we (eerder) hadden. Rob : Ja heel leuk. Toch ? Het wordt allemaal steeds extremer. Dido : Roel denkt nu dat ik pissig ben. Dat gaat hij zich in zijn bed afvragen. Beetje fucken.

2.46 Dido arriveert in de slaapkamer. De dames bespreken het alcoholgebruik. Dido zegt dat ze drie flessen op een plek en twee flessen op een andere plek heeft gezet. Lieske en Ingrid weten ook waar ze staan. Rob komt even langs : Ik wil geen neusje meer op dat spiegeltje zien (waar de camera's achter zitten). Dame : Bedankt voor het schoonmaken.
pi_30748118
Stream 3

3.00 In het woongedeelte. Nathalie en Chantal kletsen over een ex van Chantal.

3.12 De bewoners gaan naar bed. Roel blijft op de bank liggen : Ik vermaak me wel.

3.24 Zover ik weet liggen alle bewoners in bed behalve Roel. Die ligt nog op de bank.

Dit is het van mij.
  dinsdag 20 september 2005 @ 07:56:08 #8
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_30748750
Alle streams op de slaapkamers. Er heerst rust in Huize Big Brother.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  dinsdag 20 september 2005 @ 12:47:43 #9
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_30754639
De weekopdracht is begonnen! Alle bewoners hebben een soort van dwangbuis aan waardoor de één gekoppeld is aan een andere bewoner. Ze moeten vrij dom productiewerk doen: wat papiertjes in een map stoppen en donderdag om 17:00 moeten daar dan 30.000 exemplaren van zijn. Eerst was er nog wat discussie over wat de beste manier was, maar men lijkt nu wel de meest efficiënte manier gevonden te hebben.
De koppels zijn als volgt trouwens:
Ralph - Tanja
Rob - Roel
Lieske - Menno
Chantal - Ingrid
Joost - Linda
Nathalie - Dido
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 20 september 2005 @ 14:20:57 #10
16701 scanman01
Today's a good day
pi_30756791








My soul is painted like the wings of butterflies
  dinsdag 20 september 2005 @ 14:51:28 #11
16701 scanman01
Today's a good day
pi_30757665
My soul is painted like the wings of butterflies
  dinsdag 20 september 2005 @ 18:04:07 #12
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_30764142
18.00 De bewoners zijn druk bezig met de weekopdracht en proberen uit te rekenen of het realistisch is. Ze denken dat het niet kan. "Als je de maximale productiviteit inzet dan haal je 15.000" zegt Joost. Tanja zegt dat ze minder moeten kletsen. Roel denkt dat ze zich misschien vergist hebben in het aantal. Ze verzinnen allemaal tactieken over wat de beste planning is.

18.10 Ze vragen zich af of het echt thuiswerk is of dat dit normaal machinaal gebeurt. En hoeveel er normaal verdient wordt met 1 setje. Iemand roept 1 cent per ding, Joost rekent voor dat dat dan 3 euro per uur is en dat dat dik onder het minimumloon zit. Joost denkt zelf 10 cent per ding, maar dat vinden de anderen wel weer veel, dan kom je op 20-30 euro per uur uit.

[ Bericht 34% gewijzigd door Jojogirl op 20-09-2005 18:11:19 ]
  dinsdag 20 september 2005 @ 19:10:29 #13
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_30765987
19.00 Eén van de vellen is op en de bewoners nemen maar even 5 minuten pauze. De rokers maken van de gelegenheid gebruik om even te roken.
  Moderator dinsdag 20 september 2005 @ 22:10:54 #14
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_30772798
- newsflash-

Tanja is buiten de officiële pauzes om wat gaan eten tijdens de weekopdracht.
De bewoners denken dat door haar nu de opdracht mislukt is.
Tanja valt weer helemaal buiten de groep.
Ze is in de DBK geweest net, en sommige streamers hebben haar zien inpakken.
Joost zei daarnet onomwonden tegen Menno dat hij "van stem gaat switchen" Hij gaat op Tanja stemmen. "Ik kan er wel 10 verzinnen om op te stemmen, met motivatie, maar die zijn allemaal niet zo sterk als bij Tanja".
Menno: "Daar heb je gelijk in. Ik denk dat je niet de enige bent die er zo over denkt."
Joost vermoed dat BB Tanja in het huis zal willen houden. "Maar als ik kijker was, zou ik Tanja er ook uitstemmen, gewoon omdat het rete-irritant is om naar te kijken."
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Moderator dinsdag 20 september 2005 @ 22:56:17 #15
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_30774794
Tanja is vanuit de DBK direct naar bed gegaan, zonder aan de bewoners mee te delen hoe of wat...

Rob is gaan vragen in de DBK hoe het zit, maar die hebben gezegd dat zij met Tanja hadden gesproken, en dat Tanja degene was die de groep verder maar moest informeren.
Daarnet sliep Tanja, of althans deed alsof, maar Rob wil het zo nog eens gaan proberen.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Moderator dinsdag 20 september 2005 @ 23:23:54 #16
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_30776015
Roel heeft een gitaar gekregen, waarop hij tot enthousiasme van bijna alle bewoners een half uurtje mag tokkelen van BB:

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  dinsdag 20 september 2005 @ 23:40:47 #17
6941 APK
Factual, I think.
pi_30776778


Tanja is er even uit geweest voor een sigaret en is daarna terug naar bed gegaan.

(Capture van scanman.)
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  woensdag 21 september 2005 @ 07:39:48 #19
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_30781214
Alle streamers weer bedankt voor jullie bijdragen.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')