Ja inderdaad, dat wordt een witbrood. Lekker hoor!quote:Op zondag 8 januari 2006 17:37 schreef Lienekien het volgende:
Jessi, bak jij broden met alleen tarwebloem? Wat voor resultaat geeft dat? Toch een witbrood, dan?
't Is niet veel werk, maar het kost wel tijd. Je hebt de ingrediënten er zo in en dan is het een kwestie van programmeren en aanzetten. Maar een programma kan 2-4 uur duren. Je moet het brood er wel direct uithalen als het klaar is (tenzij je een warmhoudfunctie hebt, dan kan het ook nog een uurtje later). Dan moet het brood afkoelen (warm brood is lastig snijden), zeker 2 uur als je het wilt invriezen (anders wordt het klef).quote:Op maandag 9 januari 2006 12:12 schreef greatgonzo het volgende:
plus het feit dat ik niet elke dag ga bakken denk ik (toch wel veel werk lijkt me), dus alleen in het weekend.
Denk dat het toch de kruidvat versie wordt.
Je kunt het niet in de machine laten afkoelen, omdat het condens dan neerslaat en het brood slap wordt.quote:Op maandag 9 januari 2006 12:25 schreef greatgonzo het volgende:
Ok, dan kom ik op de volgende vragen:
- waarom kun je het niet laten afkoelen in de machine, of zit die dan vast?
- hoe lang duurt het afkoelen voordat je het fatsoenlijk kan snijden?
- hoeveel ben je omgerekend per brood kwijt ongeveer (uitgaande van 680 gr, dus een half brood(
Nadeel van bulk is dat de kwaliteit van het meel na verloop van tijd sterk achteruit gaat. Dus in bulk kopen zou ik alleen doen bij een groot gezin. En dan dagelijks bakken.quote:Op maandag 9 januari 2006 13:34 schreef greatgonzo het volgende:
maar goed, tis iets voor in het weekend natuurlijk, en lekkerder.
Tenzij je bulk koopt bij de Makro, dan zul je misschien goedkoper kunnen bakken dan de winkel
O, als je 5 kg. al bulk noemt. Ik heb wel gelezen van mensen die 25 kg. in een keer bij de molen halen.quote:Op maandag 9 januari 2006 13:37 schreef greatgonzo het volgende:
Dat deed mijn stagebegeleider van vorig jaar dus wel, die bakte omdat het én goedkoper, én lekkerder kan zijn (als je dus bulk koopt, hij kocht rechtstreeks van een meelfabriek oid, 5 kg meel voor 2 euro ofzo). En hij bakte dus elke dag
Het komt wel precies met afmeten. Gebruik je een goede weegschaal?quote:Op zondag 15 januari 2006 14:41 schreef greatgonzo het volgende:
Had gewoon standaard recept van het pak aangehouden (pak+water+boter), stond niets van zout bij, vandaar
Da's een kwestie van je brood voldoende laten afkoelen (toch zeker 2 uur weet ik inmiddels), een goed lang broodmes gebruiken (18 cm is aan de korte kant) en vooral het mes het werk laten doen bij het zagen (dus veel bewegingen maken).quote:Op zondag 15 januari 2006 15:59 schreef greatgonzo het volgende:
Weet iemand of er nog ergens electrische messen in de aanbieding zijn? Met een gewoon mes, snij je toch niet zo snel dunne plakken
Ik nu ook, maar ik bedoel meer die papieren dingen waarin het brood lekkerder blijft. Ook als het nog niet 100% is afgekoeld enzo...quote:Op maandag 16 januari 2006 13:46 schreef Lienekien het volgende:
Ik gebruik diepvrieszakken van de AH.
lol. en met een beetje pech helemaal geen vingers of knokkels.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 08:32 schreef Bright het volgende:
... en het zorgt ervoor dat je geen zere vingers/handen door het vasthouden van het mes krijgt.
Dat durf ik niet te zeggen. Ik weet wel dat de BM3 een horizontaal bakblik heeft en grotere broden kan bakken dan de BM2 en dat vinden veel mensen een pluspunt.quote:Op vrijdag 27 januari 2006 20:02 schreef Claudia_x het volgende:
Bij de Marskramer zijn momenteel zowel de AFK BM2 als de BM3 in de aanbieding. De BM2 is als beste getest door Kassa. Kan ik er vanuit gaan dat deze lovende kritiek dan ook wel op zal gaan voor de BM3?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |