Bullshit.quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:00 schreef charon het volgende:
Deze?
http://www.iwantoneofthose.com/search.do?productCode=KNIBLO
Helemaal mee eens. Daarbij is de keuze voor een bepaald type mes uiteindelijk ook deels persoonlijk. Het zou zonde zijn om veel geld uit te geven aan een set die je uiteindelijk niet helemaal ligt. Liever eerst leren werken met een standaard set en dan een duidelijke keuze kunnen maken in een later stadium....quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is onzin om voor een leerling direct een complete set creme de la creme messen aan te schaffen. Schaf een goedkope set aan, voldoen uitstekend voorlopig, in de praktijk later werk je toch maar met een zeer beperkt aantal en die kan je dan als nog eens in goed aanschaffen.
Je moet je vak in je vingers krijgen, niet in een koffertje. Dat moet je leren en kan je niet kopen.
Je moet wel fatsoenlijke messen hebben, waar je iig op moet letten is een verdikking aan het begin van het lemmet (het snijgedeelte zeg maar), vanaf het handvat gezien moet het eerste gedeelte een verdikking hebben en daarna overgaan in het snijgedeelte. Dit is ter bescherming van jezelf en van het mes, jij kan je er niet tegen stoten wat weer wonden oplevert, en het mes is íets meer valbestendig.quote:
Dan is het dus juist verstandig om gewoon de basic set aan te schaffen via school (ook ivm korting). Ik heb die van mij inmiddels 11 jaar en ben er nog steeds heel blij mee.quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:41 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Daarbij is de keuze voor een bepaald type mes uiteindelijk ook deels persoonlijk. Het zou zonde zijn om veel geld uit te geven aan een set die je uiteindelijk niet helemaal ligt. Liever eerst leren werken met een standaard set en dan een duidelijke keuze kunnen maken in een later stadium....
Eerst klikken, dan reageren...quote:
Geklikt... ziet er grappig uit om in de keuken te zetten, maar lijkt me niet geschikt voor profgebruik.quote:
Nee natuurlijk niet.. was dan ook niet serieus bedoeld!quote:Op zaterdag 10 september 2005 15:42 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Geklikt... ziet er grappig uit om in de keuken te zetten, maar lijkt me niet geschikt voor profgebruik.
Ja ik ga reageren op iets waarvan ik niet weet waarover het gaat, erg logisch geredeneerd!quote:
Volgens de HCCP-normen mogen die Global messen bij mijn weten niet gebruikt worden.quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:57 schreef Euc- het volgende:
DIe peperdure kai, global en fallkniven messen zijn ook niets voor de beginner, zeg ik er toch ook bij? Maar het prijsverschil tussen wusthof, zwilling en sabatier is te verwaarlozen.
Welke serie is dat dan? De normale serie heeft toch al een gesloten handvat? Het zou om de putjes in het handvat gaan.quote:Op zondag 11 september 2005 20:44 schreef pievdb het volgende:
Mijn excuses, het is trouwens HACCP.
Global heeft ook messen met een volledig gesloten handvat, welke wel door HACCP zijn goedgekeurd.
Haha, het is toch ook te gek zeg. Sta je daar met je Japanse $1000 honyaki yanagiba, mag je er niet mee snijden omdat het handvat van hout is en het handvat niet gesloten isquote:Op zaterdag 10 september 2005 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Sja houten handvatten mogen ook niet meer.
Misschien de Global Pro? Al heeft die volgens mij dezelfde HACCP putjes. Ik werk niet in een keuken, maar het lijkt mij -als het echt zo is- klinkklare onzin aangezien die putjes zeer ondiep zijn. Absoluut geen bacteriehaard. Kan het me niet voorstellen.quote:Op maandag 12 september 2005 12:52 schreef mirugai het volgende:
[..]
Welke serie is dat dan? De normale serie heeft toch al een gesloten handvat? Het zou om de putjes in het handvat gaan.
[..]
Lijkt me ook echt een mes voor een leerling kokquote:Op maandag 12 september 2005 12:52 schreef mirugai het volgende:
Haha, het is toch ook te gek zeg. Sta je daar met je Japanse $1000 honyaki yanagiba, mag je er niet mee snijden omdat het handvat van hout is en het handvat niet gesloten is![]()
Japanse meesterchefs gebruiken die dingen.quote:Op maandag 12 september 2005 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me ook echt een mes voor een leerling kok
:-)
Of voor in de Hoereca,
Fijn voor jequote:Heb een bandstalen mes van een paar euro en dat bevalt me prima. Gebruik is net zo vaak als de dure Duitsers
Niveau japanse meesterchef haalt denk ik niemand in europa.quote:Op maandag 12 september 2005 18:14 schreef mirugai het volgende:
[..]
Japanse meesterchefs gebruiken die dingen.
[..]
Ja, Houten snijplank is ook beter dan plastic, maar de voedsel en waren autisten zien dat anders.quote:Op maandag 12 september 2005 20:02 schreef rashudo het volgende:
Is het niet zo dat hout juist bacterien doodt?
Nee, die japanse meesterchefs zijn écht betere vaklui.quote:Op maandag 12 september 2005 19:17 schreef Euc- het volgende:
Misschien omdat wij meer geinteresseerd zijn in de frans/italiaanse keuken dan in de japanse? (ik iig wel)
En dat is niet alleen in de keuken zoquote:Op maandag 12 september 2005 20:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, die japanse meesterchefs zijn écht betere vaklui.
Japanners hebben een heel hoog streven naar perfectie.
Waar heb je die kennis vandaan?quote:Op maandag 12 september 2005 20:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, die japanse meesterchefs zijn écht betere vaklui.
Iron chef is super gaaf!! Van de nieuwe serie' Iron chef Amerika' zijn dvd's te koop. De oude (japanse) serie vind ik wel toffer. Ze zijn trouwens te downloaden.quote:
Ja, dat is wel heel veel ja. Maar het is echt een andere cultuur. En dat mes van hem is echt iets unieks. Een mes is het belangrijkste instrument van een sushi chef, wellicht dat er daarom zulke hoge eisen aan wordt gesteld. Het is denk ik ook een kwestie van het waarderen van kwaliteit.quote:Een gigantische keukenmes van $30.000 dat is wel een beetje gek mirugai.
Is die japanse serie ook op DVD te krijgen hier in NL?quote:Op maandag 12 september 2005 21:17 schreef mirugai het volgende:
[..]
Iron chef is super gaaf!! Van de nieuwe serie' Iron chef Amerika' zijn dvd's te koop. De oude (japanse) serie vind ik wel toffer. Ze zijn trouwens te downloaden.
[..]
Ja, dat is wel heel veel ja. Maar het is echt een andere cultuur. En dat mes van hem is echt iets unieks. Een mes is het belangrijkste instrument van een sushi chef, wellicht dat er daarom zulke hoge eisen aan wordt gesteld. Het is denk ik ook een kwestie van het waarderen van kwaliteit.
Ook houten planken zijn voor de HACCP-regels een tijdje uit den boze geweest.quote:Op maandag 12 september 2005 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, Houten snijplank is ook beter dan plastic, maar de voedsel en waren autisten zien dat anders.
Ja, goedkope messen hebben zachter staal, maar dat betekend ook dat je ze beter aan kan zetten.quote:Op vrijdag 16 september 2005 11:16 schreef Euc- het volgende:
Daarbij, geloof het of niet, maar goedkope messen zijn gevaarlijk. Die goedkope messen worden dus sneller bot, als jij dan uitschiet met een beetje kracht dan heb jij een flinke wond in je vinger, maar is hij er niet helemaal af en komt het maar tot het bot ofzo. Terwijl een goed en scherp mes je vingertopje (of hele vinger) er helemaal af zal snijden, dit doet minder pijn en als je snel handeld kan hij er nog opnieuw aangezet worden.
ik merk het!quote:Op maandag 12 september 2005 22:39 schreef Martijn_77 het volgende:
He jongens voor de de discussie en gesprekken over messen hebben we [CENTRAAL] Keuken hardware (messen, staafmixers, pannen...) Dit topic ging volgens mij meer over welk messenset een leerlingkok het beste zo kunnen kopen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |