abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_30418475
Scoor, nee, dat helpt niet; uiteraard is de hoeveelheid water goed (anders rijst het teveel of wordt het deeg te klef) en ik doe er al een scheut olijfolie in.

assepoes, dat is wel een idee; wij waren gewend om een gekocht brood in de vriezer te gooien en al naar gelang er 2 of 3 boterhamen uit te halen. Dat lukt niet met eigen gesneden brood (omdat alles vastplakt)
Ik heb er ook wel aan gedacht, maar zover is het nog niet, voornamelijk omdat ik een uur later al op m'n werk zit en het dan erg moeilijk wordt om het brood thuis in de vriezer te doen. (Daarnaast hebben we ook geen plastic zakken meer daarvoor, maar die zijn te halen )
pi_30418883
Het hoeft niet perse een uur later als je brood maar goed genoeg is afgekoeld om het te kunnen snijden. Ook kan je in het weekend voorbakken. Soms maak ik in het weekend meer brood, alvast voor door de week en pak ik het per portie in. Wel haal in het altijd de avond van te voren het brood eruit, omdat het 's ochtends anders niet op tijd is ontdooid. Ik heb niet zo'n goede ervaringen met het ontdooien van zelfgebakken brood mbv de magnetron.
pi_30418899
quote:
Op vrijdag 9 september 2005 12:48 schreef Bright het volgende:
Scoor, nee, dat helpt niet; uiteraard is de hoeveelheid water goed (anders rijst het teveel of wordt het deeg te klef) en ik doe er al een scheut olijfolie in.
Ah, okee.
Ik heb het in het begin nl. weleens gehad dat ik iets te weinig water had gebruikt, waardoor het inderdaad niet goed rees, maar ook heel droog werd. En wat extra olie deed het ook goed, vandaar.
Een fijngemalen tabletje vitamine C wordt ook weleens aangeraden voor het rijzen (ik heb daar zelf overigens weinig ervaring mee), maar ik zou me wel kunnen voorstellen dat dat ook de houdbaarheid ten goede komt, omdat het een antioxidant is. Dat is misschien nog uit te proberen.

Zelf heb ik eigenlijk nooit last van uitgedroogd brood, ik kan het makkelijk 3 dagen bewaren zonder dat het erg achteruit gaat... ik vraag me dan ook af wat in jouw geval de oorzaak kan zijn.
Succes ermee in ieder geval!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_30419088
Ik denk dat het ook een kwestie van smaak is. ik ken ook zat mensen die alleen brood eten dat op die dag zelf is gekocht (of uit de vriezer komt), maar niet eten als het al een dag ligt, omdat ze het dan te droog vinden. Daar heb ik absoluut geen last van.
pi_30594548
Goed het brood wat eruit komt is prima , maar nu het snijden , we zijn daar geen ster in om met de hand mooie gelijkmatige plakken te krijgen , iemand tips ? of iemand die een snijmachine kan aanbevelen of juist afraden ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_30594818
Wat dacht je van een electrisch mes? Dat snijd er ook makkelijk doorheen. Belangrijk is wel dat je het brood niet te warm snijdt, want dan lukt het idd niet om mooie plakken te snijden.
pi_30595036
quote:
Op donderdag 15 september 2005 09:18 schreef assepoes het volgende:
Wat dacht je van een electrisch mes? Dat snijd er ook makkelijk doorheen. Belangrijk is wel dat je het brood niet te warm snijdt, want dan lukt het idd niet om mooie plakken te snijden.
ik denk niet dat het aan de temperatuur van het brood ligt ,maar aan mijn snijkunsten
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_30599048
Electrisch mes, niet te hard duwen en niet 'wiebelen' tijdens het snijden.
Laat het brood liggen en verplaats je lichaam steeds iets naar achteren, zodat je handeling voor elke snede precies hetzelfde is.
En verder: veel brood eten, dan kun je veel oefenen
pi_30599229
gewoon een scherp broodmes gaat prima hier. ik laat het brood een paar uur afkoelen, dan snijd ik het helemaal en vries het direct in. sneedjes blijven niet aan elkaar plakken hier. over een half uurtje het kaas/tomaat brood van appie proberen. oh ja ik doe standaard bij elk brood nog 1/4 zakje droge gist.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_30600380
Hoe bedoel je, zoalshetis, met dat 1/4 zakje gist ... Gebruik jij dan kant-en-klaar meel? Dus waar de gist al in zit?
pi_30601669
quote:
Op donderdag 15 september 2005 13:03 schreef Bright het volgende:
Hoe bedoel je, zoalshetis, met dat 1/4 zakje gist ... Gebruik jij dan kant-en-klaar meel? Dus waar de gist al in zit?
ik doe bij recepten altijd een kwart zakje gist extra. en ja ik koop ook van die kant en klare meelzakken. zoals nu dus die met tomaat en kaas van appie.
gaat om 1,5 lb brood.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 20 oktober 2005 @ 11:17:21 #92
27865 Yorout
Are we negotiating?
pi_31576967
Ok, ik ben geloof ik niet de enige die even geen tijd had voor dit topic

Een nieuw vraagje. Ik ben een beetje aan het experimenteren met mixen en meel mengen. Zo kan ik bijvoorbeeld het 9 granen meel van Soubry vermengen met tarwemeel waardoor ik het wat lekkerder vindt. Het nadeel is echter dat het brood zo kruimelig en los wordt hierdoor. Dit heb ik ook als ik zelf een broodje construeer met losse (tarwe)meel, water, boter, suiker, zout en gist.

Als je een kant en klare mix hebt zitten er toch nog wat extra middeltjes door die er blijkbaar voor zorgen dat het brood lekker vast wordt en niet zo snel uitdroogt.

Wat doen jullie hieraan om deze middeltjes na te bootsen?
A nice warm vibraty feeling all through your guttiwuts!
pi_31579373
Yorout, ik meng het 9 granen meel weleens met dat gelige meel voor krentebollen in 4 delen 9-granen-meel op 1 deel krentebollenmeel (of hoe dat ook mag heten) Dat gaat prima - lekker brood!

En een scheutje vloeibare olie erbij helpt ook. Wat honing en wat gist en je bent klaar. Eventueel zou je nog een klein eitje kunnen toevoegen, maar dan moet je direct bakken, dus niet 's nachts pas aan laten gaan.

Als je brood erg kruimelig is, dan heb je misschien iets te weinig water gebruikt.

In die kant-en-klare mix zitten vast wat antioxidanten; zoals eerder gezegd kun je dan misschien wat vitamine C tabletjes verpulveren en erdoorheen doen, maar dat heb ik nooit geprobeerd.
  donderdag 20 oktober 2005 @ 14:23:40 #94
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31579557
zou melk niet ook een goede 'binder' zijn?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31582209
quote:
Op donderdag 20 oktober 2005 11:17 schreef Yorout het volgende:
Als je een kant en klare mix hebt zitten er toch nog wat extra middeltjes door die er blijkbaar voor zorgen dat het brood lekker vast wordt en niet zo snel uitdroogt.

Wat doen jullie hieraan om deze middeltjes na te bootsen?
Bij de reformman hier op de markt heb ik laatst een zakje broodverbetermiddel gekocht. Dat bevat enzymen en vitamine C, is puur natuur en is heel geschikt om de oorspronkelijke eigenschappen (qua rijzen en zo) te verbeteren en deze bij al wat ouder meel weer terug te brengen, zei hij. (En met 'ouder' bedoelde hij meel wat al zes weken of langer staat.)

Dus, misschien helpt dit voor jouw probleem ook wel... Het lijkt me in ieder geval wel het uitproberen waard. Succes in ieder geval!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_31679912
Ik mix altijd de meelsoorten van Souzie voor de helft aan met gewone tarwebloem, 1 gr gist extra en lukt altijd. Super lekker en de helft goedkoper.
pi_31774275
Hoi, heb gister zo'n ding gekocht.. alleen nu heb ik hem aangezet.. kom ik beneden en maak hem open is het gewoon een laag meel met een krokant korstje . wat doe ik fout.


Deze heb ik
pi_31774277
OJa ik krijg het blik er niet uit . hoe moet dat precies?
pi_31775049
Inmiddels kan ik het ook snijden :-)

@tonks , klep open blik een kwartslagje draaien en optillen
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_31775107
Joene bedankt,

Ben er ook inmiddels achter wat er was, was dat kneed dingentje vergeten
pi_31777522
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 11:01 schreef tonks het volgende:
Joene bedankt,

Ben er ook inmiddels achter wat er was, was dat kneed dingentje vergeten
Das een beetje zonde :-) nog een tip , voor de volgende keer ,doe 10ml minder water dan aangegeven op het pak
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_31777944
Nog een klein half uurtje en dan is mijn eerste brood klaar !
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 13:17:26 #103
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31778342
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 13:03 schreef tonks het volgende:
Nog een klein half uurtje en dan is mijn eerste brood klaar !
je zult er geen spijt van krijgen. wellicht dat je op het snijden nog even moet oefenen...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31778479
Mislukt .
pi_31781340
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 13:22 schreef tonks het volgende:
Mislukt .
Niet genoeg gerezen neem ik aan?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_31781426
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 15:11 schreef Joene het volgende:

[..]

Niet genoeg gerezen neem ik aan?
Dat klopt denk ik wel, hij was heel klein en de binnenkant was gewoon nogal "Deeg-ig" en de onderste rand was gewoon het meel nog .
pi_31781730
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 15:15 schreef tonks het volgende:

[..]

Dat klopt denk ik wel, hij was heel klein en de binnenkant was gewoon nogal "Deeg-ig" en de onderste rand was gewoon het meel nog .
Je moet de hoeveelheden van het boekje van de machine aanhouden en niet van het pak broodbak mix , als je een pak broodbak mix gebruikt plus minus 10 ml minder water gebruiken dan de hoeveelheid die in het boekje staat .

Ik doe bij een pakje broodbakmix 25 gram boter, en dan dus 10ml minder water dan aangegeven in het boekje van de afk machine.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_31781775
Op het broodmix doosje stond, 25 gram boter en 270ml water.. dus het is beter als ik wat minder doe?
pi_31782511
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 15:32 schreef tonks het volgende:
Op het broodmix doosje stond, 25 gram boter en 270ml water.. dus het is beter als ik wat minder doe?
Even het boekje van je afk machine daar het recept pakken wat er staat , en daar 10ml water vanaf halen en dan gewoon die hele zooi mix van dat pak
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_31782659
Ik snap het denk ik niet echt,

Dit staat er bij:

Water 1 1/4 kopje
magere melkpoeder 2 1/2 el
zonnebloemolie 2 1/2 el
suiker 2 1/4 el
zout 1 1/4 el
hard fijn volkorenmeel 3 kopjes
snelwerkend gist tl


Moet ik hier dan die mix bij doen?
pi_31782799
SOrry ik geef de verkeerde uitleg 10 ML minder water dan op het pak staat
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 11 november 2005 @ 11:16:00 #112
35189 Troel
scherp en bot
pi_32173626
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 16:15 schreef tonks het volgende:
Ik snap het denk ik niet echt,

Dit staat er bij:

Water 1 1/4 kopje
magere melkpoeder 2 1/2 el
zonnebloemolie 2 1/2 el
suiker 2 1/4 el
zout 1 1/4 el
hard fijn volkorenmeel 3 kopjes
snelwerkend gist tl


Moet ik hier dan die mix bij doen?
Als je het recept uit het boekje volgt moet je er geen mix meer bij doen denk ik. In een mix zit namelijk het meel al en de benodigdheden.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32174603
Nu heb ik het wel door heb al een stuk of 8 broden gebakken .
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:53:42 #114
35189 Troel
scherp en bot
pi_32176121
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 11:53 schreef tonks het volgende:
Nu heb ik het wel door heb al een stuk of 8 broden gebakken .
jamaar jamaar, dat moet je dan ook wel posten
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32176172
Ja was het topic kwijt en had een weekban
  maandag 14 november 2005 @ 00:05:35 #116
20895 wernert2
Nu met 35% korting.
pi_32247426
Wellicht al genoemd, maar veel info is te vinden op het forum van bakkerswereld.org.
  maandag 14 november 2005 @ 10:00:07 #117
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_32252077
Binnenkort weer tijd om het eigen kerstbrood te bakken. Kneden in de machine en afbakken in de oven !! Lekker !!
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  maandag 14 november 2005 @ 10:07:36 #118
37895 Sharkdoggie
Made of chocolate
pi_32252191
Met de feestdagen wil ik voor iemand een broodbakmachine kopen. Welke raden jullie aan? Budget is 40 - 70 euro.
Op zondag 29 augustus 2004 03:57 schreef nikky het volgende:
*drukt Sharkdoggie stevig tegen haar boezum aan en kroelt een beetje in zijn haren*
pi_32395742
quote:
Op maandag 14 november 2005 10:07 schreef Sharkdoggie het volgende:
Met de feestdagen wil ik voor iemand een broodbakmachine kopen. Welke raden jullie aan? Budget is 40 - 70 euro.
Bij de Marskramer hebben ze de AFK BM-2(N) momenteel voor 34,99 euro.
Aanradertje!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  zaterdag 19 november 2005 @ 12:28:20 #120
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32395757
quote:
Op zaterdag 19 november 2005 12:27 schreef Scootmobiel het volgende:

[..]

Bij de Marskramer hebben ze de AFK BM-2(N) momenteel voor 34,99 euro.
Aanradertje!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')