ja hierquote:Op vrijdag 8 juli 2005 15:59 schreef Euc- het volgende:
Zijn er ook daadwerkelijk veganisten hier actief op dit forum?
je doet alsof speciaal de vleeseiwitten nodig zijn. Het gaat om eiwitten (waar het vandaan komt maakt niet uit). Kan in vanalles zitten. De eiwitten komen uit soja-based producten, groenten, e.d.quote:Vroeg ik mij af, de vleeseiwitten, wat doen jullie om te compenseren dat je ze niet binnen krijgt (vegatariers ook natuurlijk, maar veganisten al helemaal), zoveel mogelijk peulvruchten eten? (de natuurlijke eiwitten) of voedingssupplementen oid?
Nee.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:31 schreef clowncloon het volgende:
is dat nou echt gezond, dat veganisme?
Stop jij dan met je voeding, want kijk maar eens wat er in de producten die jij eet allemaal toegevoegd is.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:34 schreef pepper_961 het volgende:
Zodra je je voeding moet aanvullen met supplementen, kan een eet/leefgewoonte in mijn ogen eigenlijk niet gezond zijn.
onzinnige en ongefundeerde reactie. Je bent de zwakste schakel. Tot ziens!quote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:36 schreef De-oneven-2 het volgende:
Nee.
Ja heel gezond. Waarom zou het niet gezond zijn als je alle voedingsstoffen binnenkrijgt?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:31 schreef clowncloon het volgende:
is dat nou echt gezond, dat veganisme?
Kan je mij hier meer over uitleggen, met name over afvallen, dus hoe jij aan de schijf van 5 (?) komt en dergelijke....quote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:42 schreef TechXP het volgende:
[..]
Ja heel gezond. Waarom zou het niet gezond zijn als je alle voedingsstoffen binnenkrijgt?
eh... afvallen? Dan moet je niet bij mij wezenquote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:44 schreef clowncloon het volgende:
Kan je mij hier meer over uitleggen, met name over afvallen, dus hoe jij aan de schijf van 5 (?) komt en dergelijke....
Heel naief van mij, ik leefde in de overtuiging dat er geen veganisten met overgewicht bestonden.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:03 schreef TechXP het volgende:
[..]
eh... afvallen? Dan moet je niet bij mij wezenik heb namelijk overgewicht... en raak het maar niet kwijt... nou ja... ik moet eigenlijk wat meer gaan sporten maar goed. Goed gevarieerd eten en niet overmatig en wat beweging dat moet goed zijn wil je afvallen denk ik zo. Het lastige is om daaraan te houden
B12 is een vitamine die belangrijk is voor je zenuwstelsel. Echter er is best vrij weinig onderzoek gedaan naar waar b12 in zit en welke we wel of niet kunnen opnemen. B12 zou nl. zitten in bananen, maar echt duidelijke onderzoeken...nee daar heeft niemand echt wat aan gedaan.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:45 schreef Woepsie het volgende:
Ik ben eigenlijk wel oprecht geinteresseerd.
Wat eet je nou allemaal wel en wat nou niet en wat is die B12 eigenlijk?
quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:06 schreef Sasandra het volgende:
Heel naief van mij, ik leefde in de overtuiging dat er geen veganisten met overgewicht bestonden.![]()
Ik denk ook meteen aan mager, grauw en dofquote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:06 schreef Sasandra het volgende:
[..]
Heel naief van mij, ik leefde in de overtuiging dat er geen veganisten met overgewicht bestonden.![]()
Yep, dat snap ik.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:09 schreef TechXP het volgende:
[..]Veganisten heb je in alle soorten en maten
Uit alle beroepsgroepen. Uit alle lagen van de bevolking. Uit alle religies. Uit alle rassen. etc.
Omdat mensen vaak geen goede vervangers zoeken, denk ik.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:13 schreef Silmarwen het volgende:
Als het zo gezond is, waarom wordt het dan zo streng afgeraden bij kinderen omdat ze problemen met de groei etc kunnen krijgen?
Mee eens, ik denk ook niet dat het ongezond is, ik geloof eerder dat het gezonder is dan vlees eten en misschien ook gezonder dan vegetarisme, maar het is wel een gedoe, en vlees vind ik nu juist zo lekker. (al eet ik er niet zo veel van)quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:21 schreef heiden6 het volgende:
Het is gewoon niet goed om erg ongevariëerd te eten, maar als je voor alles wat je niet wilt eten een goede vervanger kunt vinden is het in principe denk ik niet ongezond.
Maar ik heb toch liever m'n biefstukje.
Is er bij veganisme niet vooral sprake van "principieel geen vlees" bóven het gezondheids-aspect?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:35 schreef Sasandra het volgende:
[..]
Mee eens, ik denk ook niet dat het ongezond is, ik geloof eerder dat het gezonder is dan vlees eten en misschien ook gezonder dan vegetarisme, maar het is wel een gedoe, en vlees vind ik nu juist zo lekker. (al eet ik er niet zo veel van)
Dat betwijfel ik. Als je supplementen moet slikken, is het toch niet heel erg gezond?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:35 schreef Sasandra het volgende:
[..]misschien ook gezonder dan vegetarisme
Nou, ik denk dat het in principe juist niet goed is om geen vlees te eten, dus het lijkt me niet dat we het dan eens zijn.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:35 schreef Sasandra het volgende:
[..]
Mee eens, ik denk ook niet dat het ongezond is, ik geloof eerder dat het gezonder is dan vlees eten en misschien ook gezonder dan vegetarisme, maar het is wel een gedoe, en vlees vind ik nu juist zo lekker. (al eet ik er niet zo veel van)
Ook al zo'n goede vraag waarop ik het antwoord niet weet... Is een mens gebouwd om veganist te zijn, dus compleet zonder dierlijke ingrediënten? Of is de mens van nature omnivoor?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:44 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Nou, ik denk dat het in principe juist niet goed is om geen vlees te eten, dus het lijkt me niet dat we het dan eens zijn.
De mens is niet gebouwd volgens mij.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:46 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Ook al zo'n goede vraag waarop ik het antwoord niet weet... Is een mens gebouwd om veganist te zijn, dus compleet zonder dierlijke ingrediënten? Of is de mens van nature omnivoor?
Het een sluit het ander niet uit.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:42 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Is er bij veganisme niet vooral sprake van "principieel geen vlees" bóven het gezondheids-aspect?
Jawel.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:55 schreef Silmarwen het volgende:
We hebben geen snijtanden,
Buiten dat ik het een rare logica vindt: hoezo 'van nature'?quote:dus we zijn geen vleeseters van nature,
Of melk wel of niet goed is, is men in de wetenschap nog niet helemaal uit. Persoonlijk vind ik het ranzig, maar als ik het lekker vond zou ik het wel drinken tot bewezen of aannemelijk is dat het echt behoorlijk slecht is. Echt veel kwaad kan het sowieso niet, want er zijn veel mensen die het hun hele leven lang dagelijks drinken.quote:maar aan de andere kant hebben we ook maar 1 maag, dus herkauwers hoeft ook niet.
Melk is schijnbaar echt niet goed voor de mens.
Koeienmelk niet zo. Het schijnt dat Aziaten zelfs een enzym missen om koeienmelk te verteren.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:55 schreef Silmarwen het volgende:
We hebben geen snijtanden, dus we zijn geen vleeseters van nature, maar aan de andere kant hebben we ook maar 1 maag, dus herkauwers hoeft ook niet.
Melk is schijnbaar echt niet goed voor de mens.
Dat blijkt toch gewoon uit wat we eten? Volgens mij draait men het een beetje om, als er geredeneerd wordt dat we herbivoor zijn, wat dan ergens anders uit zou moeten blijken, en dus 'van nature' geen vlees horen te eten.quote:Ik denk zelf dat we noch herbivoor, noch carnivoor zijn, maar omnivoor (alleseter).
OK, maar een mens heeft een eigen vrije wil. En als die mens besluit volledig dier-loos eten te eten, wat is dan de drijfveer? En daar kunnen we over blijven speculeren, maar ik zou het zo graag eens van de veganisten zélf willen horen...quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:06 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat blijkt toch gewoon uit wat we eten? Volgens mij draait men het een beetje om, als er geredeneerd wordt dat we herbivoor zijn, wat dan ergens anders uit zou moeten blijken, en dus 'van nature' geen vlees horen te eten.
Nee er zijn geen problemem met de groei. Dat tonen veganistische kinderen wel aan. Alleen als je ze hormoontroep (melk enzo geeft) dan ontwikkelt hun groei sneller. Eerder kans op puberen enzo. Tenminste zoiets was het. Maar verder is het gewoon normale groei.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:13 schreef Silmarwen het volgende:
Als het zo gezond is, waarom wordt het dan zo streng afgeraden bij kinderen omdat ze problemen met de groei etc kunnen krijgen?
Veganisme is inderdaad vooral principe ja. Maar sommige mensen doen een veganistisch dieet voor gezondheid. Er kunnen dus verschillende redenen voor zijn. Veganisten letten juist eerder op gezondheid en dus op voeding. Omdat letten op voeding toch een deel er van is. Hierdoor zijn ze ook gemiddeld gezonder dan de gemiddelde mens, omdat die niet let op vitamines en mineralen. Tenminste de meeste niet. Daarnaast durf ik nog steeds te wedden dat niet-veganisten meer vitamine pillen slikken en producten met toegevoegde vitamines dan veganisten doenquote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:19 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik wil niet trollen, flamen of veganisten klem proberen te zetten, maar is veganisme niet eerder een kwestie van principe dan van gezondheid?
Persoonlijk zou ik veganist blijven als zou blijken dat het ongezonder is dan andere dieten. Echter als je dat statistieken gedoe moet geloven zijn veganisten gezonder op vele fronten. Ze hebben minder kansen op vele kanker enzo en minder verhoging op bepaalde ziekten.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:42 schreef dutch-mamma het volgende:
Is er bij veganisme niet vooral sprake van "principieel geen vlees" bóven het gezondheids-aspect?
Mits supllementen, ik zoek zo de bron even op.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:12 schreef TechXP het volgende:
[..]
Nee er zijn geen problemem met de groei. Dat tonen veganistische kinderen wel aan. Alleen als je ze hormoontroep (melk enzo geeft) dan ontwikkelt hun groei sneller. Eerder kans op puberen enzo. Tenminste zoiets was het. Maar verder is het gewoon normale groei.
Daarnaast de groeimeter zal afgeleid zijn van kinderen die overmatig hormoonvlees enzo hebben gekregen. Of stellen ze die groeimeter elk jaar bij?
Dat heb ik geloof al uitgelegd. Dat slikken van B12 is omdat er onduidelijkheid is over waar nog meer goede b12 in zit. En ook omdat andere manieren van b12 binnen krijgen niet erg lukt als je producten uit supermarkten haalt. Daarmee doel ik op b12 van bacterien die op grond en op planten leven.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:44 schreef dutch-mamma het volgende:
Dat betwijfel ik. Als je supplementen moet slikken, is het toch niet heel erg gezond?
Je bedoeld problemen met groei als geen b12 word gegeven? Nee niet echt. B12 heeft vooral met zenuwen te maken. Als ouder geef je je kind gewoon borstvoeding. Misschien een jaar lang of zelfs langer zelfs.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:17 schreef Silmarwen het volgende:
Mits supllementen, ik zoek zo de bron even op.
Nou ik ga liever niet uit eten naar gewone restaurants. Maar anders moet je even een hoop uitleggen eerstquote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:44 schreef Euc- het volgende:
Misschien een rare vraag, maar gaan jullie ook wel eens uit eten? En hoe worden jullie dan geholpen?
Hier staat een artikel online van ene Dr. Milton R. Millsquote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:46 schreef dutch-mamma het volgende:
Ook al zo'n goede vraag waarop ik het antwoord niet weet... Is een mens gebouwd om veganist te zijn, dus compleet zonder dierlijke ingrediënten? Of is de mens van nature omnivoor?
Maar niet elke herbivoor heeft meerdere magen hoor.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:55 schreef Silmarwen het volgende:
We hebben geen snijtanden, dus we zijn geen vleeseters van nature, maar aan de andere kant hebben we ook maar 1 maag, dus herkauwers hoeft ook niet.
Er is nog niet heel veel duidelijk. We leren elke dag meer over ons zelf. Vroeger was er niks bekend over het homocysteine niveau en de verhouding met b12. Daar komt steeds meer naar voren.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:49 schreef heiden6 het volgende:
Maar het is inmiddels al duidelijk dat bepaalde stoffen gewoon nodig c.q. goed zijn voor de ontwikkeling en on gezond te zijn, en een aantal daarvan zit in vlees, en andere dierlijke producten.
Biologisch gezien zou elke bioloog wel afkeuren dat het voor mensen is.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:59 schreef heiden6 het volgende:
Of melk wel of niet goed is, is men in de wetenschap nog niet helemaal uit. Persoonlijk vind ik het ranzig, maar als ik het lekker vond zou ik het wel drinken tot bewezen of aannemelijk is dat het echt behoorlijk slecht is. Echt veel kwaad kan het sowieso niet, want er zijn veel mensen die het hun hele leven lang dagelijks drinken.
Het gaat om lactose verwerken. Echter heeft iedereen problemen met de vetten en eiwitten. En ook met de caseine erin. En de hormoniale stoffen.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:03 schreef dutch-mamma het volgende:
Koeienmelk niet zo. Het schijnt dat Aziaten zelfs een enzym missen om koeienmelk te verteren.
En daarnaast schijnt de mens het enige levende wezen te zijn dat melk drinkt van niet-soortgenoten (hoewel, ik ken zogende honden die een kat aan de tepel hadden...! Maar dat hield op toen de kat vast voer ging eten!).
We zijn denk voor herbivore omninvoor. Oftewel alleen vlees wanneer het echt nodig is. En niet zoals nu.quote:Ik denk zelf dat we noch herbivoor, noch carnivoor zijn, maar omnivoor (alleseter).
En snijtanden: onze hoektanden zijn toch een soort-van-snijtanden? OK, het gebit van mijn kat ziet er indrukwekkender uit...
Dat zeg of impliceer ik ook niet.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:26 schreef TechXP het volgende:
[..]
Er is nog niet heel veel duidelijk. We leren elke dag meer over ons zelf. Vroeger was er niks bekend over het homocysteine niveau en de verhouding met b12. Daar komt steeds meer naar voren.
Tuurlijk we hebben dingen ervaren en weten dat sommige stoffen belangrijk zijn. Maar dat betekent niet dat we dat uit dierlijke ingredienten moeten halen.
Dat zou best wel eens kunnen, ik ben geen voedinkgsdeskundige, dus daar kan ik goed niet over oordelen.quote:Alle stoffen zijn in andere bronnen te vinden overigens. Anders hoor ik graag welke niet te vinden zijn. B12 heb ik al uitgelegd dat er andere bronnen zijn, maar dat het maatschappelijk niet te doen is.
Tja, wie is een bioloog om te zeggen wie wat zou moeten eten of drinken?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:28 schreef TechXP het volgende:
[..]
Biologisch gezien zou elke bioloog wel afkeuren dat het voor mensen is.
Wat de drijfveer is. Een goede vraag. Toen ik vegetarier werd toen was het vooral vanuit gevoel. Ik was 10 en voelde altijd een connectie met de natuur. Ik voelde dat het onjuist was. Dus ik stopte met vlees enzo. Echter leefde ik in onwetendheid en mij werd ook dat ideale beeld opgedrongen dat kippen scharrelde en een goed leven had en dat koeien lekker elke dag gemolken word en daarom erg blij was want deze moest het kwijt... maar tot mijn schrik was de wereld in waar ik leefde niet de werkelijkheid. Zeg maar 'deze beelden berusten niet op de werkelijkheid' reclame. Ik leerde meer en kwam achter al dat leed. Ik begon te denken over of het wel juist is of niet (ethisch) en begon te kijken naar de natuur en wat daarin gebeurde. En keek naar hoe de mens zich gedraagde. Ik vond dat er iets niet klopte. Ik wist dat er iets niet klopte. Wat gaf ons het recht om te bepalen voor een dier dat die opgesloten moest zitten? Dat wij deze mochten gebruiken en zwangen maken? En de kinderen weghalen? En later bepalen wanneer het dier dood mocht nadat we deze voor ONZE doelen hadden gebruikt? Wat gaf ons dat recht? Wie kan zoiets goedkeuren? Hoe zou ik het zelf vinden als dat met mij gebeurde? Het was iets om over na te denken. Voor mij was het antwoord bekend. Ik kon niet meer leven dat dit onrect aan de dieren werd aangedaan. Ik weet hoe het voelt om een soort van pispaaltje te zijn. Dus kon me enigszins inleven in wat het voor de dieren moest zijn. Hoe het voor mij zou zijn als ik op die plek stond.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:11 schreef dutch-mamma het volgende:
OK, maar een mens heeft een eigen vrije wil. En als die mens besluit volledig dier-loos eten te eten, wat is dan de drijfveer? En daar kunnen we over blijven speculeren, maar ik zou het zo graag eens van de veganisten zélf willen horen...
Artsen weten amper wat over voeding. En dat toont het al aan. Want de symptomen lijken op die van ijzertekort. En b12 tekort betekent zenuwschade. Trillingen enzo.Maar je hebt meestal wel een voorraad van 3 tot 5 jaar in je lichaam voordat je tekort krijgt.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:34 schreef heiden6 het volgende:
Een vitamine B12-tekort heb je trouwens vrij snel. Mijn ex eet bijna nooit vlees, omdat ze het eigenlijk niet lekker vindt, en toen ze een tijdje helemaal geen vlees at werd ze heel zwak en viel ze regelmatig flauw. Volgens de huisarts was een tekort aan vitamine B12 de oorzaak. Als ze weer af en toe vlees eet gaat het prima, maar een paar weken slecht ritme en ze is weer niet in orde.
Het ging me om de biologische functie van melk. Melk is bedoeld om een jong dier te voeden. Een vrouw geeft de borst aan kinderen om te voeden in het begin. Een koe geeft aan het kalf. De lactase periode bij een koe is 10 maanden meen ik. Daarom krijgt een koe elk keer een kalf om de melkproductie constant omhoog te houden.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:35 schreef heiden6 het volgende:
Tja, wie is een bioloog om te zeggen wie wat zou moeten eten of drinken?
PC en magnetron zijn idd rare dingen. Echter zijn het improvisaties. Technologische ontwikkelingen. Daarin is de mens verder ja. Echter dieren kennen gereedschapgebruik ook.quote:Ik ben meer geïnteresseerd in de gevolgen van het wel of niet drinken, dan of het nou wel of niet normaal gedrag is vergeleken met andere diersoorten. Andere diersoorten zitten ook niet achter de PC, en eten ook geen magnetron voer, en dat doe ik ook.
Nee, dat is dus niet waar.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:19 schreef TechXP het volgende:
[..]
Dat heb ik geloof al uitgelegd. Dat slikken van B12 is omdat er onduidelijkheid is over waar nog meer goede b12 in zit. En ook omdat andere manieren van b12 binnen krijgen niet erg lukt als je producten uit supermarkten haalt. Daarmee doel ik op b12 van bacterien die op grond en op planten leven.
Daarnaast zijn er aanwijzigingen dat b12 ook nog van andere dingen afhangt.
B12 tekort komt overigen meer bij vleeseters voor.
Ja, dat stereotype beeld ben ik nu ook in 1 klap kwijt...!quote:Op vrijdag 8 juli 2005 17:06 schreef Sasandra het volgende:
[..]
Heel naief van mij, ik leefde in de overtuiging dat er geen veganisten met overgewicht bestonden.![]()
Nog even extra info voor de mensen die hun kinderen veganistisch opvoeden, altijd handig om te weten.quote:Veganistisch eten
Als je wilt dat je kindje geen dierlijke producten eet (dus ook geen melk, kaas en honing), is het moeilijk om hem volwaardig voedsel te geven: zelfs een kleine hoeveelheid zuivel of eieren complementeert elke maaltijd. Als je overtuiging dit niet toelaat, is het verstandig om een deskundige in te schakelen. Kinderen die veganistisch eten hebben namelijk extra vitaminen en mineralen nodig, ook als ze sojamelk en -kaas gebruiken. Voor kinderen tot vier jaar kun je eiwit uit soja niet als de enige bron van eiwit gebruiken. Kies voor sojamelk die is verrijkt met calcium, vitamine A en D.
Vitamine B12
Als je kind voldoende eieren en zuivelproducten eet, krijgt hij genoeg vitamine B12 binnen. Maar plantaardige bronnen van vitamine B12 zijn zeldzaam. Het komt voor in enkele zeewieren, maar dan wordt het door kinderen niet goed opgenomen. Daarom is het noodzakelijk om een passende aanvulling te vinden voor kinderen die veganistisch eten. Zorg ook hierbij voor deskundig advies, want in de meeste vitaminen-mineralenpreparaten voor peuters zit geen vitamine B12.
En dat vaak niet eens nodig hebben...! (mits ze de schijf van 5, of was het nou weer 4, aanhouden)!quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:15 schreef TechXP het volgende:
[..]
Tenminste de meeste niet. Daarnaast durf ik nog steeds te wedden dat niet-veganisten meer vitamine pillen slikken en producten met toegevoegde vitamines dan veganisten doen
Bedankt, maar wat is de bron?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 19:59 schreef pepper_961 het volgende:
[..]
Nog even extra info voor de mensen die hun kinderen veganistisch opvoeden, altijd handig om te weten.
Toon alleen wel weer aan dat een veganistisch dieet gewoon geen goed uitgebalanceerd dieet is en kan zijn zonder hulp/toevoegen.
Spam is iets rondstruinen waar je zelf beter van wordt, dus als je zoveel kliks moet halen voor die ene euro ofzo. Dit is gewoon een bronvermelding, zodat wij weten dat je dat stukje tekst niet zelf hebt geschreven en eventuele achtergrond info kunnen opzoeken.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 20:03 schreef pepper_961 het volgende:
http://www.kinderinfo.nl/artikelen/artikel.asp?ArticleID=275
u vraagt wij draaien.
Maar is dit geen spam eigenlijk?
Ik heet geen TechXP, maar ik geef wel antwoordquote:Op vrijdag 8 juli 2005 19:57 schreef Euc- het volgende:
TechXP, ik zie tegenwoordig vaak in de ISPC/Hanos/Sligro krantjes biologische "afdelingen", waar ze garanderen dat die kip altijd vrij rond gescharreld heeft enzo, en zo staan er nog meerdere voorbeelden in.
Wat ik geleerd heb op school is dat een veganist ook niets van een levend dier eet, dus ook geen eieren, melk en noem alles maar op. Wat is jouw mening over die biologische producten allemaal dan?
Ja, perfect! Bedankt!quote:Op vrijdag 8 juli 2005 18:45 schreef TechXP het volgende:
[..]
Wat de drijfveer is. Een goede vraag. (...respectvolle knip ivm lengte...)
Is mijn drijfveer duidelijker?
In je reet? Doen ze dat niet meer in je maag? Tenminste ik dacht dat ze dat daar altijd deden.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 19:45 schreef pepper_961 het volgende:
Nee, dat is dus niet waar.
B12 tekort komt juist voor bij mensen die vegetarisch/veganistisch zijn opgevoed!
Mensen zoals ik dus, en dat maakt dat ik dus nu voor de rest van mn leven B12 injecties in mn reet moet krijgen.
Sorry, maar Ferritine ken ik niet. En daar heb ik niks over gehoord. Ik denk dat je het daarom mis hebt. Heeft het nog een andere naam?quote:Ferritine is ook iets wat een mens niet mag missen en ook dat haal je vooral/alleen uit vlees.
Het feit dat je dit niet mag missen, betekend voor mij dat een dieet zonder vlees niet volledig genoeg is.
Ok, je hebt je waarschijnlijk er wel wat in verdiept. Tsja als je geen volledig dieet hebt gehad dan zal je dat ook ondervinden. Echter als je als veganist gewoon de voedingsregels volgt dan is er toch echt niks mis hoor. Tuurlijk zijn er wel mensen die b12 tekort snel oplopen, maar dat lijkt soms ook wel genetisch te zijn. Iets met de intrensieke factor.quote:Nou zei je net tegen mij dat ik me er maar eens meer in moest verdiepen?
Ik denk dat ik, als addison biermer patient, me daar voldoende in heb verdiept hoor.
Ik voel dus aan den lijve de gevolgen van een niet volledig genoeg dieet.
Je zei ook dat ik moest stoppen met eten omdat er, in het geen ik eet, toevoegingen zitten.
Dat zit tegenwoordig in heel veel, zo niet alle voeding, dat ontloop je niet. Maar om nou maar van alles te gaan wegschrappen en dan later zelf weer kunstmatig terug toe te voegen in de vorm van voedingssupplementen..... Is dat echt per saldo beter denk je?
Mijn kinderen zou ik dat nooit aandoen. Ik wil niet dat ze vroeg borstkanker of iets dergelijks krijgen. Dus zal ze nooit vlees geven, of melk of eieren etc. Over het gevarieerde ben ik natuurlijk wel eens.quote:Zolang je dus van alles, en gevarieerd met mate, eet zit je bij mijn weten goed en dat is incl vlees!!
Het is een stapje...quote:Op vrijdag 8 juli 2005 19:57 schreef Euc- het volgende:
Wat ik geleerd heb op school is dat een veganist ook niets van een levend dier eet, dus ook geen eieren, melk en noem alles maar op. Wat is jouw mening over die biologische producten allemaal dan?
Nou ehhh... Misschien heeft die wel óók een leven buiten FOK om, en komt hij hier later op terug?quote:
Dat hulp toevoegen is zoals ik zei doordat we in een ander soort maatschappij leven dan bijvoorbeeld veganisten in India die op andere manier al 5000 jaar b12 binnen krijgen.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 19:59 schreef pepper_961 het volgende:
Nog even extra info voor de mensen die hun kinderen veganistisch opvoeden, altijd handig om te weten.
Toon alleen wel weer aan dat een veganistisch dieet gewoon geen goed uitgebalanceerd dieet is en kan zijn zonder hulp/toevoegen.
Er is weinig te onderbouwen. Ik vind het nog niet goed, maar als iemand van biologische vlees ofzo wilt eten is dat al weer een stapje tot wellicht een bewustwordingsproces.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 20:14 schreef Euc- het volgende:
Maar..?
Onderbouw het eens, ik ben gewoon benieuwd (eerlijk waar).
Nee veganisten zijn niet zo sociaalquote:Op vrijdag 8 juli 2005 20:15 schreef dutch-mamma het volgende:
Nou ehhh... Misschien heeft die wel óók een leven buiten FOK om, en komt hij hier later op terug?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |