abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 14 september 2005 @ 14:37:41 #26
17709 hollander172
Sea por favor apacible con mí.
pi_30572012
quote:
Op woensdag 14 september 2005 10:30 schreef Panthera1984 het volgende:
Ze kan ook eerst een andere pil proberen met een andere samenstelling, mocht ze liever de pil gebruiken dan een ring.
Iedereen reageert anders op bepaalde pillen en ook op de ring. Tot nu toen heb ik op libidogebied, niets te klagen met de Ring, waar ik dat met mijn pil (Marvelon) wel had.
Ze zou het ook niet erg vinden niet elke dag de pil te slikken vandaar deze overweging. Er is geen enkele andere reden om te switchen, enkel het libido is in vergelijking met toen ze begon met de pil wat minder geworden. Ook is het weleens zo dat ze wel zin heeft maar het lichaam even niet meewerkt, net alsof schakelaartje "geil" niet omgezet kan worden. Ook dat was nooit een probleem, dweilen met de kraan open.

Is dit trouwens zo uit te proberen? Even naar de huisarts, receptje mee en klaar?
Ik bedoel, zijn er redenen voor een huisarts een dergelijk verzoek af te wijzen?
Capa del satén blanco, Cuerpo del acero, Corazón del oro.
pi_30573211
Ik had gewoon een gesprekje over voorbehoedsmiddelen, en ik had stiekum mijn zinnen al gezet op de ring, maar toch eerst even over de andere anticonceptiva gehad, waarna hij zelf begon over de ring, hij was er erg content mee, leek het.
And the druids turn to stone...
  woensdag 14 september 2005 @ 20:22:12 #28
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_30582203
quote:
Op woensdag 14 september 2005 14:37 schreef hollander172 het volgende:

[..]

Ze zou het ook niet erg vinden niet elke dag de pil te slikken vandaar deze overweging. Er is geen enkele andere reden om te switchen, enkel het libido is in vergelijking met toen ze begon met de pil wat minder geworden. Ook is het weleens zo dat ze wel zin heeft maar het lichaam even niet meewerkt, net alsof schakelaartje "geil" niet omgezet kan worden. Ook dat was nooit een probleem, dweilen met de kraan open.

Is dit trouwens zo uit te proberen? Even naar de huisarts, receptje mee en klaar?
Ik bedoel, zijn er redenen voor een huisarts een dergelijk verzoek af te wijzen?
Het verschilt ontzettend per persoon of men er een libidoverhoging op na houdt of niet! Ik was in het begin van de ring-gebruik boter-g**l. Dat is nu op een normaal niveau. Echter .... andere vrouwen/ meisjes merken geen verschil met de pil maar er zijn er ook die 'juist' minder libido gaan krijgen. Het is inderdaad gewoon ff proberen.
Je hebt gelijk, het is gewoon een kwestie van proberen. Even naar de huisarts, receptje en klaar! MAar er zijn ook huisartsen ( assistent huisartsen ) die dit bijvoorbaat al een recept-fax van de nuva naar de apotheek sturen zodat je het na 15:00 uur kan ophalen.
Er zal voor een huisarts weinig rede zijn om om het verzoek af te wijzen. Of het moet een zeikerd zijn die niet veel patienten heeft en er zijn tijd in kan steken zijn patienten op de praktijk kan laten komen voor een anti-conceptie gesrpekje. Dat zal wel niet want die mensen hebben het ontzettend druk!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  woensdag 14 september 2005 @ 20:25:25 #29
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_30582298
Oja! ...
Vergeet ik mijn eigen ervaring hier neer te zetten i.v.m. het 1 x doorringen ( dus 2 maanden achterelkaar ring-gebruik.
Ik zit nu in week 7 en heb vandaag een héél lichte tussentijdse doorbraakbloeding gekregen. Het is dan bruinig van kleur inderdaad. Hopelijk blijft dat bij vandaag want ik moet de ring nog tot volgende week woensdag in houden.
Het kan zijn dat mijn lichaam er na deze ene keer aan gewend is en dat ik na een volgende ontrekkingsbloeding ( menstruatie ), de ringen zonder tussentijdse doorbraakbloeding 2 maanden achter elkaar in kan houden.

pff.. Ingewikkie hé!?
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_30587365
Gestopt met de pil omdat ik em steeds vergat. Ik heb een tijd de pleister gehad maar ben daar mee gestopt omdat mijn huid er lichter van leek te worden en ik na een week vieze, zwarte randen om de pleister had.
Enfin, ik heb sinds maandag mn 2de ring in. Leek me een goed alternatief omdat de hormonen meteen 'binnen' zijn.
Tijdens de eerste ring ook last gehad van bruine afscheiding maar dat lijkt nu minder te worden (ik las hier ook ergens dat het 2 ringen kon duren..)
Sex vind ik toch nog een beetje vreemd, alsof het daar onder dan wel erg vol zit, hoewel mn vriend er gewoon langs glijdt (denk ik)
Wat ik me afvroeg is of er ook vrouwen zijn die de ring er tijdelijk (niet langer dan de 3 uur natuurlijk) eruit halen tijdens de sex. Ik was het een x van plan maar toen bedacht ik me dat er misschien allerlei bacteriën zich op de ring zouden nestelen ofzo!
pi_30588022
quote:
Maar goed. Je had de ring er even uit kunnen halen. De ring mag er 3 uur achter elkaar uitgehaald worden. Wist je dat?
Ja, maar leg je m in een zakje of gewoon open en bloot op je nachtkastje?
Lijkt me zo onhygienisch, (ook al spoel ik m met lauwwarm water daarna. )
pi_30597592
In een zakje? Als je hem afspoelt is hij toch schoon... Natuurlijk zitten er dan misschien bacterieën op, maar die zitten ook op je vingers, je krijgt die ook binnen tijdens seks... Je krijgt dan echt niks binnen wat je normaal niet binnen krijgt. Maar als jij het fijner vind om het in een zakje te doen (je zou het verpakkings-zakje hiervoor kunnen bewaren ofzo?) dan doe je dat toch? Ik heb het in elk geval altijd met alleen afspoelen gedaan, en nog nooit last gehad als gevolg daarvan.
pi_30598631
Ja, ik haal hem er ook altijd uit voor de sex, even afspoelen voor het opnieuw inbrengen.
Ik vind er niets vies aan, niet viezer dan mijn vingers. Dit is waarschijnlijk persoonlijk doch.
And the druids turn to stone...
pi_30601983
Ik ben nu voo rhet eerst ongesteld (sinds ik de ring gebruik dus ). Ik heb wel al gelijk de eerste keer doorgeringd, dus of het helemaal eerlijk is, weet ik niet. Moet eerlijk zeggen dat de pijn reuze meevalt.
Wel is mijn libido nog steeds helemaal niks, maar dat was metd e pil ook al niet zo en ik vraag me af of ik uberhaupt libido heb. Ik vergeet gewoon steeds dat er nog zoiets als seks bestaat.
I had a signature once. It was awful.
pi_30606844
Ok, dan haal ik hem er ook gewoon uit!
Ik wilde ook gewoon weten of meerdere vrouwen dit deden!
Thx
  donderdag 15 september 2005 @ 18:39:25 #36
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_30609847
Als ik zo'n beetje de afgelopen 4 topics na ga, heb ik het idee dat de meerderheid van de dames hier, de nuvaring laten zitten tijdens de sex. Ik bewaar het zakje waar de ring in zat ook altijd. Maar dan alleen om 'm later in weg te gooien. Flutterbye gaf wel een super tip idd!!! Als je het zakje na openen weer dichtdoet wanneer je de ring uit het zakje haalt kun je hem daar even in doen tijdens de sex. Volgens mij heeft Organon er zelfs speciale doosjes voor..... maar dan moet je even op de internet site www.nuvaring.nl gaan kijken hoe je daar aan moet komen!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_30770655
Ik ben sinds twee weken ook begonnen met de Nuvaring na een paar jaar Microgynon 30 te hebben geslikt. Mijn ervaring ermee:

De eerste week.
De eerste vijf dagen ofzo waren werkelijk verschrikkelijk. Ik las net hierboven iemand die na de eerste dag de ring uitgedaan heeft en ermee gestopt is. Ik ken het gevoel. De eerste dag heb ik een drie uur durende huilbui gehad over iets dat zo ontzettend onbelangrijk was dat ik het hier nieteens ga posten omdat jullie me dan gaan uitlachen. De vierde dag ben ik twee uur lang pisleip geweest over een klein misverstandje, om tijdens het uitpraten weer in een huilbui uit te barsten.

De eerste keer seks met de ring in, ook tijdens die eerste dagen, was ook ronduit klote. Het voelde ontzettend dubbel. Aan de ene kant wou ik wel seks (het fysieke gevoel van zo dicht mogelijk bij je vriend willen zijn) maar aan de andere kant wou mijn lichaam niet meewerken. Ik voelde totaal geen opwinding. Niks. Lig je daar maar een beetje te liggen. .

Verder jeukte dat ding die eerste week ook als de tering. Ik voelde het de hele dag zitten en werd er helemaal gek van. Ik kan er niet tegen om me met Lactacyd te wassen, daar raakt de hele boel van ontregeld, en dan heb ik ook de hele dag zo'n geirriteerd jeuk-gevoel. Nou, zo voelde het toen dus ook.

Conclusie: op dag vijf was ik in staat om dat ding uit te rukken, erop te gaan stampen, hem vervolgens in de fik te steken en hem daarna heel ver weg te gooien. Wat een duivels martelapparaat, dacht ik.

Daarna en hoe het nu is.
Maar dat was dus alleen die eerste paar dagen. Werkelijk bizar. Na de eerste week ofzo, was er niks meer aan de hand. Ik voel m niet meer, hij jeukt niet meer, ik heb weer zin in seks, en de seks is (godzijdank !) weer zoals ie was voor ik de ring ging gebruiken. Als een blad aan de boom omgedraaid, kun je haast zeggen. Ik heb vanavond nog even een kortstondige woedeuitbarsting gehad die ik denk ik niet gehad had zonder ring, maar dat kun je denk ik ook wel wijten aan de verminderde hoeveelheid hormonen in vergelijking met de pil. (Mijn ware aard komt weer naar boven. .) De enige echte bijwerking die ik nu nog heb is de eerdergenoemde 'soppende slip', maar dat boeit me eigenlijk weinig. Stoor ik me niet aan.

Kortom.
Na een werkelijke rampenweek toen ik begon, is het nu aardig bijgetrokken. Ik vind het echt ideaal dat ik niet meer de hele tijd in de schrik schiet omdat ik weereens bijna te laat ben met een pil enz. Ik moet nog maar even aankijken hoe het zit met mijn emoties, maar dat is ook alweer een stuk beter dan in die eerste week. Ik denk dat dat ook los staat van eventuele bijwerkingen en meer samenhangt met het feit dat ik nu gewoon minder hormonen binnenkrijg dan toen met de pil. En dat mijn lichaam daar gewoon even aan moest wennen. Dat mijn lichaam in eerste instantie ook zoiets had van "WTF ben je aan het doen mens ? Ik snap er niks van !".

Kortom, al met al ben ik er op dit moment prima over te spreken, al heb ik alle begrip voor mensen die na 1 dag gillend op dat ding zijn gaan stampen. .
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_30772736
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 21:15 schreef AudreyHepburn het volgende:

Kortom, al met al ben ik er op dit moment prima over te spreken, al heb ik alle begrip voor mensen die na 1 dag gillend op dat ding zijn gaan stampen. .
Meis, ik ben blij voor je
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
  woensdag 21 september 2005 @ 12:03:54 #39
52834 Droeke
Curiosity killed the cat
pi_30786734
Ik kom net bij de dokter vandaan, toch maar eens gepraat over het feit dat ik eigenlijk al meer dan 2 jaar geen zin in sex had (niet echt een fijn onderwerp op de vroege ochtend, maar goed). En voorzichtig gevraagd of de Nuvaring iets voor mij kon zijn... Ik heb hem dus vandaag kunnen ophalen bij de apotheek, maar nu heb ik nog 3 weken op mijn pil-strip... Krijg je ECHT weer meer zin? Ik kan het me nauwelijks voorstellen...maar het lijkt me zo lekker weer zin te krijgen....

Ik vind het fijn om jullie reacties te lezen, maar ik weet niet of ik nog 3 weken kan wachten... wat denken jullie?
A cat is a lion in a jungle of small bushes
pi_30788200
Gelukkig heeft mijn vriendin een sexverslaving
pi_30789638
quote:
Op woensdag 21 september 2005 12:03 schreef Droeke het volgende:
Ik kom net bij de dokter vandaan, toch maar eens gepraat over het feit dat ik eigenlijk al meer dan 2 jaar geen zin in sex had (niet echt een fijn onderwerp op de vroege ochtend, maar goed). En voorzichtig gevraagd of de Nuvaring iets voor mij kon zijn... Ik heb hem dus vandaag kunnen ophalen bij de apotheek, maar nu heb ik nog 3 weken op mijn pil-strip... Krijg je ECHT weer meer zin? Ik kan het me nauwelijks voorstellen...maar het lijkt me zo lekker weer zin te krijgen....

Ik vind het fijn om jullie reacties te lezen, maar ik weet niet of ik nog 3 weken kan wachten... wat denken jullie?
Ik had toen ik de pil had idd nooit zin- maar goed, dat is wel twee jaar geleden, ik was 17. Bij de nuvaring had ik na 1 maand ineens even geen zin meer, maar dat was na 2,5 maand helemaal weg
Ik zou gewoon toch je pilstrip afmaken, maar ik heb er geen verstand van Je moet toch wachten tot je menstruatie met het indoen van de ring, ik neem aan dat die niet spontaan over twee dagen komt.
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
pi_30793404
Er is eigenljk niks over te zeggen, Droeke, bij iedereen heeft het weer een ander effect op het libido. Al meen ik wel uit de reacties hier op te maken dat meiden die bij de pil een vermindering hadden, bij de ring vaak juist een libido-verhoging hebben.(tov de pil-tijd iig)
Je kunt nu in principe al beginnen met de ring, alleen moet je dan de eerste 7 dagen een condoom gebruiken. Ook is het zo dat je dan een beetje in de knel komt met je stopweek - haal je de ring er dan uit op het moment dat je pilstrip op zou zijn geweest (beetje zonde van dure ring!) of ga je gelijk 3 weken door, of blijf je gelijk doorringen... Weet niet of je de pil ooit al eens doorgeslikt hebt en of je lichaam hier goed op reageerde?
  woensdag 21 september 2005 @ 16:05:34 #43
52834 Droeke
Curiosity killed the cat
pi_30793933
quote:
Op woensdag 21 september 2005 15:46 schreef flutterbye het volgende:
Weet niet of je de pil ooit al eens doorgeslikt hebt en of je lichaam hier goed op reageerde?
Nou, bij doorslikken had ik nooit een probleem, maar weet natuurlijk niet of dat met deze ring wel zo is. Ik hoop zo dat ik weer eens zin krijg! Nu heb ik echt 1x per half jaar dat ik zoiets heb van: "nou ik zou het niet vervelend vinden nu" maar echt ZIN hebben heb ik volgens mij echt al 3 jaar ofzo niet meer gehad. Mijn vriend is heel lief en begripvol, maar hij zou het natuurlijk ook wel leuker vinden als het wat vaker van 2 kanten zou komen natuurlijk...
A cat is a lion in a jungle of small bushes
pi_30814526
Ik had met de pil geen zin en met de nuvaring al helemaal niet meer, helaas. Met de nuvaring is het nog gevoeliger geworden en als hij met zijn handen in de buurt komt word ik gek van het gekietel, dus dat is echt niks meer. Maargoed, het was ook al helemaal niks dus voor mij maakt het niet uit... In ieder geval, het is mijn libido niet ten goede gekomen (maar ookniet echt ten kwade)...
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 september 2005 @ 10:56:12 #45
17709 hollander172
Sea por favor apacible con mí.
pi_30817660
Nou mijn vriendin gaat het ook proberen.
Morgen telefonisch spreekuur met de huisarts en dan kan ze waarschijnlijk vrij snel beginnen. (de onze is niet zo moeilijk en hij heeft liever dat we niet langskomen voor dit soort dingen. )

Nou heb ik een hoop info gevonden behalve het kostenplaatje, wat kosten die dingen eigenlijk?
Capa del satén blanco, Cuerpo del acero, Corazón del oro.
  donderdag 22 september 2005 @ 12:01:37 #46
52834 Droeke
Curiosity killed the cat
pi_30819458
quote:
Op donderdag 22 september 2005 10:56 schreef hollander172 het volgende:
Nou heb ik een hoop info gevonden behalve het kostenplaatje, wat kosten die dingen eigenlijk?
Ik heb voor 3 maanden iets van 32 euro betaald maar het wordt bij mij voor de helft vergoed door mijn ziektekosten... Ik weet neit wat voor verzekering jij hebt, maar als het goed is meot je toch nog zo'n 15-20 euro per 3 maanden bij betalen...
A cat is a lion in a jungle of small bushes
  donderdag 22 september 2005 @ 12:19:51 #47
17709 hollander172
Sea por favor apacible con mí.
pi_30820050
quote:
Op donderdag 22 september 2005 12:01 schreef Droeke het volgende:

[..]

Ik heb voor 3 maanden iets van 32 euro betaald maar het wordt bij mij voor de helft vergoed door mijn ziektekosten... Ik weet neit wat voor verzekering jij hebt, maar als het goed is meot je toch nog zo'n 15-20 euro per 3 maanden bij betalen...
Was een beetje ongeduldig dus ben ik wat apotheken af gaan bellen.

Kosten waren 32,80 en bij vergoeding een eigen bijdrage van 19,-
Ook even Agis gebeld maar ondanks het meest forse pakket wat we hebben wordt het niet vergoed.
Ach waar hebben we het over, die pil kost ook 16,- per kwartaal en vergeten we ook telkens te declareren.

edit: was er bang voor dat het weer een klein kapitaal zou gaan kosten maar het valt dus alleszins mee.
Capa del satén blanco, Cuerpo del acero, Corazón del oro.
  donderdag 22 september 2005 @ 19:23:23 #48
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_30833265
Ik vind het behoorlijk wat geld, om geen kinderen te krijgen!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  donderdag 22 september 2005 @ 19:24:37 #49
17709 hollander172
Sea por favor apacible con mí.
pi_30833303
quote:
Op donderdag 22 september 2005 19:23 schreef Pearly het volgende:
Ik vind het behoorlijk wat geld, om geen kinderen te krijgen!
Ik weet niet wat een pak pampers kost maar vast wel meer dan het bedrag voor 1 ring.

Zoveel geld is het toch weer niet? Moet je eens condooms gaan gebruiken..........
Capa del satén blanco, Cuerpo del acero, Corazón del oro.
  donderdag 22 september 2005 @ 19:27:47 #50
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_30833408
Alsof de wereld nog niet vol genoeg is!maar ach, daar hebben we het niet over!! Ik ben ook blij met het ringetje hoor.. daar niet van! En .... wie wil er nou niet : minder rommel in haar lijf???
Overigens... je zei dat je niks over prijzen kon vinden in de vorige nuvaring topics. Neem daar maar eens een kijkje!! Daar vind je 'zeker' iets over wat er afgerekend en teruggevorderd kan worden eventueel!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')