abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:03:15 #1
32255 Dopekoe
Say no to drugs!
pi_28012185
Ik ben wel een beetje benieuwd hoe jullie stamppot andijvie maken ?
Dan bedoel ik dus niet de kant en klare magnetron versie he

Ikzelf maak het op de volgende manier voor 4 personen:

Voor de Aardappelpuree voor Stamppot van maggi breng je eerst anderhalf liter water aan de kook.

Kook tussendoor 4 eitjes en snij ondertussen een hele rookworst in stukjes.
Na het snijden van de rookworst doe je 250 gram dobbelsteentjes spek in een koekenpan en bak je de spekjes op. Voeg aan het eind nog even de stukjes rookworst toe.

Als de anderhalve liter water aan het koken is haal je de pan van het vuur en en doe dan 3 zakjes aardappelpuree door het water. Goed roeren.

Doe er dan 800 a 900 gram hollandse andijvie bij en roer de andijvie goed door de puree.
Snij de gekookte eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de rookworst en de spekjes toe aan het andijvie en puree mengsel

Roer ook dit goed door. Als dit wat moeizaam gaat dan 'sappig maken' met slasaus (het liefst zaanse slasaus) en dan goed door elkaar mengen. Voeg er daarna 4 grote eetlepels gesnipperde ui aan toe en roer het wederom goed door.

Als finishing touch een scheut wijnazijn er doorheen en daarna nog eenmaal goed doorroeren.

Als je er jus bij wilt doen dan is dat zeker geen onprettige combinatie

Eet smakelijk
The tiniest cough can be deadlier than the fiercest dragon
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:04:02 #2
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_28012220
Wij doen er altijd een bakje boursin doorheen Anders lust ik het echt niet...en geen spekjes dan, gewoon aardappels met een zak anvijdie en bakje boursin dus
To infinity…and beyond!
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:06:31 #3
64781 bonke
pipo koeie
pi_28012300
volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
als de aardappels bijna klaar zijn de andijvie derbij ff eenminuutje door laten koken, afgieten , spekkies zout nootmskaat en alles wat je lekker vind derbij en dan maar stampen

smeuig maken met boter en melk trouwens
pies on joe toe
pi_28012329
Aardappels koken, andijvie erbij, scheut melk erbij, stampen, spekjes erbij. That's it.
pi_28012401
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:06 schreef bonke het volgende:

volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
Ja zakjes open trekken heet tegewoordig ook al zelf koken. Ik blijf het vreemd vinden.

Ik maak het met piepers, spekjes, kaas en andijvie
Lurf is the message and the message is Lurf
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:11:04 #6
32255 Dopekoe
Say no to drugs!
pi_28012449
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:06 schreef bonke het volgende:

volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
als de aardappels bijna klaar zijn de andijvie derbij ff eenminuutje door laten koken, afgieten , spekkies zout nootmskaat en alles wat je lekker vind derbij en dan maar stampen

smeuig maken met boter en melk trouwens
Helaas niet ik niet de tijd om aardappels te schillen
Eigenlijk neem ik er de tijd ook niet voor
The tiniest cough can be deadlier than the fiercest dragon
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:11:55 #7
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_28012479
Piepers koken en pureren met klontje boter en scheut melk (mixer).
2 rode paprikas en een grote ui kleingesneden en erbij gedaan.
Rauwe andijvie erbij en erdoorheen scheppen.
Flink wat kleine blokjes jonge kaas erdoorheen en ervoor zorgen dat ze smelten.
Peper en zout naar smaak.

That's it. Ik eet geen varkensvlees dus geen spekjes of rookworst erdoorheen.
Tofu of kip in dit gerecht is niet te eten, evenals draadjesvlees.
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
pi_28012701
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
2. Gerookte spekreepjes of -blokjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Het vet niet afgieten.
3. Rauwe andijvie snijden
4. Aardappels afgieten en fijnstampen met een beetje melk en wat peper.
5. Rauwe andijvie en uitgebakken spekjes erbij.
6. Andijvie stamppot uitscheppen, kuiltje in het midden en daar jus in (jus van de vorige dag, of zo'n pakje kopen die je met een klontje boter en water aanlengt).

Dat is alles, gewoon het ouderwetse standaardrecept voor stamppot rauwe andijvie. De 'truc' zit hem in het gebruik van de juiste aardappels, vastkokers als Nicola's dus .

Spekjes kun je er uit laten, maar ik vind dat er dan wel wat zout doorheen moet voor de smaak.

En er moet niet te weinig andijvie in zitten.
pi_28013000
Aardappels koken, spekjes bakken, als de aardappels gaar zijn de andijvie erbij gooien, spekjes erbij, stukjes jonge kaas erdoor en de hele boel smeuig maken met warme melk
A mind with a heart of it's own
pi_28013096
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:17 schreef RetepV het volgende:
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
2. Gerookte spekreepjes of -blokjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Het vet niet afgieten.
3. Rauwe andijvie snijden
4. Aardappels afgieten en fijnstampen met een beetje melk en wat peper.
5. Rauwe andijvie en uitgebakken spekjes erbij.
6. Andijvie stamppot uitscheppen, kuiltje in het midden en daar jus in (jus van de vorige dag, of zo'n pakje kopen die je met een klontje boter en water aanlengt).

Dat is alles, gewoon het ouderwetse standaardrecept voor stamppot rauwe andijvie. De 'truc' zit hem in het gebruik van de juiste aardappels, vastkokers als Nicola's dus .

Spekjes kun je er uit laten, maar ik vind dat er dan wel wat zout doorheen moet voor de smaak.

En er moet niet te weinig andijvie in zitten.
Zoals hij zegt, allen missen de blokjes jonge kaas
1 tot 3,5 eurocent per ontvangen email:
http://www.internetcash.nl/
pi_28013120
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:11 schreef Snarf het volgende:
Piepers koken en pureren met klontje boter en scheut melk (mixer).
2 rode paprikas en een grote ui kleingesneden en erbij gedaan.
Rauwe andijvie erbij en erdoorheen scheppen.
Flink wat kleine blokjes jonge kaas erdoorheen en ervoor zorgen dat ze smelten.
Peper en zout naar smaak.

That's it. Ik eet geen varkensvlees dus geen spekjes of rookworst erdoorheen.
Tofu of kip in dit gerecht is niet te eten, evenals draadjesvlees.
Zoals Snarf, maar zonder de ui en wel met spekjes. Ook lekker met wat shoarmavlees erdoor.
Eva
pi_28013267
Aardappel purree, gesneden/gewassen andijvie, spekjes. en dat dan beetje door elkaar roeren
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:34:17 #13
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_28013305
Aardappels koken tot prut, afgieten. Slagroom en roomboter erdoor en goed stampen tot gladde massa.
Zout en peper, beetje nootmuskaat

Andijvie snijden, rauw erdoor. Spek uitbakken, liefst italiaanse zoals panchetta..die is sterk van smaak en aroma.
Dan pardano of parmesan ( aan 1 stuk ) raspen en erbij serveren.


Of ik maak de surinaamse variant.
Zelfde proces als hierboven, maar ipv spekjes, kalfslapjes stoven met 3 Mdme Jeanette's, gefruit uitje, paar teentjes knoflook en wat marsala
pi_28013356
sleutel opzoeken, fiets pakken, naar winkel fietsen, magnetron stampot andijvie uit koelvak pakken, afrekenen, naar huis fietsen, gaatjes prikken, in magnetron leggen, aanzetten, ff wachten, klaar..

Ik heb dus nooit zin om te koken..
pi_28013365
SHE ik wil bij je eten!!
pi_28013562
Waarom zijn er mensen die jus door de stamppot gooien? Das echt zo vies. Gewoon genoeg melk erdoor mikken,dan heb je echt geen jus meer nodig.
A mind with a heart of it's own
pi_28013759
Ik maak hem ook nooit met puree uit een pakje, vind ik zo vies.
Gewoon kruimige aardappels goed gaarkoken, stampen met een stamper en roomboter en melk toevoegen, spekjes heel knapperig bakken en allemaal blokjes jonge of belegen kaas snijden, dan de andijvie wassen, in kleine stukjes snijden en de hele boel erdoor mengen. Even doorwarmen en ik eet hem dus wel met rookworst
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:49:13 #18
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_28013843
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:35 schreef daeri het volgende:
SHE ik wil bij je eten!!
dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
pi_28013915
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:49 schreef SHE het volgende:

[..]

dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
Lief
pi_28027771
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:17 schreef RetepV het volgende:
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
Vastkokers voor stamppot?
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  vrijdag 17 juni 2005 @ 23:17:50 #21
30488 coolbabe
My little pwny
pi_28033340
aardappels koken tot gaar
tomaten ontvellen, en in blokjes snijden
spekjes uitbakken, laatste paar minuten gesnipperd uitje erbij aanfruiten
stuk chorizoworst in blokjes snijden
bol mozzarella in blokjes snijden
aardappels stampen met een klontje boter en een scheutje melk
gesneden andijvie er doorheen stampen
tomaat/ui/spek/worst/mozzarella er doorheen roeren

Serveren met een italiaans gekruide gehaktbal
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_28035530
Stimpstamp is lekker

piepers jassen en koken tot ze goed gaar zijn
stampen met melk er bij en een flinke klont boter. peper en nootmuskaat er bij.
Rauwe andijve er door heen mixen.

spek er bij bakken of gewoon lekker zure haring erbij eten
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
  zaterdag 18 juni 2005 @ 00:48:34 #23
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_28035716
Oestersaus erdooheen is lekker
Vampire Romance O+
  zaterdag 18 juni 2005 @ 00:52:35 #24
87044 MisterICE
The Superstar Bum
pi_28035808
Wij maken dat gelukkig nooit
Tell him the liberator who destroyed my property has realigned my perception.
pi_28036086
quote:
Op zaterdag 18 juni 2005 00:52 schreef MisterICE het volgende:
Wij maken dat gelukkig nooit
Je weet niet wat lekker is
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')