abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 februari 2005 @ 00:32:00 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25049883
Deze week verschillende nachten in Drenthe blijven slapen en daar suikerbrood op.

Nu vroeg ik mij af zou ik dit ook zelf kunnen maken zonder broodbakmachine en zo ja heeft er iemand een goed recept?

Al vast bedankt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25050545
je hebt wel een oven tot je beschikking ?
De enige echte BaggerUser!
Riemen
fiets kopen
  zaterdag 12 februari 2005 @ 01:09:19 #3
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_25050557
is ook vaak bij de bakker verkrijgbaar hoor,
suikerbrood
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_25050572
Kijk eens op www.webchef.nl

Zal er vast wel bij staan (zo niet, leuke inspiratie voor andere dingetjes!)
Niet mieten! Door gieten!
pi_25051029
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 01:10 schreef seilram het volgende:
Kijk eens op www.webchef.nl

Zal er vast wel bij staan (zo niet, leuke inspiratie voor andere dingetjes!)
Hij vraagt toch niet om andere dingetjes?
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_25052718
Allereerst: suikerbrood iig NOOIT in broodbakker bakken, dit is funnest vooor de anti-aanbaklaag.

ik gebruik de broodbakmach. wel voor kneden van het deeg (tot aan de suikertoevoeging)

recept wat ik altijd gebruik:

had ff geen zin om het over te typen

belangerijk bij suikerbrood is:
- de suiker, probeer orginele suikerchips te gebruiken andere suikersoorten lossen oha te snel op.
- het bakblik, gebruik wegwerpblikken, of blikken die je alleen nog maar voor suikerbrood gebruikt, anders kun je die weggooien.

hoop dat je er wat aan hebt.
pi_25052776
Als je geen wegwerpblik hebt kun je ook heel goed bakpapapier gebruiken om het blik te bekleden.
  zaterdag 12 februari 2005 @ 14:13:59 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25056321
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 01:08 schreef BaggerUser het volgende:
je hebt wel een oven tot je beschikking ?
Ja dat wel
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25057184
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 01:09 schreef Erosjuhhh het volgende:
is ook vaak bij de bakker verkrijgbaar hoor,
suikerbrood
De Edah heeft het ook...

Maar zelf bakken is natuurlijk veel leuker.
Are you pondering what I'm pondering?
  zaterdag 12 februari 2005 @ 15:37:47 #10
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_25057375
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 15:22 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

De Edah heeft het ook...

Maar zelf bakken is natuurlijk veel leuker.
maar volgens mij krijg je het bij zelf bakken nooit zo lekker...
maar ben benieuwd!
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_25057979
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 15:37 schreef Erosjuhhh het volgende:
maar volgens mij krijg je het bij zelf bakken nooit zo lekker...
...

Het is dus gewoon lekkerder
en je kan lekker varieren, zelf al eens krenten door het suikerbrood gemengd

erg belangerijk is wel dat je de suikerchips goed door het deeg verdeeld, en dat is best lastig, het is best veel suiker en je moet er eigenlijk voor zorgen dat er geen suikerklontjes meer tegen elkaar aan liggen.
pi_25059014
Ik heb dit recept een tijd geleden al uitgeprobeert. En het is zo lekker dat je je vingers erbij wilt opeten.
pi_25059138
hoe kwam je aan dat recept dan

mijn bron verdient trouwens alle krediet voor dit recept, www.hoeve-eiteweert.nl hier zijn ook de genoemde ingrediënten te verkrijgen.
  zondag 13 februari 2005 @ 11:51:48 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25070146
Waar zijn die suikerchips eigenlijk te koop hier in Brabant?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25072961
ik zou het niet weten,
mijn zus komt regelmatig bij die hoeve (bakt AL het brood zelf, gezin met 3 kinderen, dan moet je regelmatig meel inslaan )
Als ik dan weer een keer richting zus ga dan geef ik bestelling altijd ff door

Maar ik heb ff gegoogled, en kom tot de ontdekking dat ze ook wel suikernibs genoemd worden, ook verkrijgbaar in verschillende maten (ik gebruik meestal P4, P5 kan ook)
molen de arend in Terheijden heeft ze iig maar misschien wil de lokale warme bakker ze ook wel aan je verkopen
  zondag 13 februari 2005 @ 15:13:21 #16
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_25073017
Suikerbrood kan wel in de broodbakmachine hoor, alleen dan moet je de suikerkorrels er met de hand doorheen kneden.
pi_25074180
er staan inderdaad verschillende recepten voor suikerbrood op internet waarbij met beweerd dat suikerbrood wel in de broodbakmachine kan.
Echter: daarbij gaat men vaak uit van de toevoeging van parelsuiker en dat is nou eenmaal een stuk kleiner en lost een stuk beter op als suikerchips/nibs. en het gebruik van parelsuiker levert nou eenmaal niet het gewenste resultaat (meer gewoon een zoet brood, ipv die 'suikereilandjes' die we zo graag zien)
En dan hebben ook nog het risico van het inbranden van de suiker tijdens het bakken, ook dit kan de levensduur van je bakblik behoorlijk inkorten.
  zondag 13 februari 2005 @ 19:19:53 #18
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_25074523
Oké dat wist ik niet... ik heb het inderdaad zelf eens gemaakt met de BBM, maar het was nooit zo lekker als de echte uit de winkel.
  zondag 13 februari 2005 @ 21:09:12 #19
19881 DaeQ
ie_zhc.exe
pi_25075933
hmm, suikerbrood van bakker klontje!
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
  zaterdag 5 maart 2005 @ 11:21:11 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25377698
quote:
Op zondag 13 februari 2005 16:35 schreef Bowiefan het volgende:
En dan hebben ook nog het risico van het inbranden van de suiker tijdens het bakken, ook dit kan de levensduur van je bakblik behoorlijk inkorten.
Heb je dat risico van inbranden met suikerchips of met parelsuiker?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25396115
in principe heb je dat risico met alle suikersoorten.
Hoe groter en harder de klonten hoe minder goed de suiker oplost (en we willen die niet op geloste suiker nou juist )
en door de temperatuur gaat de suiker smelten wat het inbranden veroorzaakt.
parelsuiker is aanmerkelijk kleiner en zachter als die chips/nibs dus dat zal minder branden

Wees versatandig en bak je suikerbrood in een ander blik.
(aan de andere kant: die BBM's kosten geen drol meer, als je lui bent kun je het natuurlijk proberen )
pi_25407341
Suikerbrood
  maandag 7 maart 2005 @ 11:44:06 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25410048
Witbrooddeeg maken, en bij de laatste keer kneden de suiker en gembersiroop toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25486929
Kijk eens op de site van de hobbybakker.. www.hobbybakker.nl
daar staat bij de recepten een goed recept voor suikerbrood en daarnaast nog tig andere heerlijke broden en taarten
Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds
  vrijdag 30 september 2005 @ 13:58:43 #25
21210 Paladin82
In Black and White
pi_31058410
Hmz tis een beetje een kick, maar iemand enig idee waar je die suikerchips in de omgeving van Alkmaar kan kopen, de supermarkten enz verkopen die dingen niet echt namelijk.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')