quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 23:09 schreef Martijn_77 het volgende:[..]
Misschien zit er nog een in de sloot?
Als je een lekker recept hebt voor die eend....
Ik doe mijn eend altijd zo:
1 Eend
Beetje wijn
Potje honing.
halve eetlepel zwarte peper
1 eetlepel zout.
1 flink stuk gember
1 eetlepel sojasaus ( zoek een lekkere ! , geen conimex shizzle )
Olie
Eendje inwrijven met zout , suiker, 5 spices en wijn, gember met honing vermengen en in zijn buik proppen.
Eendje even ophangen ( hij moet drogen ) Dan de oven in ( grill of hetelucht) en gedurende een 3 kwartier/ uur roosteren. Ondertussen elke 10 minuten met een kwast flink insmeren met honing+soja ( ik doe allebei in een bakje, goed klutsen en daarmee insmeren ) Gebruik wel lekker dikke zoete soja.
Dan haal ik 'm eruit en laat de jongen nog even staan ( half uurtje ) om weer op te drogen en DAN doe ik hem in een hele grote pan die vol met olie zit en "frituur" / bak hem op heel heet vuur zodat ie lekker knapperig wordt bij zijn velletje