Pyramids =quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:26 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Het plaatje geeft ook Amazing Maurice, Pyramids en Moving Pictures als startpunten. Één van zijn beste boeken (mijn mening) is Small Gods en ook heel goed te lezen als startpunt/losstaand verhaal.
quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:19 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Er zijn er zoveel. Ik heb trouwens de DVDs gekocht van Wyrd Sisters en Soul Music. Christopher Lee als DEATH![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
Um nee. Alle verhaallijnen hebben een 'eerste deel':quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:29 schreef Offy het volgende:
Ah mooi, dan kan ik dus gewoon beginnen in 1 van de betere delen...
Heb je enig idee hoe vaak hem (PTerry) gevraagd is wanneer Pteppic weer terug komt? Het antwoord is steevast dat hij het nog niet weet, hij heeft nog geen geschikt verhaal voor hem.quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:27 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Pyramids =.
quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:31 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Mooi he? Helaas is er van reaper Man geen DVD, hoewel in de intro van Soul MNusic wel stukjes uit Reaper Man worden gevisualiseerd, inclusief de Auditors die hun gesprek hebben, waarin er één zich verspreekt en 'I' zegt in plaats van 'we'.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Terry was zeer te spreken over beide adaptations, trouwens. Ik vraag me af waarom er niet meer zijn...
(Ze zijn te koop op Play.com trouwens)
De pessimist ziet het duister in de tunnel
De optimist ziet het licht aan het eind van de tunnel
De realist ziet de trein komen
De machinist ziet drie idioten in het spoor staan....
PTerry is trouwens steeds minder in zijn nieuwsgroep. Hij is te bang dat er later gezegd gaat worden: Ja maar dat idee voor dat boek heb je van mij...quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:33 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoe vaak hem (PTerry) gevraagd is wanneer Pteppic weer terug komt? Het antwoord is steevast dat hij het nog niet weet, hij heeft nog geen geschikt verhaal voor hem.
Poeh...Okay, Guards!Guards! is itquote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:32 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Um nee. Alle verhaallijnen hebben een 'eerste deel':
Watch: Guards! Guards!
Witches: Equal Rites of Wyrd Sisters
Wizards: Eigenlijk pas in Sourcery, hoewel al in Eric! en in TCoM en TLF sprake is van Rincewind.
Om de personen te kunnen zien ontwikkelen is beginnen bij het eerste deel het beste. Alsd je in Jingo! begint, heb je geen idee hoe Carrot geworden is tot wat hij dan is. Je moet Carrot de stad zien binnenkomen in Guards! Guards!
Probeer dan Tom Holt eens. Een ander genre (veel meer mythologie-spoofing) en veel luchtiger dan Pratchett.quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:35 schreef freud het volgende:
Ik heb Pratchett gelezen, maar het is gewoon mijn genre niet. Een vriend van me was er ook lyrisch over, dus ach, ik lees wel he. Ik moet toegeven dat zijn schrijfstijl echt erg goed is en zijn woordspelingen zo mogelijk nog beter. Het is alleen mijn genre niet en schrijfkunsten alleen maken helaas geen goed boek voor mij.
Alweer? Hij is al een tijd eerder weggeweest en bleef toen weg uit ABP. Hij is nog wel in Thief te vindenquote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:34 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
PTerry is trouwens steeds minder in zijn nieuwsgroep. Hij is te bang dat er later gezegd gaat worden: Ja maar dat idee voor dat boek heb je van mij...
Laat even weten wat je ervan vond. Overigens wordt Vimes in de latere delen veel beter dan hij in Guards! Guards! al is.quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:36 schreef Offy het volgende:
[..]
Poeh...Okay, Guards!Guards! is it
Tja, ik kan me er wel iets bij voorstellen. Overigens lees ik zelf ABP en AFP niet meer. Veel te veel geneuzel.quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:36 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Alweer? Hij is al een tijd eerder weggeweest en bleef toen weg uit ABP. Hij is nog wel in Thief te vinden
Gezeik trouwens, laat mensen dan wegblijven, maar ja, dat heb je met usenet.
Ik dus ook al een tijdje niet, zoek af en toe op google naar pratchett's reacties. Ze zijn me te tag-obsessed.quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:38 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Tja, ik kan me er wel iets bij voorstellen. Overigens lees ik zelf ABP en AFP niet meer. Veel te veel geneuzel.
Dan moeten we die eens sniperenquote:Op vrijdag 2 november 2001 14:27 schreef Meril het volgende:
Venugopalan is de vaste vertaler van de Discworld-serie in Nederland.
De vertaling is niet zo slecht, ik heb de eerste paar boeken in het Nederlands gelezen en pas daarna overgestapt naar engels wat vele malen beter is. Humor is nou eenmaaal moeilijk te vertalen.quote:Op vrijdag 12 maart 2004 14:56 schreef Aaargh! het volgende:
[..]
Dan moeten we die eens sniperen, heiligschennis om die boeken te gaan zitten
vertalen
![]()
Mijn maaginhoud kwam bijna naar buiten toen ik in de opening post 'schijfwereld' las.(heb gewoon moeite met tikken van 't woord)
Venugopalan Ittekot.. LOL. IK heb me altijd afgevraagd of die naam echt is, maar hij (zij?) schijnt zelf ook te schrijven..quote:Op maandag 15 maart 2004 14:27 schreef Venugopalan het volgende:
De engelse boeken zijn zeker beter, maar af en toe is het fijn om tussen de grote hoeveelheid engelse studie literatuur een nederlands boek te lezen. Ik heb ze in het Engels en Nederlands gelezen, alleen door Carpet People kwam ik niet heen.Mijn favoriet is zonder twijfels Good Omens (samen met Neil Gainman, deze staat al jaren op het lijstje van Terry Gilliam om verfilmt te worden, als dit ooit doorgaat ben ik er zeer benieuwd naar
), en aan de vreselijk belachelijk naam van de vertaler van de Discworld series heb ik mijn username ontleend.
![]()
Ik ben er altijd vanuit gegaan dat zo'n naam niet echt kan zijn.quote:Op maandag 15 maart 2004 14:30 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Venugopalan Ittekot.. LOL. IK heb me altijd afgevraagd of die naam echt is, maar hij (zij?) schijnt zelf ook te schrijven..
Heb je de Bromeliad ook gelezen? Truckers, Diggers en Wings? En de Johnny Maxwell boeken? En Strata? En The Dark Side of the Sun? En The Unaldulterated Cat? En The Amazing Maurice and his Educated Rodents? Ik wacht met smart op de paperback van Monstruous Regiment.
Uiteraard. En van Tom Holt. En van Christopher Stasheff. En van Robert Rankin. En van Dan McGirt. En van John DeChancie. En van David Eddings.quote:Op woensdag 17 maart 2004 00:51 schreef chiyo het volgende:
dan hou je zeker ook van "hitchhiker's guide to the galaxy" van douglas adams.
Zo uiteraard is het niet. Terry Pratchett behoort toch echt tot mijn top 1 van schrijvers, maar de Hitchhiker heb ik toch vrij snel weer weggelegd. De rest van de namen zegt mij niets maar als het hetzelfde genre is ga ik ze eens proberen bij de bieb.quote:Op woensdag 17 maart 2004 07:53 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Uiteraard.
De eerstvolgende paperback is 'Monstruous Regiment' en als ik het goed heb komt die in mei uit.quote:Op woensdag 17 maart 2004 08:03 schreef Lod het volgende:
[..]
Zo uiteraard is het niet. Terry Pratchett behoort toch echt tot mijn top 1 van schrijvers, maar de Hitchhiker heb ik toch vrij snel weer weggelegd. De rest van de namen zegt mij niets maar als het hetzelfde genre is ga ik ze eens proberen bij de bieb.
Weet iemand wanneer de volgende paperback uit gaat komen? Ik heb bij Broese in Utrecht al wel een aantal hardcover boeken uit zien komen. Dus er liggen een aantal in het verschiet hoop ik anders is mijn collectie weer niet compleet.
Yep. Net als Monstruous Regiment en A Hat full of Skyquote:Op vrijdag 19 maart 2004 12:45 schreef Lod het volgende:
Heb ik het trouwens goed begrepen dat de Wee Free Man geen 'echte' discworld aflevering is maar meer bedoeld als kinderboek zoals Maurice?
Forget it maar rustig als het gaat om Pratchett.quote:Op vrijdag 19 maart 2004 18:03 schreef Dagonet het volgende:
L_V, het is vaker voorgekomen dat de boeken eerder in NL uitkomen dan in de UK
Da's dan heel jammer, maar ik vind het drie keer niks. Vlakke karakters, Vorbis komt niet echt uit de verf en eigenlijk is de enige leuke persoon in het hele boek OM als hij een schildpad is. Dan heeft ie de beste teksten.quote:Op zaterdag 20 maart 2004 18:44 schreef Luggage het volgende:
misschien moet ik the truth dan maar eens in het engels gaan lezen
maar wat vind je dan bv van small gods? (je weet dat ik boos word als je'm gaat afkraken)
In de wat latere werken tot The Truth vond ik hem ook wat minder worden. Maar met Thief of Time en helemaal Nightwatch vind ik hem stukken beter, misschien juist door de diepere gang.quote:Op zaterdag 20 maart 2004 18:24 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Overigens ben ik het niet met je eens. IK vind The Truth beter dan Thief of Time, maar eigenlijk vind ik de sjeu er al een beetje af sinds Carpe Jugulum (Pluk de Strot). Hij wil er teveel diepgang in brengen en dat haalt een beetje de lol eraf. De eerdere boeken waren zo goed vanwege hun simpele oppervlakkigheid.
quote:Op zaterdag 20 maart 2004 17:42 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Forget it maar rustig als het gaat om Pratchett.
Nightwatch is inderdaad een opleving. Maar Nightwatch heeft Vimes en Vimes kan met gemak in zijn eentje en boek dragen. The Last Hero vind ik ook fantastisch. Maar Thief of Time vind ik dus echt niks. Is ook (samen met Carpe Jugulum) het boek wat ik maar één keer gelezen heb. Er zitten leuke dingen in, natuurlijk... The fifth rider of the Apocalypse, who left before they became famous...quote:Op zondag 21 maart 2004 10:49 schreef Lod het volgende:
[..]
In de wat latere werken tot The Truth vond ik hem ook wat minder worden. Maar met Thief of Time en helemaal Nightwatch vind ik hem stukken beter, misschien juist door de diepere gang.
Nightwatch staat nu toch op een goede 2 plaats (achter Good Omens) van, mijns insziens, zijn beste boeken.
Mwah. Ik denk ook dat het komt doordat hij zichzelf aan het vastschrijven is. Dingen als de Clacks maken bepaalde plotwendingen overbodig, de Watch draait nu te geolied om nog leuk te zijn en Rincewind is ook wel uitgemolken. Ankh-Morpork gaat teveel op Londen lijken, eigenlijk...quote:Op zondag 21 maart 2004 21:23 schreef Lod het volgende:
Zijn laatste boeken zijn inderdaad anders. Meer serieus misschien. Kon je vroeger nog wel eens hard op lachen, het zijn nu meer goed gevonden rake observaties. Ik vind ze daarom niet minder goed, integendeel. Maar dat is allemaal kwestie van smaak.
Zou de verandering misschien komen omdat hij ook wat ouder wordt? Het scheelt al gauw 20 jaar met zijn eerdere boeken. En als je ouder wordt word je toch snel wat melancholiser enzo.
Naam is niet echt. In The Discworld Companion (1e editie, dus circa halverwege de serie) staat ook een stukje over de vertalers. En daar wordt de echte naam van de nederlandse vertaler genoemd. Overigens was Terry Pratchett in dat stukje zelf best lovend over de Venugopalan Ittekot.quote:Op maandag 15 maart 2004 14:30 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Venugopalan Ittekot.. LOL. IK heb me altijd afgevraagd of die naam echt is, maar hij (zij?) schijnt zelf ook te schrijven..
boomknaagdieren...quote:Op woensdag 14 april 2004 23:51 schreef Dagonet het volgende:
Wel goed gevonden is bijv. knaagdieren-die-aardmannetjes nadoen (eekhoorn-gnomie -> economie)
quote:Op donderdag 15 april 2004 08:24 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
boomknaagdieren...
Het was de eerste die ik kocht (in het NL) en de laatste die ik in het Engels heb gekocht.quote:Op vrijdag 16 april 2004 01:28 schreef Dagonet het volgende:
[..]het is lang geleden, is één van de twee die ik in het Nederlands heb en in het Engels.
Nac mac FeeGle..quote:Op maandag 19 juli 2004 15:47 schreef Lod het volgende:
Zo juist "Wee Free Man" gelezen. Ik vond het zeker niet onaardig ook al is het geen boek uit de Discworld-serie. Er kwamen gelukkig wel weer de nodige figuren uit terug.
Vond de Mac Nac Feeble iets beter te verstaan vergeleken met voorgaande optredens. Dat zal wel bewust gedaan zijn.
Kreeg een beetje de indruk dat de hoofdrolspeelster een soort Granny Weatherwax aftreksel was.
Nu de titel nog...quote:Op maandag 19 juli 2004 15:47 schreef Lod het volgende:
edit: even een naampje verkeerd geschreven. Hoop dat ze me het niet kwalijk nemen.
Dus.... ik moet ook niet posten en werken tegelijkquote:Op maandag 19 juli 2004 15:59 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Nu de titel nog...
quote:Op maandag 19 juli 2004 16:05 schreef MUUS het volgende:
Ik heb nog nooit iets van Pratchett gelezen, terwijl ik toch erg graag fantasy lees. (De covers stonden me nooit aan.. Jaja, never judge a book.... )
Maar zo te zien moet ik er toch maar eens aan beginnen..
En daar heb je wel gelijk in.quote:Op maandag 19 juli 2004 16:08 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]![]()
![]()
![]()
![]()
Definitely....
En de covers stonden je niet aan? De beroemde covers van de helaas overleden en betreurde Josh Kirby? Geniaal in hun drukte....
Als je slechte covers wilt zien, moet je de Amerikaanse uitgaven eens bekijken. DAT zijn slechte covers...
Ik heb de titel meteen genoteerd. Dank je wel.quote:Overigens, MUUS, als TRU-mod kan ik je ook 'The Science of Discworld' aanbevelen...
Wilde eerst The Truth en de Thief of Time niet kopen omdat het geen Kirby covers warenquote:Op maandag 19 juli 2004 16:08 schreef Lord_Vetinari het volgende:
En de covers stonden je niet aan? De beroemde covers van de helaas overleden en betreurde Josh Kirby? Geniaal in hun drukte....
Deel 1 gaat toch meer over het ontstaan van de aarde en deel 2 over het ontstaan, ontwikkeling van de mens? Denk ik dat voor de TRU deel 2 meer geschikt is.quote:Overigens, MUUS, als TRU-mod kan ik je ook 'The Science of Discworld' aanbevelen...
Nou ja, niet om lullig te doen maar wat mij aan Josh Kirby betreurde was het feit dat hij covers tekende.quote:Op maandag 19 juli 2004 16:08 schreef Lord_Vetinari het volgende:
De beroemde covers van de helaas overleden en betreurde Josh Kirby?...
Nee, Deel 2 is meer voor WFL-mods. In deel 1 wordt nogal geschopt tegen de gevestigde ideeën over het ontstaan van de wereld en zo. Ik vond 1 overigens leuker dan 2.quote:Op maandag 19 juli 2004 16:56 schreef Lod het volgende:
Deel 1 gaat toch meer over het ontstaan van de aarde en deel 2 over het ontstaan, ontwikkeling van de mens? Denk ik dat voor de TRU deel 2 meer geschikt is.
"This was what Hex thought of as 'Lies to Wizards' "quote:Op maandag 19 juli 2004 19:04 schreef Karboenkeltje het volgende:
'Lies for children.' Briljant concept in de wereld van de educatie.
En moet je nagaan, dat het boek in het Engels zelfs nog leuker isquote:Op dinsdag 20 juli 2004 15:05 schreef Rayyvin het volgende:
Heb gister De Dief van Tijd uitgelezen (Nederlandse Versie). Het was een topverhaal.
Pratchett is en blijft (voor mij) de onbetwiste meester.
Er is een serie, die gewoon min of meer genummerd is. Ik zal eens opzoeken hoe het eerste deel heet.quote:Op dinsdag 20 juli 2004 15:10 schreef MUUS het volgende:
Ik ben gisteren eens wat gaan rondsnuffelen op internet, maar ik zie door de boeken het bos niet meer. Ik weet niet in welk boek ik moet beginnen..
Heeft iemand een aanrader?. In het engels graag, want van vertalingen krijg ik jeuk.
.
Staat vast al ergens in dit topic, maar goed...quote:Op dinsdag 20 juli 2004 15:10 schreef MUUS het volgende:
Ik ben gisteren eens wat gaan rondsnuffelen op internet, maar ik zie door de boeken het bos niet meer. Ik weet niet in welk boek ik moet beginnen..
Heeft iemand een aanrader?. In het engels graag, want van vertalingen krijg ik jeuk.
.
En een goed voorbeeld hiervan is de nieuwste Discworld:quote:Op dinsdag 20 juli 2004 15:18 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Dan zijn er nog diverse losse delen, waarin types van allerlei pluimages de hoofdrol spelen, maar waarin zijdelings altijd wel één van de vaste groepen een rol speelt. Zo is er The Truth, wat zich wel afspeelt in Ankh-Morpork, maar waarin de Watch en de Wizards slechts bijrollen hebben en je feitelijk van buiten tegen die groepen aankijkt, in plaats van van binnenuit, zoals in de series.
No prob. Ik kan je trouwens aanraden op buitenlandse boekensites te kijken. Daar zijn ze vaak eerder te krijgen dan in NL. www.andromedabookshop.co.uk bijvoorbeeld of www.whsmith.co.uk.quote:Op dinsdag 20 juli 2004 15:39 schreef MUUS het volgende:
Super, Lord_Vetinari, dank je voor de moeite!.
Ik ga meteen op zoek!
Het nadeel van Rincewind om mee te beginnen is dat de eerste twee boeken niet de beste zijn van Pterry.quote:Op dinsdag 20 juli 2004 22:38 schreef speknek het volgende:
Ik vind persoonlijk de Rincewind boeken toch het leukst, maar ik denk dat je idd het beste met Guards Guards! kunt beginnen, heb je gelijk een uitgebreide introductie van Ankh-Morpork..
Plus natuurlijk het feit dat Vimes de gaafste literaire figuur is sinds Odysseus.quote:Op dinsdag 20 juli 2004 22:38 schreef speknek het volgende:
Ik vind persoonlijk de Rincewind boeken toch het leukst, maar ik denk dat je idd het beste met Guards Guards! kunt beginnen, heb je gelijk een uitgebreide introductie van Ankh-Morpork..
Harrison Ford meets Humphrey Bogart maar dan andersquote:Op dinsdag 20 juli 2004 23:14 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Plus natuurlijk het feit dat Vimes de gaafste literaire figuur is sinds Odysseus.
Yuck. SG vind ik een van de minste. Vlakke figuren, veel te moraliserend...quote:Op woensdag 21 juli 2004 01:05 schreef Xessive het volgende:
Wat dachten jullie van Small Gods om mee te beginnen? Een van de weinige verhalen die in het verleden speelt. In mijn ogen alleen al legendarisch vanwege: 'And the great God Om spoke onto him: 'hey boy!'
quote:Op dinsdag 20 juli 2004 23:14 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Plus natuurlijk het feit dat Vimes de gaafste literaire figuur is sinds Odysseus.
Er is zelfs een startpagina:quote:Op woensdag 21 juli 2004 08:37 schreef Lod het volgende:
Bestaat er trouwens een Nederlandse Discworld site?
Ik zit er namelijk over te denken om weer eens wat anders te gaan doen met mijn site. De discworld boeken zijn zo'n beetje mijn favoriete boeken en de juiste domeinnaam heb ik al. De keuze ligt dan natuurlijk erg voor de hand.
De vraag is natuurlijk of hier animo voor is en wat mensen van zo'n site zouden verwachten.
Smaken verschillen... Voor mij staat Small Gods samen met The Thief of Time op een eenzaam hoog niveau...quote:Op woensdag 21 juli 2004 07:59 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Yuck. SG vind ik een van de minste. Vlakke figuren, veel te moraliserend...
Als ik vond dat ik goed kon schrijven over lezen dan was ik wel criticus geworden.quote:Op woensdag 21 juli 2004 07:59 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Overigens schandalig dat het bijna 3 jaar duurt om dit topic vol te krijgen...
Eigenlijk is Feet of Clay een van mijn favorieten. Hij zit dan nog midden in zijn "opmars" en dat maakt het wat voller als karakter. Briljant gevonden, de anti-authoritaire authoriteit. The Truth gaf me bijna een culture shock.quote:Op woensdag 21 juli 2004 08:03 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]Vooral in Jingo!
(En de randfiguur verzonnen heeft om die titel te vertalen met de historisch gezien erg foute kreet 'Houzee!' die moeten ze onmiddellijk de zak geven...)
In The Fifth Elephant is ie ook briljant, trouwens. En het is heel apart van buiten tegen hem aan te kijken in The Truth. Dan zie je, hoe hij overkomt op andere mensen..
'Houzee' was de groet van de NSB.....quote:Op woensdag 21 juli 2004 13:24 schreef Karboenkeltje het volgende:
Ik dacht juist dat het vertalen van 'Jingo' met 'Houzee' een erg goede vondst was. Het zijn toch beide leger-/zeevaartkreten?
Juist, dus toch. En 'By Jingo.' werd toch gebezigd door de imperialistische (veroverende) Britten? Ik denk dat het een kreet is met een soortgelijke lading, wat dat betreft. Plus natuurlijk het gegeven dat 'houzee', 'hoezee' of wat dan ook een redelijk algemene term was voordat de NSB ooit bestond (je hoed jolig de lucht in werpen en dan wat roepen, stel ik me zo voor). In de context van het boek vind ik het geenszins onsmakelijk of ongepast.quote:Op woensdag 21 juli 2004 14:11 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
'Houzee' was de groet van de NSB.....
Om maar even de historicus J. de Rek te citeren:quote:Op woensdag 21 juli 2004 14:30 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Juist, dus toch. En 'By Jingo.' werd toch gebezigd door de imperialistische (veroverende) Britten? Ik denk dat het een kreet is met een soortgelijke lading, wat dat betreft. Plus natuurlijk het gegeven dat 'houzee', 'hoezee' of wat dan ook een redelijk algemene term was voordat de NSB ooit bestond (je hoed jolig de lucht in werpen en dan wat roepen, stel ik me zo voor). In de context van het boek vind ik het geenszins onsmakelijk of ongepast.
Er was vast wel een andere kreet te vinden...quote:Op woensdag 21 juli 2004 14:39 schreef speknek het volgende:
Juist, by jingo nog niet eens per sé, maar het woord jingo betekent chauvinistische patriot.
Alhoewel het in Engeland natuurlijk een wat minder nare bijsmaak heeft.
Ik vind jouw vergelijking dan juist weer wat beter als je hem zou omdraaien: Boeken met termen als hoera, houzee en olé moeten we principieel afkeuren omdat ze verwijzingen naar snode organisaties (kunnen) bevatten. Dat gaat mij dus te ver. Al helemaal omdat het boek in (deze) kwestie juist het hele gebeuren van landjepik en chauvinistische vreemdelingenhaat aankaart. Helaas is het nu eenmaal zo dat wij, net als Duitsland, gebukt gaan onder een enorm volksschuldgevoel (hoewel ik zelden iemand de VOC hoor afkeuren).quote:Op woensdag 21 juli 2004 14:48 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Je vergelijking dat het wel oke is omdat 'by Jingo' door imperialistische Britten gebruikt werd vind ik, in alle eerlijkheid, nergens op slaan. Dan kunnen we ook wel in boeken gaan goedkeuren dat er volkeren uitgemoord worden, met de strijdkreet 'Hoera' want dat deden de Spanjaarden onder het geroep van 'Olé' tenslotte ook.....
Vetinari gekoppeld aan Rincewind en Ponder Stibbons (The Last Hero) is nog veeeeel genialerquote:Op woensdag 21 juli 2004 15:41 schreef Karboenkeltje het volgende:
Anyway, smakeloos vertaald of niet, Jingo is wel weer fantastisch vanwege het koppelen van Vetinary aan Nobbs en Colon.
Compleet offtopic: Op jouw aanraden een boek van hem gekocht, the portable door, en ik moet zeggen dat het erg vermakelijk was. Heb het boek in 1 ruk uitgelezen. De humor van Terry ligt mij echter meer denk ik, zal nog eens wat andere boeken van Holt zoeken.quote:Op dinsdag 20 juli 2004 15:44 schreef Lord_Vetinari het volgende:
En als je Pratchett leuk vindt, kijk dan ook eens naar de boeken van Tom Holt. Minstens net zo leuk en Tom zelf is ook een aardige ventZie mijn sig...
Je kunt beter in zijn oudere werk beginnen. Flying Dutch is hilarisch, evenals Djinn Rummyquote:Op zondag 25 juli 2004 23:02 schreef Lod het volgende:
[..]
Compleet offtopic: Op jouw aanraden een boek van hem gekocht, the portable door, en ik moet zeggen dat het erg vermakelijk was. Heb het boek in 1 ruk uitgelezen. De humor van Terry ligt mij echter meer denk ik, zal nog eens wat andere boeken van Holt zoeken.
Ik zou bij Moving Pictures beginnen. Vooral al die verwijzingen naar films en Hollywood zijn erg goed. Ik denk dat ik dit toch wel de beste Pratchett vind.quote:Op dinsdag 20 juli 2004 15:18 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Wizards? Kan ook. Dan zou je echt bij deel 1 kunnen beginnen, waarin Rincewind (de rode draad qua tovenaars) opduikt. De uitgekristalliseerde Universiteit (Wizards leven en werken in Unseen University) is eigenlijk pas compleet in Moving Pictures.
Nee, Jingo! is de beste van de Discworld boeken, IMNSHO. Moving Pictures is wel een goede tweedequote:Op vrijdag 30 juli 2004 23:14 schreef Wombcat het volgende:
[..]
Ik zou bij Moving Pictures beginnen. Vooral al die verwijzingen naar films en Hollywood zijn erg goed. Ik denk dat ik dit toch wel de beste Pratchett vind.
Smaken verschillenquote:Op zaterdag 31 juli 2004 09:00 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Nee, Jingo! is de beste van de Discworld boeken, IMNSHO. Moving Pictures is wel een goede tweede
www.play.com. 6,50 Pondquote:Op zaterdag 31 juli 2004 13:50 schreef lizardtattoo het volgende:
Vorige week eindelijk de Wyrd Sisters DVD op de kop kunnen tikken.
Nu Soul Music nog.
Ik zit ook al een tijdje te twijfelen of ik eens zo'n DVD moet aanschaffen. Ben alleen bang dat het zo'n slecht getekende bagger is (zoals de LOTR in tekenfilm) en ik vraag me af of ze de humor goed weten over te brengen.quote:Op zaterdag 31 juli 2004 13:50 schreef lizardtattoo het volgende:
Vorige week eindelijk de Wyrd Sisters DVD op de kop kunnen tikken.
Nu Soul Music nog.
Ze zijn erg goed. Terry zelf is er ook erg tevreden me. Er staat een interview met hem op één van de twee.quote:Op maandag 2 augustus 2004 08:38 schreef Lod het volgende:
[..]
Ik zit ook al een tijdje te twijfelen of ik eens zo'n DVD moet aanschaffen. Ben alleen bang dat het zo'n slecht getekende bagger is (zoals de LOTR in tekenfilm) en ik vraag me af of ze de humor goed weten over te brengen.
Maar voor 6,50 pond kun je je ook niet echt een buil vallen natuurlijk.
Ik heb ze ook. Best goed zijn zequote:Op maandag 2 augustus 2004 08:38 schreef Lod het volgende:
[..]
Ik zit ook al een tijdje te twijfelen of ik eens zo'n DVD moet aanschaffen. Ben alleen bang dat het zo'n slecht getekende bagger is (zoals de LOTR in tekenfilm) en ik vraag me af of ze de humor goed weten over te brengen.
Maar voor 6,50 pond kun je je ook niet echt een buil vallen natuurlijk.
Oe!quote:Op zaterdag 28 augustus 2004 15:45 schreef Dagonet het volgende:
Monstrous Regiment is verkrijgbaar in paperback
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |