Das een beetje zonde :-) nog een tip , voor de volgende keer ,doe 10ml minder water dan aangegeven op het pakquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 11:01 schreef tonks het volgende:
Joene bedankt,
Ben er ook inmiddels achter wat er was, was dat kneed dingentje vergeten
je zult er geen spijt van krijgen. wellicht dat je op het snijden nog even moet oefenen...quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 13:03 schreef tonks het volgende:
Nog een klein half uurtje en dan is mijn eerste brood klaar!
Niet genoeg gerezen neem ik aan?quote:
Dat klopt denk ik wel, hij was heel klein en de binnenkant was gewoon nogal "Deeg-ig" en de onderste rand was gewoon het meel nogquote:
Je moet de hoeveelheden van het boekje van de machine aanhouden en niet van het pak broodbak mix , als je een pak broodbak mix gebruikt plus minus 10 ml minder water gebruiken dan de hoeveelheid die in het boekje staat .quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 15:15 schreef tonks het volgende:
[..]
Dat klopt denk ik wel, hij was heel klein en de binnenkant was gewoon nogal "Deeg-ig" en de onderste rand was gewoon het meel nog.
Even het boekje van je afk machine daar het recept pakken wat er staat , en daar 10ml water vanaf halen en dan gewoon die hele zooi mix van dat pakquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 15:32 schreef tonks het volgende:
Op het broodmix doosje stond, 25 gram boter en 270ml water.. dus het is beter als ik wat minder doe?
Als je het recept uit het boekje volgt moet je er geen mix meer bij doen denk ik. In een mix zit namelijk het meel al en de benodigdheden.quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 16:15 schreef tonks het volgende:
Ik snap het denk ik niet echt,
Dit staat er bij:
Water 1 1/4 kopje
magere melkpoeder 2 1/2 el
zonnebloemolie 2 1/2 el
suiker 2 1/4 el
zout 1 1/4 el
hard fijn volkorenmeel 3 kopjes
snelwerkend gist tl
Moet ik hier dan die mix bij doen?
jamaar jamaar, dat moet je dan ook wel postenquote:Op vrijdag 11 november 2005 11:53 schreef tonks het volgende:
Nu heb ik het wel doorheb al een stuk of 8 broden gebakken
.
Bij de Marskramer hebben ze de AFK BM-2(N) momenteel voor 34,99 euro.quote:Op maandag 14 november 2005 10:07 schreef Sharkdoggie het volgende:
Met de feestdagen wil ik voor iemand een broodbakmachine kopen. Welke raden jullie aan? Budget is 40 - 70 euro.
quote:Op zaterdag 19 november 2005 12:27 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Bij de Marskramer hebben ze de AFK BM-2(N) momenteel voor 34,99 euro.
Aanradertje!![]()
Thnx. Zal die zometeen halen.quote:Op zaterdag 19 november 2005 12:27 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Bij de Marskramer hebben ze de AFK BM-2(N) momenteel voor 34,99 euro.
Aanradertje!![]()
als je eerst het water en dan het meel en eventueel extra gist eraan toevoegd, dan kan het niet mis gaan. hoewel in de gebruiksaanwijzing staat dat je het niet met volkoren meel kan doen, oid... lees nog ff goed door.quote:Op zondag 20 november 2005 15:38 schreef Vork het volgende:
Hallo, wij hebben hier sinds een paar dagen ook zo'n mooie machine (die goedgeteste AFK die iedereen heeft welliswaar) en hij doet prima z'n best. Ik heb een zooi pakken met broodmix uit Duitsland gekregen, waar alleen water bij moet en dat gaat goed, alleen is er een probleem met de timer. Als ik alle ingredienten in de machine donder en een uur of 9 later brood wil hebben, dan mengt het water niet goed met de mix mengt en het brood meer lijkt op een bal droge meel met satesaus in het midden.
Is het noodzakelijk om het water en de mix vantevoren te mengen (zodat je al een soort van deeg krijgt) als je gebruikt wil maken van de timer, of moet ik daarvoor nog wat anders doen?
nee man !quote:Op zondag 20 november 2005 16:11 schreef Vork het volgende:
Je kunt dus alleen witbrood maken als je de timerfunctie gebruikt?
Dan had je de Panasonic moeten kopen. Die heeft een bakje in het deksel dat 'ie zelf open doet als de noten/zaden er in moetenquote:Op zondag 20 november 2005 16:41 schreef Vork het volgende:
In ieder geval geen noten, pitten en z`denbrood. Of je moet 2,5 uur voor aanvang van vers brood wakker zijn.
quote:Op maandag 21 november 2005 09:22 schreef assepoes het volgende:
Ja. Je moet altijd eerst de vloeibare bestanddelen in de broodbakmachine doen en daarna pas de rest.
Dat doe je ook als het nog een nacht in het apparaat moet zitten en pas om 5 uur 's ochtends de timer laat lopen?quote:Op maandag 21 november 2005 09:25 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Ik doe het altijd omgekeerd.... Eerst gist onderin, meel erop, en dan zout en suiker en als laatste water.
Dat schijnt beter te zijn voor de keerring bij de kneedhaak, die is dan niet de hele tijd nat. En ik heb altijd prima gerezen brood![]()
Ik werk alleen met de timer.... En altijd de gist onderin en het meel erop en dan het water bovenin. Het water blijft gewoon uren op dat meel staan, het onderste meel vormt een soort laagje en dat blijkt goed te gaan.quote:Op maandag 21 november 2005 10:38 schreef Bright het volgende:
[..]
Dat doe je ook als het nog een nacht in het apparaat moet zitten en pas om 5 uur 's ochtends de timer laat lopen?
Het lijkt me dan dat je gist al aardig aan het afsterven is
Ik weet niet wat voor broodbakmachine je hebt, maar hier valt het brood er gewoon uit, en de kneedhaak blijft in het blik zitten.quote:Op dinsdag 13 december 2005 18:45 schreef beefcake het volgende:
Hoe krijg ik in vredesnaam het brood uit het blik zonder het brood compleet te slopen?Iemand een gouden tip? Het lijkt wel of de kneedhaken muurvast zitten
.quote:Op maandag 5 december 2005 18:23 schreef erik-de-perik het volgende:
hmmm waar kun je zo;n AFK BM-2 kopen...kan hem nergens vinden...
Deze heb ik:quote:Op dinsdag 13 december 2005 20:39 schreef cafca het volgende:
[..]
Ik weet niet wat voor broodbakmachine je hebt, maar hier valt het brood er gewoon uit, en de kneedhaak blijft in het blik zitten.
Maar een beetje invetten voor het bakken kan wel helpen natuurlijk....
quote:Op zaterdag 31 december 2005 12:24 schreef realbase het volgende:
Beste allen,
Ik heb een broodbak machine van Bomann.
Nu zou ik voor vanavond een vers brood bakken ( vier oud & nieuw bij vrienden )
Ik doe de doos open en merk dat ik nergens meer die kneedhaak kan vinden.
Heeft iemand enig idee of die ergens los te verkrijgen zijn ( vandaag dus nog ? )
Merci
quote:Op zondag 1 januari 2006 12:57 schreef ETHOM het volgende:
Hallo,
Vrijdag een AFK BM-3 broodbakmachine gekocht. Het zou de broodbakmachine zijn.
Gisteren en vandaag een broodje gebakken alleen het deeg rijst alleen maar de eerste keer.
Daarna zakt het deeg in als een pudding en komt het niet meer omhoog.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Weet je misschien of die nog steeds in de aanbieding is? Ik denk er namelijk ook over om een machine te kopen. Heb je misschien meer gegevens hierover? (timer, broodgewicht etc).quote:Op zaterdag 7 januari 2006 11:03 schreef Jessi het volgende:
Ik heb uiteindelijk een merkloos apparaat gekocht bij het Kruidvat, voor ¤ 22,50 met 2 jaar garantie. De eerste drie broden (waaronder een kaas-ui brood) zijn al gebakken: super!
![]()
Ik ga heel snel al die recepten uit dit topic eens proberen.
Bij de gewone Kruidvat zeiden ze van niet. Bij een hele grote (in Amersfoort) hadden ze er nog een hele zwik en kregen nog 25% korting ook. Dus ik denk dat ze er vanaf wilden...quote:Op zondag 8 januari 2006 15:16 schreef greatgonzo het volgende:
Weet je misschien of die nog steeds in de aanbieding is? Ik denk er namelijk ook over om een machine te kopen. Heb je misschien meer gegevens hierover? (timer, broodgewicht etc).
Ja inderdaad, dat wordt een witbrood. Lekker hoor!quote:Op zondag 8 januari 2006 17:37 schreef Lienekien het volgende:
Jessi, bak jij broden met alleen tarwebloem? Wat voor resultaat geeft dat? Toch een witbrood, dan?
't Is niet veel werk, maar het kost wel tijd. Je hebt de ingrediënten er zo in en dan is het een kwestie van programmeren en aanzetten. Maar een programma kan 2-4 uur duren. Je moet het brood er wel direct uithalen als het klaar is (tenzij je een warmhoudfunctie hebt, dan kan het ook nog een uurtje later). Dan moet het brood afkoelen (warm brood is lastig snijden), zeker 2 uur als je het wilt invriezen (anders wordt het klef).quote:Op maandag 9 januari 2006 12:12 schreef greatgonzo het volgende:
plus het feit dat ik niet elke dag ga bakken denk ik (toch wel veel werk lijkt me), dus alleen in het weekend.
Denk dat het toch de kruidvat versie wordt.
Je kunt het niet in de machine laten afkoelen, omdat het condens dan neerslaat en het brood slap wordt.quote:Op maandag 9 januari 2006 12:25 schreef greatgonzo het volgende:
Ok, dan kom ik op de volgende vragen:
- waarom kun je het niet laten afkoelen in de machine, of zit die dan vast?
- hoe lang duurt het afkoelen voordat je het fatsoenlijk kan snijden?
- hoeveel ben je omgerekend per brood kwijt ongeveer (uitgaande van 680 gr, dus een half brood(
Nadeel van bulk is dat de kwaliteit van het meel na verloop van tijd sterk achteruit gaat. Dus in bulk kopen zou ik alleen doen bij een groot gezin. En dan dagelijks bakken.quote:Op maandag 9 januari 2006 13:34 schreef greatgonzo het volgende:
maar goed, tis iets voor in het weekend natuurlijk, en lekkerder.
Tenzij je bulk koopt bij de Makro, dan zul je misschien goedkoper kunnen bakken dan de winkel
O, als je 5 kg. al bulk noemt. Ik heb wel gelezen van mensen die 25 kg. in een keer bij de molen halen.quote:Op maandag 9 januari 2006 13:37 schreef greatgonzo het volgende:
Dat deed mijn stagebegeleider van vorig jaar dus wel, die bakte omdat het én goedkoper, én lekkerder kan zijn (als je dus bulk koopt, hij kocht rechtstreeks van een meelfabriek oid, 5 kg meel voor 2 euro ofzo). En hij bakte dus elke dag
Het komt wel precies met afmeten. Gebruik je een goede weegschaal?quote:Op zondag 15 januari 2006 14:41 schreef greatgonzo het volgende:
Had gewoon standaard recept van het pak aangehouden (pak+water+boter), stond niets van zout bij, vandaar
Da's een kwestie van je brood voldoende laten afkoelen (toch zeker 2 uur weet ik inmiddels), een goed lang broodmes gebruiken (18 cm is aan de korte kant) en vooral het mes het werk laten doen bij het zagen (dus veel bewegingen maken).quote:Op zondag 15 januari 2006 15:59 schreef greatgonzo het volgende:
Weet iemand of er nog ergens electrische messen in de aanbieding zijn? Met een gewoon mes, snij je toch niet zo snel dunne plakken
Ik nu ook, maar ik bedoel meer die papieren dingen waarin het brood lekkerder blijft. Ook als het nog niet 100% is afgekoeld enzo...quote:Op maandag 16 januari 2006 13:46 schreef Lienekien het volgende:
Ik gebruik diepvrieszakken van de AH.
lol. en met een beetje pech helemaal geen vingers of knokkels.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 08:32 schreef Bright het volgende:
... en het zorgt ervoor dat je geen zere vingers/handen door het vasthouden van het mes krijgt.
Dat durf ik niet te zeggen. Ik weet wel dat de BM3 een horizontaal bakblik heeft en grotere broden kan bakken dan de BM2 en dat vinden veel mensen een pluspunt.quote:Op vrijdag 27 januari 2006 20:02 schreef Claudia_x het volgende:
Bij de Marskramer zijn momenteel zowel de AFK BM2 als de BM3 in de aanbieding. De BM2 is als beste getest door Kassa. Kan ik er vanuit gaan dat deze lovende kritiek dan ook wel op zal gaan voor de BM3?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |