* webspider wacht met geduld de "mannenpil" af, om te zien of dat wat wordt ..quote:Op woensdag 21 september 2005 21:19 schreef GewoneMan het volgende:
[..]
* GewoneMan wordt hoog tijd dat er iets komt dat ons volledig beschermd tegenr SOA`s en ongewenste zwangerschappen. ZONDER dat de sex er minder van wordt![]()
wat betreft het condoom is er een enorm verschil in het gevoel. vooral voor de man...quote:Op donderdag 22 september 2005 15:24 schreef flutterbye het volgende:
Zo groot is dat verschil nou ook weer niet, het condoom heeft een Pearl index van 2, en de Femcap een 1.
ik hoor van de meeste vrouwen dat ze het verschil niet of nauwelijks merken. tuurlijk zullen er vrouwen (kunnen) zijn die het wel merken maar denk dat dat verschil veel kleiner is dan voor de man. wij hebben immers dat kreng eromheen zitten.quote:Op donderdag 22 september 2005 18:12 schreef erodome het volgende:
Voor de vrouw ook hoor gewoneman, het voelt echt anders met condoom...
dat bestrijd ik ook niet, maar wel ben ik van mening dat het verschil voor mannen veel groter isquote:Op donderdag 22 september 2005 21:02 schreef erodome het volgende:
Vrouwen lopen dan ook de hoogste kans op een soa en zijn niet echt geneigd om al teveel met hun geslachtsdeel na te denken...
Iedere vrouw die ik ken vind het zonder condoom echt lekkerder als met condoom, het gevoel vermindert ook voor ons, echt!
over de nadelen van een condoom kan ik een boek schrijvenquote:Op donderdag 22 september 2005 21:07 schreef cinnamongirl het volgende:
Grootste nadeel van condooms vind ik de stank en de onbetrouwbaarheid.
De Pearl index van condooms is theoretisch 2 maar praktisch 12. Dat betekent dat per jaar van de 100 vrouwen die deze methode gebruiken, er 12 zwanger worden.
Femcap: theoretisch 1 en praktisch 3,5.
uitzondering die de regel bevestigdquote:Op maandag 26 september 2005 09:43 schreef flutterbye het volgende:
Ik vind condooms vreselijk. Mijn vriend vindt ze daarentegen geen probleem. Dus het is denk ik heel persoonlijk hoeveel last je ervan hebt.
Voor het geval dat er iemand interesse heeft - ik heb mijn 'verslag' van de eerste week zonder hormonen in het nuvaring ervaringen topic gezet. Lijkt me niet echt handig als ik dat overal neer ga zetten dus ik zeg het zo maar even...
Jij bent niet echt makkelijk van je standpunt af te brengen, hè?quote:Op maandag 26 september 2005 12:04 schreef GewoneMan het volgende:
[..]
uitzondering die de regel bevestigd![]()
quote:Op maandag 26 september 2005 13:12 schreef flutterbye het volgende:
[..]
Jij bent niet echt makkelijk van je standpunt af te brengen, hè?
Je hoeft toch geen half jaar lang elke dag te meten? Als je weet wanneer je ovulatie ongeveer is, meet je die week. Het tijdstip is in zoverre belangrijk, dat het op een moment moet zijn dat je lichaamstemperatuur "standaard" is. Dat betekent meten zodra je wakker wordt, een moment waarop je lichaam na een aantal uur slaap een constante temperatuur heeft.quote:Op woensdag 2 mei 2007 22:41 schreef DDBtje het volgende:
Ik heb juist de NFP gebruikt om zwanger te worden, ik hield mijn temperatuur bij (en dat was na een half jaar elke zondag ook om half 7 wakker worden echt een crime, maar je moet het op dezelfde tijd doen elke dag)
Mocht je niet op de natuurlijke manier zwanger worden na een half jaar (wat dus bij mij het geval was), dan wordt door de arts altijd gevraagd of je je cyclus wil bijhouden, dit moet je een half jaar doen. En je kan pas goed inzien hoe je cyclus is als je dit een langere tijd hebt bijgehouden (minimaal een half jaar dus). Je eisprong heb je namelijk niet precies elke maand op hetzelfde moment, je moet dus eerst ongeveer weten of je een vroege, late of normale eisprong hebt, en natuurlijk of dit elke maand ongeveer hetzelfe is.quote:Op donderdag 3 mei 2007 01:02 schreef loveli het volgende:
[..]
Je hoeft toch geen half jaar lang elke dag te meten? Als je weet wanneer je ovulatie ongeveer is, meet je die week. Het tijdstip is in zoverre belangrijk, dat het op een moment moet zijn dat je lichaamstemperatuur "standaard" is. Dat betekent meten zodra je wakker wordt, een moment waarop je lichaam na een aantal uur slaap een constante temperatuur heeft.
Ik ben een poging aan het doen om dit juist als anticonceptie te gaan gebruiken, maar ik houd eerst een tijdje mn cyclus bij.quote:Op donderdag 3 mei 2007 11:38 schreef DDBtje het volgende:
En iedereen die zwanger wil worden en hiervoor heeft moeten temperaturen weet dat je dit elke morgen op hetzelfde tijdstip, op dezelfde manier, met dezelfde thermometer en net voor het opstaan moet doen.
Dat is voor mij ook de reden dat ik niet durf te stoppen. Ik ben sinds mijn 11e ongesteld en ik ben aan de pil gegaan (inmiddels nuva) tegen mijn zware menstruatie. Ik was 8 dagen ziek, waarvan 5 dagen met overgeven, diarree, hoge koorts, koud zweet en de meest afgrijselijke pijnen waarbij ik me niet voor kan stellen dat bevallen van een kind meer zeer doet. En dat dus iedere maand weer. Ik kon gewoon niet meer en mocht op mijn 15e eindelijk aan de pil.quote:Op dinsdag 7 augustus 2007 23:06 schreef Leegle het volgende:
En een beetje off topic: ik ben stiekem een beetje bang voor een erg hevige menstruatie. Maar wie weet valt dat mee... ik was toen tenslotte ook een stuk jonger (was 16 toen ik begon). Dus hopelijk helpt zo'n kaart ook dat wat in beeld te brengen...
Ik had voor de pil, vanaf mijn 13de tot mijn 19de, ook gruwelijke menstruaties, pijn, slierkjes en bonken, the works. Duurde wel 10 dagen met veel bloed.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 10:02 schreef zoeperzazke het volgende:
Het duurt weer een jaar voor het vakantie is en dan wil ik eigenlijk al helemaal niet met die ellende opgezadeld zitten
Heb je je wel eens laten testen op endometriose of andere ziektes die zo'n zware menstruatie als symptoom hebben?quote:Op donderdag 9 augustus 2007 09:20 schreef zoeperzazke het volgende:
[..]
Dat is voor mij ook de reden dat ik niet durf te stoppen. Ik ben sinds mijn 11e ongesteld en ik ben aan de pil gegaan (inmiddels nuva) tegen mijn zware menstruatie. Ik was 8 dagen ziek, waarvan 5 dagen met overgeven, diarree, hoge koorts, koud zweet en de meest afgrijselijke pijnen waarbij ik me niet voor kan stellen dat bevallen van een kind meer zeer doet. En dat dus iedere maand weer. Ik kon gewoon niet meer en mocht op mijn 15e eindelijk aan de pil.
Maar ik heb zulke trauma's aan die menstruatie's opgelopen dat ik, ondanks alle nadelen van de hormonen, niet dúrf te stoppen hoe graag ik ook wil. Ik weet dat ik er rekening eme moet houden dat ik 8 dagen plat ben, iedere maand weer, en dat schiet niet op met een nieuwe opleiding en stage etc....
Gewoon een digitale, eigen merk etos/kruidvat oid is vaak prima hoorquote:Op donderdag 9 augustus 2007 13:41 schreef Jore het volgende:
Op één of andere manier lijken alle Google-links naar sites over NFP dood. Ik weet er zelf niet veel van, maar wil wel graag weten waar je een goede thermometer kan kopen, of meer: met welke thermometer jullie goede ervaringen hebben.
Nare menstruatie's kunnen verminderd worden met een goed voedingspatroon(aangepast op wat nodig is, bij heel zwaar boeden bv wat meer ijzer tot je nemen enzo) en er zijn kruidenmengels die de boel binnen schoon maken en helpen de cyclus op orde e brengen.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 09:20 schreef zoeperzazke het volgende:
[..]
Dat is voor mij ook de reden dat ik niet durf te stoppen. Ik ben sinds mijn 11e ongesteld en ik ben aan de pil gegaan (inmiddels nuva) tegen mijn zware menstruatie. Ik was 8 dagen ziek, waarvan 5 dagen met overgeven, diarree, hoge koorts, koud zweet en de meest afgrijselijke pijnen waarbij ik me niet voor kan stellen dat bevallen van een kind meer zeer doet. En dat dus iedere maand weer. Ik kon gewoon niet meer en mocht op mijn 15e eindelijk aan de pil.
Maar ik heb zulke trauma's aan die menstruatie's opgelopen dat ik, ondanks alle nadelen van de hormonen, niet dúrf te stoppen hoe graag ik ook wil. Ik weet dat ik er rekening eme moet houden dat ik 8 dagen plat ben, iedere maand weer, en dat schiet niet op met een nieuwe opleiding en stage etc....
Digitaal wordt afgeraden. Er bestaan (bestonden?) speciale ovulatiethermometers, met een schaalverdeling van 36 tot 38. Die zijn stukken nauwkeuriger dan normale thermometers.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 13:50 schreef freecell het volgende:
Gewoon een digitale, eigen merk etos/kruidvat oid is vaak prima hoor
En dan rectaal. Oortermometers zijn vrij onbetrouwbaar is mijn ervaring.
Hey, daar moet ik even naar zoeken.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 15:46 schreef loveli het volgende:
[..]
Digitaal wordt afgeraden. Er bestaan (bestonden?) speciale ovulatiethermometers, met een schaalverdeling van 36 tot 38. Die zijn stukken nauwkeuriger dan normale thermometers.
Verder wat erodome zegt, voeding kan heel veel uitmaken bij menstruatieklachten. Ook omega-vetzuren helpen vaak erg goed, bv. visolie of theunisbloemolie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |