Martijn_77 | zaterdag 17 september 2005 @ 17:21 |
Ik ben op zoek naar lekkere recepten om met lamsvlees te maken. Zelf ben ik de volgende al tegen gekomen:quote: quote:Heeft iemand nog andere lekkere recepten? [ Bericht 0% gewijzigd door Martijn_77 op 17-09-2005 17:28:02 ] | |
Annemiek78 | zaterdag 17 september 2005 @ 17:28 |
Lamsvlees schotel Ingrediėnten: 750 gram lamsvlees 1 laurier blad 2 kruidnagels zout en vers gemalenpeper olijfolie 4 uien in ringen gesneden 2 teentjes knoflook fijngehakt 750 gram gesneden witte of Chinese kool 1 kilo aardappelen geschild en in plakken gesneden karwijzaadjes peterselie Bereiding: Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Leg het vlees in een pan met laurierblad, kruidnagels, zout en peper. Schenk 4 dl.water bij het vlees en breng het aan de kook. Laat het met de deksel op de pan een half uur zachtjes koken. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de in ringen gesneden uien goudgeel.Voeg de fijngehakte knoflook toe. Voeg dit alles bij het vlees, samen met kool en de in plakken gesneden aardappelen.Strooi de karwijzaad er overheen.Laat het even aan de kook komen temper het vuur. Leg de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes in ongeveer 30 minuten gaar worden.Garneer met de peterselie. Eet smakelijk [ Bericht 2% gewijzigd door Martijn_77 op 17-09-2005 17:32:41 (Op verzoek de opmaak gedaan) ] | |
Pietverdriet | zaterdag 17 september 2005 @ 17:59 |
Neem een lamsbout (achterbout) het liefst een Texels lam Maak er kleine maar diepe snedes in (steken met je mes) en doe er zo in ieder gat een teen knof. Met een stuk of 10 -12 tenen ben je goed op weg. Verder doe je er rozemarijn en thijm in (Verse! ) en je pepert hem met peper uit de molen. Inwrijven met boter en bij 140 a 150 graden een uur of anderhalf a twee in de oven (hangt van oven en grote van de bout af) Maak een saus van ingekookte witte wijn, een flinke dot honing. wat tabasco en thijm, rozemarijn en wat zeezout. Eventueel voeg je kappertjes toe en een gesnipperd en glazig gemaakt uitje. saus binden. De Bout uit de oven halen en met folie omwikkelen, en een 10 minuten laten rusten voor je hem aan plakken snijdt. Doordat je hem hebt laten rusten zal er niet al te veel sap uitlopen, maar het sap wat er uitloopt doe je bij de saus. Serveren met bloemige aardappels, spruitjes... Het | |
stoepjong | zaterdag 17 september 2005 @ 19:42 |
Edit: Dit hoeft niet [ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 18-09-2005 10:20:10 ] | |
MouseOver | zaterdag 17 september 2005 @ 20:11 |
Gekruide abrikoos-lamsspiesjes Ingredienten: 1 kg lamslampjes in stukken 250g gedroogde abrikozen 2 el fijngesneden verse munt zout en zwarte peper 2 citroenen in 16 partjes en voor de marinade: 1 geperst knofloofteentje 2 el magere yoghurt 1 el olijfolie 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 1 tl paprikapoeder snufje cayennepeper sap van 1 citroen Bereiding Voor de marinade: doe knoflook, yoghurt, olie, komijn, koriander, paprikapoeder, cayennepeper en citroensap in een grote, niet-metalen kom en meng goed. Schep het lamsvlees erdoor en laat dit afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Bij gebruik van satestokjes weekt u deze 10 min in water. Roer de abrikozen en munt door het lamsvlees en breng het mengsel op smaak. Rijg het vlees en de abrikozen aan 8 metalen spiesen of 16 satestokjes. Begin en/of eindig daarbij met een partje citroen. De marinade wordt niet meer gebruikt. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de spiesjes op een bakplaat en schuif deze onder de grill. Rooster de spiesjes in 8-10 min goudbruin en draai ze af en toe. Schep het braadvocht erover en serveer de spiesjes. | |
Nembrionic | zondag 18 september 2005 @ 19:52 |
Ik zoek eigenlijk een receptje voor Adana kebab en Kofte kebab.... | |
Drive-r | maandag 19 september 2005 @ 00:55 |
quote:Piet, doe jij hem ook wel eens op een nog lagere temperatuur? Ik heb hem laatst heel lang om 80 graden gehad, werd ook echt heerlijk! Ik prik er ansjovis, thijm en knoflook in. Ik heb hem laatst ook een keer gemaakt met een grote naald. Eerst wat ansjovis langzaam opgezet met beetje olie en knoflook. Vervolgens met de naald een hele 'sliert' door het vlees heen getrokken op enkele plaatsen. Best grappig om bij het aansnijden die injecties te zien. Ik vind ansjovis altijd voor een goeie jus zorgen. Hm, begin weer trek te krijgen. Kijk nu uit het raam en zie zo'n 30 lammetjes in de wei... raad eens wat er binnenkort weer volop in mijn vriezer te vinden is? ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 7 oktober 2005 @ 21:57 |
Heeft er iemand nog meer recepten. Want ik wil zeer binnenkort wel iets met lamsvlees gaan maken. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 oktober 2005 @ 22:04 |
Waar zit je aan te denken, martijn, want om nu een beetje at random recepten te gaan typen.. Heb vanavond lamsfilets gegeten, gebraden en met een eenvoudige tomatensaus, en gebakken aardappels met spek en uien, en wat brocolie. Heerlijk. | |
Martijn_77 | vrijdag 7 oktober 2005 @ 22:08 |
Ik zit meer aan iets van een stoofschotel / stoofpotje te denken. Want het is geen echte lamsbout die je mooi kunt roosteren. Het zijn wat minder mooie stukken (qua maat enzo dan niet qua structuur enzo) lamsvlees. | |
Martijn_77 | vrijdag 14 oktober 2005 @ 19:52 |
quote:Bron | |
Chav | vrijdag 21 oktober 2005 @ 15:02 |
Weet iemand hoelang en op hoeveel graden (hetelucht) gemarineerde lamskoteletjes de oven in moeten ? Op Google staan nogal verschillende tijden en graden. Iemand ervaring ? | |
Thorical | vrijdag 21 oktober 2005 @ 20:51 |
Ik zou ze een paar minuten grillen. desnoods bakken Koteletjes zijn zo klaar. | |
Chav | vrijdag 21 oktober 2005 @ 20:53 |
Hmmmm, zat er ook al aan te denken idd... Morgen lamskoteletjeeeeees !! (he, waar is m`n avatar?) | |
Pietverdriet | vrijdag 21 oktober 2005 @ 21:24 |
grillen in de pan of bakken, niet in de oven doen. | |
dutch-mamma | vrijdag 21 oktober 2005 @ 21:39 |
Met rozemarijn, olijfolie en (veel!) knoflook. Of met tijm, olijfolie en (veel!) knoflook. | |
Drive-r | vrijdag 21 oktober 2005 @ 22:18 |
quote:Ik bak liever niet meer knoflook, aangezien ik de kotelletjes op vol vuur doe en de knoflook dan nogal bitter kan worden. Wat ik wel doe: pan met laagje olijfolie op aller-miniscuulste vuurtje zetten met geplette knoflook erin. Tijd laten staan (wordt enkel lauw-warm) en vervolgens gebruiken om dingen in te grillen. Wel eerst tenen eruit halen! Smaak is perfect. | |
Martijn_77 | woensdag 1 februari 2006 @ 21:56 |
quote: | |
Angeles | woensdag 1 februari 2006 @ 22:02 |
Griekse stoofpot met lamsvlees, gepelde of gezeefde tomaten, aubergine, courgette, paprika, sjalot, aardappel, oregano, kaneel, zeezout. Ik heb niet echt een recept, ik heb het gewoon een keer uitgeprobeerd, het was heel erg lekker. Ik heb het toen in de snelkookpan gemaakt maar je kan het ook gewoon een paar uur op laten staan. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 2 februari 2006 @ 09:46 |
(Deze recepten komen uit een kookboek van Madhur Jaffrey) LAMSVLEES MET AARDAPPELS (ALOO GOSHT) Voor 6 personen 7 el olie 175 gr. uien, fijn gesneden ½-1 groene peper, fijn gesneden (naar smaak) 5 teentjes knoflook, fijn gesneden 1 kg. lamsvlees, zonder been, in blokjes van 2.5 cm 350 gr. tomaten, ontveld en fijngesneden (een blik tomatenblokjes kan ook) 1 el. gemalen komijn 2 tl. gemalen koriander ½ tl. gemalen geelwortel (koenjit) ¼-1 tl. cayenne peper (naar smaak) 2 tl. zout 450 gr. niet al te grote aardappels, geschild en door midden gesneden 900 ml. water Olie verwarmen in grote braadpan. Als de olie heet is de uien, knoflook en groene peper bakken totdat de uien licht bruin worden. Nu het lamsvlees erbij en gedurende 5 minuten al omscheppend het vlees bruin laten bakken. Vervolgens de tomaten, de komijn, koriander, cayenne peper en zout erbij doen. Onder voortdurend roeren met de vlam hoog de saus dik laten worden (bijna al het vocht moet verdampt zijn). Nu kunnen de aardappels en het water erbij. Doe de deksel op de pan (beetje scheef zodat de stoom kan ontsnappen) en op een zacht vuurtje laten pruttelen totdat het vlees zacht en de saus dik is. Ongeveer 1 uur en 10 minuten. | |
SevenWonders | dinsdag 7 februari 2006 @ 20:06 |
Zondag nog gemaakt. Een lamsrackje insmeren met provencaalse kruiden. Even bruin aanbraden in een pan en dan een poosje (20 minuutjes ofzo) in de oven op zo'n 140 graden. Was heerlijk rose. Simpel, maar lekker ! | |
Black_Tulip | woensdag 9 april 2008 @ 20:42 |
Ik schop dit topic even omhoog, omdat ik tips nodig heb over lamsvlees. Ik heb pasgeleden gevuld lamsvlees klaargemaakt en op zich was het best lekker, maar eigenlijk vond ik de vulling lekkerder dan het vlees erom heen. Mijn plan is om de vulling te verwerken in een ovenschotel. Mijn vraag is: wat zou goed bij de vulling passen? De ingrediėnten voor de vulling: lamsgehakt ui knoflook abrikozen amandelen rozijnen ketoembar djinten tijm kaneel honing Als vocht over het vlees had ik droge witte wijn, kippenbouillon (bij gebrek aan lamsbouillon in de supermarkt ![]() Wie kan me helpen? ![]() |