Mijn bedoeling was om el cheapo mee te rijden gemixt met slaolie aangezien er toch geen accijns op zit. Bij de landmacht gebruiken ze al kerosine i.p.v. diesel voor hun legervoertuigen. Bij vliegvelden zijn ze rete goedkoop, maar ja, zie maar dat je er aan kan komen.quote:Op donderdag 14 juli 2005 00:27 schreef Hugster het volgende:
Wij kochten onze kerosine in drums onder de toonbank bij een bepaalde auto dealer, ik weet niet meer precies hoe en wat. Ik zal dit nog even bij m'n pa navragen.
Wij mixte het met superbenzine voor in de crossers![]()
waar ga je het voor gebruiken?
Kerosine is ook maar een distillaat van petroleum, maar als je bedenkt dat de lokale oliehandel geen petroleum mag verkopen bij een tankstation (één of andere wetgeving verbiedt ditquote:Op donderdag 14 juli 2005 01:05 schreef MouseOver het volgende:
Vrij makkelijk, bij de oliehandel. Kerosine is niet zo hightech als het klinkt.
Petroleum en kerosine zijn aardig verwant. Hier kun je het overigens wel bij 2 tankstations in de buurt krijgen (kerosine dus).quote:Op donderdag 14 juli 2005 01:26 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Kerosine is ook maar een distillaat van petroleum, maar als je bedenkt dat de lokale oliehandel geen petroleum mag verkopen bij een tankstation (één of andere wetgeving verbiedt dit), waar zouden ze dan kerosine mogen verkopen? Bij een aparte pomp? Ik kan wel aan petroleum komen, maar deze is ¤0,95 per liter. En dat verkopen ze dan bij een handelaar in landbouwmachines waar vanzelfsprekend ook rode diesel te verkrijgen is. Zit er soms zoveel accijns op petroleum, of zijn het gewoon afzetters? Ik moet die goedkope kerosine hebben waar 0,0 accijns op zit. Ik heb prijzen gehoord van ¤0,20 à ¤0,25 per liter. Dat maakt het een interessant goedje
![]()
Zet jij al die vaten dan maar op de toonbank... Past toch helemaal nietquote:Op donderdag 14 juli 2005 00:36 schreef ACT-F het volgende:
En waarom zouden ze die dingen onder de toonbank verkopen? Je mag toch kerosine kopen voor in de kachel![]()
Je moet ook niet op pure kerosine rijden, want dan sloop je inderdaad je motor vanwege de hogere verbrandingstemperatuur. Bovendien smeert het te weinig, waardoor ook je brandstofpomp naar de knoppen gaat. Daarom ga ik dit ook mengen met slaolie. Het gaat erom dat ik de juiste viscositeit krijg als diesel, maar dan goedkoperquote:Op donderdag 14 juli 2005 01:49 schreef Nightanimal het volgende:
moet je motor daar niet voor omgebouwd worden? Peut kan volgens mij veel heter ontbranden dan Diesel.... dat gaatje cilinder koppen kosten denk
Hoe zie je het verschil nu danquote:Op donderdag 14 juli 2005 02:38 schreef jpzegthallo het volgende:
[..]
Rode diesel is niet meer rood. Gewoon kleurtje nu![]()
Zeg, ik heb er nog eens over gedacht, maar eigenlijk is dit volledig illegaal omdat kerosine en petroleum mineralie olien zijn die ook nog eens specifiek als brandstof verkocht worden. Dit in tegenstelling tot plantaardige olie.quote:Op donderdag 14 juli 2005 02:07 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Je moet ook niet op pure kerosine rijden, want dan sloop je inderdaad je motor vanwege de hogere verbrandingstemperatuur. Bovendien smeert het te weinig, waardoor ook je brandstofpomp naar de knoppen gaat. Daarom ga ik dit ook mengen met slaolie. Het gaat erom dat ik de juiste viscositeit krijg als diesel, maar dan goedkoper
Viscositeit wordt uitgedrukt in cSt (centiStoke) bij een bepaalde temperatuur.
Bij 20 celcius is dit:
Petroleum / Kerosine = 1,5 cSt
Diesel = 5 cSt
Zonnebloemolie = 53 cSt
Soja- /slaolie = 65 cSt
Koolzaadolie = 73 cSt
De pest is dat je niet keurig een gemiddelde krijgt als je bijvoorbeeld van beide oliën 50% neemt. Of er een formule voor is weet ik niet, maar het zou natuurlijk kunnen dat per olie afhankelijk is wat de viscositeit wordt na vermenging. 50% diesel met 50% zonnebloemolie levert een viscositeit op van 14cSt.
Dus mocht ik inderdaad aan kerosine kunnen komen van ¤0,20 à ¤0,25 cent, dan wordt erg lucratief om met zoveel mogelijk kerosine te rijden i.c.m koolzaadolie.
Wij hebben iig een grote tank voor, waar we dezelfde prijs als landbouwdiesel voor betaald hebben.quote:Op donderdag 14 juli 2005 09:26 schreef mistermaniac het volgende:
Heb op mijn werk nog steeds een rode diesel pomp, en je de diesel is echt rood.
Slaolie mag je ook niet tanken in Nederland. Dus als we toch bezig zijnquote:Op donderdag 14 juli 2005 09:59 schreef MouseOver het volgende:
Zeg, ik heb er nog eens over gedacht, maar eigenlijk is dit volledig illegaal omdat kerosine en petroleum mineralie olien zijn die ook nog eens specifiek als brandstof verkocht worden. Dit in tegenstelling tot plantaardige olie.
Als het je puur om de viscositeit gaat, zou je dan niet gewoon een verwarmingselementje installeren?
Viscositeit kun je vrij eenvoudig meten als je het exact wilt weten. Neem een blikje en prik er een klein gaatje in. Meet de tijd dat een bepaalde hoeveelheid diesel nodig heeft om er doorheen te druppelen. Noteer dit. Pak nu je cocktail mixer en ga lekker experimenteren met bepaalde verhoudingen, totdat je dezelfde viscositeit hebt als diesel.quote:Op donderdag 14 juli 2005 12:45 schreef ThaFreak het volgende:
interessant topic![]()
Maar wat ik me afvraag, hoe je weet je wat de juiste verhoudingen gaan zijn???
Hoe gaat de kerosine erop reageren??? En ook hoe gaat de vermening zich uiten in de viscositeit!
Geniaal in z'n eenvoud. Goed gevonden.quote:Viscositeit kun je vrij eenvoudig meten als je het exact wilt weten. Neem een blikje en prik er een klein gaatje in. Meet de tijd dat een bepaalde hoeveelheid diesel nodig heeft om er doorheen te druppelen. Noteer dit. Pak nu je cocktail mixer en ga lekker experimenteren met bepaalde verhoudingen, totdat je dezelfde viscositeit hebt als diesel.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |