abonnement Unibet Coolblue
pi_29504425
quote:
Op zondag 7 augustus 2005 22:11 schreef Marsepein het volgende:
Het is alleen te hopen dat je tijdens de eerste keer links rijden in Engeland niet deze rotonde tegen komt:
Daar heb ik dus mijn links-rijden geleerd! Ik heb 3/4 jaar in Swindon gezeten en deze rotonde lag in de route voor het woon-werk verkeer. Het is werkelijk een prachtige rotonde waar je gewoon strak naar rechts moet blijven kijken want verkeer op de rotonde (komt van rechts) heeft voorrang. Zolang je geen auto's van rechts hebt kun je plankgas doorscheuren.
's Morgens kwamen we niet door het centrum, 's avonds was de route van boven naar rechtsonder (wat dus gewoon over de buitenbaan ging). De BK ligt langs de weg als je van boven komt.

Of het lastig is of niet, links rijden, ligt van je eigen rijkwaliteiten af. Ik heb twee keer een momentje gehad dat ik in een reflex het stuur naar rechts trok, beide keren toen ik een onoverzichtelijke uitrit iets te enthousiast af wilde rijden. Verder nooit problemen met de kant van de weg of de draairichting van de (overvloedig aanwezige) rotonde's.
Het helpt denk ik wel als je begint in een Europese auto zodat je tenminste geen vreemde zitpositie hebt. Toen ik uiteindelijk in een Engelse wagen kwam had ik in no-time last van mijn nek (want je moet opeens kort achterom naar rechts kijken i.p.v. dwars van je).

Een kollega van mij had wel de grootste moeite met links rijden. Hij is dus op de magic roundabout een engelsman tegengekomen die wel op de goede weghelt zat. Geen grote brokken trouwens.

[ Bericht 0% gewijzigd door mdeen op 08-08-2005 17:23:02 ]
pi_29504485
In een huurauto heb je alleen het probleem met schakelen...je blijft het portier open doen
Rotondes zijn de eerste 10x effe nadenken... verder valt het wel mee
De basisregel in ieder land is dat je de punt van je neus (van je auto) of de onderhoek van de voorruit, van de kant waar je zit, op de missenstreep houd, of de lijn van je baanvak.
Dan zit je netjes in het midden van je rijstrook en niet teveel naar links of naar rechts.
Dat werkt voor zowel links als rechts rijden
pi_29739104
quote:
Op zondag 7 augustus 2005 18:57 schreef thatsme het volgende:
ik heb toen ik een half jaar me rijbewijs had z'n 2000km in scotland gereden, het was de eerste meters wennen en daarna weet je niet beter meer. Alleen op smalle weggetjes is het alijd gokken of je rechts genoeg ruimte voor de andere overgehouden hebt. Met een Nederlandse auto ben je dan erg gefocust op de rand van de linker weggehelft. En rotondes? je wordt vanzelf goed geleid, het is net zo moeilijk om verkeerd om te rijden als in nederland, dan moet je echt een rare bocht maken.
Ja je hebt helemaal gelijk. Onlangs nog in Dover area geweest en daar heb je van die smalle langweggetjes waar je kilometers lang -mijlen lang sorry- geen auto tegenkomst. Ik schoot dus idd naar de rechterkant toen er opeens een tegenligger aankwam.

Verder heel goed te doen. De Britten zijn trouwens veel socialer in het verkeer en geven je de ruimte. En om de benzineprijs hoef je het ook niet te laten. Zelfde prijs als in NL...
pi_29820318
Net terug van een vakantie in Australie, en 5800 km gereden in een huur-bak. Mijn ervaring is dat je gewoon met een auto met stuur rechts moet rijden, dan heb je het minste last van de neiging om de verkeerde kant van de weg te gebruiken. De regel is altijd: Stuur v/d auto bij het midden van de weg houden (en niet aan de zijkant, dan rij je aan de verkeerde kant van de weg).

Het is trouwens moeilijker om een lege weg op te rijden (vanaf een benzinepomp) omdat je dan automatisch naar de rechter kant wilt. Zodra er verkeer rijdt zie je hoe het moet...

Rotondes zijn erg makkelijk: Verkeer op de rotonde komt van rechts, en heeft dus voorrang.

Het enige nadeel is dat bij niet europese en niet amerikaanse auto's de hendel van het knipperlicht en de ruitenwisser zijn verwisseld. Je zal in een japanner regelmatig de ruitenwissers aanzetten voor een bocht...
Lokatie Maastricht Borgharen --> De atmosfeer staat op ontploffen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')