Bullshit.quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:00 schreef charon het volgende:
Deze?
http://www.iwantoneofthose.com/search.do?productCode=KNIBLO
Helemaal mee eens. Daarbij is de keuze voor een bepaald type mes uiteindelijk ook deels persoonlijk. Het zou zonde zijn om veel geld uit te geven aan een set die je uiteindelijk niet helemaal ligt. Liever eerst leren werken met een standaard set en dan een duidelijke keuze kunnen maken in een later stadium....quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is onzin om voor een leerling direct een complete set creme de la creme messen aan te schaffen. Schaf een goedkope set aan, voldoen uitstekend voorlopig, in de praktijk later werk je toch maar met een zeer beperkt aantal en die kan je dan als nog eens in goed aanschaffen.
Je moet je vak in je vingers krijgen, niet in een koffertje. Dat moet je leren en kan je niet kopen.
Je moet wel fatsoenlijke messen hebben, waar je iig op moet letten is een verdikking aan het begin van het lemmet (het snijgedeelte zeg maar), vanaf het handvat gezien moet het eerste gedeelte een verdikking hebben en daarna overgaan in het snijgedeelte. Dit is ter bescherming van jezelf en van het mes, jij kan je er niet tegen stoten wat weer wonden oplevert, en het mes is íets meer valbestendig.quote:
Dan is het dus juist verstandig om gewoon de basic set aan te schaffen via school (ook ivm korting). Ik heb die van mij inmiddels 11 jaar en ben er nog steeds heel blij mee.quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:41 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Daarbij is de keuze voor een bepaald type mes uiteindelijk ook deels persoonlijk. Het zou zonde zijn om veel geld uit te geven aan een set die je uiteindelijk niet helemaal ligt. Liever eerst leren werken met een standaard set en dan een duidelijke keuze kunnen maken in een later stadium....
Eerst klikken, dan reageren...quote:
Geklikt... ziet er grappig uit om in de keuken te zetten, maar lijkt me niet geschikt voor profgebruik.quote:
Nee natuurlijk niet.. was dan ook niet serieus bedoeld!quote:Op zaterdag 10 september 2005 15:42 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Geklikt... ziet er grappig uit om in de keuken te zetten, maar lijkt me niet geschikt voor profgebruik.
Ja ik ga reageren op iets waarvan ik niet weet waarover het gaat, erg logisch geredeneerd!quote:
Volgens de HCCP-normen mogen die Global messen bij mijn weten niet gebruikt worden.quote:Op zaterdag 10 september 2005 14:57 schreef Euc- het volgende:
DIe peperdure kai, global en fallkniven messen zijn ook niets voor de beginner, zeg ik er toch ook bij? Maar het prijsverschil tussen wusthof, zwilling en sabatier is te verwaarlozen.
Welke serie is dat dan? De normale serie heeft toch al een gesloten handvat? Het zou om de putjes in het handvat gaan.quote:Op zondag 11 september 2005 20:44 schreef pievdb het volgende:
Mijn excuses, het is trouwens HACCP.
Global heeft ook messen met een volledig gesloten handvat, welke wel door HACCP zijn goedgekeurd.
Haha, het is toch ook te gek zeg. Sta je daar met je Japanse $1000 honyaki yanagiba, mag je er niet mee snijden omdat het handvat van hout is en het handvat niet gesloten isquote:Op zaterdag 10 september 2005 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Sja houten handvatten mogen ook niet meer.
Misschien de Global Pro? Al heeft die volgens mij dezelfde HACCP putjes. Ik werk niet in een keuken, maar het lijkt mij -als het echt zo is- klinkklare onzin aangezien die putjes zeer ondiep zijn. Absoluut geen bacteriehaard. Kan het me niet voorstellen.quote:Op maandag 12 september 2005 12:52 schreef mirugai het volgende:
[..]
Welke serie is dat dan? De normale serie heeft toch al een gesloten handvat? Het zou om de putjes in het handvat gaan.
[..]
Lijkt me ook echt een mes voor een leerling kokquote:Op maandag 12 september 2005 12:52 schreef mirugai het volgende:
Haha, het is toch ook te gek zeg. Sta je daar met je Japanse $1000 honyaki yanagiba, mag je er niet mee snijden omdat het handvat van hout is en het handvat niet gesloten is![]()
Japanse meesterchefs gebruiken die dingen.quote:Op maandag 12 september 2005 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me ook echt een mes voor een leerling kok
:-)
Of voor in de Hoereca,
Fijn voor jequote:Heb een bandstalen mes van een paar euro en dat bevalt me prima. Gebruik is net zo vaak als de dure Duitsers
Niveau japanse meesterchef haalt denk ik niemand in europa.quote:Op maandag 12 september 2005 18:14 schreef mirugai het volgende:
[..]
Japanse meesterchefs gebruiken die dingen.
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |