FOK!forum / Culinesse à gogo / Koken met whisky
Doffywoensdag 14 september 2005 @ 16:38
Al een tijdje run ik het Centraal Whisky Topic in LIF( [Centraal] Whisky/Whiskey topic #5 - Uisge beatha ), maar ik heb nu de volgende vraag: zijn er mensen met ervaring en/of ideeën in het koken met whisky? Dan bedoel ik óók de "standaard" honing-whisky saus, maar vooral meer recepten zoals onderstaande, maar dan wat uitgebreider en ook haalbaarder. Ik heb geen koude en warme rookhokken :')

Even een aftrapje dus:

Whisky Smoked Salmon

Create a salt brine by filling a bowl with water, and putting a potato into it. Add salt to the brine until the potato starts floating.

Place the Salmon into the brine for 30min-1hour

Take salmon off brine, and brush liberally with a 50/50 mix of Islay whisky (Laphroaig or Lagavulin) and honey. Place on cold smoker for 7+ hours, put on warm smoker until salmon is cooked (and thus smoked.) Place on a plate, and splash with some Islay whisky.

This recipe works well with trout, and other fishes as well.

Iemand?
Aliceywoensdag 14 september 2005 @ 16:41
Alvast een tvp.

Ik wil binnenkort eens iets met whisky proberen. Misschien dat ik gewoon iets probeer, en wanneer het smakelijk is post wat ik zo ongeveer heb gedaan in deze topic.
Kermit77woensdag 14 september 2005 @ 16:58
EEND MET WHISKEY Voor zes personen

Koop een eend van ongeveer vijf kilo.
Twee grote flessen Schotse whiskey.
Spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven tien minuten voorverwarmen op 80 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whiskey.
De whiskey opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey inschenken.
Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na twintig minuten de oven op 200 graden en twee glaven vubben met shiskey.
De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand doen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glav leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eefste glav leggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent nogis oprape en met nen nantdoek de bwantwondezalf van deent vege
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in dehove doen.
Deheent oprape en dove eerst opedoen.
De twwweede fles biski pedoen en overeindsette.
Opstaan en de vjoer ent vetssspek ondrde kast vege.
Nogis opstaan van de vjoer en tochma bijvve sitte.
Denove uitsette, deooge sluiten en omvalle.

Sorry kon het niet laten.. maar beschouw dit maar als TVP
Doffywoensdag 14 september 2005 @ 16:58
Ja, daar zat ik al op te wachten
Luuksorwoensdag 14 september 2005 @ 18:37
Je kan in feite al het gevogelte en vis marineren in whiskey. Mijn favoriete marinade voor witvis en zalm is 1/3 whiskey, 1/3 ketjap, 1/6 honing en 1/6 azijn. Klinkt onwijs ranzig, maar als je de vis er een uurtje in laat staan alvorens hem te roosteren zul je merken hoe lekker het is!
wondererwoensdag 14 september 2005 @ 18:47
Die zalm klinkt wel erg lekker, maar om daar goddelijke lagavullin voor te gebruiken...
Martijn_77woensdag 14 september 2005 @ 19:26
Het is niet echt koken met Wiskey maar is wel erg lekker bij het eten (Smaak erg lekker bij spare ribs):
quote:
Whiskey Cocktailsaus

Benodigdheden

2 dl mayonaise
3 el tomatenketchup
1 el gembersiroop
1 el cognac
1 el whiskey
2 tl chilipoeder
0.5 tl cayennepeper
5 druppels citroensap

Bereiding:
Meng alle ingredienten door elkaar en laat de saus 1-2 uur trekken in de koelkast.
prupkewoensdag 14 september 2005 @ 23:49
Ik heb ooit gehoord van mosselen koken met wiskey (maar heb eigenlijk nooit een recept gevonden)
blackbullydonderdag 15 september 2005 @ 00:05
lust jij mosselen dan? lust ik wel weer een keer. :p
prupkedonderdag 15 september 2005 @ 00:07
quote:
Op donderdag 15 september 2005 00:05 schreef blackbully het volgende:
lust jij mosselen dan? lust ik wel weer een keer. :p
Mits ze goed en lekker bereid zijn en niet alleen gekookt met peen en juin en prei dan lust ik ze wel ja
Coolfooldonderdag 15 september 2005 @ 12:37
Er is een heel mooi kookboek van B. Minnekeer met allemaal whiskey recepten.



Heb ik gekocht voor mijn vriend, hij houdt van koken, whiskey en lekker eten, dat was dus het perfecte cadeau!
Doffydonderdag 15 september 2005 @ 13:32
quote:
Op donderdag 15 september 2005 12:37 schreef Coolfool het volgende:
Er is een heel mooi kookboek van B. Minnekeer met allemaal whiskey recepten.

[afbeelding]

Heb ik gekocht voor mijn vriend, hij houdt van koken, whiskey en lekker eten, dat was dus het perfecte cadeau!


Dáár ga ik eens naar op zoek! Dank je!

Wat niet wegneemt dat we vooral moeten dóórgaan met whisky-recepten alhier te verzamelen! Het sausje is een mooi begin; dank je Martijn77!
Chokemedonderdag 15 september 2005 @ 16:04
Dat klinkt niet verkeerd

Wat is het kookpunt van alcohol ? Lekker teut worden bij het eten
Aliceydonderdag 15 september 2005 @ 16:05
quote:
Op donderdag 15 september 2005 16:04 schreef Chokeme het volgende:
Dat klinkt niet verkeerd

Wat is het kookpunt van alcohol ? Lekker teut worden bij het eten
Ongeveer 80 graden dacht ik. De alcohol kook je er eerder uit dan water, hoewel het er op lijkt dat er aardig wat achter blijft in het gerecht.
brrrrrrtzaterdag 17 september 2005 @ 00:31
72 graden celcius
rashudozaterdag 17 september 2005 @ 11:39
Ik heb wel eens whiskey door mijn gebruikelijke tomaat/ui prutje gegooid en dat was erg lekker.
Aliceyzaterdag 17 september 2005 @ 11:44
Ik heb de ingredienten in huis. Als het mij lukt daarvan iets eetbaars te maken, volgt vanavond verslag.
brrrrrrtzaterdag 17 september 2005 @ 13:39
quote:
Op woensdag 14 september 2005 16:58 schreef Kermit77 het volgende:
EEND MET WHISKEY Voor zes personen
Ik zag de topicnaam in de topiclist staan en ik voelde hem aankomen, en ja hoor
Aliceyzaterdag 17 september 2005 @ 18:47
Kalkoen met whisky en champignons

Dit is versie 1.00 van het gerecht. Het is goed eetbaar, maar persoonlijk vind ik dat de smaak nog iets verfijnd moet worden. Post daarom je varianten als ze goed smaken.

In de supermarkt zag ik eend liggen, maar ik moest zowel denken aan het feit dat ik nooit eend heb klaargemaakt, en het feit dat het flauwe grappen zou opleveren. Mocht iemand van plan zijn om het met eend klaar te maken, laat weten hoe het smaakt, en eventuele speciale handelingen die nodig zijn.

Zoals het nu is, is het gerecht vrij pittig. Voor pastafari goed nieuws : Het gerecht is uitstekend te combineren met pasta's.

Wat hebben we nodig?

Ik heb het volgende gebruikt. Je kunt afwijken van de ingredienten zoals ze er staan naar smaak en/of praktische aspecten.

- Talisker 10 year
- Olijfolie
- Volle yoghurt
- +/- 300 gram kalkoenfilet
- +/- 200 gram gesneden champignons
- 8 stoneleeks
- 125 gram Tauge
- Kerriepoeder
- Paprikapoeder (Gebruikte variant is de pittige)
- Chilipoeder
- Uienpoeder
- Knoflookpoeder
- Djahe
- Djintan
- Cayennepeper
- Korianderblad

Voorbereiding

We gaan een marinade maken. Meng de volgende ingredienten:

- 50 ml Tiskaler
- 1 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el chilipoeder
- 1 el djahe
- 1/2 el uienpoeder
- 1/4 el djintan
- een paar snufjes cayennepeper

Meng dit geheel goed door, doe vervolgens de gesneden kalkoenfilet er in, roer het goed door, en laat het een paar uur in de koelkast staan.

We gaan verder de stoneleeks in stukjes snijden.

Verder gaan we nog wat kruiden mengen en apart zetten, te weten:

- 1 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el chilipoeder
- 1/4 el knoflookpoeder
- 1/4 el korianderblad
- 1/4 el djahe

De bereiding

- Zet een wok op hoog vuur, en roerbak hierin, zonder verdere toevoeging van olie o.i.d., de gemarineerde kalkoen gaar.
- Wanneer de kalkoen bijna gaar is, giet dan een klein bodempje whisky in de pan, en bak de champignons even mee.
- Voeg 200 ml yoghurt, 50 ml whisky en de eerder gemende kruiden toe, roer het geheel door en breng het aan de kook
- Laat het geheel een tijdje koken, breng daarna het vuur naar beneden en voeg de stoneleeks toe en roer het goed door
- Laat het een minuutje doorwarmen, en voeg dan de Tauge toe. Roer ook dit goed door.
- Laat het nog even warmen, en dien het dan op.

Bij het eten kun je een glaasje van dezelfde whisky drinken
Aliceyzaterdag 17 september 2005 @ 18:49
In een versie 1.1 wil ik nog wel proberen om de yoghurt te vervangen door kookroom of zure room.
Doffywoensdag 21 september 2005 @ 17:54
Ik heb bovenstaand 'Whisky a la carte'-boek onlangs gekocht. Heerlijk boekwerkje! Dank voor de tip, Coolfool!

Als ik er wat recepten uit bereid heb, zal ik hier mijn oordeel en bevindingen posten!
Doffywoensdag 14 december 2005 @ 14:04
Ik ga binnenkort, ten bate van het kerstdiner, uit het bovengenoemd 'koken met whisky'-boek het nagerecht 'Peertje gegratineerd onder frangipane, tompoes van krokante peperkoek met roomijs van speculaas en Clynelish' maken. Ik laat jullie weten hoe de werkzaamheden verlopen (zijn).

Hoe beviel jouw recept 1.0, Alicey?

tevens subtiel schopje
Chieluswoensdag 14 december 2005 @ 14:17
men pakke een parmazanse kaas van ronde de 40 kilo,
men snijden deze horiontaal door de midden met een hete draad.
men pakke een soepleppel whiskey
men zet deze in de fik en giet dit voorzichtig op het midden van de kaas,
smelt daarmee in het midden van de kaas
Leg wat al dente gekookte spagetti op de kaas en vermeng de pasta met de gesmolten kaas.

kweet niet of t lekker is maar het zag er verdomde gaaf uit
pc-fr34kwoensdag 14 december 2005 @ 15:17
quote:
Op woensdag 14 december 2005 14:17 schreef Chielus het volgende:
men pakke een parmazanse kaas van ronde de 40 kilo,
men snijden deze horiontaal door de midden met een hete draad.
men pakke een soepleppel whiskey
men zet deze in de fik en giet dit voorzichtig op het midden van de kaas,
smelt daarmee in het midden van de kaas
Leg wat al dente gekookte spagetti op de kaas en vermeng de pasta met de gesmolten kaas.

kweet niet of t lekker is maar het zag er verdomde gaaf uit
Klinkt als een lekkere pastasuas iig, lekker simpel, alleen kaas en whisky. . Alleen is het niet handiger om brandende whiskey gewoon op een stuk kaas te gooien wat je nodig hebt? 40 kilo lijkt me erg veel... .
Aliceywoensdag 14 december 2005 @ 15:19
quote:
Op woensdag 14 december 2005 14:04 schreef Doffy het volgende:

Hoe beviel jouw recept 1.0, Alicey?
Vrij goed dus, al is het voor verbetering vatbaar (o.a. yoghurt er uit ).

Misschien dat ik binnenkort weer eens iets anders probeer met whisky.. Het leek me wel iets voor 2e kerstdag ofzo.
Coolfoolwoensdag 14 december 2005 @ 16:09
quote:
Op woensdag 14 december 2005 14:17 schreef Chielus het volgende:
men pakke een parmazanse kaas van ronde de 40 kilo,
men snijden deze horiontaal door de midden met een hete draad.
men pakke een soepleppel whiskey
men zet deze in de fik en giet dit voorzichtig op het midden van de kaas,
smelt daarmee in het midden van de kaas
Leg wat al dente gekookte spagetti op de kaas en vermeng de pasta met de gesmolten kaas.

kweet niet of t lekker is maar het zag er verdomde gaaf uit
Herrie in de keuken!
Lexiewoensdag 14 december 2005 @ 18:13
Is het niet een beetje duur om te koken met een single malt zoals in het eerste recept?
Aliceywoensdag 14 december 2005 @ 18:17
quote:
Op woensdag 14 december 2005 18:13 schreef Lexie het volgende:
Is het niet een beetje duur om te koken met een single malt zoals in het eerste recept?
Relatief wel, maar dat moet je er mara voor over hebben.
Doffywoensdag 14 december 2005 @ 18:17
quote:
Op woensdag 14 december 2005 18:13 schreef Lexie het volgende:
Is het niet een beetje duur om te koken met een single malt zoals in het eerste recept?
Er staat volgens mij nergens dat het een Derde Wereld-recept is
pc-fr34kwoensdag 14 december 2005 @ 20:33
quote:
Op woensdag 14 december 2005 18:17 schreef Doffy het volgende:

[..]

Er staat volgens mij nergens dat het een Derde Wereld-recept is
Niet iedereen in Nederland is ook even rijk. . Zal een toch goedsmakende goedkopere whisky ook goed zijn? Natuurlijk is de kwaliteit minder maar als ik een fles Jack daniels heb bv, die niet duur is dus, ben ik ook blij. Of maakt het in gerechten echt veel uit?

Ik bedoel je kan het lekker maken of heel lekker, maar als dat al snel tientallen euro's scheelt zullenm toch veel mensen voor het eerste keizen lijkt me.
Aliceywoensdag 14 december 2005 @ 20:39
quote:
Op woensdag 14 december 2005 20:33 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Niet iedereen in Nederland is ook even rijk. . Zal een toch goedsmakende goedkopere whisky ook goed zijn? Natuurlijk is de kwaliteit minder maar als ik een fles Jack daniels heb bv, die niet duur is dus, ben ik ook blij. Of maakt het in gerechten echt veel uit?

Ik bedoel je kan het lekker maken of heel lekker, maar als dat al snel tientallen euro's scheelt zullenm toch veel mensen voor het eerste keizen lijkt me.
Er zijn wel andere mogelijkheden denk ik, maar Jack Daniels zou ik in geen geval gebruiken..
Doffywoensdag 14 december 2005 @ 20:48
Er gaat ook echt geen whisky in van 100 euro de fles hoor. Het recept dat hierboven staat maakt gebruik van Clynelish, en een fles daarvan kost 37,95. Maar die ga ik niet gebruiken, want ik ga geen fles kopen voor alleen een paar centiliters in wat roomijs. Dus het wordt waarschijnlijk Glenmorangie 10yr 57.6%; heb ik toch al staan.
pc-fr34kwoensdag 14 december 2005 @ 20:50
quote:
Op woensdag 14 december 2005 20:39 schreef Alicey het volgende:

[..]

Er zijn wel andere mogelijkheden denk ik, maar Jack Daniels zou ik in geen geval gebruiken..
Vind je die wiskey niet lekker of is het geen goede wiskey voor in een gerecht?
Doffywoensdag 14 december 2005 @ 20:51
Niet in dít gerecht, in elk geval.
pc-fr34kwoensdag 14 december 2005 @ 20:57
quote:
Op woensdag 14 december 2005 20:48 schreef Doffy het volgende:
Er gaat ook echt geen whisky in van 100 euro de fles hoor. Het recept dat hierboven staat maakt gebruik van Clynelish, en een fles daarvan kost 37,95. Maar die ga ik niet gebruiken, want ik ga geen fles kopen voor alleen een paar centiliters in wat roomijs. Dus het wordt waarschijnlijk Glenmorangie 10yr 57.6%; heb ik toch al staan.
Hoeveel heb je dan nodig, een hele fles is mamelijk erg duur, maar als het zoals je zei een paar centiliter is is het niet duur...

In het recept in de OP staan zeg maar geen hoeveelheden enzo.
Doffywoensdag 14 december 2005 @ 21:03
quote:
Op woensdag 14 december 2005 20:57 schreef pc-fr34k het volgende:
Hoeveel heb je dan nodig, een hele fles is mamelijk erg duur, maar als het zoals je zei een paar centiliter is is het niet duur...

In het recept in de OP staan zeg maar geen hoeveelheden enzo.
Nou, het wordt geen whisky-soep hoor. Er moet 100ml in het roomijs, op 1 liter melk. Relatief veel, dus, omdat je daarmee dus ook zo'n 900ml ijs overhoudt.
SHEwoensdag 14 december 2005 @ 21:19
Ik als whisky adapt, wil je bedanken voor dit geniale topic

En ja, dit is een schaamteloze TVP

Inbreng volgt spoedig! Ik heb nog wel wat juweeltjes
Aliceydonderdag 15 december 2005 @ 19:14
Soms heb je geen zin om naar de supermarkt te gaan.

In plaats van dan niets te eten, langs de Turk te gaan of de frituur aan te gooien heb ik gezocht naar wat restanten van ingredienten die het misschien zouden doen met elkaar. Vandaar de enigszins vreemde combinatie.

We vonden:

- Glen Morven 12yr
- 200 gram risottorijst
- Blikje tonijnmoot in zonnebloemolie
- 80 gram pecanoten ongezouten
- 2 tomaten
- 2 eieren
- een ui
- een teentje knoflook
- melk
- ketjap manis
- kerriepoeder
- paprikapoeder
- chilipoeder
- knoflookpoeder
- djintan
- witte peper
- korianderblad
- olijfolie

* Kook de eieren hard, en snijd ze vervolgens in stukjes
* Snijd de ui, tomaten en knoflook in stukjes
* Fruit het mengsel van ui, tomaten en knoflook in olijfolie
* Voeg de tomijnmoot toe en roer het geheel eventjes door
* Voeg 550 ml melk toe
* Voeg een whiskyglas whisky toe
* Voeg 1,5 el ketjap manis toe
* Voeg 1 el kerriepoeder, 1 el paprikapoeder, 1/2 el djintan, 1/2 el korianderblad, 1/2 el chilipoeder, 1/2 el knoflookpoeder en een beetje witte peper toe
* Voeg de risottorijst toe
* Breng het geheel roerend aan de kook
* Als het kookt, voeg dan de eieren toe
* Laat het onder zo nu en dan roeren droog koken
* Voeg op het laatst de pecanoten toe, roer nog even door en serveer het

Je kunt hier ongetwijfeld een variant op maken die beter is, daar deze gebaseerd is op wat toevallig in huis was.

[ Bericht 0% gewijzigd door Alicey op 15-12-2005 19:24:43 ]
Doffydonderdag 15 december 2005 @ 19:23
Oef, fusion hoor!

Oosters, whisky, tonijn, risotto...
Martijn_77donderdag 15 december 2005 @ 20:03
quote:
Op donderdag 15 december 2005 19:23 schreef Doffy het volgende:
Oef, fusion hoor!

Oosters, whisky, tonijn, risotto...
Idd, dat zeker maar hoe smaakt het?
Aliceydonderdag 15 december 2005 @ 20:29
quote:
Op donderdag 15 december 2005 20:03 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd, dat zeker maar hoe smaakt het?
Ik vond het verrassend goed smaken. Als ik echter naar de supermarkt zou gaan voor ingredienten, zou ik de pecanoten nog vervangen door lenteui.
Reyamaandag 26 december 2005 @ 19:50
Ik kwam er vandaag achter dat ik amper eten had voor het avondeten. Na flink wat zoeken in de keuken en vooral de vriezer) kwam ik tot het volgende gerecht:

Kippensoep (voorgerecht), whisky-vis-pasta in room-basilicum-saus (hoofdgerecht) en amarenen-slagroom-ijs (dessert)

Het eerste was niet zo moeilijk: de ingredienten waren voorverpakt, je volgt het bekende procede, en de soep bleek nog uiterst eetbaar ook.

Bij het hoofdgerecht bereidde ik de vis min of meer noodgedwongen los van de tagliatelli. Het betrof hier schol, die na een minuut of acht sudderen in een mix van zonnebloem- en olijfolie klaar was. Ik heb die vervolgens in stukjes gehakt en daarna was de vis klaar om in de pasta te doen. De tagliatelli voegde toe in een pan met kokend water waar al olijfolie, zout en peper in waren gemengd. Even later voegde ik ook wat whisky toe (Glen Sloy 5yr). Ik had geen zekerheid over het moment om whisky toe te voegen. noch over hoeveel whisky erin moest; ik meen dat er een cl of 5 in is gegaan. Toen de tagliatelli (zowel gewoon als met spinaziehint) klaar was, rook de hele keuken naar whisky, wat mij het vermoeden gaf dat de whisky wel eens erg zou kunnen overheersen in het gerecht. Nadat ik de vis en de room-basilicum-saus (voorverpakt uit de supermarkt) had toegevoegd, bleek dit echter mee te vallen. Over het algemeen overheersden de room-basilicum en de vis zelfs meer, alhoewel de typische whisky-smaak ook duidelijk naar voren kwam en de rokerige nasmaak lang in mijn mond bleef hangen. Voor een geimproviseerd gerecht was het aardig gelukt, alhoewel ik - als ik er vandaag aan had kunnen komen - ook groente en nog wat andere kruiden had toegevoegd. Niettemin ga ik nog wel eens weer iets in die richting proberen, maar dan met een breder scala aan ingredienten tot mijn beschikking
arithaterhorstwoensdag 28 december 2005 @ 13:24
Beetje offtopic misschien, maar het gaat wel over whiskey.

Toen wij nog in delft woonden was daar een kaasboer die whiskeykaas had. Dat was oude kaas, waar een paar jaar lang een fles whiskey ondersteboven in had gestaan. De kaas was dus doordrenkt met whiskey en onwijs lekker.

Nu wonen wij aan de andere kant van het land, en heb dat niet meer kunnen vinden. Weet iemand een kaasboer die dit verkoopt? (wonen in Dronten, werken in Amstelveen).
brrrrrrtwoensdag 28 december 2005 @ 13:35
toevallig liep ik een paar weken geleden door de AH (!!) achter het paleis op de Dam en daar stonden dus een paar kazen met omgekeerde drankflessen erin... ik zo vragen wat het was zeiden ze ja dat is sherrykaas of portkaas of joost mag weten wat.
Enfin over een paar weken ofzo moest ik nog maar eens terugkomen want dan was het klaar en zouden ze het verkopen.
Jammer alleen dat ik geen kaas lus... ghehe
BBQ-kipwoensdag 28 december 2005 @ 15:29
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:35 schreef brrrrrrt het volgende:
toevallig liep ik een paar weken geleden door de AH (!!) achter het paleis op de Dam en daar stonden dus een paar kazen met omgekeerde drankflessen erin... ik zo vragen wat het was zeiden ze ja dat is sherrykaas of portkaas of joost mag weten wat.
Enfin over een paar weken ofzo moest ik nog maar eens terugkomen want dan was het klaar en zouden ze het verkopen.
Jammer alleen dat ik geen kaas lus... ghehe
Stilton met port?
Da's Engelse schapenkaas (blauwschimmel) met een omgekeerde fles port erin
Lekkah!
rashudowoensdag 28 december 2005 @ 15:35
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:24 schreef arithaterhorst het volgende:
Beetje offtopic misschien, maar het gaat wel over whiskey.

Toen wij nog in delft woonden was daar een kaasboer die whiskeykaas had. Dat was oude kaas, waar een paar jaar lang een fles whiskey ondersteboven in had gestaan. De kaas was dus doordrenkt met whiskey en onwijs lekker.

Nu wonen wij aan de andere kant van het land, en heb dat niet meer kunnen vinden. Weet iemand een kaasboer die dit verkoopt? (wonen in Dronten, werken in Amstelveen).
Kan je helaas niet helpen maar ben wel nieuwsgierig naar die kaasboer in Delft!
arithaterhorstwoensdag 28 december 2005 @ 15:42
quote:
Op woensdag 28 december 2005 15:35 schreef rashudo het volgende:

[..]

Kan je helaas niet helpen maar ben wel nieuwsgierig naar die kaasboer in Delft!
Ik liep er altijd gewoon heen, en heb maar 2 maanden in Delft gewoond, dus zeker weet ik het niet zo vanaf de gouden gids. Maar ik denk (weet bijna zeker) deze:

Verkade & Jacques

Brab Turfmarkt 75
2611CM Delft
Tel: 015-2138204

Het was zo'n delicatessezaak, waar ze kaas en wijn etc verkochten.
arithaterhorstwoensdag 28 december 2005 @ 15:44
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:35 schreef brrrrrrt het volgende:
toevallig liep ik een paar weken geleden door de AH (!!) achter het paleis op de Dam en daar stonden dus een paar kazen met omgekeerde drankflessen erin... ik zo vragen wat het was zeiden ze ja dat is sherrykaas of portkaas of joost mag weten wat.
Enfin over een paar weken ofzo moest ik nog maar eens terugkomen want dan was het klaar en zouden ze het verkopen.
Jammer alleen dat ik geen kaas lus... ghehe

je weet niet wat je mist
rashudowoensdag 28 december 2005 @ 15:48
quote:
Op woensdag 28 december 2005 15:42 schreef arithaterhorst het volgende:

[..]

Ik liep er altijd gewoon heen, en heb maar 2 maanden in Delft gewoond, dus zeker weet ik het niet zo vanaf de gouden gids. Maar ik denk (weet bijna zeker) deze:

Verkade & Jacques

Brab Turfmarkt 75
2611CM Delft
Tel: 015-2138204

Het was zo'n delicatessezaak, waar ze kaas en wijn etc verkochten.
Ja die ken ik erg goed.. niet omdat ik er ooit binnen geweest ben, maar als je langsloopt hangt er een gigantische kaaslucht Ik zal eens bij ze gaan kijken!
arithaterhorstzondag 15 januari 2006 @ 18:52
quote:
Op woensdag 28 december 2005 15:48 schreef rashudo het volgende:

[..]

Ja die ken ik erg goed.. niet omdat ik er ooit binnen geweest ben, maar als je langsloopt hangt er een gigantische kaaslucht Ik zal eens bij ze gaan kijken!
En, al dronken van de whiskey kaas met whiskey ernaast?
Harsh_Ladyzondag 15 januari 2006 @ 20:50
Staat er in die whiskyrecepten niet welke whiskey precies er in moet? Het maakt nogal verschil of je er nou Ardbeg, Lagavullin of een Portwoodje ingooit..