abonnement Unibet Coolblue
pi_34366222
quote:
Op maandag 23 januari 2006 00:51 schreef MissyMirjaM het volgende:
zeg, hoelang heeft een tepel piercing nodig om te helen?
en is er nog een periode waarin je geen zwembad/sauna mag bezoeken..?
Er staat drie tot negen maanden voor. Maar het verschilt gewoon per persoon. Zolang er nog steeds wondvocht uitkomt is het toch wel handig om sauna/zwembad te vermijden, i.v.m. met bacteriën.

Succes. En natuurlijk, have fun!
Hieronder wat informatie. Over de verzorging van de piercing zal bij ieder anders zijn. Met name de flesjes die je mee krijgt.

GENEESPERIODE: 3 TOT 9 MAANDEN
SIERAAD: Bcr, Barbell, Circular Barbell.

DE VERZORGING VAN DE PIERCING:

Maak ’s ochtends en ’s avonds uitgebreid je piercing schoon. Was eerst je handen met antibacteriële zeep, en laat veel warm water over je piercing heen stromen. Verwijder voorzichtig het opgedroogde wondvocht van het sieraad en rond de piercing. Spoel de piercing grondig af onder stromend water terwijl je het sieraad op en neer beweegt. Als je moeite hebt met het sieraad bewegen, forceer het niet, maar week de piercing nog wat langer in warm water. Dep je piercing droog met een tissue. Breng één druppel piercingvloeistof aan op beide ingangen van de piercing en beweeg het sieraad op en neer.

* Het flesje met het blauw/witte etiket gebruik je de eerste twee weken, daarna is het uitgewerkt, en gooi je het flesje weg.
* Vervolgens gebruik je het flesje met het zwart/witte etiket, totdat je piercing helemaal genezen is. Als het flesje voor die tijd leeg is, kom dan een nieuw flesje ophalen.
!! Staak het schoonmaken niet voordat de opgegeven geneesperiode voorbij is!!

* Controleer na het schoonmaken als je een staafje hebt, altijd of de bolletjes nog stevig vast zitten! * Draai rechtsom om de bolletjes vast te zetten, en linksom om de bolletjes los te maken.

WAT JE KUNT DOEN OM DE PIERCING TE HELPEN MET DE GENEZING:

* Raak je genezende piercing alleen aan als je hem schoonmaakt. En was altijd je handen, voordat je aan de piercing komt. Speel er niet mee en trek niet aan, hierdoor zou littekenweefsel kunnen ontstaan.

* Laat het sieraad altijd in de huid zitten tijdens het schoonmaken, tenzij je het verwisselt voor een ander sieraad. Doe dit pas na minimaal 3 maanden!

* Draag in bed een schoon katoenen hemd of T-shirt, vooral als er huisdieren in of op het bed slapen.

* Draag de eerste weken met je nieuwe piercing, geen kanten BH, het sieraad kan erin vast komen te zitten, en de ring of barbell naar beneden trekken, wat druk en irritatie kan veroorzaken.
Het dragen van gladde beha’s gedurende de geneesperiode wordt aangeraden.

* Vermijd gewone zeep op en rond je nieuwe piercing.

* Gebruik geen zalven of crèmes op de piercing, want een genezende piercing heeft zuurstof nodig. Gebruik geen Alcohol, Betadine, of Sterilon op je piercing. Deze producten zullen de huid rondom je piercing uitdrogen en irriteren.

* Houd vieze handen en nagels, van jezelf en anderen, uit de buurt van je piercing!

* Vermijd badoliën, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater, sauna en zwembaden totdat de piercing genezen is.

* Lichaamsvocht en speeksel van jezelf en anderen mogen niet in contact komen met je genezende piercing, gedurende minimaal 2 weken!

* Een pijnstiller die zonder recept verkrijgbaar is, zoals Ibuprofen of paracetamol mag je twee maal daags innemen. Om het geneesproces te versnellen kun je dagelijks een Multi-vitamine met Zink tablet innemen.

* Vermijd slaaptekort en stress, en het gebruik van soft- en harddrugs, zoveel mogelijk. Ze vertragen het geneesproces en kunnen irritaties uitlokken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')