abonnement Unibet Coolblue
pi_52317090
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 23:07 schreef Smeich het volgende:
Scheelt 30 cent maar om het te boeken via internet.... 42,10 voor tourist, maar wat is first dan?
Dat heet geloof ik 'preferente' .
pi_52318537
Voorkeursbehandeling 1e klas dus?
pi_52370834
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 23:30 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Dat heet geloof ik 'preferente' .
Klopt, je hebt preferente en tourist.. Wij hadden gewoon tourist. Dus gewoon een broodje en een drankje kopen, maar was prima verzorgd.
De reis is inderdaad super zo langs zee en strand.
Morgen laatste dag in Barcelona. Al met al een super vakantie gehad. Echt een aanrader!
pi_52406107
als je een kaartje reserveert, moet je deze binnen 24 uur ophalen bij een station of het station waarvan je vertrekt, anders ben je je reservering kwijt en heb je waarschijnlijk de pech dat de trein ook vol zit heb het vorig jaar op het traject tussen alicante - barcelona mogen beleven
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_52476447
Hee mensen,

Even snel een bericht vanuit Barca.
Hier goed aangekomen ondanks dat de trein van 11 uur vol zat.
Dus die van 14 u maar genomen !!
pi_52487549
Ben ik weer, m´n internettijd zat er bijna op. En nu heb ik nog maar 5 minuten :´)
Maar goed, de treinreis ging dus goed, zitten dus nu in Barca en dat is inderdaad een overgang vanaf Valencia. Tot nu toe vind ik Valencia nog mooier dan Barca, maar dat wil niet zeggen dat Barca niet ook mooi is...
Morgen maar eens naar de Sagrada Familia enzo...jullie horen het wel weer en anders ga ik wel verder in het topic over Barcelona!
pi_52504646
Leuk dat je even wat laat horen!
Ik had inderdaad precies dezelfde ervaring met die overgang. Valencia was ook super.
Welke dingen heb je allemaal bezocht daar?
pi_52610175
In Valencia zijn we natuurlijk naar de gebouwen van Calatrava gegaan, alle onderdelen bezocht behalve L'Hemisferic, hadden we (achteraf gezien) ook geen tijd voor. Jammer dat er een aantal watergebieden leeggepompt waren, voor onderhoud. Veel en grote verfblikken witte verf erbij
Verder nog even naar het strand en naar de overblijfselen van dat zeilgebeuren (kan even niet op de naam komen). Gewoon om even te kijken. Ook de Turia bijna in z'n geheel afgelopen, mooi!
En gewoon door het centrum gelopen en daar de meeste gebouwen ook wel gezien, maar niet van binnen. We zijn vier nachten in Valencia gebleven en toen naar Barca gegaan.
Daar ook weer vier nachten geweest. In Barcelona heb ik veel meer op mijn spullen moeten letten. Niet dat ik dat in Valencia niet deed, maar daar had ik het gevoel niet dat het echt moest, in tegenstelling tot Barca. Jammer vind ik dat. Barcelona is ook veeeeel meer gericht op toeristen en het lijkt alsof ze voor iedere scheet entree vragen. Misschien overdreven, maar dat gevoel had ik veel minder in Valencia. Wel een erg goed metro systeem in beide steden.
In Barcelona gezien: Park Güell, Sagrada Família, La Rambla, Olympisch stadion, La Pedrera en Casa Milà, La Casa Batlló, Barri Gotic, Montjuïc, de cathedraal. En ook dat kasteel wat op die berg staat en over de haven uitkijkt, ben de naam even kwijt.
Afgelopen dinsdag zijn we weer teruggekomen, eigenlijk woensdagmorgen vroeg.
Bleek dat m'n tas nog in Barca stond...die van m'n vriend was wel aangekomen. Ik was niet de enige, er was waarschijnlijk een container met spullen in Barca blijven staan. Maar die komen ze morgenochtend brengen, tussen half acht en twaalf. Was dus snel geregeld, maar er zaten dan ook geen spullen in die ik perse nodig heb.
Dus ik ben nu nog een beetje van slag qua tijd, we lagen om vier uur in bed dus ik ben nu nog klaarwakker omdat we om elf uur opstonden. Maar ik zal maar eens naar bed gaan anders ziet die koerier wel een erg slaperige Ikook
pi_52610897
quote:
Op zondag 24 juni 2007 18:20 schreef highway101 het volgende:
Valencia - Barcelona is wel een heel eind voor een bus. Ik zou de trein nemen.

Ach, binnen 10 jaar heeft Spanje het grootste HSL-netwerk van Europa. (AVE). Het land heeft nu al het grootste snelwegennet in Europa, dus om infrastructuur hoef je je daar niet druk te maken
Spanje heeft wel een grote net.
Maar de wegen zijn nog zo slecht als wat.
Rij maar eens van bilbao naar Madrid.
Nou je wilt niet weten hoe slecht die snelweg is.
pi_56246329
Wij gaan komende zomer 5 dagen naar Valencia, dan 3 dagen naar Ibiza met de boot en dan door naar Madrid voor 4 dagen.
Ik heb al gekeken voor de enkele treinreis van Valencia naar Madrid (42,- euro, renfe.es). Je kan het via internet boeken maar ik neem aan dat ik toch ook gewoon bij aankomst in Valencia gelijk treinkaartjes kan regelen? Da's dan meer dan een week voordat we daadwerkelijk naar Madrid gaan.
Lijkt mij makkelijker dan via internet gaan klooien.
2007: Kuala Lumpur, Perhentian Islands, Kreta, Luxemburg, Rome
2008: Gerlos, Bern, Valencia, Ibiza, Madrid, Boekarest, Dublin, Londen
2009: Hamburg, Riga, Praag, Ibiza, Krakau, Budapest, Bratislava
pi_56246813
Even een enorme topic-kick.

Vorige week besloten om twee weken naar Spanje te gaan komende zomer. Vliegen naar Valencia voor zes dagen, vanaf daar met de boot een retourtje Ibiza van drie dagen en vervolgens door naar Madrid voor vier dagen.
Er was nog een ander topic maar dat kan ik niet meer vinden. Zijn er recent nog mensen naar Valencia geweest? Ik geloof dat het een steeds populairdere bestemming wordt doordat Ryanair er nu goedkoop op vliegt.

Wij gaan een beetje voor alles. Cultuur, feesten en strand. Dus, tips zijn welkom.
2007: Kuala Lumpur, Perhentian Islands, Kreta, Luxemburg, Rome
2008: Gerlos, Bern, Valencia, Ibiza, Madrid, Boekarest, Dublin, Londen
2009: Hamburg, Riga, Praag, Ibiza, Krakau, Budapest, Bratislava
pi_56252057
Ben net een week terug, ben 3 weken in Valencia en Benidorm geweest, beetje afgewisseld. Uitgaan, terrasje pakken enzo, heb niet echt bezienswaardigheden gezien. Overdag terrasje of even aan het strand zitten, 's avonds discotheek, vond 't leuk zat.

Was nog behoorlijk warm, overdag tussen de 20 en 24 graden ongeveer. In Benidorm is het warmer, komt door de aparte ligging tussen de bergen, daar heb ik het 1 dag wel 27 graden zien worden. Meestal was het gewoon rond de 22. En dat noemen ze nou de koudste maand van het jaar.

Ze kijken je wel raar aan als je in je korte broek loopt. Daar wachten de Spanjaarden liever mee tot het 40 graden is.
pi_56253285
Oké, nog tips? Ik las dat er openlucht discotheken zijn langs het strand (in de zomer), iets van gezien?

Er is ook een natuurpark ten zuiden van de stad, vlak langs de kust (albufera blabla ofzo). Daar schijnt ook een groot stadsstrand aan zee te zijn?

Ook een discotheek genaamd Bananas, aan de snelweg net buiten de stad. Schijnt mega groot te zijn?
2007: Kuala Lumpur, Perhentian Islands, Kreta, Luxemburg, Rome
2008: Gerlos, Bern, Valencia, Ibiza, Madrid, Boekarest, Dublin, Londen
2009: Hamburg, Riga, Praag, Ibiza, Krakau, Budapest, Bratislava
  Moderator donderdag 24 januari 2008 @ 10:33:08 #64
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_56270030
Ik ken nog wel een club net buiten de stad.

Aan het strand bij Valencia heb je diverse strandtenten. Wij zaten overdag voornamelijk in een Cubaanse loungebar-achtig iets. 's Avonds zaten we meer in de stad, of in Pacha's.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_56278868
Ok, paar tips.

Voor in Valencia is de discotheek La Indiana een aanrader (Calle de San Vicente). Heel chique, met aquaria inclusief haaien als muren. La Indiana heeft een R&B area, een house/club/dance area (de main hall), en een latin area. Erg leuke muziek, en erg gezellig vond ik het.

In Benidorm ging ik heel vaak naar Penelope, aan het strand ter hoogte van Av. Europa. De hele avond goede muziek (latin house, dance achtig) - als je John Marks of Richard Durand enz. goed vindt, vermaak je je prima. Penelope gaat wel vroeg dicht (voor Spaanse begrippen dan), dus als je om 5 uur nog geen slaap hebt kan je het beste naar Underground (Av. Europa) gaan, dit is doorgaans tot 10u open.

Dan is er ook nog The Fun Club in Benidorm, en die is tot 12u 's middags open. Het is wel zo voor Funclub en Underground dat hoe later het wordt, hoe waziger de mensen worden. Om 11u 's ochtends zie je alleen maar stomdronken of compleet doorgesnoven mensen. Wij hielden het meestal om 8u voor gezien, dan is het nog goed te doen.

En tot slot, de tip: koop een fles drank aan de bar. De prijs van een fles Jack Daniels of Smirnoff (1 liter) is aan de bar zo'n 50 tot 70 euro (je kan afdingen). Je krijgt dan een koeler en je kan onbeperkt gratis frisdrank (ook Redbull bijv.) halen. Je hoeft niet elke keer te lopen, en je bent veel goedkoper uit - tenzij je een bierdrinker bent.
pi_56724002
Hallo allemaal,
half april gaan we met vier vrienden een lang weekend naar Valencia.

Alle tips zijn welkom!
What we do in life echoes in eternity
Just relax - It's what Jesus would do
Wat een vrouw!
spits!
pi_56725030
Zorg dat je een slaapplaats hebt
pi_56725232
en een vliegticket, want het is zo ver lopen
pi_56725297
Het Ciutat de Ciences is toch wel een tip.
FOK!sport Sfeerverslagen Contest (Part II)
Winnaar Voetbalfoto Onderschriftcompetitie 2008 II
Ergens in 1972 schreef Keith Richards het volgende:
Ain't it good to be alive
pi_56725524
Voetballiefhebber? Dan zeker naar een wedstrijdje pakken, valencia of levante. Ik ben zelf onlangs naar Levante-Real Madrid geweest, harstikke leuk om mee te maken. Kaartje gewoon daar halen, was maar 25 euro terwijl ze op allerlei vage websites veel meer vroegen. En zeker even door het park lopen, heel relaxt. Uitgaan vond ik zelf niet zo boeiend.
I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who need reasons when you've got heroin?
pi_56725573
zo de 13e moet valencia iig thuis, maar ik neem aan dat je zelf snapt dat het niet veel soeps zal zijn onder koeman
pi_56725855
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 13:10 schreef WooZ het volgende:
zo de 13e moet valencia iig thuis, maar ik neem aan dat je zelf snapt dat het niet veel soeps zal zijn onder koeman
We hebben in de competitie al twee wedstrijden achter elkaar gewonnen

Wel jammer dat je niet een maandje eerder gaat, tijdens Las Fallas
La Lonja de la Seda zou ik ook even langsgaan als je er toch bent.
FOK!sport Sfeerverslagen Contest (Part II)
Winnaar Voetbalfoto Onderschriftcompetitie 2008 II
Ergens in 1972 schreef Keith Richards het volgende:
Ain't it good to be alive
  Moderator donderdag 14 februari 2008 @ 13:57:52 #73
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_56726642
Valencia, mooie stad. Er bestaat al een centraal topic over, maar dat loopt niet zo goed. Hier heb je de link mocht je het even willen inlezen: Valencia

Verder moet je natuurlijk even het allerbeste reisverslagtopic over Valencia ooit op FOK! lezen: Voorverkenning van Valencia! Voedsel, vrouwen en voetbal.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator vrijdag 15 februari 2008 @ 09:50:54 #74
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_56742954
In de nieuwe Kampioen (blad voor leden van de ANWB) staat deze keer een special over Valencia. Zag ik toevallig gisteren.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_56871474
Vorige week nog een anderhalve dag in Valencia geweest. He was niet erg goed weer, dus maar wat zwart-wit fotootjes gemaakt en de rest van de tijd besteed aan eten en drinken en een beetje rondlopen door de stad. Er was een experimenteel kunst en cultuur festival gaande, dus hier en daar was er wat bijzonders te zien op straat, zoals een voorstelling of een kunstproject met muziekmakende wasmachines.



>>>>FOTO'S<<<
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')