Ferdi81 | dinsdag 5 juli 2005 @ 09:44 |
ik wil vanavond "iets" met witlof gaan eten, liefs uit de oven, iemand nog een receptje over ??? | |
Black-Death | dinsdag 5 juli 2005 @ 09:48 |
Gatverdamme ![]() Maar even ontopic ![]() ![]() | |
Anne | dinsdag 5 juli 2005 @ 09:49 |
quote: quote: | |
Serinde | dinsdag 5 juli 2005 @ 11:23 |
Wat érg simpel is maar ook lekker : witlof koken en inrollen in plakjes ham, in een ovenschaal mikken en aardappelpuree en kaas eroverheen. Ik ben van de makkelijke gerechten ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 5 juli 2005 @ 20:18 |
quote:Meestal rol ik de gekookte witlof in de kaas en ham en eet ik de aardappels of aardappel puree er los bij. Maar dit is misschien wel een lekker allernatief een soort witlof lasagna | |
Serinde | dinsdag 5 juli 2005 @ 20:38 |
quote:Mijn moeder maakte het altijd zo, gewoon alles in één schaal pleuren ![]() | |
GrotePier | donderdag 7 juli 2005 @ 01:45 |
koken in een marinade van bruine basterd suiker met balsamico azijn....mmmmm heerlijk | |
Pechvogel | donderdag 7 juli 2005 @ 14:03 |
Witlof uit de oven De witlof koken (gewoon de hele struikjes) en in een ovenschaal leggen. In een bakje een bekertje sour cream met 2 eieren loskloppen en wat zout en peper erbij. Dit mengsel over de witlof gieten en daarna de schaal in de oven. Net zolang in de oven tot het mengsel gestold is. En dan geraspte kaas erbij doen. Mjammie! ![]() | |
Ferdi81 | donderdag 7 juli 2005 @ 14:47 |
sour cream is dit soort room ?? | |
BBQ-kip | donderdag 7 juli 2005 @ 15:28 |
Sour cream is is zure room, in bakjes verkrijgbaar in de supermarkt, staat naast de slagroom en de creme fraiche ![]() | |
Euc- | donderdag 7 juli 2005 @ 15:47 |
roerbakken, met smaakjeslikeur. Geeft leuk effect en lekkere smaak! ![]() | |
Adfundum | donderdag 7 juli 2005 @ 15:51 |
Rauw, als salade. Fijnsnijden, en mengen met druiven, fèta, olijven, zilveruitjes, stukjes augurk, mandarijntjes en evt een dressing eroverheen. | |
Martijn_77 | maandag 11 juli 2005 @ 22:58 |
quote:Wat voor dressing gebruik je dan? | |
Moonah | maandag 11 juli 2005 @ 23:32 |
quote:Mayo, yoghurt, kerrie, gember, beetje peper en zout. ![]() Maar mijn salade is anders: witlof, sinaasappel, banaan, evt rozijnen. | |
LennyKravitz | maandag 25 juli 2005 @ 02:14 |
Ik heb wel eens gehoord dta mensen witlof inde oven doen in combinatie met kaas en ham... Heb het zelf nog nooit geproeft (eet witlof meestal gekookt met aardapepls en vlees; ook lekker) Heeft iemand een kan en klaar recept voor de ovenvariant? Wat zijn de ingredienten, en hoe veel, hoe lang/watt in de oven? Etc. etc.? kom maar met een draaiboek... ![]() | |
Lienekien | maandag 25 juli 2005 @ 05:53 |
Witlof | |
ikwilookwatzeggen | maandag 25 juli 2005 @ 05:56 |
Witlof recepten | |
popolon | maandag 25 juli 2005 @ 06:05 |
Nog nooit gehad? Dat is nou juist zo lekker. ![]() Meteen proberen. | |
Calella | maandag 25 juli 2005 @ 06:06 |
Gezellig topic. ![]() | |
jobosrulez | maandag 25 juli 2005 @ 07:07 |
Witlf vind ik opzich best lekker maar niet uit de oven. Ik weet niet hoe het komt maar die smaak vind ik dan toch te fauw op een of andere manier. | |
Mirjam | maandag 25 juli 2005 @ 07:33 |
ik vind witlof smerig. maar zoals de kok op werk m maakt lekker. hoeveelheden heb ik niet. wel een zinnig recept. witlof koken. doe ze in een pan en leg er een stuk of 2 borden op, zodat de witlof helemaal onder water is, en je niet van die ranzige half grijze stronkjes hebt. ohja, doe er een scheutje sinaasappelsap bij. laten afkoelen, afspeoelen onder de koude kraan tot half lauw. de bittere kern eruit snijden, witlof in stukjes snijden in een ovenschaal doen. heel veel [ ![]() ![]() hij gooit er altijd zoveel ham en kaas in, dat je de witlof niet meer proeft, vandaar dat ik het lekker vind ![]() | |
Mirjam | maandag 25 juli 2005 @ 07:34 |
en dus gewoon in de oven tot de kaas gesmolten is en t liefst lekker laagje heeftz eg maar. want de witlof is toch al gekookt. | |
user-x | maandag 25 juli 2005 @ 07:39 |
voor twee personen: 4 stronkjes witlof 1 pakje ham (grote plakken) 1 zakje geraspte kaas witlof schoonmaken en de harde kern ( ![]() dan witlof een beetje voorkoken (ongeveer 5 minuten) witlof uit laten lekken op een theedoek/keukenrolpapiertje. pak een ovenschaal waar de 4 stronkjes naast elkaar in passen. rol de witlof per stronkje in een plak (1 of 2) ham en leg deze in de schaal. strooi er de kaas overheen (lekker dik) zet de schaal in de voorverwarmde oven (200 graden, gasstand 5 à 6) voor zo'n 20 à 30 minuten. smullen maar!! ![]() | |
liquid-orange | maandag 25 juli 2005 @ 07:51 |
Ja, witlof uit de oven met ham & kaas. Heeeeeerlijk! ![]() | |
Flierp | maandag 25 juli 2005 @ 08:47 |
ouwewijven schotel. . . | |
nweenink | maandag 25 juli 2005 @ 08:55 |
Lekker!!! Ik ga het vanavond maar weer eens klaarmaken, lang niet gehad. Mjammie!!! | |
deedeetee | maandag 25 juli 2005 @ 09:04 |
Ik doe altijd wat nootmuskaat op de witlof met ham een kaas en ik leg er aardappelpuree bovenop voor ik het in de oven zet ![]() | |
wendytje | maandag 25 juli 2005 @ 09:19 |
haal wel goed de dikke bittere kern uit de "kont" en aardappelpuree erbij is OVERHEERLIJK (zeker met het vocht wat in de ovenschaal zit) | |
deedeetee | maandag 25 juli 2005 @ 09:41 |
Ik hak de witlof vrolijk aan mootjes en dan kun je het *hart * gemakkelijk tussen de reepjes witlof uitvissen. Eventjes koken afgieten in een ovenschaal laagje witlof ,beetje nootmuskaat in vierkantjes gesneden plak ham en daarbovenop een laag kaas enzvoorts tot de witlof op is eindigen met kaas en dan de aardappelpuree erover, piepkleine klontjes boter bovenop en in de oven om een korstje te krijgen. ![]() | |
Martijn_77 | maandag 25 juli 2005 @ 12:04 |
Topics gemerged [ Bericht 87% gewijzigd door Martijn_77 op 25-07-2005 15:29:27 ] |