Ok, er gaan 16 bestanden van 64 kb in 1 meg. Dat zou betekenen dat jij (als je een 700 meg cd gebruikt) 11.200 films zou moeten hebbenquote:Op dinsdag 19 juli 2005 01:16 schreef Lynx666 het volgende:
[..]
Ik wil m'n films wel apart bekijken.
Na goed, een ZIP schijf van 100 dan.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 01:24 schreef The_Terminator het volgende:
[..]
Ok, er gaan 16 bestanden van 64 kb in 1 meg. Dat zou betekenen dat jij (als je een 700 meg cd gebruikt) 11.200 films zou moeten hebben![]()
Zou wel mooi geweest zijn als hij dat ding gewoon om te klieren erin geschroefd hadquote:Op dinsdag 19 juli 2005 01:46 schreef Ravage het volgende:
Theoretisch gezien is een dergelijke compressie mogelijk, als de gebruikte sleutel maar groot genoeg is.. In ieder geval werd in het prototype een harde schijf gevonden (volgens een van de Netwerk documentaires).. De sleutel zou daar opgeslagen kunnen zijn, maar misschien heeft ie de boel ook wel geflest
Voor zover ik weet was het niet een compressietechniek, maar was het eerder een soort van hashing-techniek waardoor een bestand uniek geidentificeerd kon worden, maar is het compressie-verhaal eerder iets dat verkeerd begrepen is door anderen..quote:Op dinsdag 19 juli 2005 00:36 schreef Danny het volgende:
even voor de duidelijkheid, de man had een uitvinding waarmee hij een bestand van welk formaat dan ook kon terugbrengen tot 64Kb én in real-time kon uitpakken zonder verlies ! Hij stierf de dag voordat hij miljardair werd en zijn uitvinding zou verkopen en nam 'de broncode' mee het graf in.
Daar kwam het wel op neer, alleen was het een reversible hash, en dat heeft dan eigenlijk weer de eigenschap dat het comprimeert (mits het bestand groter is dan de hash key). Ook een bestand van bv 3kb zou 64kb worden namelijk.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 07:39 schreef Alicey het volgende:
[..]
Voor zover ik weet was het niet een compressietechniek, maar was het eerder een soort van hashing-techniek waardoor een bestand uniek geidentificeerd kon worden, maar is het compressie-verhaal eerder iets dat verkeerd begrepen is door anderen..
Hashes zijn eigenlijk min of meer per definitie niet te reversen. Je verliest daarvoor teveel informatie, en in theorie zijn er verschillende bestanden die tot dezelfde hash komen.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 08:03 schreef Danny het volgende:
[..]
Daar kwam het wel op neer, alleen was het een reversible hash, en dat heeft dan eigenlijk weer de eigenschap dat het comprimeert (mits het bestand groter is dan de hash key). Ook een bestand van bv 3kb zou 64kb worden namelijk.
alleen zoude uitvinding van sloot dus WEL de hashing omkeerbaar maken. Althans; zo lijkt het. DIe miljardenbedrijven zullen zoiets toch echt wel een beetje hebben uitgezocht alvorens ze besloten met hem in zee te willen gaan...quote:Op dinsdag 19 juli 2005 08:06 schreef Alicey het volgende:
[..]
Hashes zijn eigenlijk min of meer per definitie niet te reversen. Je verliest daarvoor teveel informatie, en in theorie zijn er verschillende bestanden die tot dezelfde hash komen.
Ik denk zelf dat die miljardenbedrijven er bovenop zaten omdat het een nuttige uitvinding was, maar dat wat het werkelijk was nogal opgeblazen is tot het verhaal wat er nu is.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 08:21 schreef Danny het volgende:
[..]
alleen zoude uitvinding van sloot dus WEL de hashing omkeerbaar maken. Althans; zo lijkt het. DIe miljardenbedrijven zullen zoiets toch echt wel een beetje hebben uitgezocht alvorens ze besloten met hem in zee te willen gaan...
1KB of 8Kb.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 00:36 schreef Danny het volgende:
even voor de duidelijkheid, de man had een uitvinding waarmee hij een bestand van welk formaat dan ook kon terugbrengen tot 64Kb
Jan Sloot was een paranoide gek en Roel Pieper een badass gangsta, respect.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 00:36 schreef vosss het volgende:
Jan Sloot roeleert de pan uit (en Roel Pieper is een lul)
Nogal een groot verschil iddquote:Op dinsdag 19 juli 2005 08:56 schreef bonke het volgende:
je downloade een bestandje van ongever 64 kb en instaleerde dat op je hd
het programma genereerde dan met behulp van andere bestanden op je hd een virtueele omgeving
ik weet alleen niet of dat laatste punt ook waar isquote:
Klopt, maar was dat idd lossless compressie dan? Of was er ook kwaliteits verlies? Overigens ben ik zeer sceptisch over dit verhaal. Lijkt me erg sterk dat hij een of andere nieuwe algoritme vond terwijl tallloze deskundigen die al jaren tig algoritmes uitvinden, verder ontwikkelen en onderzoeken blijbkbaar niet eens aan die mogelijkheid gedacht hebben.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 08:52 schreef livEliveD het volgende:
Als Sloot een topcompressie heeft gehad dan zal ie dat slechts op een bepaald gebied gekund hebben, bv films. Alles data die mogelijk is lossless comprimeren kan wiskundig niet. Goed, neem films, op zich kun je data in wiskundige formules vangen (bv 2 formules opslaan, zeg een polynoom en een lijn, en dan uitrekenen waar de 2 elkaar snijden hetgeen de originele data oplevert) en aangezien je dan alleen de formule parameters nodig hebt is het idd mogelijk om een gruwelijk goede compressie te halen.
Het genereren van een 3d wereld lijkt me wat anders als het reconstrueren van een film (of 3d wereld). Of denk je dat je al die bitmaps en bewegingen uit Shrek op 64K kan proppen? Misschien was die 370MB wel onderverdeeld in 8 demofilms en deed die sleutel de juiste van de 8 opzoeken? Lijkt me nog steeds niet te vergelijken. Misschien met een vorm van database maar een 3d wereld generator? Neuhquote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:09 schreef Swetsenegger het volgende:
Eh nee, Sloot had ook een alogaritme van 370MB welke aan het werk werd gezet door de sleutel
Dat weet ik niet. Maar zelfs een film op postzegel formaat die je groter schaalt (om het even heel simpel te stellen) loopt al snel de pan uit qua ruimte.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:13 schreef cyber_rebel het volgende:
Klopt, maar was dat idd lossless compressie dan? Of was er ook kwaliteits verlies?
Die 'sleutel' die ie erin stopte was binaire data, standaard technologie dus en niks fancy. Verder was het zo'n goede techniek dat onze datalijnen overbodig zouden worden. Het anders opslaan dan binair lijkt me niet direct een bedreiging van onze datalijnen want die vervang je niet zomaar. Sowieso heb je dan een 'snelle' lijn en dat lijkt me geen ruk met films te maken te hebben.quote:Dat bits meer states kan hebben dan 0 en 1 zou idd voor een hoge reductie zorgen. Maar dan is het een kwestie van een nieuwe opslagvorm en niet van compressie.
Wiskunde faalt niet. En het was ten tijde van de Internet hype toen je voor elke drol met een "e" erin nog tig geld kreeg. Dollartekens vertroebelen het verstand. Zelfs in Truth hield de bevinding geen stand en daar staan ze nog veel meer open voor dit soort dingen dan hier.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:25 schreef Günther het volgende:
Nu ja. Philips is niet achterlijk natuurlijk. Die gaan niet met iemand in zee als het niet erg serieus is. Bovendien is het een beetje dom om hier te roepen dat het niet zou kunnen, want het zou niet voor niets de uitvinding vd eeuw zijn. Dat je dat dan niet kan bevatten is wat anders.s
Nou nou, want dáár zitten atoombomuitvinders. Dat zeg ik dus net. Dat je het niet kan verklaren, bevatten of beredeneren, wil niet zeggen dat het niet zo is.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:29 schreef livEliveD het volgende:
. Zelfs in Truth hield de bevinding geen stand
Losless compressie dat elk formaat reduceert is iig bewijsbaar onmogelijk. Een dergelijke bewering is niet anders dan iemand die beweert de perpetuum mobile uitgevonden te hebben.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:34 schreef Günther het volgende:
Nou nou, want dáár zitten atoombomuitvinders. Dat zeg ik dus net. Dat je het niet kan verklaren, bevatten of beredeneren, wil niet zeggen dat het niet zo is.
Hij neemt zijn techniek mee het graf in, niemand weet wat het precies was of hoe het gedaan is en jij noemt het controleerbaar?quote:Op dinsdag 19 juli 2005 00:47 schreef Lynx666 het volgende:
[..]
Ik zou zeggen; lees het boek eens. Toch zeker een erg interessant verhaal (en controleerbaar)..
Zullen we dan ook maar stoppen met de kernsplitstingproeven in Frankrijk? Kost alleen maar geld en ach, zo'n uitvinding zal er vast niet komen.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:38 schreef cyber_rebel het volgende:
[..]
Losless compressie dat elk formaat reduceert is iig bewijsbaar onmogelijk. Een dergelijke bewering is niet anders dan iemand die beweert de perpetuum mobile uitgevonden te hebben.
Heb je die link gelezen die ik gepost heb? Daar staat de wiskundige onderbouwing voor de reden waarom het niet kan.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:47 schreef Günther het volgende:
Zullen we dan ook maar stoppen met de kernsplitstingproeven in Frankrijk? Kost alleen maar geld en ach, zo'n uitvinding zal er vast niet komen.
Ja prima enzo. Een paar honderd jaar geleden dachten we nog dat de aarde plat was. 10 jaar geleden was het ONMOGELIJK dat je een gigabyte op een postzegelformaat kon krijgen, je werd dan wiskundig voor gek verklaard. Je denkt wel erg conservatief zo.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:51 schreef cyber_rebel het volgende:
Daar staat de wiskundige onderbouwing voor de reden waarom het niet kan.
Doe het maar weer af als dom. Dan lijkt het net of je heel slim lijkt. Niet dat dat zo is natuurlijk, want je komt gewoon als een conservatieve zak over.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:06 schreef cyber_rebel het volgende:
ZUCHT!
Goed ik hou op met jou te discussieren want ik raak alleen maar geirriteerd van je vrij domme reacties. Ten eerste is het een fabel dat men in de middeleeuwen geloofde dat de aarde plat was. Ten tweede is dat nooit bewezen en zeker niet met wiskunde.
Ff terzijde je weet toch wel wat lossless is hoop ik he??
Dat had weinig met wiskunde te maken. Overigens zijn resultaten in het verleden geen reden om direct alle mogelijkheden open te houden. Niet op dit soort gebieden in ieder geval.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:56 schreef Günther het volgende:
Ja prima enzo. Een paar honderd jaar geleden dachten we nog dat de aarde plat was. 10 jaar geleden was het ONMOGELIJK dat je een gigabyte op een postzegelformaat kon krijgen, je werd dan wiskundig voor gek verklaard. Je denkt wel erg conservatief zo.
Hoe vaak is het statement van Bill Gates al voorbij gekomen dat we nooit meer dan 640kb geheugen nodig zouden hebben. En dat was toen ook zo. Het is gewoon wat naief om hier te blaten dat iets pertinent onmogelijk is, thats all.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:22 schreef livEliveD het volgende:
[..]
Dat had weinig met wiskunde te maken. Overigens zijn resultaten in het verleden geen reden om direct alle mogelijkheden open te houden. Niet op dit soort gebieden in ieder geval.
Oh zeker wel. Je kent het pigeon hole principle?quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:10 schreef Günther het volgende:
En nee, je kunt het niet simpelweg met eoa wiskundige formule omzeep helpen.
Iets inpakken is iets anders dan het hebben over de grote van geheugen die we nodig zouden hebben. Zegt werkelijk waar geen drol. In wiskunde kun je prima blaffen dat iets onmogelijk is.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:24 schreef Günther het volgende:
Hoe vaak is het statement van Bill Gates al voorbij gekomen dat we nooit meer dan 640kb geheugen nodig zouden hebben. En dat was toen ook zo. Het is gewoon wat naief om hier te blaten dat iets pertinent onmogelijk is, thats all.
Ga terug naar school. Een paar honderd jaar geleden beweerde de kerk dat de wereld plat was, de mensen die er toe doen bij wetenschappelijke noties (namelijk de wetenschappers) waren al duizenden jaren op de hoogte van de ronde aarde. Pythagoras theoretiseerde er al over, het viel Aristoteles op dat de schaduw van de aarde op de maan rond was en Eratosthenes bewees het wiskundig en berekende ook nog eens de omtrek van de aarde rond de evenaar.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 09:56 schreef Günther het volgende:
[..]
Ja prima enzo. Een paar honderd jaar geleden dachten we nog dat de aarde plat was.
10 jaar geleden was het technisch niet mogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Er was geen wiskundige theorie waaruit bleek dat iets dergelijks onmogelijk zou zijn.quote:10 jaar geleden was het ONMOGELIJK dat je een gigabyte op een postzegelformaat kon krijgen, je werd dan wiskundig voor gek verklaard. Je denkt wel erg conservatief zo.
Maar jij weet niet op welke manier de compressie tot stand is gebracht, dus je weet niet eens welke wiskundige formule je er op los zou moeten laten. Het is allemaal veel te onbekend en theoretisch om zo ff een oordeel klaar te hebben.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:27 schreef livEliveD het volgende:
[..]
Iets inpakken is iets anders dan het hebben over de grote van geheugen die we nodig zouden hebben. Zegt werkelijk waar geen drol. In wiskunde kun je prima blaffen dat iets onmogelijk is.
Ja, ga mijn vlugge statement ook nog even doodanalyseren en onderwerpen aan een wiskundige formule. Het ging om het statement, niet om de daadwerkelijke feitelijke inhoud.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:27 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Ga terug naar school. Een paar honderd jaar geleden beweerde de kerk dat de wereld plat was, de mensen die er toe doen bij wetenschappelijke noties (namelijk de wetenschappers) waren al duizenden jaren op de hoogte van de ronde aarde. Pythagoras theoretiseerde er al over, het viel Aristoteles op dat de schaduw van de aarde op de maan rond was en Eratosthenes bewees het wiskundig en berekende ook nog eens de omtrek van de aarde rond de evenaar.
Ook Columbus was hiervan op de hoogt.
[..]
10 jaar geleden was het technisch niet mogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Er was geen wiskundige theorie waaruit bleek dat iets dergelijks onmogelijk zou zijn.
Neuhquote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:29 schreef Günther het volgende:
Maar jij weet niet op welke manier de compressie tot stand is gebracht, dus je weet niet eens welke wiskundige formule je er op los zou moeten laten. Het is allemaal veel te onbekend en theoretisch om zo ff een oordeel klaar te hebben.
Je hoeft helemaal niet te weten hoe die compressie werkt hoor. Als je een wiskundig bewijs kunt leveren dat een bepaalde compressiefactor onmogelijk is, dan kan het gewoon niet. Punt uit, dan kun je hoog en laag springen, op je kop gaan staan, van de Eiffeltoren afspringen en wachten op Sint-Juttemus, maar het blijft onmogelijk.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:32 schreef Günther het volgende:
En je lult net zo hard als ik, want er is ook geen wiskundige theorie die DIT onderuit kan halen, want het is simpelweg niet bekend op welke wijze de bestanden zo klein zijn geworden.
Je bent met me eens dat als je een film neemt van, zeg, 320(y)*200(x)*24(bits kleuren)*10(frames per seconde)*10(seconden) dat je 2^(320*200*24*10*10) = 2^ 153600000 verschillende combinaties van films kunt maken?quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:32 schreef Günther het volgende:
En je lult net zo hard als ik, want er is ook geen wiskundige theorie die DIT onderuit kan halen, want het is simpelweg niet bekend op welke wijze de bestanden zo klein zijn geworden.
Er is eeuwenlang zoveel voor onmogelijk versleten (dat was mijn punt van net ook met een paar voorbeeldjes). Het is gewoon heel erg naief om dat af te doen met een wiskundige formule. Misschien heeft de beste man wel een theorie ontwikkeld waardoor die hele wiskundige formule op z'n kop komt te staan. Je moet alles in het licht vd tijd zien. Misschien denk je nu dat het onmogelijk is, maar over 10 jaar blijkt het reeel te zijn.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:36 schreef Steijn het volgende:
[..]
Je hoeft helemaal niet te weten hoe die compressie werkt hoor. Als je een wiskundig bewijs kunt leveren dat een bepaalde compressiefactor onmogelijk is, dan kan het gewoon niet. Punt uit, dan kun je hoog en laag springen, op je kop gaan staan, van de Eiffeltoren afspringen en wachten op Sint-Juttemus, maar het blijft onmogelijk.
Heb ik beweerd dat die van Sloot-compressie onmogelijk is? Neen. Maar ik zie in één post twee opmerkingen die beiden onwaar zijn. Dat corrigeer ik gewoon even.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:32 schreef Günther het volgende:
[..]
En je lult net zo hard als ik, want er is ook geen wiskundige theorie die DIT onderuit kan halen, want het is simpelweg niet bekend op welke wijze de bestanden zo klein zijn geworden.
Doe je het nog steeds terwijl is aangetoond dat die voorbeelden of onjuist of irrelevant zijn!quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:40 schreef Günther het volgende:
[..]
(dat was mijn punt van net ook met een paar voorbeeldjes).
Ja je hebt helemaal gelijk. Tenzij de beste man iets heeft ontwikkeld waardoor hij dit omzeilt of op een andere manier benadert. Het is niet voor niets een 'uitvinding'.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:40 schreef livEliveD het volgende:
Kunnen we dan niet wiskundige stellen dat lossless compressie nooit voor elke theoretische film heeft kunnen werken? Ik denk het toch wel.
Rudeonline anyone?quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:40 schreef Günther het volgende:
Misschien heeft de beste man wel een theorie ontwikkeld waardoor die hele wiskundige formule op z'n kop komt te staan.
Eehhh ja, abstractie valt niet te omzeilen ben ik bangquote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:43 schreef Günther het volgende:
Ja je hebt helemaal gelijk. Tenzij de beste man iets heeft ontwikkeld waardoor hij dit omzeilt of op een andere manier benadert. Het is niet voor niets een 'uitvinding'.
Flikker toch op, achterlijke josti!quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:42 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Doe je het nog steeds terwijl is aangetoond dat die voorbeelden of onjuist of irrelevant zijn!
Toevallig genoeg kwam die ook aanzetten met het "paar honderd jaar geleden dacht men dat de aarde plat was" idee.quote:
Het is geen formule het is een wiskundig bewijs. Een wiskundig bewijs is meestal weer gebaseerd op andere wiskundige bewijzen. Een wiskundig bewijs vormt een keten van bewezen waarheden. Als je wiskundig iets kan aantonen of juist kunt ontkrachten dan is het gewoon de waarheid. En dat is niet naief dat is gewoon wiskunde kennis.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:40 schreef Günther het volgende:
Er is eeuwenlang zoveel voor onmogelijk versleten (dat was mijn punt van net ook met een paar voorbeeldjes). Het is gewoon heel erg naief om dat af te doen met een wiskundige formule. Misschien heeft de beste man wel een theorie ontwikkeld waardoor die hele wiskundige formule op z'n kop komt te staan. Je moet alles in het licht vd tijd zien. Misschien denk je nu dat het onmogelijk is, maar over 10 jaar blijkt het reeel te zijn.
Als je dat niet durft te zien of zeggen, ben je in mijn ogen een beetje naïef.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |