abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 8 januari 2006 @ 17:37:24 #161
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33837253
Jessi, bak jij broden met alleen tarwebloem? Wat voor resultaat geeft dat? Toch een witbrood, dan?
The love you take is equal to the love you make.
pi_33838529
quote:
Op zondag 8 januari 2006 17:37 schreef Lienekien het volgende:
Jessi, bak jij broden met alleen tarwebloem? Wat voor resultaat geeft dat? Toch een witbrood, dan?
Ja inderdaad, dat wordt een witbrood. Lekker hoor!
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  zondag 8 januari 2006 @ 18:17:23 #163
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33838663
Ik heb het tot nu toe alleen gemakkelijk gedaan, met all-inmixen, o.a. van Soezie. Meergranen, meergranen met pitten. Erg lekker.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2006 @ 12:01:15 #164
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_33861146
Uitgaande van de specs, welke denken jullie dat beter is:

Kruidvat:

22,50

• uitneembaar bakblik met anti-aanbaklaag
• programmeerbare timer(max. 13 uur)
• 12 basisprogramma's (ook jam enzo)
• voor broden van 680 (?), 900 gram
• incl. maatbeker en spatel
• warmhoudfunctie
• cool-touch behuizing
• regelbare bruiningsgraad

Aldi

40 euro

• uitneembaar bakblik met
Teflon anti-aanbaklaag
• programmeerbare timer
(max. 13 uur)
• 10 basisprogramma's
• voor broden van 750,
1000 of 1350 gram
• incl. maatbeker en spatel
• warmhoudfunctie
• cool-touch behuizing
• regelbare bruiningsgraad


Enige verschil dat ik zie is dat de Aldi machine tot 1350 g kan, terwijl de Kruidvat machine de helft minder heeft. Wat denken jullie is dat het prijsverschil waard?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 9 januari 2006 @ 12:09:12 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33861373
Ik denk dat je je moet afvragen of je liever kleine of grote broden bakt. Zelfgebakken brood is vers het lekkerst, dus als je geen diepvriezer hebt, zou ik kiezen voor de kleinere.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2006 @ 12:12:09 #166
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_33861454
plus het feit dat ik niet elke dag ga bakken denk ik (toch wel veel werk lijkt me), dus alleen in het weekend.

Denk dat het toch de kruidvat versie wordt.
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 9 januari 2006 @ 12:17:00 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33861582
quote:
Op maandag 9 januari 2006 12:12 schreef greatgonzo het volgende:
plus het feit dat ik niet elke dag ga bakken denk ik (toch wel veel werk lijkt me), dus alleen in het weekend.

Denk dat het toch de kruidvat versie wordt.
't Is niet veel werk, maar het kost wel tijd. Je hebt de ingrediënten er zo in en dan is het een kwestie van programmeren en aanzetten. Maar een programma kan 2-4 uur duren. Je moet het brood er wel direct uithalen als het klaar is (tenzij je een warmhoudfunctie hebt, dan kan het ook nog een uurtje later). Dan moet het brood afkoelen (warm brood is lastig snijden), zeker 2 uur als je het wilt invriezen (anders wordt het klef).
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2006 @ 12:25:43 #168
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_33861816
Ok, dan kom ik op de volgende vragen:
- waarom kun je het niet laten afkoelen in de machine, of zit die dan vast?
- hoe lang duurt het afkoelen voordat je het fatsoenlijk kan snijden?
- hoeveel ben je omgerekend per brood kwijt ongeveer (uitgaande van 680 gr, dus een half brood(
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 9 januari 2006 @ 12:31:15 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33861960
quote:
Op maandag 9 januari 2006 12:25 schreef greatgonzo het volgende:
Ok, dan kom ik op de volgende vragen:
- waarom kun je het niet laten afkoelen in de machine, of zit die dan vast?
- hoe lang duurt het afkoelen voordat je het fatsoenlijk kan snijden?
- hoeveel ben je omgerekend per brood kwijt ongeveer (uitgaande van 680 gr, dus een half brood(
Je kunt het niet in de machine laten afkoelen, omdat het condens dan neerslaat en het brood slap wordt.

Snijden op zijn vroegst na een kwartier/half uur.

Kosten liggen helemaal aan de grondstoffen die je gebruikt. Ga je zelf meel mengen met gist e.d. of ga je voor all-inmixen (waar alleen water bij hoeft). Voor een brood van 680 gram gebruik je 400 gram meel. Ik betaal 4,95 voor een zak all-in meergranen van 2,5 kilo, da's dan iets meer dan 80 cent voor een brood.
The love you take is equal to the love you make.
pi_33863744
Vergeet bij de kosten niet ook de afschrijving en stroom mee te tellen. Laten we zeggen 10 cent per brood. Als ik dat doe (met 9-granen meel en aparte gist) dan kom ik zo ongeveer uit op 80 cent. Als jij dat doet, kom je dus iets hoger uit.
  maandag 9 januari 2006 @ 13:34:04 #171
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_33863834
maar goed, tis iets voor in het weekend natuurlijk, en lekkerder.

Tenzij je bulk koopt bij de Makro, dan zul je misschien goedkoper kunnen bakken dan de winkel
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 9 januari 2006 @ 13:34:36 #172
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33863848
Mijn sommetje was slechts een indicatie van kosten aan grondstoffen.

Verder maken kosten mij persoonlijk niet zoveel uit, d.w.z. dat ik niet zelf ben gaan bakken om goedkoper uit te zijn.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2006 @ 13:36:13 #173
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33863893
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:34 schreef greatgonzo het volgende:
maar goed, tis iets voor in het weekend natuurlijk, en lekkerder.

Tenzij je bulk koopt bij de Makro, dan zul je misschien goedkoper kunnen bakken dan de winkel
Nadeel van bulk is dat de kwaliteit van het meel na verloop van tijd sterk achteruit gaat. Dus in bulk kopen zou ik alleen doen bij een groot gezin. En dan dagelijks bakken.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2006 @ 13:37:07 #174
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_33863919
Dat deed mijn stagebegeleider van vorig jaar dus wel, die bakte omdat het én goedkoper, én lekkerder kan zijn (als je dus bulk koopt, hij kocht rechtstreeks van een meelfabriek oid, 5 kg meel voor 2 euro ofzo). En hij bakte dus elke dag
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 9 januari 2006 @ 13:38:18 #175
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33863956
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:37 schreef greatgonzo het volgende:
Dat deed mijn stagebegeleider van vorig jaar dus wel, die bakte omdat het én goedkoper, én lekkerder kan zijn (als je dus bulk koopt, hij kocht rechtstreeks van een meelfabriek oid, 5 kg meel voor 2 euro ofzo). En hij bakte dus elke dag
O, als je 5 kg. al bulk noemt. Ik heb wel gelezen van mensen die 25 kg. in een keer bij de molen halen.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2006 @ 13:38:47 #176
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_33863967
, je kan overdrijven natuurlijk
Bij tijd en wijle aanwezig...
  zondag 15 januari 2006 @ 14:35:11 #177
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_34083416
Eerste brood gebakken (volkerenmeel van de Aldi), smaakt goed! Alleen jammer dat die na het rijzen is ingezakt, waardoor ik een kom bovenop heb ipv een bol.

In beschrijving staat zout toevoegen om inzakken tegen te gaan, klopt dat?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  zondag 15 januari 2006 @ 14:39:39 #178
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34083624
Het kan in het begin nog wel eens zoeken zijn naar de juiste verhoudingen.

Ik vind dit een erg goed forum voor gedetailleerde informatie: http://www.bakkerswereld.org/forum/invision/index.php?

Kijk om te beginnen eens bij de tips specifiek voor het merk en type broodbakmachine dat jij hebt.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 15 januari 2006 @ 14:41:19 #179
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_34083707
Had gewoon standaard recept van het pak aangehouden (pak+water+boter), stond niets van zout bij, vandaar
Bij tijd en wijle aanwezig...
  zondag 15 januari 2006 @ 14:59:19 #180
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34084466
quote:
Op zondag 15 januari 2006 14:41 schreef greatgonzo het volgende:
Had gewoon standaard recept van het pak aangehouden (pak+water+boter), stond niets van zout bij, vandaar
Het komt wel precies met afmeten. Gebruik je een goede weegschaal?

En voor niet alle machines gelden dezelfde verhoudingen. Misschien moet je voor jouw machine wat minder water toevoegen. (Te veel water zorgt dan voor te veel rijs (overrijs) waardoor je brood inzakt). Vaak gaat men uit van 60% van het meel (dus op 500 gram meel 300 ml/gr water), je zou dat iets kunnen verminderen.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 15 januari 2006 @ 15:59:02 #181
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_34086909
Weet iemand of er nog ergens electrische messen in de aanbieding zijn? Met een gewoon mes, snij je toch niet zo snel dunne plakken
Bij tijd en wijle aanwezig...
  zondag 15 januari 2006 @ 16:04:59 #182
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34087215
quote:
Op zondag 15 januari 2006 15:59 schreef greatgonzo het volgende:
Weet iemand of er nog ergens electrische messen in de aanbieding zijn? Met een gewoon mes, snij je toch niet zo snel dunne plakken
Da's een kwestie van je brood voldoende laten afkoelen (toch zeker 2 uur weet ik inmiddels), een goed lang broodmes gebruiken (18 cm is aan de korte kant) en vooral het mes het werk laten doen bij het zagen (dus veel bewegingen maken).

Oefening baart kunst. Mijn plakken zijn al half zo dik.
The love you take is equal to the love you make.
pi_34119429
Iemand een goedkoop adres voor broodzakken?
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  maandag 16 januari 2006 @ 13:46:02 #184
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34119636
Ik gebruik diepvrieszakken van de AH.
The love you take is equal to the love you make.
pi_34120370
quote:
Op maandag 16 januari 2006 13:46 schreef Lienekien het volgende:
Ik gebruik diepvrieszakken van de AH.
Ik nu ook, maar ik bedoel meer die papieren dingen waarin het brood lekkerder blijft. Ook als het nog niet 100% is afgekoeld enzo...
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  maandag 16 januari 2006 @ 14:12:20 #186
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34120539
Ik heb wel dat soort zakken van Soezie zien liggen, bij de Welkoop. Maar die zijn zeker duur?

Enfin, ik ben nog in de experimenterende fase, maar gooi nu na een uurtje of twee een theedoek over het brood.
The love you take is equal to the love you make.
pi_34121525
Papieren groentezakken van de groenteboer/afdeling.

KOOP GEEN PRINCES !!!!!

(heeft maar 3 standen en is in 1,5 uur al klaar, veel te weinig gerezen!)
pi_34149674
Over die messen ... Neem gewoon GEEN broodmes, maar zo'n soort cirkelzaagje. Daarmee kun je echt perfect je brood snijden. Wil je plakken van 1/2 cm? Dat kan gewoon. Dunner? ook dat kan.
Die dingen zijn tegenwoordig ook niet zo duur meer en het zorgt ervoor dat je geen zere vingers/handen door het vasthouden van het mes krijgt.
  dinsdag 17 januari 2006 @ 12:55:05 #189
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_34156205
cirkelzaag

Je bedoeld een electrisch mes??
Bij tijd en wijle aanwezig...
  dinsdag 17 januari 2006 @ 13:27:11 #190
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34157242
Een snijmachine.
The love you take is equal to the love you make.
pi_34159034
ja, zo'n ding waarmee je ook worst en kaas in mooie plakken kunt snijden.
een (electrisch) mes is ook een snijmachine, dus dat bedoel ik niet
edit: zoiets (maar dan lichter):
  dinsdag 17 januari 2006 @ 14:27:54 #192
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34159258
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 08:32 schreef Bright het volgende:
... en het zorgt ervoor dat je geen zere vingers/handen door het vasthouden van het mes krijgt.
lol. en met een beetje pech helemaal geen vingers of knokkels.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_34160217
tja, dan moet je het ook maar gebruiken zoals het hoort he
  dinsdag 17 januari 2006 @ 14:57:29 #194
35189 Troel
scherp en bot
pi_34160403
Mijn ouders hebben zo'n ding in het plastic, dat is wel erg handig. Ook voor grote blokken vlees die je in plakjes wilt snijden en vleeswaren enzo.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 17 januari 2006 @ 14:59:36 #195
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34160496
ik heb zelf niet zo'n moeite met het snijden, tenzij het heel vers is. ik zag laatst op tv een uitvinding van een soort verstekbak voor brood. zag er handig uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_34160766
gewoon lekkere dikke plakken man... is toch het lekkersteeeeeeeeeee
Dirty...
pi_34527921
Bij de Marskramer zijn momenteel zowel de AFK BM2 als de BM3 in de aanbieding. De BM2 is als beste getest door Kassa. Kan ik er vanuit gaan dat deze lovende kritiek dan ook wel op zal gaan voor de BM3?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  vrijdag 27 januari 2006 @ 20:13:54 #198
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34528312
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 20:02 schreef Claudia_x het volgende:
Bij de Marskramer zijn momenteel zowel de AFK BM2 als de BM3 in de aanbieding. De BM2 is als beste getest door Kassa. Kan ik er vanuit gaan dat deze lovende kritiek dan ook wel op zal gaan voor de BM3?
Dat durf ik niet te zeggen. Ik weet wel dat de BM3 een horizontaal bakblik heeft en grotere broden kan bakken dan de BM2 en dat vinden veel mensen een pluspunt.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 27 januari 2006 @ 20:30:12 #199
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_34528935
Wie maken er hier vaak kaas-uienbroden?

Ik begin mijn (overigens overheerlijke .) Italiaanse broden een beetje zat te worden en wil morgen eigenlijk wel een lekker kaas-uienbroodje maken. Doen jullie dat gewoon met kleine schilfers ui en kaas of nog minder/meer?
pi_34534844
VANDAAG BIJ T KRUIDVAT EEN MERKLOOS GEVAL, LEEK ECHTER PRECIES OP DE AFK'S
VOOR 29,99 EURO EN DAN NOG EENS 75 % KORTING
IK HAD HEM VOOR 7,50 EURO EN HET BROODJE WAS ONWIJS GOED GELUKT.
(WAS VAST EEN FOUTJE VAN T KRUIDVAT)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')