abonnement Unibet Coolblue
pi_31043762
Oh, bah! Ik had al een paar dagen hele donkere afscheiding en op dit moment bloed ik ook. Ik zit in de tweede week van mijn ring en heb dit nog nooit eerder gehad (ook nog nooit doorbraakbloedingen gehad met de pil ofzo, zelfs niet na een maand of 6)... vind dit echt niet leuk, hopelijk is er niets aan de hand...
I had a signature once. It was awful.
pi_31048178
Hee flutterbye, ik had het niet zo bedoeld dat iemand zich aan mijn post zou storen ivm het taalgebruik. Sorry daarvoor, dat was niet de bedoeling. .

Nee, wij vroegen ons weldegelijk af hoe je dat nou een beetje tactisch brengt. Ik merk gewoon dat maar heel weinig mensen van het bestaan van de Nuvaring afweten, en jongens eigenlijk al helemaal niet. En zo raar is die gedachte toch niet dat je op een eerste avond met iemand opeens moet gaan uitleggen wat "dat ding" is ?

En over die hormoonbuien: ik heb dat nooit echt zo hevig gehad met de pil. Ik had weleens dat ik me down voelde, maar dat was nooit zo hevig of frequent dat ik er iets achter zocht. Met de ring echter is het sinds de eerste dag echt naar mijn zin té vaak mis. Te vaak om het ergens anders op af te schuiven, met name ook omdat met name de eerste dag wel oorzaak-gevolg leek te zijn: 's ochtends niet de pil geslikt maar de ring in --> 's middags "gebrek" aan hormonen volgens mijn lichaam, waardoor ik een vreselijke huilbui krijg.

Op dit moment gaat het ieg wel. Ben al sinds maandag ongesteld ( . ) maar met de huilbuien gaat het wel okay. Sinds ik ongesteld ben niet meer gehad. De twee grote pieken lagen in de gehele eerste week, en de paar dagen voor mijn ongesteldheid. Toen kon je me ongeveer opdweilen.
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_31048655
Hoi!
Ik heb met volle aandacht de 4 topics doorgelezen over de ring! en ik ben behoorlijk enthausiast, vooral omdat ik niet de hele tijd aan de pil hoef te denken en ik soms nogal last heb van eetbuien die ik met moeite kan onderdrukken (soms ook niet).Ik slik nu diane-35 (waarvan ik het behoorlijk raar vind dat mn arts dat heeft voorgeschreven, ik zie bijv. op internet staan dat diane-35 gewoonlijk niet als eerste keus pil wordt voorgeschreven) in de bijsluiter/internet wordt aangegeven dat het een goed middel is tegen acné en overbeharing, laat ik van beide nou net geen last hebben (?)

Maar nu mijn vraag: wordt de ring voor helemaal niemand compleet vergoed? Of geldt dit net zoals bij de pil alleen voor mensen onder de 21? (Ik ben zelf 18) Dit kon ik nog niet helemaal duidelijk opmaken uit de vorige topics...

Ik vind het namelijk -als het rond de 20 euro per maand gaat kosten- nogal duur om over te stappen naar de ring met als reden dat ik niet elke dag aan de pil wil denken... Weet iemand hier meer over?
  vrijdag 30 september 2005 @ 08:51:04 #79
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_31050156
Precies zoals jij het zegt klopt het! En anders is het niet.

Alhoewel, ik niet weet hoet het 1-1-2006 gaat natuurlijk.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_31050567
Hmm.. helaas! Dat is echt wel balen, dus je betaalt dan echt die 20 euro per maand? en niet 6 zoals ik ook een paar keer heb gelezen?

Ja sorry het komt wel een beetje knieperig over op deze manier zoals ik er over praat, maar op dit moment past het dus nog echt niet binnen mn budget (studie/nog geen werk )

Wat ik wel nu echt heb de laatste paar weken, is dat ik niet helemaal met een lekker gevoel zit over mijn pil, gewoon het feit van die best hoge dosering hormonen die je elke dag binnenkrijgt... Dat kan op lange termijn in mijn ogen echt niet gezond zijn?
Maar van de andere kant heb ik weer zoiets, ik lees binnen deze topic ook over meisjes die met de pil weinig last hadden van de bijwerkingen en bij de nuvaring daar ineens wel last van kregen...
T is allemaal best lastig om een goede keuze te maken
pi_31051506
AudreyH, jij hebt dus last van te weinig hormonen? Dus als je helemaal zou stoppen met ac zou je dan echt depressief worden ofzo? Misschien komt het nog goed, kan zijn dat je gewoon even moet aanpassen, en dat kan best even duren.
De ring is idd niet echt bekend, ik vertelde pas een vriendin van me dat ik die gebruikte, en ze had er echt nog nooit van gehoord! Misschien moeten we een campagne starten en overal posters op gaan hangen. Als die jongen dan iets bij jou voelt dan zegt hij gewoon: "Aha, jij hebt zeker zo'n coole nuvaring van die posters! Leuk, interessant, vertel me meer!" En dan zit je de rest van de avond over je ring te praten ofzo...

Voor de evt. vergoeding kun je het beste gewoon even je verzekering bellen, iemand daar zal het toch moeten weten...
pi_31056907
"Pas met een ring ben je echt een lekker ding."
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_31056939
Casualtie, de ring kost 32,80 voor drie stuks. De helft wordt vergoed door de verzekering over het algemeen, dus dan is dan nog 16 euro nogwat. Gedeeld door drie, is idd 6 euro per maand.
Ik ben 19 en krijg ook slechts de helft vergoed. Je kunt er ook eerst één kopen om het te proberen.

Overigens, ik had ook geen acné en overbeharing en heb ook de diane35 eerst voorgeschreven gekregen. Begrijp nog steeds niet waarom, maar het zal wel weer...
I had a signature once. It was awful.
pi_31057038
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 13:06 schreef AudreyHepburn het volgende:
"Pas met een ring ben je echt een lekker ding."
I had a signature once. It was awful.
pi_31057128
Misschien schrijven ze die diane35 preventief voor dan ofzo... Dan krijg je in elk geval geen acne ofzo. Maar idd, ik had er helemaal overheen gelezen dat je 20 euro per maand zei, Casualtie! Ik was na vergoeding van de verzekering per 3 ringen 19 euro kwijt, dus per (bijna) 3 maanden zeg maar.
pi_31057174
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 13:06 schreef AudreyHepburn het volgende:
"Pas met een ring ben je echt een lekker ding."
Wordt dat onze poster slogan? lol Ik zie het al helemaal voor me!
pi_31068410
OK!! Dat was dus ook echt wat ik dacht... 19 euro per maand (4 weken)...
6 euro vind ik dan een heel stuk schappelijker!! Dat is nog wel te doen, en dat voor de helft minder hormonen binnenkrijgen, ik ben iig enthausiast genoeg om het uit te gaan proberen en dan zie ik wel hoe het bevalt.... Ik bel volgende week mijn dokter, horen wat hij erover te zeggen heeft (ik weet nu wel dat er ook huisartsen bestaan die het 'onbekende' ontwijken en dat ik me dus niet van de wijs moet laten brengen door afzweerpraatjes. Ik heb er nu ook wel genoeg informatie over bestudeerd dat ik echt wel overtuigd ben) k heb die dokter alleen nog nooit gezien, hij is net nieuw hier... leuk om mee te beginnen dacht ik zo

In ieder geval allemaal bedankt voor jullie informatie en jullie horen nog wel van mij denk ik!
  vrijdag 30 september 2005 @ 23:58:22 #88
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_31074289
Je hoeft je dokter niet te zien toch?
Ik vroeg gewoon een recept 'and it was done'!
Moet ook bij jou lukken denk ik zo! Zeker nu je weet wat je wil. GEwoon doen... stoppen kan altijd
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zaterdag 1 oktober 2005 @ 00:30:20 #89
17709 hollander172
Sea por favor apacible con mí.
pi_31075058
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 23:58 schreef Pearly het volgende:
Je hoeft je dokter niet te zien toch?
Ik vroeg gewoon een recept 'and it was done'!
Moet ook bij jou lukken denk ik zo! Zeker nu je weet wat je wil. GEwoon doen... stoppen kan altijd
Idd, telefonisch consult was zo geregeld hier.

Moet die muts van me wel die ringedingen een keer op gaan halen natuurlijk.
Capa del satén blanco, Cuerpo del acero, Corazón del oro.
  maandag 3 oktober 2005 @ 16:16:27 #90
124275 Ankietje
searching for a.c.
pi_31147675
Na bijna drie maanden is zijn dit mijn ring-resultaten:

Handig in gebruik,
ik voelde m niet zitten,
fijn om verder niet aan a.c. te hoeven denken,
doorringen ging ook prima.

In het begin veeeel afscheiding, nu gelukkig niet meer.
Wij voelden de ring tijdens seks dus moest ie steeds uit en soms zat hij dan zo hoog dat het echt even duurde voor ik hem te pakken had.
Nu is het vooral heel gevoelig en geirriteerd van binnen waardoor seks echt pijn doet en we het dus de hele tijd niet doen. Nouja, waarschijnlijk zouden we het toch al haast niet doen: mijn libido is echt compleet verwenen de laatste twee maanden. Seks zegt me niks meer. En idd, als we eenmaal bezig zijn vind ik het wel weer fijn. Maar goed aangezien het dus pijn doet de laatste maand... Wat heb je dan nog aan je a.c.? kun je je afvragen
Puistjes/vette/onrustige huid: niet minder geworden, ik heb het idee misschien zelfs iets erger.
Voel me ook erg down en ik jank om alles en zelfs om niks. Als ik nog maar iets zieligs op tv zie moet ik me echt inhouden en meestal lukt dat niet.
Verder heb ik nog steeds last van uitslag, de rode pijnlijke bultjes zitten nu (elke week een stuk of vier) op buik, armen en benen.

Conclusie: ik heb het gehad met de ring; ik ga de pil weer slikken. Marvelon, yasmin, mercilon; een van die pillen denk ik. En dan weet ik ook of bovenstaande echt aan de ring lag...

Veel succes met jullie ringen; ik vind het jammer dat ie mij zo slecht bevalt verder, want op zich is het echt een "handig ding die ring" (ook leuk voor op de poster?)
pi_31148117
Mensen, wie ziet er nog meer een rode draad?

Ik heb geen idee in hoeverre de pil zorgt voor veranderingen op het gebied van huilbuien en neerlsachtigheid, maar in dit topic heeft bijna iedereen er last van!!!

Bijna teveel om toeval te noemen, en iig ik en bovenstaande user zijn er hierdoor mee gestopt. Staat het in de buisluiter dat dit een van de meest voorkomende bijverschijnselen is?
pi_31150613
Huilbuien had ik alleen maar voordat ik aan de ring begon, ik voel me een stuk vrolijker met de ring
I had a signature once. It was awful.
pi_31155818
Mijn huilbuienboel is dus over sinds de ring. Maar ik heb sinds een week nu ook een doorbraakbloeding, terwijl ik nog maar in mn 1e week zat. Ik weet ook wel waardoor dat komt: ik heb de ring (wegens omstandigheden) sinds juni elke keer 4 weken ipv drie weken ingehouden, waardoor ik dus 3 maanden lang niet ongesteld ben geweest.
(:
  maandag 3 oktober 2005 @ 21:21:58 #94
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_31156523
Yep .. ik voel me ook véél vrolijker nu met de ring. Met de pil had ik juist meer huilbuien!

Beetje logisch hé? Mensen willen weten waar bepaalde vervelende bijverschijnselen vandaan komen. Daarom zie je dat hier vaker dan dat het goed gaat. Waarom zou je steeds posten, het gaat goed, het gaat goed! Dat is waarom jij denkt marsterretje, dat er veel mensen zijn die er juist problemen mee hebben maar landelijk gezien is dat dus inet zo.

Ook het 1 x doorringen vind ik helemaal het einde! HEt gaat écht gewéldig!!
Ik ben meer dan tevreden over Nuvaring!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_31158010
Ik mekr niet zo heel veel verschil met de ring dan met de pil. Ik voel me wel wat vrolijker, maar dat kan ook gewoon door omstandigheden komen natuurlijk Lichamelijk... mja, ik heb al twee weken bruine afscheiding, waardoor ik maar even geen strings draag, maar dat is alleen irritant voor vriendlief en niet voor mij *grijns*
Maar het is ideaal om nergens aan te hoeven denken, dat het daar gewoon 4 weken zit en dat dat wel best is zo, dat je niet iedere avond iets hoeft te slikken en je voelt er helemaal niets van.
Met de seks laat ik hem wel zitten en hij irriteert me dan ook wel, maar ik heb gewoon geen zin om hem er uit te halen, dan maar geen seks, daar zit ik ook niet mee *wederom sorry vriendlief*...
Ik ben ook tevreden
I had a signature once. It was awful.
pi_31383977
Ik heb even een vraagje.. ik zit nu in mijn eerste ringvrije week (heb m dus pas net) en ik word normaal altijd op dinsdagochtend vroeg ongesteld. het is nu al woensdagmiddag en ben het nog steeds niet..!! heeft iemand dit ook gehad (latere/geen ongesteldheid) of moet ik me al een beetje zorgen gaan maken??
graag hoor ik een reactie!!
lang leve de lol
pi_31388627
Lees het topic even door en de voorgaande delen. Het is vaker voorgekomen, je hoeft je dus geen zorgen te maken.
I had a signature once. It was awful.
pi_31388804
Oeps Ik was even helemaal de kluts kwijt en dacht dat ik mijn ring al ruim vier weken in had ofzo, dus meteen uitgedaan en weggegooid...
Alleen had ik 'm pas twee weken in (ja, ja, dom he...)
Wat nu?
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
pi_31388900
Of binnen drie uur gelijk een nieuwe indoen, of anders een stopweek houden en na een week aan een nieuwe ring beginnen. Weet alleen niet zeker of je dan gelijk weer veilig bent tegen zwangerschap.

[ Bericht 0% gewijzigd door zoeperzazke op 12-10-2005 18:18:26 (typo) ]
I had a signature once. It was awful.
pi_31389434
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 18:18 schreef zoeperzazke het volgende:
Of binnen drie uur gelijk een nieuwe indoen, of anders een stopweek houden en na een week aan een nieuwe ring beginnen. Weet alleen niet zeker of je dan gelijk weer veilig bent tegen zwangerschap.
Dat laatste is toch niet zo'n probleem, vriendje zit in 't buitenland Ik had er ook aan gedacht om dan tot ik hem zie (januari) gewoon even te stoppen, is goedkoper en makkelijker enzo.... of is dat geen goed idee?
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')