Volgens mij gaat je brood niet lukken doordat je het halve pak maar hebt gebruikt. Ieder apparaat heeft een minimum en een maximum en volgens mij heb jij te weinig gebruikt.quote:Op dinsdag 21 februari 2006 12:21 schreef ymme het volgende:
oh ik bedoel 10gram boter.
Ook de helft dus, omdat ik ook maar de helft van het pak genomen heb...
Ik lees inderdaad al meer verhalen over de mix van de koopmans. Dat deze niet zo heel lekker moet zijn. Maar ja, deze heb ik er bijgekregen, en het is natuurlijk ideaal om uit te proberen
Bronquote:Gewoon volhouden! Ik be net de startfase met een AFK voorbij en was in het begin ook teleurgesteld. Inmiddels tover ik het ene mooie volkorenbroodje na het andere. Via dit forum heb ik het volgende Basisrecept gekregen. Dat hanteer ik als uitgangspunt e sindsdien ging het steeds beter. Dit is natuurlijk voor wanneer je geen mix gebruikt en zelf mengt.
100 % meel(+bloem)
57% water (voor een AFK; andere machines 60%)
2 % zout
1-2 % suiker (hoeft niet)
3-5 % olie of boter
0.8-1% droge gist
Over mix: de meeste mixen bevatten teveel gist voor bakken in een broodbakmachine. Als ik mix gebruik krijg ik mooie niet ingezakte broodjes (gevolg van teveel rijzen) door een deel van de mix te vervangen door gewoon meel of bloem en extra zout:
300 gram: 225 gram volkorenmix met 75 gram tarwemeel + ca 1,5 gram (=2% van 75) zout,
500 gram: 400 gram mix met 100 gram tarwemeel en 2 gram (= 2% van 100) zout.
Ik doe er dan nog een maatlepel olie/boter bij, voor de houdbaarheid.
En ik neem het water eerder te koud dan te warm!
Het is inderdaad verder wel goed gegaan. Maar echt de vorm van een brood heeft het niet.quote:Op dinsdag 21 februari 2006 13:48 schreef Kimske het volgende:
die broodbakmixen van koopmans zijn toch voor 1 brood?? Denk niet dat t brood volledig mislukt, alleen wel dat t plat is...
Welkoop, Boerenbond of Harense Smid.quote:Op dinsdag 21 februari 2006 14:47 schreef ymme het volgende:
Waar kun je dan de SOEZIE all-in-mixen overal kopen?
Edah? AH?
Gebruik suikerchips en als je daat niet aan kunt komen suikerparels. Bak dit brood niet in de bbm je blik wordt verknalt omdat het suiker flink kan inbranden. Ik maak het deeg met de bbm. Daarna de parels met de hand erdoor kneden. Bakblik bekleden met bakpapier en dan afbakken in de oven.quote:Op woensdag 22 februari 2006 16:56 schreef greatgonzo het volgende:
trouwens, dat suikerbrood was niet helemaal een succes, met die suikerklontjes..
het werd gewoon egaal zoet, volgende keer toch maar kandij
Heb je een volkoren programma op je bbm zitten? Als je deze hebt deze gebruiken.quote:Op vrijdag 24 februari 2006 09:22 schreef XcUZ_Me het volgende:
Iemand een idee op welk programma je mueslibrood moet bakken? De verpakking heeft - heel handig - geen gebruiksaanwijzing.
Heb ik! Thnx! Ik heb normaal, volkoren, zoet, quick, en nog een paar vagequote:Op vrijdag 24 februari 2006 09:48 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Heb je een volkoren programma op je bbm zitten? Als je deze hebt deze gebruiken.
Ik heb me daar nog niet aan gewaagd. Ik ben eerst aan het leren om gewoon goede broden eruit te krijgen.quote:Op vrijdag 24 februari 2006 08:17 schreef ymme het volgende:
Hoe maken jullie een uienbrood?
Kan dit met een gewone all in mix voor witbrood, of volkorenbrood. En dan een hoop uien erbij toevoegen?
Heb ik wel meteen de tweede keer gedaan, een kaas-ui brood. Bij de piep geraspte kaas en uisnippers erbij.quote:Op vrijdag 24 februari 2006 11:00 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb me daar nog niet aan gewaagd. Ik ben eerst aan het leren om gewoon goede broden eruit te krijgen.
heb je die van de lidl al eens genomen?quote:Op zondag 26 februari 2006 11:37 schreef XcUZ_Me het volgende:
Hier de Koopmans Boerenbruin geprobeerd. Wel aardig, maar geen blijvertje.
De mixen van Koopmans zijn het dus gewoon niet voor mij
Nog niet geprobeerdquote:Op zondag 26 februari 2006 11:41 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
heb je die van de lidl al eens genomen?
ik kan niet klagen.
Goed idee, ga ik ook eens voor kijken!quote:Op zondag 26 februari 2006 11:44 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ik heb AH mix voor krentenbrood gehad, die ga ik van de week eens proberen
Had mijn bbm een beetje verkeerd ingesteld. Kwam er natuurlijk te laat achter en vreesde met grote vrezen maar het was lekkerquote:Op zondag 26 februari 2006 10:51 schreef Oldbie het volgende:
Sinds gisteren ook zo'n machine in huis. Heb nu een pakje koopmans wit erin gedaan.
Ik kom wel terug met mijn resultaten![]()
Volgens mij kan ik dat niet geweest zijn.quote:Op maandag 20 maart 2006 15:30 schreef kabouter.muts het volgende:
@ Lienekien, was jij het nou die zei zoveel mogelijk of juist zo min mogelijk water toevoegen.??
Ik heb het ergens gelezen weet het alleen niet meer en wil niet een brood verpesten door uit te proberen.
Geprobeerd, met bakken op 2 verschillende programma's... Normaal en whole wheat en beide keren vond ik ze niet erg lekker... Erg droog! Had alles wel heel zorgvuldig afgewogen, dus dat kan 't niet zijn geweest.quote:Op zondag 26 februari 2006 11:41 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
heb je die van de lidl al eens genomen?
ik kan niet klagen.
Whole wheat is de naam van een bakprogramma bij mijquote:Op woensdag 22 maart 2006 09:28 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik vond de whole wheat wat zuurdesemachtig.
Wel lekker overigens maar idd wat vaster dan "normaal"
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |