OK, mijn maaltijdtonijnsalade van vanavond.
Je hebt die bakken coleslaw-salade van Johma tegenwoordig. Zijn wat grotere bakken dan de bekende eiersalade, selleriesalade en zo.
Ik moet zeggen: ik ben er door verrast! Ik benzelf nogal voorstander van "zelf maken", maar als je de ingredienten los moet kopen, heb je meteen een niet-lang-te-bewaren salade voor 45 man of zo...
Goed, 1 bak coleslaw-salade dus.
Dan neem je een blikje tonijn. Met olie als je BMI (body mass index) niet zo hoog is als dat van mij...
![]()
en anders met water. Laat dat uitlekken in een zeef of zo.
Inmiddels heb je een paar aardappels gekookt en afgekoeld. prak die met een vork.
Prak de tonijn erdoorheen.
Prak een aantal volle lepels coleslaw salade erdoorheen.
Dat is de basis. Breng op smaak met zout en peper.
En dan kan je het uitbreiden met in stukjes gehakte ansjovis met kappertjes (favoriet bij de bloedjes, al denk ik dat een bepaalde Spongebob-episode een grote rol speelt), gekookt ei in stukjes, komkommer, augurk etc etc etc.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)